Şimdi Ara

Waterfox 48.0.1 - 64-Bit Browser

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• quote:

Waterfox için Firefox 64 bit diyebiliriz. Açık kaynak olarak geliştirilen bu sürümde Firefox ile eş zamanlı ilerleme sayesinde mevcut olan tüm Firefox güncellemelerine, eklentilerine ve uygulamalarına ulaşabilir ve kullanabilirsiniz.

Firefox, Google Chrome ile senkronize edebilirsiniz. Yer imleri, geçmiş kayıtlar, şifreler, cookie.
    Sync aktif ederek birden çok bilgisayarda aynı bilgilerinizi kullanabilirsiniz.
    CSS için text-size-adjust özelliğini destekler.
    HTML5 video için kontrol butonlarını yeniden oluşturur.
    HTML5 seçicisi sayesinde kod renklendirme işlemlerini otomatik gerçekleştirir.
    Web tasarımcılar için stil dosyalarını renklendirebilir.
    Firefox 11 özelliği olarak gelen 3D özelliğini aktif olarak kullanabilir.
    SPDY protokolünü destekler.
    XMLHttpRequest artık HTML parsing desteği ile beraber çalışmakta.
    Dosyalar IndexedDB veritabanında tutulmakta.

Sisteminizde eğer Firefox yüklü ise Waterfox kullanmanıza gerek yoktur. Eğer 64bit bir sistem kullanıyor ve Waterfox tarayıcısını birincil web tarayıcınız yapacaksanız Firefox'u bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz. Bu karar tamamiyle kullanıcıya aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 5 Eylül 2016; 15:38:24 >

• Bu tarayıcıyı yeni farkettim.64 bit özelliğinde olması ve Firefox'un tüm ayarlarını kendine alması güzel ancak Türkçe değil.Şuanda Waterfox'tan yazıyorum.
  • İlaç gibi geldi hocam.

edit:
    tabi %100 Türkçe değil ama yine de güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayıcı -- 13 Aralık 2014; 17:25:30 >
  • Hocam o eklemiş olduğunuz linki indiriyorum.Türkçe olmuyor yoksa benmi yanlış yapıyorum?

@Ask__er@e-Militarist
  • Tamam buldum.
    Böyle sorunu olanlar önce adres satırına about:config yazsın.
    Sonra Ctrl+f tuşlarına basıp aramayı açın.
    Sonra da general.useragent.locale bu yazıyı aratın.
    İki kez tıklayın ve değerini tr-TR yapsınlar.
    Tarayıcıyı kapatıp tekrar açın.Sorun çözüldü mü? :)
  • Başka 64-bit destekli tarayıcı var mı bildiğiniz?
  • Türkçe için
    Language Pack Install Helper

Ve
    Locale Switcher
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/locale-switcher/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tarayıcıyı indirdim ve denedim. RAM kullanımı 64-Bit olamasının da etkisiyle Firefox ile kıyaslandığında çok fazla. Hız bakımından belirgin bir fark göremedim.
    Bu tarayıcı yerine Chrome yada opera kullanılabilir. Çünkü Chromium tabanlı bu tarayıcıların kaynak kullanımı da bu tarayıcının kullandığı kaynak kadar. Hem de bu Waterfox dan daha hızlılar. Yada firefox ile arasında olan kaynak kullanımı gözetilerek Firefox kullanılmaya devam edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mentalite -- 19 Aralık 2014; 14:30:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettunc

Başka 64-bit destekli tarayıcı var mı bildiğiniz?

Cyberfox 38.0.1 - 64-bit Browserhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=106090531
  • WATERFOX ARAYÜZ DİL DEĞİŞTİRME KESİN ÇÖZÜM

NOT;bu yöntemi her firefox çeşidinde kullanıp onlarıda türkçe yapabilirsiniz

her çeşit Firefox’ta kullanıcı arayüzleri eklenti gibi çalışıyor, dolayısıyla dil paketinin kurulumu eklenti kurulumu ile aynı.

https://www.waterfoxproject.org/downloads giderek Language Packs kısmından tr dil paketini indirin

Bütün eklenti kurulumlarında olduğu gibi waterfox’ı yeniden başlatın.

Adres çubuğuna about:config yazıp Enter tuşuna basarak waterfox ayarlarına gidin. Uyarı penceresi çıkarsa Söz veriyorum, dikkatli olacağım! tuşuna basarak devam edin.
    waterfox-about-config sayfasındayken
    Ayarlar penceresindeki arama çubuğuna general.useragent.locale yazarak arayüz dili seçimine ilişkin ayarı bulun ve üzerine çift tıklayın.
    Açılan penceredeki kutuya kurmak istediğiniz dile ait kodu girin. Mesela Türkçe için tr-TR ‘yi girin. Eğer kurmak istediğiniz dilin birden fazla ülke varyasyonu varsa o zaman dil kodu ve ülke kodunu birlikte girmeniz gerekir. Mesela Meksika’da konuşulan İspanyolca için es-MX girmeniz gerekiyor.
    firefox-dil-secimi
    Tamam’a tıklayıp kapattıktan sonra Firefox’ı yeniden başlatın.

NOT; firefox çeşitlerinde ram harcama durumu tarayıcılar boşken şöyle;

firefox -- 225 mb.civarı

cyberfirefox -- 200 mb.civarı

waterfox -- 250mb.civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerman -- 5 Eylül 2016; 13:05:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.