Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (668. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.220.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 666667668669670
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Motor yağını, hidroliği, 7 lt yazdınız diye yazıyorum şanzıman yağını(motor 7 lt yağ almaz) orjinal MB ürünleri mi kullanacaklar, sordunuz mu?
  • dr.tolgaaa D kullanıcısına yanıt
    Tabiki para sizin, keyif sizin, karar da sizin ama ben farklı bir şey söylesem ne dersiniz?

40k km için niye kendi aracınızı kullanıyorsunuz?. Ben geçmişte bir senede 50k km yapmam gerektiğinde dönemsel kiralama araç kullanmıştım, daha ucuza gelmişti. Üç bakım, bir set lastik, kasko, mtv, aracın değer kaybı derken kiralamak daha ucuza gelmişti.

Muğla servisi bilmiyorum ama Denizli de Çeşmeliler iyi, yine de siz bilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.tolgaaa

Özetle 32 ay ve 75.000 km sonrasında arabam aldığım gibi duruyor.

İnşallah bundan sonra da bir sorun çıkarmaz

İnşallah hepimize kazasız belasız arabalarımızın tadını çıkarmak nasip olur

😀

75.000 KM'de aracın hala alındığı gibi durması bizim gibi düşük km'de bulunanlar için umut verici. Gerçi zaten beklenen bir şey bu, aracın her yerinden belli..
    Aracınız ilk alındığında çok parça değiştirilmiş ilk parti olmasından dolayı ama bunların hiçbirisi kalıcı kronik sorun haline gelmemiş, bu iyi şans.

Bir araç çıktığında ilk yıl alınmamalı sözünü eskiden forumlarda okurdum ve çok inanmazdım ama artık kesinlikle katılıyorum bu fikre. Milyonlarca kere test ediliyor bu araçlar arge aşamasında ama yine de piyasadaki milyonlarca kullanıcının gerçek hayatta kullanımı bambaşka bir şey ve testlerin son aşaması oluyor bu. Bu süreçteki kullanıcıların geri dönüşleri ile fabrika sürekli bir yerleri yeniliyor, değiştiriyor. C kasada bunun net örneklerini gördük hatta diğer markalarda da geçmiş yıllarda net örnekleri var anlatılan. Çıkar çıkmaz sipariş verilmemeli, en azından 7-8 ay sonra sipariş verilmedi, hatta 1 yıl.

• orhansen O kullanıcısına yanıt
    Cevap için Teşekkür ederim

Daha önce bir kez araç kiraladım, sıfır 525xd kiralamıştım ama içime sinmiyor, muhtemelen benim takıntım tekrar kiralama yolunu seçmemi engeller maalesef😊

Şimdiki bakıma siz de öneriyorsanız Denizli'ye gidicem. Arabayı değiştirmeyeceğime göre lastikleri de değiştirmem gerekecek. Bu aracıma kış lastiği aldım ama ancak bir kez taktırdım. Şimdi Aydın'da yaşadığım için kışlık lastik kullanmıyor. Yani yazlık lastik alıcım. Hangi markayı önerirsiniz? (Hava sıcaklığı düşük ise veya Davraz gibi karlı buzlu yerlere giderlen eşimin kış lastikli Golf7 1.2TSI aracı ile gidiyoruz. Önce güvenlik )
    Hımmm şimdi anladım, ben comand olduğunu anlamamışım, audi 20 ye yapılıyor sandım... teşekkür ettim abi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greentime

quote:

Orijinalden alıntı: Aytron

quote:

Orijinalden alıntı: z4a6m5a2n8

quote:

Orijinalden alıntı: orhansen

Değerli öğretmenim ilginiz için teşekkürler ama ben birileri bana saygı duysun gayesi ile bir şey yazmıyorum. 20 kusur yıldır premium aracım var, benim zaman ve para harcayarak öğrendiklerimi birileri zamanını ve parasını harcamadan öğrensin diye uğraşıyorum.

Haklısınız, uzatmanın gereği yok.
    Zaten öyle yapmıştım, siz yazana kadar gelen yazıyı okumamıştım bile.
    Bu forumun en sevdiğim tarafı engelleme opsiyonu.
    Dileyen de beni engelleyebilir, kimse kimseyi zorla okumak zorunda değilki.

Edit: Metni düzenledim.

Orhan abi,bizler EGO'larımızın peşinde çok fazla koşuyoruz.Benim arabam seninkini geçer zihniyetindeyiz maalesef.Ben de binlerce sayfa okudum ve Mercedes almaya karar verdim.Ancak hala bir şeyler biliyorum demeye bile çekiniyorum.Tecrübe,en güzel yol göstericidir.Egoya yenilmek,üste çıkmak yerine istifade etmek gerek.İyi niyetinizden şüphem yok o açıdan sizin birikiminizden faydalanmak bilakis beni mutlu ediyor.

Tamamen katılıyorum,

İnsanoğlu ilginç bir yaratık,

Ego'su çok yüksek,

"En iyisi benim arabam,

Benim arabam seninkini

Hem geçer, hem döver"

Aracı alınca,

Birden ilahi bir güçle,

Şirkete ortak oluyoruz,

Hatta en büyük hissedarı olup

Ölümüne savunuyoruz.

Hep belirtiyorum,

3.20i ED aracım vardı,

Çok memnundum,

Çok uzun yıllar hep BMW kullanmıştım,

"Bir değişiklik yapalım" dedim,

C180 aldım, bundanda çok memnunum,

İkisininde bir birine üstün yönleri var,

İkiside orta sınıf, D segmenti,

Premium diye tabir edilen araçlar,

Zaten birbirlerine ezici üstünlük

Sağlamaları çok zor,

Biri Mercedes biri BMW,

Asla marka fanatiği olmadım

Bugün Mercedes'im olur

Yarın BMW sahibi olabilirim,

Egolarımıza yenilmeyip,

Belirttiğimiz gibi;

"Benim arabam seninkini

Hem geçer, hem döver"

Söylemlerinden vazgeçmeliyiz.

Aytron hocam yine çok güzel yazmışsın, ellerine sağlık

Ama yinede benim 3.20 senin 180'i

Hem geçer hem döver😃😃

Eyvallah yeşilim,

Senin araba benimkini geçer ama,

Biraz zor döver😀😀

• quote:

Orijinalden alıntı: orhansen

Motor yağını, hidroliği, 7 lt yazdınız diye yazıyorum şanzıman yağını(motor 7 lt yağ almaz) orjinal MB ürünleri mi kullanacaklar, sordunuz mu?

Hocam 04.10.16'da arabamı 2. Yıl bakımına getirdim. 7 litre yağ konulduğu yazıyor ayrıca bakım ücreti rekoru sanırım bende forumda bu rakamla hiç karşılaşmadım. 1295,53₺. 7 litre mevzusuna bende takıldım.

http://i.hizliresim.com/adgNgQ.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemdnz -- 7 Ocak 2017; 16:46:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birşey soracaktım arkadaşlar pek bilgim yok ondan mazur görün... Bu analog saati sonradan taktirabiliyor muyuz aracı ikinci el falan alsak ?
    Selamlar Orhan bey,

Açıkçası servis sorumlusu tarafından söylenen ifade 7 tl motor yağı şeklinde. Hasmer ek olarak fren hidroliği de azalmıştır demişti ve ona göre fiyat vermişti. Filtreler ve yağ Mercedes ürünleri ve Euro olarak bize gelişi var demişti. Bu yüzden de kendinden emin şekilde hiçbir servis 800-900 tl lere orjinal ürünlerle bakım yapamaz da demişti.

Normalde kolumana bir daha uğramam demiştim eski bir tecrübemden dolayı. Bugün fiyat almak için kolumun ı aradım, 1000-1100 tl arası bir ücret tutacağını ve tüm ürünlerin orjinal Mercedes parçası olduğunu söylediler.

Servis konusunda kafam karıştı açıkçası.
  • Cemdnz C kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Bana verdikleri teklif de aşağı yukarı sizinle aynı gibi gözüküyor.

Bu arada siz hangi şehir ve serviste bakım yaptırmıştınız?
  • W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

Bugün karlı İstanbul'dan bir foto ekleyeyim dedim :)
    Kar cam tavanı kapatıp beyaz yapmış.
    Bu arada, kış lastiği (RFT, Brigestone) ile araç çok sağlam gitti karlı-buzlu yolda, yokuş dahil.
    C180 fasc.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 7 Ocak 2017; 20:45:57 >
  • dr.tolgaaa D kullanıcısına yanıt
    İki kere yolum düştü. İlki Denizli de iş yaparken bakım yaptırdım, ikincisi de Antalya ya giderken yolda saçma sapan bir yakıt almışım. Onu boşalttırdım. Yoldan yakıt almayı hiç sevmem oysa. Neyse, ilgiliydiler, onun için yazdım. Ama gitmeden konuşun lütfen. Farklı bir il plakası çoğu zaman işe yarıyor. Sizin araç Denizli ye suyla gitmeyecek, ekstra indirim isteyin bence. Ben bakımda almıştım.

Lastik konusunda ben contisport 5 kullanıyorum. Conti seal kaplamayı denemedim.
  • Cemdnz C kullanıcısına yanıt
    Ben 204 ve 212 yi 6 lt diye hatırlıyorum. Arkadaşın aracı 204 diye 6 lt yazdım, sizin aracınız 205 ise 7 lt doğru.
    Ben yağ fiyatına takıldım, Castrol magnatec yağı kaç tlden fatura etmiş bunlar.
    Dilerseniz kontrol edin.
  • meceng M kullanıcısına yanıt
    Servis konusunda kimin kafası karışık değil ki.

Özellikle MB orjinal ürünler mi diye sordum, bir örneği yukarıda var. Size tek söyleyebileceğim kontrol edin, hem teklifte hemde serviste, hangisi ucuzsa ona gidin. Hepimiz parasını veriyoruz, hemde deli para veriyoruz, hiç olmassa orjinal MB ürünlerini kullansınlar. Yada muadil kullanıyorsa faturaya yansısın.

Ben 204 ü 6 lt hatırladığım için öyle yazdım.
  • isimbulunamadı kullanıcısına yanıt
    Çok güzel duruyor. Resimde çok güzel çekilmiş, elinize sağlık. Bizim burada araca toplasam bir kar topuluk kar yağdı, eridi gitti.
  • https://forum.donanimhaber.com/187-dogalgaz-hattini-aramayin--122970856

Arkadaşlar, Cuma günü akşam saat 17:00'e doğru, Başkent Doğalgaz'a işlemi yapan arkadaşı şikayet ettim, Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna da Başkent Doğalgaz'ı şikayet ettim, zaten Bimer'den başvuruyu mührün vurulduğu gün yapmıştım.

Hafta içi Meclis Dilekçe Komisyonuna dilekçe bırakacağım, sonra verilecek cevaplara göre konuyu yargıya intikal ettirmeyi, mağduriyetimle ilgili olarak da manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum. Dilekçe Kanununa göre tarafıma 30 gün içinde cevap vermeleri gerekiyor, hiç cevap verilmezse yargı yolu açılmış oluyor kendilerine.

Şimdi 30 günlük süreyi bekliyorum.

Arkadaşlar, 187 veya 444 64 29 no.lu telefondan bir ekip adresinize yönlendirildiğinde yani Başkent Doğalgaz'dan birisi evinize yönlendirilir veya sizin talebiniz ile gelecek olurlarsa bu yazacaklarımı dikkatle okumanızda fayda var;

1- Özel mülkiyete zorla girilemez, zorla girilmesi kanunen suçtur, proje onayı gibi mecbur kaldığınız durumlar haricinde EVİNİZE ALMAMANIZI tavsiye ederim.

2- Geldiklerinde kombiye gaz geliyor mu, ocağı kontrol edeceğiz, ayarsızlık var mı gibi ifadeler kullanırlarsa kuşkulu yaklaşın, evinizdeki kombi bacalı mı, değil mi, ona bakıp sizden kombinizi değiştirmenizi istemek için eve girme ihtimalleri yüksek, mühürleme işlemi yaparlar eksiklikler varsa, tabi süre vererek 20-25 gün, bana hiç süre verilmedi.

3- Size tavsiyem gelenleri evinize almamanız yönünde, zaten doğalgazınız kartlıysa birçok sorun sayaç üzerinden çözülüyor,ev müsait değil diyebilirsiniz, sayaç üzerinden çözülemeyen sorunlarınızı kombi ustanıza hallettirin.

4- Burada yazılanlar tamamen tavsiyedir, herkes istediği gibi davranmakta özgürdür.

• Bu konuyu ikinci ve son kez burada paylaşıyorum, artık C180 paylaşımları yapmaya başlayabilirim, bilgilendirme olması ve sizlerin de anlayışınıza binaen bu yazıyorum,

Teşekkürler.
  • drserti D kullanıcısına yanıt
    Audio20 için de yazılım yapan birisi var İstanbul' da.

Geçen sene fiyat sormuştum 1.000 Euro fiyat vermişti :) Hayırlı işler dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurair

Birşey soracaktım arkadaşlar pek bilgim yok ondan mazur görün... Bu analog saati sonradan taktirabiliyor muyuz aracı ikinci el falan alsak ?

Analog saat hoş duruyor, ama çok önemli bir ayrıntı değil, olmadan da olur, sonradan takılamaz gibi, çünkü Exclusive'lerde var saat sadece, onun da ek yerleri, bir çok şeyi farklı Amg ve Fascination'lardan, sonradan taktıramazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih_avcı

9 ileri şanzıman geldi, Tablet ekran yerıne de sınıf standardında bir ekran gelirse çok güzel araç olucak.

Hele ''E'' serisinde sunulan Multibeam farlar opsiyon olarak sunulursa çok güzel olur.

Tablet ekran değişmez, beklemeyin, 9 ileri vitesin geleceği belliydi.
  • 
Sayfa: önceki 666667668669670
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.