Şimdi Ara

W7 orjinal dvd den imaj alamıyorum? Lütfen yardım edin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlık açık. 1 ay önce w7 home basic 64 bit lisanlı dvd aldım.Bilgisayara kurup etkinleştirdim.Dedim ki,bu dvd çizilebilir,kırılabilir...
    Bu sebeple imaj alayım,usb ya da dvdye yazıp kullanırım diye,ama hangi programla denediysem bi türlü olmadı.Ashampoo 14,imageburn,freedvdiso...
    Bu dvd yi takıp programı çalıştırınca,dvdrom sanki okumağa zorlanıyormuş gibi hafif bir ses,bazen de hiç ses gelmiyor gibi.Ama formatta sorun yok,dvd okunuyor.Sadece dvd kopyalarken oluyor.Bunun sebebi nedir?
    Ya da ben bu dvd yi nasıl yedeklerim? Bilen arkadaşlar yardım etsin lütfen...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farklı bir optik sürücde denedin mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Farklı bir optik sürücde denedin mi?

farklı bir optik sürücüde denemedim,fakat ilaçlı dvd imajını kolayca alabiliyorum.Yani o saydığım programlar hiç zorlanmadan imaj çıkarabiliyorlar...
    Bununla beraber diğer dvd veya cdlerde bir problem çıkmıyor?

• DVD yi açıp içindeki dosyaları kopyalayıp masaüstüne atarak buradan poweriso,imageburn gibi prog. ile iso ya çevirdin mi?
  • orjinal dvd ler kopyalamaya karşı korumalı oldugu için kopyalamıyor olabilirmi acaba onu düşündün mü ?
  • snop02 kullanıcısına yanıt
    hayır öyle yapmadım,zaten bilmiyorum da... fakat şöyle bişey var: pc açıkken dvdyi taktığım zaman,dvd ne bilgisayarımda görünüyor ne de otomatik başlıyor.. bu sebeple dediğini yapamam. acaba flash belleğe linux vs. kursam,sonra pcyi flash bellekten başlatsam da,linux dvd yazıcı ile bi denesem mi ki? yani live cd mantığıyla diyorum.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 19 Kasım 2014; 16:09:56 >
  • tmk20 kullanıcısına yanıt
    doğru,bu benim de aklıma geliyor ama bunu bi şekilde kopyalamam lazım değil mi? bilgisayarım hayatında ilk defa lisanslı bişey kullandı. o da bozulursa dertten kederden mavi ekran hatası verir zavallı. .... Yani şaka bir yana,bu kopya işini yapmam lazım dostlar. :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • netten var olan imaj indirsene aynı işi görür dert etme, Microsoft msdn veya bizpark üyelerine imaj seklinde kendi sunucularından indirilmesine izin veriyor, nette dolanan dosyalarda onlar zaten.

Önemli olan key tek kullanımlık key değilse tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmk20

netten var olan imaj indirsene aynı işi görür dert etme, Microsoft msdn veya bizpark üyelerine imaj seklinde kendi sunucularından indirilmesine izin veriyor, nette dolanan dosyalarda onlar zaten.

Önemli olan key tek kullanımlık key değilse tabi.

o dediğini duydum ama msdn,bizpark nedir hiç irdelemedim.Ama madem ki öyle oluyor,o zaman bana 64 bit home basic linki verir misin rica etsem.

• GÜNCEL!!!

• Acronis True Image kullanarak direk sistemin imajını alsan daha kullanışlı ve kolay olur
  • omurolgunay O kullanıcısına yanıt
    Hocam o dediğin sistem görüntüsü ise,bu görüntü/imaj diskte ne kadar yer kaplar? yani driverlar yüklendiğinde sadece? ya da harici hdd gerekmez mi?
  • Sisteminde yüklü programlara göre değişir. Programları temizle imajını al. Sadece aynı donanımlarla yani sadece o bilgisayar için kullanabılırsın.Başka bılgısayara o imajı basmayı deneme yani.
  • DVD görüntüsü almana gerek yok. Senin için önemli olan etkinleştirme yani lisans kodu. Onu düzgün bir yere not edip sakla, yarın bilgisayarını başka bir kalıpla kursan dahi, kodu girdiğin zaman lisanslı işletim sistemi kullanacaksın. Bizzat ben öyle yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

DVD görüntüsü almana gerek yok. Senin için önemli olan etkinleştirme yani lisans kodu. Onu düzgün bir yere not edip sakla, yarın bilgisayarını başka bir kalıpla kursan dahi, kodu girdiğin zaman lisanslı işletim sistemi kullanacaksın. Bizzat ben öyle yapıyorum.

tamam ben de biliyorum önemli olan lisans kodu,ama el değmemiş isoyu nerden bulucam? msdn falan demiş bi arkadaş,ama ben msdn nedir bilmem. sen eğer el değmemiş 64bit 7 home basic linki biliyorsan atarmısın rica etsem.

• quote:

Orijinalden alıntı: omurolgunay

Sisteminde yüklü programlara göre değişir. Programları temizle imajını al. Sadece aynı donanımlarla yani sadece o bilgisayar için kullanabılırsın.Başka bılgısayara o imajı basmayı deneme yani.

yok,zaten başka pc yok. eğer yapcak olursam da bir dahaki formattan sonra yaparım artık.Şu an bi dünya kırek var sistemde. bunların kimi zararlı kimi zararsız. hani kaldırıp görüntü alsam bile,olur ki virüs bulaşmış olur,boş yere uğraşmayalım. artık formattan sonra driverları yükleyip öyle alıcam görüntüyü.

• PM attım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.