Şimdi Ara

WANBO X5 projeksiyon incelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam farkındaysanız 5 gün önce attığınız mesaja daha yeni cevap verebildim, çünkü çok yoğunum, inan teste ayıracak vaktim yok.

Ayrıca bana olan güveniniz için teşekkür, keşke başka türlü yardımcı olabilseydim.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Üstad zaten çok yardımcı oldunuz. Ne kadar teşekkür etsek az.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyoğlu2309 B kullanıcısına yanıt

Yani HB de wanbo x5 pro alanların yorumlarına baktım, herkes memnun gibi, sizin durumunuz elektronik talihsizliği olsa gerek.

Bu vermiş olduğunuz örnek görüntüde görüntü bana o kadar kötü gelmedi, gördüğüm kadarıyla oda tamamen karanlık değil, gündüz loş ışıkta gibi görünüyor. Loş ışık ortamında bu görüntü bana gayet normal geldi.

Siz herhalde ışıklı ortamda tv kalitesinde bir görüntüyü bekliyorsunuz hocam :), gecenin loş ışığında bundan daha iyi bir görüntü olacağı kanaatindeyim. Resim aldatıcı diyorsanız ona bir şey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Mayıs 2025; 17:51:33 >
    Yok bu akşam zaten sadece antrenin ışığı yanıyor. Dediğim gibi telefonla foto çekince yada video çekince daha canlı görünüyor.

Yalnız ben kendi adıma "fotolar daha canlı görünüyor" tezinin tersini söylüyorum (kendi cep telefonuma göre); konunun başında örnek fotolarımda gördüğünüz resimler bence olduğundan daha abartılı değil (honor 200 le çektim, abartılı efektleri kapatarak), kanaatimce ne görüyorsanız o dur.

Onlarla mukayese ettiğinizde fark olduğunu düşünüyor musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Mayıs 2025; 18:5:1 >
    Ben satıcı firmaya video gönderirken iphone ile video çekiyorum orjinal görüntüyle alakası yok acayip canlı bi hale getiriyor renkleri telefon.

Tamam size inanıyorum, ben diyorum ki genelleme yapılmamalı, her foto çeken cihaz abartılı çekim yapmaz.

• Arkadaşlar merhaba

X5 PRO almayı düşünüyorum Aslında tv boxımız var ama düz X5 de tripod girişi yokmuş o yüzden onu eledim.

havit pj202 -220 ansi lümen kullanıyoruz. X5 ile x5 pro arasında l1 lisans ve tripod girişi dışında fark yok sanırım.

X5 PRO yu önerir misiniz. aklımdaki diğer cihaz Havit pj300, Sunflix p1

• Merhaba, Öncelikle inceleme çok iyi olmuş. Teşekkürler bu konuyu açtığın için. Cihazı Amazon indiriminden (10.07.2025) aldım. İlk kullandığım cihaz Havit PJ207. 110 ansi lümen lik ışık kaynağı vardı. 1 sene kullandım. Onu tam ortalamak gerekiyor ve tam karanlık ortam olmak zorundaydı. Botech Type C Uydu Alıcılı box kullanıyorum. Hafta sonu Wanbo X5 Projeksiyon Cihazının kurulumunu yaptım. Yaklaşık 3,5 metre uzaklık ve 20-25 derece açı ile yerden 180 cm yükselterek deneme yaptım. Karşıya Codegen 200x200 Projeksiyon perdesine yansıttım. Kendisi perdeyi buldu. İnce kenar düzeltme ile görüntüyü tam oturttum. Şu an eskiye göre çağ atlamış gibiyiz. Kendi sesi , şu an için normal tv yayınları ve diğer videolar için tatmin edici. 200 W. 2+1 ses sistemini bluetooth ile bağladım. Filmler ve müziklerde rahatsız etmeyecek şekilde gecikmesiz muazzam bir ses elde ettim. Özellikle ışık açık şekilde bile şu an TV yayınlarını seyredebiliyoruz. Yeni TV almış gibi olduk. Ben cihazdan çok memnun kaldım. Açılı koymama rağmen bulanıklık yok ve net. Birde yazında bahsetmişsin. Açılınca HDMI seçmemize rağmen gelmeme problemini. Dediğin gibi dili İngilizce yapınca düzelti. Yazılım hatası bu. Birde cihazlar kapalı iken Botech uydunun power ini açınca (kumandadan) çok güzel bir şekilde Wanbo X5 de açılıyor. Fakat kapatırken tam tersi Wanbo X5 kumandadan kapatınca ikiside kapanıyor. Botech kapatınca sadece box kapanıyor. Bununda çözümünü bakacağım bir ara. Bulursam projeksiyonun kumandasına gerek kalmayacak. Kullandıkca yorumlarımı eklemeye çalışacağım. Cihazlarınızı arızasız ve memnun bir şekilde kullanmanız dileği ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dertlim -- 14 Temmuz 2025; 13:17:2 >

• Dertlim D kullanıcısına yanıt

Merhaba, mesajınızı yeni fark ettim, bende teşekkür ederim deneyimlerinizi paylaştığınız için, sizinkisi de benimki gibi normal x5 modeli herhalde, pro değil.

Yaklaşık 8 aydır kullanıyorum, çok memnunum.

Şu anda şöyle ufak bir sorun çıktı;

Tabii ucuz etin yahnisi hesabı bu cihazında şöyle bir kusuru var, kasa içi mercek sağ tarafı zaman içinde toz birikiyor, bu da görüntüye perdenin sağ kenarında şerit halinde toz birikintisi yansımasına sebep oluyor, çok göze batmasa da çok dikkatli bakarsam fark ediliyor.

Bilginiz olsun, aylar sonra sizde de böyle bir sorun olabilir.

O mercek tozlanmasını da temizlemenin bir yolunu bulacağım, elim bu işlere yatkın, ya da servise vermek lazım.

Cihazın ısı uzaklaştırma sistemi başarılı ama toz uzaklaştırma sistemi o kadar iyi değil, bu X5 in bir de pro su var, aradaki fark pro olan bir kaç desibel daha sessiz ve toz uzaklaştırma sisteminin daha iyi olduğu söyleniyor, ama % 50 fiyat farkı var, ben aldığımda HB de pro satılmıyordu.

yine de İçim rahat, bu fiyata bu kadar hatayı kabullenebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 12 Ağustos 2025; 21:16:39 >

Tekrar merhaba , bu yazıyı yazdıktan hemen sonra Çin deki Wanbo genel merkeze Türkçe dil seçeneğinde HDMI ile başlamadaki problemi ilettim. Bana problem ile ilgili resim ve video çekip göndermemi istediler . (Wanbo X5 için pro değil) Ben de hemen evde gerekli resim ve videoları çekip gönderdim. Bir kaç gün sonra bana cihazın Firmware ile ilgili dosyayı (1,3 GB boyutunda) gönderip (Nasıl yükleneceği ile ilgili prosedür ile beraber) cihaza yükleyip tekrar denememi istediler. (Kontrol ettiğimde Cihazın üstündeki sürüm ile aynı , Yeni yazılım değil) Bende yükledim. Denediğimde aynı sorun olduğunu bildirdim. Gerekli birimlere iletildiğini yeni yazılım bekleyeceğimi bildirdiler. Yeni yazılım gelir mi bilinmiyor. Ama Dili İngilizce bıraktığımız sürece sorun yok benim için. Dahili yazılım ile çalışmadığım sürece. Örneğin Dün PSG-Tottenham maçı vardı . Görüntü benim için Muhteşemdi. Belki Botech cihazın uydu alıcısından kaynaklı olabilir ama gerçekten sahanın yeşili ve 110 inç görüntüdeki netlik , hareketli görüntülerde akıcılık çok iyiydi. Cihazlarınızı arızasız ve keyifle kullanmanız dileği ile ...

• Dertlim D kullanıcısına yanıt

Tekrar merhaba,

Valla o problemi düzeltmeseler de İngilizce-global seçeneğinde kalsa da olur, çünkü İngilizcem zayıf olsa da menüde ki kelimelerin hepsini ezberledim.

Görüntü kalitesi meselesine gelince, ben şunu anladım; kaynak (tv box, uydu, tv yayını, vb.) iyi olduğu müddetçe 1080p sınırları dahilinde cihaz en iyi kaliteyi göstermeye hazır.

Özellikle "4K x265 10bit SDR" filmlerde biraz daha fazla hissediyorum, her ne kadar 4K dan 1080p ye dönüşüm olsa da canlılık ve ışık farkı biraz daha fazla hissediliyor, çünkü 4K x265 10bit filmlerde bilgi yükü sıkıştırması daha fazla olduğu için 1080p de bundan nasibini alıyor. Bazen zevk için Youtube da Samsung, LG 4K hdr demoları seyrediyorum.

Hele hele, hala arşivimde saklarım "AVATAR 4K x265 10bit SDR" film versiyonunu, filmin başında ki uzay gemisinin yabancı gezegene yaklaştığı etkileyici uzay sahnesi (bu etkileyicilik perde ne kadar büyükse o kadar iyi hissedilir kanaatindeyim) ve orman sahnesindeki renk canlılığı ve ışık yansımaları müthiş.

Wanbo umarım yakın bir gelecekte 4K hdr destekli bir proj. da piyasaya çıkarır, fiyat-performans oranı da x5 gibi olursa hemen alacağım, ama henüz böyle bir haber yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 14 Ağustos 2025; 11:23:55 >

• Selamlar, bu cihazın pro versiyonu almayı düşünüyorum. Daha önce hiç projeksiyon kullanmadım , bu cihazdan düzgün görüntü almak için tam ortalı şekilde mi koymak lazım perde karşısına? Mesela yatak başı komidin üzerine koysak yani perdeye 30-45 derece açı ile düzgün görüntü verir mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • saitates kullanıcısına yanıt

sorunuzun cevabı 1. sayfada var hocam.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.