Şimdi Ara

WANBO X5 projeksiyon incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bir arkadaş tavsine uyup Epson FH01 cihazımı yarı fiyatına satıp buna geçtiğim için görüntü performansı açısından çok büyük hayal kırıklığı yaşadım sanırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Bunu deneyebilirim zaten çok büyük almışım perdeyi 3*2,25 ebatları çok büyük geldi hiç bi yere sığmıyor. Bunu satıp dediğinizi yapabilirim. Çok teşekkürler

• beyoğlu2309 B kullanıcısına yanıt

Ben 4,5 metre seyir mesafesinden 85 inç perde kullanıyorum, proj. un perdeye uzaklığı yaklaşık 3 m., memnunum, net ve canlı görüntü. Perde büyüdükçe proj. geriye kaydırıldığı için ışık gücü ve canlılık azalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Mayıs 2025; 16:9:27 >

o cihazı kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim. Ama ben wanbo dan memnunum.

memnun olduğumun en önemli 4 sebebi;

1) cihazla perdeyi ortalamak zorunda kalmamak, yan açılardan kolay konumlandırma (eski proj. umla perdeyi ortalamak için akla karayı seçmiştim, yer darlığı sebebiyle tam işkence).

2) parlaklık gerçek 1100 ansi-lümen olması (loş ışıkta tv yayınını seyrediyorum, tv satın almadım).

3) kabul edilebilir görüntü kalitesi.

4) fiyat-performans (300 dolar civarı proj. hayal gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Nisan 2025; 15:35:7 >
    Ses kalitesini de unutmuşsunuz gerçekten iyi ses performansı var :)

Evet fena değil, ama ben kullanmıyorum, çünkü asla 5.1 ses sistemini yerini tutamaz, 10 yıl önce aldığım logitech z906 ses sistemi kullanıyorum, imkanınız var ise tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Nisan 2025; 15:38:29 >
  • Hocam selamlar. Ben cihazı yandan yansıttığımda her köşesi net olmuyor. Sizde yandan kullanıyorsunuz aynı sorun sizde de var mı acaba?

Merhaba,

Bende köşe bulanıklığı sıkıntısı yok.

Yan derken ne kadar yan, aynı koşullarda mı kullanıyoruz ?

Benim durum şöyle;

proj. merceğinin perdeye göre yatay konumu : proj. merceği yatay olarak perdenin sağ kenarının hizasında (perdenin dışında değil, perdenin sağ kenarının hizasında, mercek ile perde arasında düz bir doğru çizersek, mercek perdenin sağ kenarından 35 cm. sola doğru noktaya bakmaktadır).

perde genişliği : 1,82 m.

perdenin en üst noktasının yerden yüksekliği: 1.93 m.

proj. merceğinin yerden yüksekliği: 1,93 m.

proj. merceğinin perdeye olan uzaklığı : 2,96 m.

proj. u çok fazla yana çekersen proj. un köşelerde netlik gücü azalır, bunun sınırı ne bilmiyorum, deneme-yanılmayla öğrenebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Mayıs 2025; 15:50:33 >
    Çok teşekkür ederim detaylı cevaplarınız için🙏

Bir şey değil hocam, şu wanbo 4K proj. üzerinde çalışıyor mudur bilmem ama çıkarırsa hemen alırım, çünkü wanbo fiyat-performans proj. lar yapıyor.

Özel den yazıp "görüntü yeterince canlı değil, soluk kalıyor, görüntü kalitesinden memnun değilim" demişsiniz.

Proj. un düzgün çalıştığını varsayarsak, kötü görüntüyü oluşturan bir çok parametre var;

Hocam bi zahmet şu sorularıma cevap veriniz:

1) hdmi switch kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız hdmi versiyonu 1.4 mü, yoksa 2.0 mı ?

2) proj. ile oynatıcı cihaz arasında hdmi kablo uzunluğu kaç metre ve hdmi kablo versiyonu nedir, 1.4 mü 2.0 mı ?

3) film oynatımı için proj' un sistemini mi yoksa tv box mı kullanıyorsunuz, tv box kullanıyorsanız hdmi çıkışı versiyonu nedir, 1.4 mü, 2.0 mı ?

4) kötü görüntü kalitesi hem film hem de tv yayınların da her ikisi içinde geçerli mi, yoksa belli kategorilerde mi oluyor, mesela youtube hdr demolarını seyrettiğinizde iyi mi, kötü mü ?

Tv box’dan direk hdmi kablo ile projeksyona bağlıyorum kablom hdmi 2.0 projeksyonun kendi uygulamasından da tv box dan da aynı görüntüyü alıyorum diyebilirim. Youtube 4k videolarında da renkler hiç tatmin etmiyor canlılık yok.

her ne kadar wanbo pro ve pro olmayanın hdmi girişleri 1.4 olsa da ben garanti için tüm sistemi hdmi 2.0 uyumlu hale getirmiştim.

hdmi Kablonun kalitesinden ve markalı olduğundan emin misiniz ? Piyasada 2.0 diye satılan ama standartlara uymayan çok kablo var.

ayrıca hdmi switch sorusuna cevap vermediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Mayıs 2025; 16:52:59 >
    1,5 mt

Hdmi switch kullanmıyorum kullanmak gerekiyor mu?

hangi tv box ı kullanıyorsunuz, marka, model ?

Tvbox’um Roctek g2 4K modeli

kullanmanız gerekiyor diye söylemedim.

Ancak merak ediyorsanız ben niye kullandığımı söyleyeyim.

Proj' a 3 yayın kaynağım var;

tv box, türkcell tv plus, uydu alıcısı.

bu 3 ü arasında hızlı geçiş yapmak için hdmi switch gerekir ve switch in kumandasıyla bu üçü arasında kolayca geçiş yapılır, ben bu yüzden kullanıyorum. Kullandığım switch in portları hdmi 2.0 dır.

Gayet güzel, en son teknolji sayılır. Peki youtube 4k hdr demo yayınlarını hem tv box hem de proj un kendi oynatıcısı üzerinden her ikisinden de denediniz mi ?

Her iki oynatıcıdan da kötü görüntü geliyorsa cihazdan şüphe etmeye başladım.

Ayrıca tv box cihazının hdr özelliklerini aç-kapa yapıp denediniz mi ?

Ayrıca,

Hocam, wanbo x5 pro HDR desteklemiyor, bildiğiniz gibi hdr desteklemeyen bir tv veya proj. a hdr yayın vermeye çalıştığımızda görüntü soluklaşır, canlılığını yitirir. Sizin anlattıklarınız sanki bunu doğrular nitelikte, böyle yapıyorsunuz anlamında söylemedim, sanki öyle gibi. Ya da cihazda sıkıntı var.

Not:

Aslında Youtube hdr demolarını cihazımız hdr desteklemediği için SDR ye dönüştürüyor, buna rağmen yine de görüntü çok kaliteli oluyor, çünkü kaynak kaliteli, tabii benim proj da böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Mayıs 2025; 17:27:3 >
    Evet hepsini denedim :) o yüzden sizin cihazla mukayese edebilir miyiz diye merak etmiştim bana hiç normal gelmiyor. Sıkıntı olmazsa size kargolıyayım bi bakın sizinkiyle aynı mı değil mi :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.