Şimdi Ara

Watson Üniversal Kumanda (11 YTL) İzlenimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
15.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dijital ekranlı

15 lira yalnız

ama öğrenme fonksiyonu yok galiba

ne yaptıysam olmadı

evdeki ne dvd he uydu ne tv hiçbir cihazı tanımadı

sadece odamdaki hyundai tvyi açıp kapatabiliyor

listede okadar marka var vestel yok

benim hiçbi işime yaramadı yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

valla bende dün aldım rc9206 modeli

dijital ekranlı

15 lira yalnız

ama öğrenme fonksiyonu yok galiba

ne yaptıysam olmadı

evdeki ne dvd he uydu ne tv hiçbir cihazı tanımadı

sadece odamdaki hyundai tvyi açıp kapatabiliyor

listede okadar marka var vestel yok

benim hiçbi işime yaramadı yani

Benim ki de aynı model. Sony tv'den yamaha amfiye, ondan crea uydu alıcısına kadar hepsini tanıdı. Gerçi bende çok sık kullanmıyorum. Auto modunu denedin değil mi dostum?
  • Gerçekten çok uygun bir fiyata güzel bir alet almışsın kocaeli de bulabilirsem ben de bir tane almayı düşünüyorum.Güle güle kullan dostum.
  • bende almıştım 1 aykadar önce ama samsung tv dışında bişey bulmadı almaya değmez bence
  • Bu ürün sadece açma kapamaya yarıyor. Sabahtan beridir uğraşıyorum çözemedim. Yani kanal arama bulma vs. hiç bir şey yok. Açma kapama ses ayarlama bide kanal değiştirme var. Hemen götürüp iade ediyorum
  • Bu tarz cihazlar temel fonksiyonlar için tasarlanıyorlar
    Orjinal kumandasının performansını beklemek yanlış
    maksat kumanda karmaşasından kurtulmak
  • merhabalar arkadaşlar... 1 hafta önce bir internet sitesinden universal kumanda siparişi verdim 8 AYRI CİHAZI BİRDEN KULLANMA İMKANI SAĞLIYOR... ŞİDDETLE TAVSİYE EDEBİLİRİM ... DİLERSENİZ BİR GÖZ ATIN

http://www.magaza24.com/product_info.php?products_id=108010
  • Çok uygunmuş Cihazlarıda tanıdığı sürece sorun yok Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: metegokay

merhabalar arkadaşlar... 1 hafta önce bir internet sitesinden universal kumanda siparişi verdim 8 AYRI CİHAZI BİRDEN KULLANMA İMKANI SAĞLIYOR... ŞİDDETLE TAVSİYE EDEBİLİRİM ... DİLERSENİZ BİR GÖZ ATIN

http://www.magaza24.com/product_info.php?products_id=108010

Bu tür universal kumandalarda markası ne olursa olsun en önemli özellik "kendi kendine öğrenme/manuel tuş tanıtma" özelliğinin olmasıdır. Yani 2 kumandayı karşı karşıya koyacaksın, orijinal kumandada bir tuşa basacaksın, universal kumanda da bu sinyali senin istediğin tuşa atayacak. Bu olduktan sonra her türlü cihazın kumandasını en fazla 5 dakikada universal kumandaya bütün fonksiyonları ile birlikte tanıtırsın. Yok listede varmış, yokmuş, cihazı tanımıyormuş, bazı tuşlar çalışmıyormuş gibi şeylerle uğraşmayacaksın.

Bu açıdan bakıldığında bu fiyatı ile bu universal kumanda oldukça cazip.

• Yalnız biraz araştırdığımda bu kumandanın tuşlarının basılmasında problem olduğu (sert basılma, takılma vs) ve IR ile öğrendiği sinyalleri tam üretemediğine, verimli çalışmadığına dair şikayetler buldum.
  • Bugün aşağıda resmi görülen "One For All , 5-in-1 (URC-7555)" kumandayı aldım.
    Bakırköy Capacity AVM'de ElectroWorld mağazasından.
    29 YTL.

Watson Üniversal Kumanda (11 YTL) İzlenimlerim

Üzerinde 5 ayrı cihaz için tuş var.
    Eğer elde aynı tip cihazadan birden fazla varsa (öreneğin 2 tane uydu alıcısı gibi) tuşlardan birini o cihaza atayabiliyorsunuz. Yani üzerinde yazan VCR, DVD, AMP gibi default setlere mahkum değilsiniz.
    Bunun 12 cihaza kumanda eden modeli de var, fiyatı 79 liraydı galiba.

Eve gelir gelmez denedim.
    CD'si ve pilleri yok.
    Paketten sadece kumandanın kendisi çıkıyor.
    4 adet AAA pil ile çalışıyor.
    Tuşlarda takılma yok ve rahat basılıyor.

İçinde Türkçe kullanma kılavuzu yok!!
    Kılavuz İng-Fra-Alm-İsp-Por-İta ve Hol. dillerinde
    İngilizceniz zayıfsa zorlanabilirsiniz.

Pana. 42PZ800E ile Next 2000XCI Plus receiver'i sorunsuz olarak ve tüm fonksiyonları ile tanıdı.
    Tanıtma işlemini yaparken default set yerine "Search" fonksiyonunu kullandım.
    Yani "search" modunda cihazı seçip (TV veya diğerleri) power'a bastıktan sonra CH+ tuşuna kapanana kadar sürekli basıyorsunuz. Cihaz kapandığı anda doğru seti bulmuş oluyorsunuz. O seti kaydetmek kalıyor sadece.
    Kılavuzda "Doğru seti bulana kadar CH+ tuşuna 150, hatta daha fazla basmanız gerekebilir, sabırlı olun" diyor

TV ve Next Reciver'i bu şekilde kolayca hallettim.
    Fakat DivX player işi aynı şekilde rast gitmedi.
    Player'in kapama frekansını search ederek buldum ve seti kaydettim fakat açma-kapama tuşu dışındaki tuşların hiç biri çalışmadı.
    Bende hemen öğrenme fonksiyonunu aktif ettim, kumandaları karşı karşıya koydum.
    Bu şekilde DivX player kumandasındaki tüm tuşları birer birer Universal kumandaya öğrettim.
    Şimdi DivX Player'a da aynen orijinal kumanda gibi tüm fonksiyonları ile kumanda edebiliyorum.

Üzerinde yeterince tuş olduğu için herhangi bir kumandayı bütün fonksiyonları ile bu kumandaya geçirmek mümkün.
    Kumandanın öğrenme fonksiyonu mükemmel çalışıyor ve aynen orijinal kumanda gibi cihazlara sorunsuz kumanda ediyor.
    Öğrenme fonksiyonu olduğu için evdeki cihazı tanır mı tanımaz mı derdi yok. Öğret gitsin, çok akıllı kerata
    İsterseniz klimanın kumandasını bile tanıtın.

Şimdi orijinal kumandaların hepsi çekmeceye
    Oh bee

Ha bu arada bu kumandaya senaryo da öğretilebiliyor.
    Öreneğin tek tuş ile tüm cihazların kapatılması, Yine tek tuş ile örneğin uydu alcısının değiştirlmesi (Digitürk'ü kapat D-smart'ı aç gibi) vs gibi basit veya karmaşık senaryoları yaptırabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 13 Ekim 2008; 1:06:49 >

• (Bugün aşağıda resmi görülen "One For All , 5-in-1 (URC-7555)" kumandayı aldım.
    29 YTL. )
    Bu fiyata aldığına eminmisin? internette bakmadığım yer kalmadı ama 29 ytl ye yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Y U S U F

(Bugün aşağıda resmi görülen "One For All , 5-in-1 (URC-7555)" kumandayı aldım.
    29 YTL. )

Bu fiyata aldığına eminmisin? internette bakmadığım yer kalmadı ama 29 ytl ye yok.

Bak şimdi beni de tereddüte düşürdün

29'a almamışım, 29,90'a almışım

Aha belgesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 13 Ekim 2008; 17:58:59 >

• sevgili ihg70 gerçekten çok ucuza almışsın.ben 69 ytl den aşşaya bulamadım.bende 35 ytl ye inter 42A1 aldım.tv-dvd-uydu hepsinide tanıdı.ama malzeme kalitesi biraz düşük.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Y U S U F

sevgili ihg70 gerçekten çok ucuza almışsın.ben 69 ytl den aşşaya bulamadım.bende 35 ytl ye inter 42A1 aldım.tv-dvd-uydu hepsinide tanıdı.ama malzeme kalitesi biraz düşük.

Önemli olan işini görmesi.
    Benim aldığım da öyle çok çok kaliteli malzemeye, gösterişli şık görüntüye sahip değil.
    Fakat işlev olarak şu anda çok çok memnunum.
    Kumanda kalabalıklığı sona erdi.
  • bence süperr bi alet bu
  • arkadaşım kumanda ile ilgili bilgiler için teşekkürler,bu da benden bir güzellik olsun:
    yabancı dil bilmeyenler için size türkçe manual sayfa 128 de başlıyor.

http://www.oneforall-int.com/download/manual/Manual_URC-7555_ENG_DAN_NOR_SWE_FIN_GRE_RUS_TUR_DEU_ESP.pdf

quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Bugün aşağıda resmi görülen "One For All , 5-in-1 (URC-7555)" kumandayı aldım.
    29 YTL.

Üzerinde 5 ayrı cihaz için tuş var.
    Eğer elde aynı tip cihazadan birden fazla varsa (öreneğin 2 tane uydu alıcısı gibi) tuşlardan birini o cihaza atayabiliyorsunuz. Yani üzerinde yazan VCR, DVD, AMP gibi default setlere mahkum değilsiniz.
    Bunun 12 cihaza kumanda eden modeli de var, fiyatı 79 liraydı galiba.

Eve gelir gelmez denedim.
    CD'si ve pilleri yok.
    Paketten sadece kumandanın kendisi çıkıyor.
    4 adet AAA pil ile çalışıyor.
    Tuşlarda takılma yok ve rahat basılıyor.

İçinde Türkçe kullanma kılavuzu yok!!
    Kılavuz İng-Fra-Alm-İsp-Por-İta ve Hol. dillerinde
    İngilizceniz zayıfsa zorlanabilirsiniz.

Pana. 42PZ800E ile Next 2000XCI Plus receiver'i sorunsuz olarak ve tüm fonksiyonları ile tanıdı.
    Tanıtma işlemini yaparken default set yerine "Search" fonksiyonunu kullandım.
    Yani "search" modunda cihazı seçip (TV veya diğerleri) power'a bastıktan sonra CH+ tuşuna kapanana kadar sürekli basıyorsunuz. Cihaz kapandığı anda doğru seti bulmuş oluyorsunuz. O seti kaydetmek kalıyor sadece.
    Kılavuzda "Doğru seti bulana kadar CH+ tuşuna 150, hatta daha fazla basmanız gerekebilir, sabırlı olun" diyor

TV ve Next Reciver'i bu şekilde kolayca hallettim.
    Fakat DivX player işi aynı şekilde rast gitmedi.
    Player'in kapama frekansını search ederek buldum ve seti kaydettim fakat açma-kapama tuşu dışındaki tuşların hiç biri çalışmadı.
    Bende hemen öğrenme fonksiyonunu aktif ettim, kumandaları karşı karşıya koydum.
    Bu şekilde DivX player kumandasındaki tüm tuşları birer birer Universal kumandaya öğrettim.
    Şimdi DivX Player'a da aynen orijinal kumanda gibi tüm fonksiyonları ile kumanda edebiliyorum.

Üzerinde yeterince tuş olduğu için herhangi bir kumandayı bütün fonksiyonları ile bu kumandaya geçirmek mümkün.
    Kumandanın öğrenme fonksiyonu mükemmel çalışıyor ve aynen orijinal kumanda gibi cihazlara sorunsuz kumanda ediyor.
    Öğrenme fonksiyonu olduğu için evdeki cihazı tanır mı tanımaz mı derdi yok. Öğret gitsin, çok akıllı kerata
    İsterseniz klimanın kumandasını bile tanıtın.

Şimdi orijinal kumandaların hepsi çekmeceye
    Oh bee

Ha bu arada bu kumandaya senaryo da öğretilebiliyor.
    Öreneğin tek tuş ile tüm cihazların kapatılması, Yine tek tuş ile örneğin uydu alcısının değiştirlmesi (Digitürk'ü kapat D-smart'ı aç gibi) vs gibi basit veya karmaşık senaryoları yaptırabiliyorsunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: riveral

arkadaşım kumanda ile ilgili bilgiler için teşekkürler,bu da benden bir güzellik olsun:
    yabancı dil bilmeyenler için size türkçe manual sayfa 128 de başlıyor.

http://www.oneforall-int.com/download/manual/Manual_URC-7555_ENG_DAN_NOR_SWE_FIN_GRE_RUS_TUR_DEU_ESP.pdf

Yabancı dil bilmeyen arkadaşlar için çok makbule geçti.
    Teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: cnr22

bence süperr bi alet bu

29 lira gibi bir fiyat için gerçekten süper bir alet.
    1 haftadır kullanıyorum, çok memnunum.

Panasonic TV, 2 uydu alıcısı ve bir DVD player'ı bu kumada ile
    sorunsuz ve eksiksiz olarak kumanda ediyorum

Manuel tuş öğrenme, makro tanımlama gibi fonksiyonların
    bulunduğu bir kumadayı bu fiyata bulmak,
    ve bunların sorunsuz çalışması takdire şayan.

Tavsiye ediyorum.

(Konu başlığındaki Watsonu değil (Çünkü onu bilmiyorum)
    One For All , 5-in-1 (URC-7555) isimli Universal kumandayı tavsiye ediyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 19 Ekim 2008; 23:00:27 >

• Yaptığım makrolara bir örnek.

Tek tuşa basıyorum alet sırasıyla şu işleri yapıyor
    (Tuşa basıp bıraktıktan sonra alet işlerini bitirene kadar cihazlara doğru tutmaya devam ediyorum):

1-Next uydu alıcısını kapatıyor.
    2-D-smart HD alıcısını açıyor
    3-TV'yi Scart-2 girişinden (Next'in bağlantısı) HDMI-1 girişine (D-Smartın bağlantısı) alıyor.

Böylece tek tuşa basarak uydu alıcısını değiştiriyorum.

Birde bunun D-smart'tan Next'e geçişini yaptım.
    Büyük kolaylık.
  • Yalniz dikkat edilmesi gereken sey ogrenme fonksiyonu olan kumandalarda hafiza dolma problemi yasanabilmesi. diyelim 8 cihaz kumanda edilebiliyor cihazin uzerinde de 20 tus olsun toplam 160 kombinasyon. Yalniz aletin ogrenme hafizasini 30-40 tus olarak belirliyorlar. Boylece eger evindeki cihazlar kumandanin listesinde yoksa bazi fonksiyonlardan yada cihazlardan feragat etmek zorunda kaliyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.