Şimdi Ara

WALL·E (2008) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
7.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: OnuR

Wall-E Türkçe Fragman

Türkçe dublaj'da wall-e'nin sesine dokunmasınlar. Onun "iivaaaa" demesini bozmasınlar. Gerisini dublajlasınlar. Önemli değil.

Türkiye'de gösterime girince kardeşimle gideceğim muhtemelen. Bir de sinemada izlenesi bir film.

• DVDSCR.XviD-ALLİANCE iyi midir ? :)

Orjinalden alıntı: SharDDewiL

DVDSCR.XviD-ALLİANCE iyi midir ? :)

İdare eder.

Orjinalden alıntı: 241

Keşke şu vol.İ gibi konuşmamızı sağlayan bir şey yapsalar. Mesela vol.İ 'nin ağzından pıhı denmesini isterdim.

• İzledim ve çok beğendim.İzlediğim en iyi animasyon.Görüntü olsun(tabi kalitesiz izlememe rağmen) , ses efektler olsun , konu itibari olsun , duyguların yansıtılması olsun çok güzeldi. 10/10 IMDB'de ki yerini hakediyor mu bilemiycem ama , aldığı puanı hakediyor bence :)

wasteallocationloadlifter-earth / dünya atıkları taşıma makinası
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2
  • quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

filmin tam konusu nedir arkadaşlar?çok merak ediyorum ancak hakkında hiç birşey bilmiyorum

Filmin Konusu

Dünya gezegenini terk eden insanlar tarafından unutulduktan sonra, uzun yıllar boyunca yapayalnız yaşayan ve bu süre içinde programlandığı işle (çöp tasnifiyle) uğraşan robot WALL-E, günün birinde EVE adlı çok güzel bir arama robotuyla karşılaşır ve hayatı aniden yepyeni bir anlam kazanır.

WALL-E’nin elinde gezegenin geleceğinin anahtarının olduğunu keşfeden EVE, artık başka bir gezegende yaşayan ve dünyaya güvenlik içinde geri dönüş haberini heyecanla beklemekte olan insanlara bu bilgiyi rapor etmek için müthiş bir uzay yolculuğuna çıkar. Ancak WALL-E’ de boş durmamış, çok beğendiği EVE’in peşine takılarak onunla birlikte galaksiye açılmıştır. Beyazperdedeki gelmiş geçmiş en heyecan verici ve en yaratıcı komedi macerası böylece başlar.

Geleceğin daha önce hiç hayal edilmemiş vizyonlarını içeren bu filmde WALL-E’ye, aralarında bir hamamböceği ile bozuk robotlardan oluşan kahraman ruhlu bir topluluğun da yer aldığı birbirinden ilginç karakterler eşlik eder.

imdb'den alıntı bazı enteresan trivialar şöyle;(Ekşiden alıntıdır.)

isimleri kısaltmalardan oluşan robotların açılımları şunlar. wall-e: waste allocation load lifter-earth-class. eve: extraterrestial vegetation evaluator. m-o: microbe obliterator

pixar'ın gerçek insan görüntülerine yer verdiği ilk film. bu görüntüleri hazırlarken görüntü yönetmeni roger deakins'e danışmışlar.

filmde apple'a epeyce yer verilmiş. wall-e'nin şarj olduktan sonra çıkardığı ses mac'in sesi. wall-e her gece filmini ipod'undan izliyor ve kaptan yardımcısı kötü robot auto'nun sesleri apple'ın macintalksistemiyle elde edilmiş. bu apple takıntısının sebebi apple'ın kurucusu ve ceo'su steve jobs'un disney tarafından alınmadan önce pixar'a da ceo'luk yapmış olmasıymış.

filmdeki rüzgar sesleri niagara şelalelerinden alınmış.

wall-e'nin çöpten bulduğu objeler arasında 69 yapımı "hello, dolly!" filminin kaseti (izlediği film bu) ve içinde pong oyunu olan bir atari 2600 var.

wall-e mekikle birlikte atmosferden çıkarken uydu yığınları arasında rusların ilk uydusu sputnik de var. (wall-e'nin suratına yapışan)

auto'nun uygulamaya programlandığı prokolün adı a113. bu aslında kaliforniya sanat enstitüsü'nde çoğu pixar çalışanının eğitim gördüğü animasyon odasının numarasıymış.

filmin sonundaki credits bölümünde vincent van gogh, georges seurat ve auguste renoir gibi ressamların tarzları taklit edilmiş.

filmde kullanılmak üzere hurdalıklardan epeyce ses kaydı toplanmış.

bazı sinemalarda "sundaye" adıyla gösterime girmiş.

auto-hal9000 benzerliği ve space odyssey müziğine değinmeye gerek bile yok sanırım.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=14004558

• Beklediğim Filmlerden

Orjinalden alıntı: SharDDewiL

DVDSCR.XviD-ALLİANCE iyi midir ? :)

Az önce izlemeye başladım. Sonra baktım ki adamlar harbiden uğraşmış, düzgün bir film yapmışlar, bıraktım izlemeyi. İlk 20 dk. falan izledim.
    Artık gösterime girince sinemaya giderim veya iyi bir afr/hd rip beklerim. Kesinlikle çok iyi bir animasyon.

Orjinalden alıntı: OnuR

Wall-e Türkiye'de gösterimde.

En kısa zamanda gitmeye çalışacağım bakalım nasıl film

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • Bende gidicem hayırlısıyla.Umarım beklediğim gibi SÜPER bi filmdir

Konuya gelince ilk yarıda bir olay yok ama ikince yarıda fena bağlıyor.

Bi kaç spoiler

Öncelikle kaptanın Auto'yu yenişi çok süperdi.Yerlere yattım.Ayrıca 80-90'larda çcuk olanlar kesinlikle kaçırmamalı.Karakter tasarımları süper gerçekten.Hele hele o M-O yok mu?Ayrıca acaba bu filmdeki olaylar gerçekten olabilir mi?Yani o Vall-E EVE ilişkisi değil insanların uzaya çıkması filan.Bide farkettiyseniz EVE'in hatları acayip şekilde Macbooklara benziyor.

Aklıma geleni yazdığımdan dolayı alakasız oldu ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralik kettle -- 29 Eylül 2008; 21:58:29 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.