Bildirim
W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (669. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: orhansen
Ben 204 ve 212 yi 6 lt diye hatırlıyorum. Arkadaşın aracı 204 diye 6 lt yazdım, sizin aracınız 205 ise 7 lt doğru.
Ben yağ fiyatına takıldım, Castrol magnatec yağı kaç tlden fatura etmiş bunlar.
Dilerseniz kontrol edin.
7 litre yağa kdv dahil 487.25₺ Bu çok yüksek bir fiyat değil mi ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: isimbulunamadı
quote:
Orijinalden alıntı: mustaka
quote:
Orijinalden alıntı: isimbulunamadıquote:
Orijinalden alıntı: faktoriyel1
Arkadaşlar Merhaba;
konu içinde 100 küsür sayfa okudum ancak göremedim. Daha önce konuşulduysa kusura bakmayın tekrar olacak. Bu piyano black iç kaplamanın çizilmesini önlemek/azaltmak için ne önlem alınabilir. Dış yüzeye uygulanan film veya benzeri bir çalışma iç yüzeylerde de kullanılabilir mi? Yaptıran tecrübe eden oldu mu?
Teşekkürler.
Şu piyano Black ile sorunu olmayan ve cizilmeyen sadece ben miyim acaba?
14 aydir hemen hemen hiç belirgin çizik yok, göze kötü gelen bir durum yok. Ne yaptın derseniz:
Mikrofiber renkli bezler var migrosta falan sadece onla siliyorum. O bezi başka alan için kullanmıyorum. Çok sık silmiyorum ama. Yikamaciya da çok sık götürmem ben. Sanırım o yüzden hala sıfır gibi piano kısmı.
Benim de sorunum yok :) Sakınan göze çöp batar. Sile sile taş olsa aşınır be :) Bir plastik parçasına bu kadar mı özenilir? Bırak çizilsin. Yenisi kaç para? 1500 TL. olsun. Böyle ufacık şeylerin üstüne titremekten kullanma zevkine sıra gelmiyor. Hiç bir malınız sizden kıymetli değildir. Keyfini çıkarın. Allah sağlık versin. İlerde çok daha iyileri olur inşaAllah.
Arabaya en fazla hasarı yıkamacılar, cilacılar, detaycılar v.s. bunlar veriyor.
Arabası yıkamadan çıkmayan var. Oysa ki iyice kirlenmeden asla yıkatmam. Beyaz renk o yüzden tercih ettim. En garibanı da siyah renk olanlar, azıcık kiri bile abartılı gösteriyor :)
Hocam yazdığınız iki mesaja da katılıyorum. Şu anki W205 zaten çok iyi bir araç. Mercedes, C serisini bu kasada çok ileriye götürdü. Makyajda şu gelse, yeni kasada bu gelse demenin sonu yok. Gelen gelmiş zaten, araç şu haliyle çok iyi.
Benimki de beyaz ve cok nadir yıkatiyorum, bazen 3-4 ayı buluyor. İçi zaten kirlemiyor tek bindiğim için, dışıni da sallamıyorum fazla. Yikamacilar tehlike dediğin gibi, içini silerlerken yanlarında duruyorum.
Bu araç canı isteyeni 3 sene canı isteyeni temiz 10 sene götürebilecek bir araç bence. Güncel teknolojileri ile, motoru ile, sanzimani ile, sürüşü ile, keyfi ile isteyen 10 sene biner. Şahsen ben 3-5 yılda bir yenileme durumum az buçuk olmasına ragmen uzun binmeyi planlayanlardanim çünkü biryerden sonra hepsi aynı. Keyfine göre güzel sifir bir araç alınca ona uzun binmek, araçla uzun yıllar bütünlesmek de ayrı bir keyif. Zaten vergiler mergiler Euro herşey uçmuş, gerek yok çok sık değiştirmeye.
2-3 yılda bir degistirenin de keyfi vardır, saygım var.
1,5- 2 yılda araç değiştiren, hep marka ve model yükselten biri olarak, ülkemizin ve dünyanın durumunu değerlendirip aracımla yola devam kararı aldım. 5-6 ay önce ilana çıkmıştım halbuki aracımı satmak için, yeni araç alacaktım,ilanı tekrar vermedim.
Bugünkü konjonktürdeki düşüncem ise otomobil için para harcamanın son derece fuzuli olduğu, özellikle de 100.000 TL üzerini.
Bu arada aracın 3-4 ay yıkanmaması iyi değil, özellikle de kış mevsiminde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 7 Ocak 2017; 23:39:56 >
-
Paylaşım için teşekkürler. -
quote:
Orijinalden alıntı: geng
quote:
Orijinalden alıntı: isimbulunamadı
quote:
Orijinalden alıntı: mustaka
quote:
Orijinalden alıntı: isimbulunamadıquote:
Orijinalden alıntı: faktoriyel1
Arkadaşlar Merhaba;
konu içinde 100 küsür sayfa okudum ancak göremedim. Daha önce konuşulduysa kusura bakmayın tekrar olacak. Bu piyano black iç kaplamanın çizilmesini önlemek/azaltmak için ne önlem alınabilir. Dış yüzeye uygulanan film veya benzeri bir çalışma iç yüzeylerde de kullanılabilir mi? Yaptıran tecrübe eden oldu mu?
Teşekkürler.
Şu piyano Black ile sorunu olmayan ve cizilmeyen sadece ben miyim acaba?
14 aydir hemen hemen hiç belirgin çizik yok, göze kötü gelen bir durum yok. Ne yaptın derseniz:
Mikrofiber renkli bezler var migrosta falan sadece onla siliyorum. O bezi başka alan için kullanmıyorum. Çok sık silmiyorum ama. Yikamaciya da çok sık götürmem ben. Sanırım o yüzden hala sıfır gibi piano kısmı.
Benim de sorunum yok :) Sakınan göze çöp batar. Sile sile taş olsa aşınır be :) Bir plastik parçasına bu kadar mı özenilir? Bırak çizilsin. Yenisi kaç para? 1500 TL. olsun. Böyle ufacık şeylerin üstüne titremekten kullanma zevkine sıra gelmiyor. Hiç bir malınız sizden kıymetli değildir. Keyfini çıkarın. Allah sağlık versin. İlerde çok daha iyileri olur inşaAllah.
Arabaya en fazla hasarı yıkamacılar, cilacılar, detaycılar v.s. bunlar veriyor.
Arabası yıkamadan çıkmayan var. Oysa ki iyice kirlenmeden asla yıkatmam. Beyaz renk o yüzden tercih ettim. En garibanı da siyah renk olanlar, azıcık kiri bile abartılı gösteriyor :)
Hocam yazdığınız iki mesaja da katılıyorum. Şu anki W205 zaten çok iyi bir araç. Mercedes, C serisini bu kasada çok ileriye götürdü. Makyajda şu gelse, yeni kasada bu gelse demenin sonu yok. Gelen gelmiş zaten, araç şu haliyle çok iyi.
Benimki de beyaz ve cok nadir yıkatiyorum, bazen 3-4 ayı buluyor. İçi zaten kirlemiyor tek bindiğim için, dışıni da sallamıyorum fazla. Yikamacilar tehlike dediğin gibi, içini silerlerken yanlarında duruyorum.
Bu araç canı isteyeni 3 sene canı isteyeni temiz 10 sene götürebilecek bir araç bence. Güncel teknolojileri ile, motoru ile, sanzimani ile, sürüşü ile, keyfi ile isteyen 10 sene biner. Şahsen ben 3-5 yılda bir yenileme durumum az buçuk olmasına ragmen uzun binmeyi planlayanlardanim çünkü biryerden sonra hepsi aynı. Keyfine göre güzel sifir bir araç alınca ona uzun binmek, araçla uzun yıllar bütünlesmek de ayrı bir keyif. Zaten vergiler mergiler Euro herşey uçmuş, gerek yok çok sık değiştirmeye.
2-3 yılda bir degistirenin de keyfi vardır, saygım var.
1,5- 2 yılda araç değiştiren, hep marka ve model yükselten biri olarak, ülkemizin ve dünyanın durumunu değerlendirip aracımla yola devam kararı aldım. 5-6 ay önce ilana çıkmıştım halbuki aracımı satmak için, yeni araç alacaktım,ilanı tekrar vermedim.
Bugünkü konjonktürdeki düşüncem ise otomobil için para harcamanın son derece fuzuli olduğu, özellikle de 100.000 TL üzerini.
Bu arada aracın 3-4 ay yıkanmaması iyi değil, özellikle de kış mevsiminde.
Sizin gibi sık araç değiştiren birisi bile bu düşünceye geçmiş. Çok mantıklı. Maalesef görünen köy klavuz istemiyor. Memlekette o kadar çok parametre var ki şu an önünüzü görmemizi engelleyen... Bu nedenle sadece araba değil bir çok konuda sabit kalmak en uygunu gibi.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: onurair
Birşey soracaktım arkadaşlar pek bilgim yok ondan mazur görün... Bu analog saati sonradan taktirabiliyor muyuz aracı ikinci el falan alsak ?
Analog saat hoş duruyor, ama çok önemli bir ayrıntı değil, olmadan da olur, sonradan takılamaz gibi, çünkü Exclusive'lerde var saat sadece, onun da ek yerleri, bir çok şeyi farklı Amg ve Fascination'lardan, sonradan taktıramazsınız.
AMG'lerde de var. Daha doğrusu 2016 sonu gelenler hariç AMG'lerde de var. (Benimkinde var mesela) Galiba artık opsiyonel oldu. -
quote:
Orijinalden alıntı: Cemdnz
quote:
Orijinalden alıntı: orhansen
Motor yağını, hidroliği, 7 lt yazdınız diye yazıyorum şanzıman yağını(motor 7 lt yağ almaz) orjinal MB ürünleri mi kullanacaklar, sordunuz mu?
Hocam 04.10.16'da arabamı 2. Yıl bakımına getirdim. 7 litre yağ konulduğu yazıyor ayrıca bakım ücreti rekoru sanırım bende forumda bu rakamla hiç karşılaşmadım. 1295,53₺. 7 litre mevzusuna bende takıldım.
http://i.hizliresim.com/adgNgQ.jpg
Hocam tehlikeli atik giderini size kitlemisler, gerci miktari bisey degil ama bu yukumluluk servise aittir. Degistirdikleri yaglarin tonunu 1000 tl gibi rakama satiyorlar zaten hala daha atik parasi kesmisler
-
Aracimida bu bayiden aldim dahada o bayiye gitmeyi düşünmüyorum kitlediklerinide de kâr sansınlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Atık bedeli tüm markalarda ve Mercedes servislerinde musterıye yansıtılır.
Filtre sizin filtreniz çünkü devlet bunu böyle istiyor. -
araçların üzerindeki karın herhangi bir zararı var mı acaba?
kiminleri temizliyor da bende mi temizlesem kararsız kaldım . daha önce boyaya zarar verdiğini duymuştum ama kulaktan dolma bilgi :) -
Kullandıkları yağın daha kaliteli versiyonu KDV dahil 270,00 TL / 7 Litresi. -
Plastik aksamları buz veya kar sertleştirir ve yıpratır. Ben de sürekli temizliyorum. Üzerinde kar buz tutmamaya çalışıyorum. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: iasonion
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: onurair
Birşey soracaktım arkadaşlar pek bilgim yok ondan mazur görün... Bu analog saati sonradan taktirabiliyor muyuz aracı ikinci el falan alsak ?
Analog saat hoş duruyor, ama çok önemli bir ayrıntı değil, olmadan da olur, sonradan takılamaz gibi, çünkü Exclusive'lerde var saat sadece, onun da ek yerleri, bir çok şeyi farklı Amg ve Fascination'lardan, sonradan taktıramazsınız.
AMG'lerde de var. Daha doğrusu 2016 sonu gelenler hariç AMG'lerde de var. (Benimkinde var mesela) Galiba artık opsiyonel oldu.
benim araç fascination ama bende de analog saat var. sanırım distrübitörler dişbudak ahşap kaplama ile birlikte analog saat sipariş geçmişler bir dönem bu şekilde benimki gibi kombinasyonlu çok araç gördüm.
-
Dediğiniz gibi ilk gelen araçlarda touchpad vb donanım eksiklikleri vardı. Ama unutmayın bu sadece ilk gelen partide idi.
Bende aracımı mayıs ayında aldım 2014'te. Aracım TR paketli.(touchpad cd çalar geri kamera falan hepsi var) -
quote:
Orijinalden alıntı: Toxicated
Bugün ki mersinin dağ kesimine çıkma anından kalan bir hatıra.yer yer arabanın boyundan yüksek kar yığınları bile vardı. Ancak işin sonu baya eğlenceliydi. Yer yer sis de oldu. Arabayla ufak 1-2 arka atmayı denedim ama çok zorlamadan gaza bas çek yaparak bırakmadı valla. Neyse şu resmide buraya bırakalım.
ben aracımın kar performansını hiç beğenmiyorum Michelin Alpin 5 var, lastikte güzel lastik ama bayır aşağı inerken hep kaya kaya iniyor. bugün işe gelirken düz asfaltta bile arkadan 2 kere attı, bayır çıkarken özellikle çok kötü sürekli pati çekiyor, siz özel olarak bir şey yapıyor musunuz esp yi kapatma gibi ?
-
Benim Aralık 2016 AMG C180, dişbudak kaplama + analog saat var. Özel bir talebim olmamıştı. -
Hayır hiçbirşey yapmadım. Belki gittiğiniz yol buzlu olabilir. Benim gittiğim yollar açılmıştı. 2-3 gün önce 1-1.5 metre kar yağmış. Yollarda bi sorun yoktu ama hava 0-1 derece arasındaydı -
quote:
Orijinalden alıntı: Toxicated
Hayır hiçbirşey yapmadım. Belki gittiğiniz yol buzlu olabilir. Benim gittiğim yollar açılmıştı. 2-3 gün önce 1-1.5 metre kar yağmış. Yollarda bi sorun yoktu ama hava 0-1 derece arasındaydı
he öyleyse kartal takside çıkar ki -
Euro gün itibarı ile 3.90'ı aştı,
C almayı düşünenlerin 7'sine 9'una
bakmayıp hemen almalarını öneriyorum..
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X