Şimdi Ara

War Crimes

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  War Crimes


    Garrosh zindana atıldıktan sonra, Draenora kaçışına kadarki sürede başından geçenleri anlatıyor bu kitap. Türkiyede şu an için bulunmuyor ki türkçe çevirisinin yapılacağınada pek ihtimal vermiyorum. iTunes üzerinden ingilizcesini satın aldım ve okumaya başladım. 600 sayfalık kitabın ilk ve son kısmı şöyle, merak eden varsa US iTunes den satın alabilir (TR de yok).

    -------

    Draenor.

    Burası orcların doğduğu yer ve şimdiye kadar Garrosh'un bildiği tek vatanıydı. Orada, dünyanın en güzel, en yeşil yeri olan Nagrand'da doğmuştu. Orada, kızıl frenginin acısını çekmiş, babası olan efsanevi Grommash Hellscream'in yaptıkları yüzünden başını utançla eğmişti. Draenor karanlık iblis büyüleriyle lekelendiğinde, Garrosh bu efsaneyi suçlamıştı. Hellscream kanını taşımaktan utanç duyuyordu ta ki Thrall, horde'un lideri gelip Garrosh'a her ne kadar yaşlı Hellscream bu laneti ilk kabul eden olsa da, bu lanetten kurtulmak için Grom'un kendi canını verdiğini anlatana kadar.

    Draenor. Garrosh burayı terk ettiğinden beri hiç geri gelmemişti. Aşığı olduğu Horde'u Lich King'in tehlikesinden korumak için Azeroth'a gelmişti.
    Ve şimdi, görünüşe göre, geri dönüyordu.
    Ama bu dünya hiç hatırladığı gibi değildi, nabzı fel enerjisiyle atıyordu. Sayısı azalmış olan vahşi yaratıklar hastalanmıştı. Hayır, burası onun çocukluğunun dünyasıydı ve çok güzeldi.

    Bir an için Garrosh ayağa kalktı, babasının derisini süsleyen aynı dövmeler onun güçlü vücudunuda süslemişti. Gerilerek yüzünü güneşe doğru döndü, akciğerleri temiz, tatlı havayla doluyordu. Bu imkansızdı - ama öyleydi.

    Ve bu imkansızlığın içinde, akla gelmeyecek başka bir şey daha oldu.
    Gözlerinin tam önünde, yokluğun ortasından babasının şekli belirlendi. Grom Hellscream gülümsüyordu - ve derisi kahverengiydi.
    Garrosh soluyarak konuştu - bir anlığına ne lider, ne Horde kahramanı, ne yiğit savaşçı, karşısındaki bir daha asla göremeyeceğini düşündüğü uzun süre önce ölmüş bir tanıdığıydı.
    "Baba!" diyerek ağladı ve dizlerinin üzerine çöktü, babasının şekli karşısında mahçup oldu. "Eve döndüm. Buraya, vatanımıza. Seninle ilgili şüphe duyduğum için beni bağışla!"

    Omzuna bir el geldi. Garrosh, Grom'un yüzüne baktı. Ağzlından sözler dökülmeye devam ediyordu. "Çok fazla şey yaptım, senin adına, ve benim adım Horde tarafından sevildi, Alliance tarafından korkuldu. Sen . . . sen biliyor musun ? Söyler misin bana, baba - benimle gurur duyuyor musun ?"
    Grom Hellscream konuşmak için ağzını açtı. Bir yerlerden metalik bir çınlama sesi geliyordu, ve Grom kayboldu.

    Garrosh Hellscream birden uyanarak tetiğe geçti, her zamanki gibi.
    "Günaydın Garrosh" dedi güzel bir ses. "Kahvaltın hazırlandı. Lütfen - geri çekil"
    Eğer muhafızlar sadece bir dakika daha bekleseydi, Garrosh hayatı boyunca peşinde olduğu cevabı öğrenebilecekti. Bu yüzden kendi halinde olan pandareni boğazlayarak öldürmeyi o kadar çok istedi ki.

    Garrosh basit bir elbise ve kukuletayla örtünmüştü. Uyuduğu yerdeki kürklerin üzerinden kalkarken ağırbaşlı bir tavır gösterdi ve metal çerçeveden ve parlayan mor sekizgen pencerelerden olabildiğince uzaklaştı ve bekledi. Uzun bir elbise giyen büyücü ileri doğru adımını attı ve büyülü sözleri söyledi. Pencerelerdeki parlaklık kayboldu. Büyücü geri çekildi ve ikiz pandarenler belirdi. Bir kardeş Garrosh'a bakarken, diğeri getirdikleri yemekleri yerden sürükledi. Yemekleri bıraktıktan sonra Garrosh'a yemekleri alabileceğini söyledi.

    Orc öyle yapmadı. "Ne zaman benim idamım gerçekleştirilecek ?" Garrosh direk sordu.
    "Senin kaderine henüz karar verilmedi" dedi ikizlerden birisi.
    Garrosh yemekleri fırlatmayı istedi, veya hızlıca bir hamle yaparak büyücü araya girmeden önce kendisine işkence eden pandarenleri parçalamak istedi. Ama ikisinide yapmadı, sakince hareket ederek ve kürkleri düzelterek geri oturdu.

    Büyücü zindanın mor alanını tekrar devreye sokmuştu, ve ardından üç pandaren gitti, merdivenlerden yukarı doğru çıktılar. Kapı kapandı ve kilit sesi geldi.
    Ne demekti bu "Senin kaderine henüz karar verilmedi ?"

    -------

    Garrosh, yanında Kairoz ile zamanyolu geçidinden dışarıya adımını attı. "Ne düşünüyorsun ?" diye sordu bronz ejderha. Kendisiyle çok gurur duyuyordu, olması gerektiği gibi.

    Garrosh önce cevap vermedi. Ayakta bekledi, yumuşak rüzgarı derisinde hissetti, gözünü Nagrand'ın yeşil tepelerine dikti. Ayağını dalgalanan çimenlerin üzerine yerleştirmişti ve kendisini bunların arasında sağlıklı, güçlü hissediyordu.

    "Burası benim vatanım değil" diye mırıldandı, güneşe doğru yüzünü dönerek "Bu benim gökyüzüm değil"
    "Evet ve hayır" dedi Kairoz. "Evindesin, Garrosh Hellscream. Ama hayır . . . Bu gökyüzü senin büyüdüğün değil."

    Bir clefthoof sürüsü, çok uzak olmayan bir mesafeden, güçlü, sağlam adımlarla geçti. Burası onun halkının doğduğu yerdi. Babasıyla aynı dünyayı, aynı gökyüzünü görmüştü. Bu, bronz ejderhanın bir hediyesiydi. Artık var olmayan bir dünya, ama aynı zamanda herşey olabilecek bir dünya.

    "Hellscream!" diye bağırdı sert bir orc sesi.
    Garrosh adının söylendiği tarafa doğru baktı, bir şekilde kendisini ve Kairozu izleyenlerin olduğunu düşündü.
    "Kim - " dedi, ama Kairozun sırıtması her zamankinden daha haylazdı. Garrosh şaşkına dönmüştü, bu sırada Kairoz ileriyi işaret etti ve Garrosh kafasını çevirdi

    Bu başka bir Hellscream içindi.
    Bir tepenin başında beklerken, rüzgar siyah saçlarını dalgalandırıyor ve güneş onun kaslı, kahverengi vücudunda parıldıyordu. Garrosh'un damarlarında dolaşan kanı taşıyan, vahşi, dövmeli orc elindeki silahını kaldırdı ve kulakları sağır eden bir sesle bağırdı -
    " - Gorehowl."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ywizzle -- 14 Haziran 2014; 17:04:08 >



    _____________________________
  • Okuyanları bilmemde ben tamamını okuyunca çok efsanevileştirilmeye çalışılmış dozu kaçmış çöp bir hikaye görüyorum. İngilizceside türkçeside okurken yüreğim daralıyor (Yazdıklarından bahsetmiyorum, hikayeden bahsediyorum) kimiside sever ona laf yok tabi.

    Hikayenin efsane dozu kaçtı sanırım yazarlar çeşitli hayal göstermesiyle ünlü beyaz tozlardan kullanıyorlar.

    Ek: yanlış anlaşılmasın burada bu forumdan kimseyi eleştirmedim, krndi düşüncelerimi söyledim. Ayrıca lore sevdalıları ve fanları çokca var bununda farkındayım. Sadece benim için bir zaman kaybı :)

    He ayrıca unutmuşum ellerine sağlık dememek hakaret olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mareşal_T® -- 14 Haziran 2014; 17:20:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • heyecanlandırmadı
    _____________________________
  • güzel ben beğendim tabi 600 sayfa da işin ucu kaçıyor mu? (zevkler renkler) bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 14 Haziran 2014; 17:44:49 >
    _____________________________
  • Teşekkürler
    Bu arada baktımda itunesdan 368 sayfa yazıyor.

    Birde internetten e-book alışverişi yapabileceğim bir site önerirmisiniz us hesabından almak istemiyorum hiç.
    _____________________________
  • Ben bu kitaba da, Celestial'lere de uyuz oldum arkadaş. Neymiş, yargılanan sırf Garrosh değilmişmiş. Ulan siz kimsiniz? War of the Ancients zamanından beridir sislerle kaplı topraklarda yaşayıp durun, ne orklara, ne Scourge'e, ne iblislere, ne Old God'lara karşı kılınızı kıpırdatmayın, ondan sonra bunlarla savaşmak için canını dişine takan Horde ile Alliance'a büyüklük taslayın, oh ne ala memleket. Hayır kimse kalkıp bişey de demiyor, öyle kabul ediyor durumu. Pandalar kuyruklarını kıstırıp kendi ülkelerine çekilmiş Burning Legion'u görünce, şimdi bize akıl veriyorlar. Neymiş, Pandaria'dan öğrenecek çok şeyimiz varmış. Hadi len oradan.

    Umarım Warlords of Draenor'da pandalar ve onların Falım sakızlarındaki dörtlüklerden hallice bilgelik derslerinden kurtuluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    We have come for you!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GOD OF WAR ASCENSiON UPDATE
    13 yıl önce açıldı
    Shadow of war
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.