Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (90. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.217.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amg ve fascination dış tasarım farkı jant ve tampon ve bunlarında daha kaslı ya da sıska gorunmesinde hiç bir etkisi yok. Kaldı ki hiç bir donanımı sıska durmuyor aracın, ızgara ve on kaput ile birlikte hepsi gayet heybetli. amg yere yakın olmasından, fasc ve exclusive daha heybetli duruyor. camurluklarda hiç bir fark yok, etek altında amgde kaporta rengi plastik fasc. krom cıta var, ki bu da cok şık duruyor.
  • AMG pakette arka tekerleklerin ölçüsü 245/40/18 olup, diğer paketlerde ki araçların arka tekerlerine göre lastik tabanı daha geniştir.

245/40/18 ebadında ki lastiklerin yerine sığabilmesi için AMG pakette arka çamurluklar genişletilmiştir. dolayısıyla arka tampon da genişlemiştir.

bu çamurluklar donanım olarak sadece AMG gövde kiti içerisinde bulunuyor ve mercedes’de 776 kod numarası ile “AMG Jantlar İçin Genişletilmiş Çamurluklar” olarak tanımlanıyor.

ayrıca AMG arka tamponu tasarım olarak diğer paketlerde ki tamponlardan farklıdır. değişik bir difizör ve spor araç havası verilmek için tamponun 2 yanındaki hava çıkış çukurlukları bulunmaktadır.

özetle, AMG’ye arkadan baktığımda, gerek tampon tasarımı ve genişletilmiş çamurluklardan, gerekse geniş taban lastiklerden dolayı diğer paketlere göre duruşu bana da baya farklı geliyor.

AMG’de airmatic ile birlikte 4 farklı amortisör ile sipariş verme şansı var.

spor süspansiyonlu AMG’yi önceden incelemiştim. konforlu süspansiyona sahip AMG’yi de bir bayide müşterisine teslim edilmeden önce gördüm.

tercih meselesi ama, eğer aracın heybetli görünmesi isteniyorsa bence konfor süspansiyonlu AMG seçilmeli. araç bariz şekilde spor süspansiyonlu modelinden daha yüksek duruyor. yok ben daha spor görüntü isterim diyorsanız yere yakın olanı tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 25 Haziran 2014; 5:55:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deblis

ARKADAŞLAR ŞU SÜSPANSİYON İŞİ HAKKINDA GERÇEKTEN DETAYLARI BİLEN ARKADAŞLARIN YARDIMINA İHTİYACIM VAR.
    FORUMDA SÜSPANSİYON HAKKINDA OKUDUKLARIMDAN SONRA BAYİMİ ARAYIP SİPARİŞİMİ KONFOR SÜSPANSİYONA ÇEVİRMESİNİ RİCA ETTİM.
    İLGİLENİP BANA DÖNÜŞ YAPACAĞINI SÖYLEDİ
    ARADAN 1 SAAT GEÇTİKTEN SONRA BENİ ARADI VE VERDİĞİ BİLGİ ŞU ŞEKİLDE (BU ARADA SATIŞ DANIŞMANIM GERÇEKTEN DÜRÜST VE ALAKALI BİR KİŞİDİR)
    ' ALDIĞIM BİLGİYE GÖRE AMG LERDE KONFOR SÜSPANSİYONU SEÇEMİYORMUŞUZ. ALMANYA BUNU KABUL ETMİYORMUŞ. ARAÇ ECO MODUNDA KULLANILDIĞINDA SÜSPANSİYONLARDA BİRAZ YUMUŞAMA OLUYORMUŞ.'
    BU BİLGİ DOĞRU MUDUR?
    SATIŞ DANIŞMANIMA ÇOK GÜVENİYORUM KESİNLİKLE BENİ BAŞINDAN SAVMAK İÇİN VERDİĞİ BİR CEVAP DEĞİLDİR ANCAK FORUMDA KONFOR SÜSPANSİYONU OPSİYON OLARAK ALAN ARKADAŞLARI OKUDUKÇA DA TEREDDÜTTE KALDIM.
    ARAMIZDA SATIŞ DANIŞMANI OLAN YADA BU KONU HAKKINDA SAĞLAM BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM RİCA EDİYORUM.
    GEÇ KALMADAN GEREKLİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPAYIM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

siparişinizin geçildiği araç belki süspansiyon değişikliğine izin vermiyor olabilir. bildiğim kadarıyla Türkiye'ye verilen ilk kotalardaki araçlar değişikliğe izin vermiyordu. sizin aracınızda bu araçlardan olabilir. yoksa konforlu süspansiyonlu AMG alınabiliyor. başka bayilerden de bilgi alabilirsiniz.

müşterisine teslim edilmeyi bekleyen konforlu süspansiyonlu bir AMG gördüm. bu araç niye diğer AMG'lerden yüksek duruyor diye sorduğumda onda konforlu süspansiyon var dediler.

• iwishh İ kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katiliyorum.
    zevkler ve renkler tartisilmaz tabi ki ama AMG ve diger paketler arasinda gercekten cok fark var. plastik tampon veya krom detaylar gibi estetik amacli unsurlar disinda islevsellik iceren farklar da cok. mesela egsoz sistemi, diger paketlerde arka tampon krom citalari ilk bakista iki cikisli egsoz gibi dursa da degil, tamponun altinda bildigimiz tek cikisli boru egzos var. AMG pakette arka tamponda gordugumuz iki krom cikis islevsel egsoz inceleigim kadariyla.
    aracin icine girdiginizde deri kapli on gogus AMG paketi ayri bir yere tasimis, bir de exclusive pakette var bu sanirim, ayni durum kapi ici kaplamalarda da var, W205 kasanin ic dizayni beni kendine hayran birakti ama bu AMG ic dizayn icin gecerli ne kadar kaliteli plastik olursa olsun deri on gogsu gordukten sonra digerlerini begenmeniz zor olacaktir.
    eger spor goruntu degil de sade guzellikten yana secim yapmis olsaydim, konfor suspansiyonlu exclusive secerdim.
  • W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

• Evet tamamen zevk meselesi, bana göre de AMG deki detaylar aracı daha heybetli göstermiyor, tam tersi yere yakın olması benim için buyuk eksi, hele oturuş şekli hiç bana göre değil. Babam neden EXCLUsive almadın diyor kardeşim neden amg almadın diyor sanırım böyle sürüp gider.

**** Benim aracını teslim almış arkadaşlara bir sorum olacak, kapılarla alakalı bir sıkıntınız var mı şikayetiniz. Zor kapanıyor, gerçekten sert kapatmak gerekiyor. Ben bazen 3. kez deniyorum. Bu normal midir. Bana normal gelmedi. benim araçta mı sıkıntı yoksa başka bu konuda şikayeti olan var mı?
  • Kapı fitilleri yeni olduğundan kapıyı itiyor. yani kapı,fitili yenemiyo. o yüzden biraz sert çekmek gerekiyo. Kapı ayarında bir sıkıntı olup olmadığını anlamak istiyorsanız ? Kapattığınız kapının karşısındaki kapı camını aralayın,bu şekilde içerdeki hava basıncını azaltırsınız, o zaman normal bir hızla çektiğinizde kapı kapanacaktır. Eğer kapanmıyorsa ? Kapı ayarlarını kontrol ettirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım bu kapı fitili olayı değil ilk fırsatta baktıralım. bu konuda başka şikayeti olan varsa yazarsa sevinirim.
    AMG paket ayrı olay AMG model ayrı olay. Hiçbir AMG paket Mercedes'in çamurluk genişliği artışı yoktur paket bazı olarak . Kaldı ki 18 inch jant değil 19inch jantı Exclusive paket'te bile alabilirsiniz. AMG paket görsel detayları ve spor süspansiyonu kapsar yoksa çamurluk genişliği bütün paketlerde aynıdır. Ancak AMG model Mercedes'lerin sadece limousine kasalarında nadiren de spor kasalarında çamurluk artışı olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

AMG paket ayrı olay AMG model ayrı olay. Hiçbir AMG paket Mercedes'in çamurluk genişliği artışı yoktur paket bazı olarak . Kaldı ki 18 inch jant değil 19inch jantı Exclusive paket'te bile alabilirsiniz. AMG paket görsel detayları ve spor süspansiyonu kapsar yoksa çamurluk genişliği bütün paketlerde aynıdır. Ancak AMG model Mercedes'lerin sadece limousine kasalarında nadiren de spor kasalarında çamurluk artışı olur.

yanlış biliyorsunuz. kaldı ki jant çapının 17, 18, 19 inç olması ile çamurluk genişliğinin hiç bir alakası yok. mesela tekerin toplam çapı olarak 225/50/17 = 245/40/18 yaklaşık birbirine eşittir. ancak lastiğin taban genişlikleri farklıdır. burada çamurlık genişliği önemlidir.

yukarıda kodunu verdim.

bir mercedes bayisine 776 kodu nedir ve Türkiye'de C 180 AMG pakette var mı diye sorarsanız birinci ağızdan öğrenebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: iwishh

quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

yanlış biliyorsunuz. kaldı ki jant çapının 17, 18, 19 inç olması ile çamurluk genişliğinin hiç bir alakası yok. mesela tekerin toplam çapı olarak 225/50/17 = 245/40/18 yaklaşık birbirine eşittir. ancak lastiğin taban genişlikleri farklıdır. burada çamurlık genişliği önemlidir.

yukarıda kodunu verdim.

bir mercedes bayisine 776 kodu nedir ve Türkiye'de C 180 AMG pakette var mı diye sorarsanız birinci ağızdan öğrenebilirsiniz.

çamurluk ebatları hiç birinde değişmiyor, lastiğin toplam çapı aynı jant çapı genişliyor ve lastik yanağı daralıyor, sadece lastik tabanı daha geniş, ki bu da daha fazla yakıt tüketimi demek bir anlamda.

• symmachos S kullanıcısına yanıt
    yanlış anlaşılmasın. bildiklerimi insanlarla paylaşmaya çalışıyorum. bu konu polemik olarak ortaya çıksın da istemiyorum. kimseyi zorla inandırma gibi bir görevim olduğunu da düşünmüyorum. uzatmama ve polemik olmaması adına 2 tane basit soru sorarak bu mevzuda kenara çekiliyorum.

iyi forumlar...

1) Mercedes'te 776 kodu neyi tanımlar?

2) Türkiye'de C 180 AMG'de standart pakette 776 kodu var mıdır?
    Offset ve inch tabi ki farklı şeyler. Arkada itiş araçlarda zaten arka lastik ve jant ölçüsü önlere göre daha offsetlidir. Ayrıca fabrikanın o modelle ait en büyük ebetlı lastik ve jant kombinasyonunu uygulayabilecek çamurluk genişliği baz alınır. İsterseniz alın AMG paketin jantlarını AMG olmayan donanıma sahip herhangi C serisine taktırıp uygulayabilirsiniz. Mercedes'te AMG paket; tamponları,spoilerleri,spor süspansiyonu, çift çıkışlı egzosları,spor direksiyonu kapsar.
    Kısaca AMG paket ağırlıklı görsel detayları kapsar, AMG modeller ise yüksek hacimle birlikte gelen performans odaklı teknik ölçü değişikliklerini kapsar. Çamurluk genişliğinden tutun fren disk ebatlarının büyüklüğü ve daha geniş offsetli jantlar bunların içine girer. Aynı şekilde Bmw'de M paket ve M serisinin, Audi'nin S'line paket ve RS model'lerinde olduğu gibi paketler standart kombinasyondaki araçların görsel detaylara sahipken AMG, M , RS model serileri performans kombinasyonlarını ve buna bağlı teknik ölçü farklarına sahiptir.

• quote:

Orijinalden alıntı: symmachos

sanırım bu kapı fitili olayı değil ilk fırsatta baktıralım. bu konuda başka şikayeti olan varsa yazarsa sevinirim.

Hocam showroom daki tüm c serisinde bu durum mevcuttu. Hatta bir tane e serisi vardı ondada aynı dediklerinizi yaşadım. Bence dert etmeyin biraz kullanın gerekirse baktırırsınız

• 121 bin lira olan modeline jant ve ufak bir şeyler eklesek güzel olur mu sizce?136 verene kadar 2011 5.20d almayı düşünür babam 150-160a 125-130 arasına güzel gider bence bu araba ama beğenmedim diye diretiyor.

Eski dandik C kasaları beğeniyor,onlarda alınmayın arkadaşlar ama tam fakir mercedesi.Ne tip var,ne içi güzel.Yeni C'ler müthiş olmuş,bir ara götürüp ikna edeyim.
    Dostum niye köşeye çekilesin, biz de polemik yapmıyoruz muhabbet ediyoruz sadece. 776 kodu duymuşsun tamam ama muhtemelen bahsettiği değişiklik başka bir şeydir, lastik tabanı genişlediği için içerdeki başka parça olabilir, yine de soracağım tavsiyen üzerine.

fabrika üretim bandında her alt modele değişik parça üretmez. Oyle olsaydı her jant buyudugunde taban genişliyor, EXCLUSIVE daha geniş çamurluk olacak. Hatta Avangarde alıp 19 jant alan biri çıksa ona da geniş çamurluk yapacak. Aracın teknik verilerindeki değerler tüm donanımlar için aynı oluyor, tek bir üretim bandına girdiği için. sadece motor farkı olabilir, bir de jantın büyümesinden dolayı yakıt tüketimi artabilir bazı donanımlarda.
  • Deri koltuklarin standart oldugu bir model var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: symmachos

sanırım bu kapı fitili olayı değil ilk fırsatta baktıralım. bu konuda başka şikayeti olan varsa yazarsa sevinirim.

Bu nerdeyse tüm araçlarda var. Ben teslim almadan önce aracı gördüğümde bunu söyledim. Ve otoparkta bekleyen tüm araçlarda aynı durum vardı. Yeni olduğu için zor kapandığını ama zamanla düzeleceğini söylediler.

• Merhabalar
    Benimde vermis oldugum siparis listesinde
    776 AMG jantlar icin genisletilmis camurluklar yaziyor
    Forumu takipteyim sayenizde faydali bilgiler aliyorum tesekkurler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu konfigürasyon açılmıyor kaç zamandır ! Genişletilmiş çamurluk hikayesi E'de geçiyordu fakat muhtemel ki yanlış tercümemidir nedir daha büyük jant lastik seçildiğinde geniş çamurluk olayı geçmezken AMG'nin jantlarında bu ifade geçiyor. Bir kere bu araçlarda büyük çamurluklar zaten var, birde biz anlamıyormuyuz iki ayrı donanımda çamurluk genişliği varsa bu fark gözle de görülür. En büyük sağlamasıda bu arabaya ne jant lastikler takılıyor dünyada,onlar nasıl sığıyor bu çamurluğa? zannediyormusun bizim gibi sanayide çamurluğu kestirip biçtiriyorlar,adamlar ne uygulanabilecek ise onu uyguluyorlar. Sayfa 60'da arkadaş tuning resimlerini koymuş zaten,üzerinde 20 inch ve offsetli jantlar var AMG'nin. Bu kod 18-19 inch'lik kombinasyona göre geniş çamurluk ise 20'inch'lik jant lastik kombinasyonu nasıl sığmış o zaman ?

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.