Bildirim
W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (448. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü,
2 Mobil

Giriş
-
Öyle demeyin hocam benim eski e90 320d min de farına sinek girmişti eğer az biraz zıplamalı yoldan geçersem sineğin yeri değişiyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten farkındaysanız Mercedes demedim, Premium araçlar dedim. Benim F30'dan da son zamanlarda her bozuk yolda arkadan ciddi bir trim sesi geliyordu. En sonunda buldum nereden olduğunu ve serviste yaptırdım. Üçüncü stop lambası çerçevesi camdan ayrılmış ve sallanarak ses yapıyordu.
İşin ilginci kabul memuruna bunu halledin dedim ve ikame araçla ayrıldım. Döndüğümde halletmişler ve 1 yaşında araca bu işlem için 27-TL + KDV yazmışlar. Bu rakamın hiç bir önemi yok ama bunu garantiden yapmak için müşterinin söylemesini beklemek çok garip.
Zaten hem BMW hem Mercedes açısından benim için en zayıf nokta, yetkili servisleri. Bu 2 markanın yetkili servislerinde hiç tam memnuniyet yaşadığımı hatırlamıyorum. -
Hocam cok guzel bilgiler vermissiniz ancak izolasyon kısmına kesinlikle katılmıyorum.ben w205i cok cok seviyorum ancak cok amatörce yapılan seyler var yoksa bu araba efsane olabilirdi.ornegin
1)izolasyon iyi ancak ciddi rüzgar sesi var.ve 110dan sonra baya belirgin
2)park sensörleri berbat çalışıyor.yani neden bazen ötmez neden bazen göstermez neden geç öter anlamış değilim.benim eski Honda civicteki bile daha iyiydi.
3)birini arabanın sistemiyle aramak eziyet.muzik secmek eziyet.
Dikkat ederseniz bahsedilen seyler gercekten halledilmesi zor seyler degil.ancak niye boyle anlamıyorum.acaba facelift satılsın diye mi yapılıyor insan şüpheleniyor.
Fren disklerini değiştirdim ama mercedes merkez değişimi kabul etmemiş yani bayiinin cebinden çıkmış gibi bir durum oldu şu an, benim anlamadığım sayısız araç kullandım vw bmw ford vb. hiç bir aracımda 5 bin kmde böyle bir sorun yasamadım ama nerdeyse mercedes bu durum için beni suçlu ilan etti, çok fazla fren yapıyosunuz yapmayın beyefendi falan demeye getirdiler. arkadasım sen amg araç yapıyosun bide hava kanallı dis koyuyosun sonra fren yapmayın diyosun, yetkili servisteki arkadasların teknik olmayan açıklamalı mercedes markası için tam bir fiyasko..almanya merkez bu söylediklerini duysa heralde araç üretmekten vazgecer. yeni araçlarda görsellik guzel ama işçilik ve kalite çok düştü nerede 80 ve 90 larda üretilen mersolar.. -
Yazdığınız konularda aynı fikirdeyim. Benim W204'te de, W205 ve W212'de de benzer kullanım güçlükleri ve ergonomi hataları var. Ve bunlar çok uzun zamandır dile getirildiği halde, üreticide bir inat da var.
Ancak sizin bahsettiğiniz 2 ve 3 nolu maddeler birebir E sınıfının da sorunudur. Rüzgar ve yol sesinin daha düşük olması ise daha önce de dediğim gibi izolasyona verilen önem farkından ve harcanan paradan kaynaklanıyor.
Yani ben Mercedes' in yaptığı hatalardan ziyade C ve E sınıfları arasında daha iyi izolasyon ve daha geniş mekandan öte pek bir farkın kalmadığını söylemek istemiştim.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiç aynı duyguyu hisseden oldu mu bilmiyorum ama: Şu sunroof'un açık, kapalı olduğunu gösteren bir led lamba nasıl olmaz düğme üzerinde veya ön göstergede diyor insan bazen!!
Bazen insan tedirgin oluyor tam kapandı mı, arka taraf hafif açık kaldı mı diye. Kafamı kaldırıp arkaya bakıyorum, hele karanlıksa zaten birşey görünmüyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: isimbulunamadı
Hiç aynı duyguyu hisseden oldu mu bilmiyorum ama: Şu sunroof'un açık, kapalı olduğunu gösteren bir led lamba nasıl olmaz düğme üzerinde veya ön göstergede diyor insan bazen!!
Bazen insan tedirgin oluyor tam kapandı mı, arka taraf hafif açık kaldı mı diye. Kafamı kaldırıp arkaya bakıyorum, hele karanlıksa zaten birşey görünmüyor.
Bunu tek Düşünen benim zannediyordum
Tek olmadığımı gösterdiniz
Teşekkür ederim...
Hocam onu bırak dururken kapının acık olduğunu gösteren birşeyde yok:(
quote:
Orijinalden alıntı: Marmaratic
quote:
Orijinalden alıntı: angelusjr
quote:
Orijinalden alıntı: goganemre
Arkadaslar kolay gelsin aracimi satiyorumda asaga link koyacam araci alirken 163 kusure almistim simdi ise 150 satiyorum ama pek ragbet yok fiyat mi yuksek anlamadim bir yilda da 13 bin tl kayip daha ne kadar olucak. Fikri veya yorumu olan varmidir yada yakin zamanda aracini satan vs. tesekkurler
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ilk-sahibinden-c180-amg-paket-kazasiz-boyasiz-18.000-km-extrali-231193936/detay/
Aracınızda problem yok ancak euro bayaa düştü. Geçen hafta abime C180 AMG aldık. 166 bin TL lik aracı 148 bin e bıraktılar. Yeni araçlarda %10 civarı indirim yapıyorlar euro düşüşünden dolayı. Moralinizi bozmak istemem ama sizin araç yerine gidip sıfır almak daha mantıklı görünüyor. Ben de 2 ay önce C180 almış biri olarak moralim bozuluyor ama napalım. 2 ay önce aldığım için 6-7 bin tl kaybım var :(
Baz amg olsa 161.400 liste. Trafik tescil vs 162.900 yapar. 15.000 lira indirim almissiniz hocam. Ekstra meslek indirimi vs mi var ? Hangi bayiden alindi fiyat acaba.
166 lira deseniz trafik tescil dahilse 20.000 lira indirim almissiniz. Kulaga baya zor geliyor.
166000 konusunda haklısınız yanlış yazmışım ama evet 15000 TL indirim aldığımız doğru. Koluman dan aldık fiyatı ama aynı fiyattan sorduğumuz hemen her bayi verebilirim dedi ancak araç renkleri yada teslim tarihleri bize uymadı.
-
Geçen hafta kıbrısta tesadüfen w211 ve w212 ye binme şansım oldu. İkisinde de arka koltukta oturdum ve ""bence"" çok büyük fark vardı süspansiyon konforu anlamında. w211 çok bariz bir biçimde rahattı. Hatta w212 deki şoföre de söyledim , spor süspansiyon falan mı var araçta dedim hayır dedi. W211 i söyleyince de doğru tespit etmişsin hem çok daha rahat hem de daha sağlamdı dedi.
Gün geçtikçe verilen paranın karşılığı daha az alınır oldu maalesef.
Örneği mercedesten verdim ama BMW için de durum farklı değil. Bildiğim kadarı ile E60 5 serilerinde yürüyen Aluminyum yapılırken f10 için magnezyuma dönülmüş. Aluminyum hem pahalı hem de kaza sonrası tamiri çok daha zor olduğu gerekçesi ile. -
Iyi fiyat hocam hayirli olsun.
Sunroofu açtığımız anahtarın orada ışık var standart konsolun ışığından.
Sunroof yarı açık ( yukarı ) iken yeşil, tam açık iken kırmızı, kapalı iken normal sarı renginde kalabilir.
Gözede batmaz, ince bir bant şeklinde butonun üzerinde çünkü ışık.
İyileştirmede bulunayım buradan Mercedes' e :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrtkn -- 25 Kasım 2015; 15:29:11 > -
E60 hybrid bir şasiydi, ön taraf alüminyum arka taraf çelikti. Ve aynen de onarımı çok zor bir şasiydi, özellikle önden kazalarda...
AL ve çelik birbirlerine geleneksel metot olan rezistans veya mag kaynağı ile birleştirilemiyor. Onu bırakın AL ve çelik için aynı aletler bile kullanılamıyor, birbirlerine temasları dahi izin dahilinde değil!
EU normlarının giderek sertleşmesinden dolayı üreticilerin motorlarda yapabildikleri gelişmeler yetmiyor artık bu normları karşılamaya. Kasaların her jenerasyonda hafifletilmesi elzem, ancak bunun için mecburen devreye giren AL ve Kompozit malzemelerin de bazı güçlükleri var, bu da ayrı bir gerçek. -
Bu arada şunu da ekleyeyim ki, E39 BMW 5 serisi araçta aldığım kalite hissini ne E60'ta ne de F10'da bulamadım. Tabi bunu mekanik ve elektrik aksam kalitesi değil, iç mekan kalitesi olarak söylüyorum.
Bu yönüyle size hak veriyorum. E sınıfı hiç sahibi olmadığım için, sadece yaptığım kısa test sürüşleri ile böyle iddialı bir yorum yapmak istemem. Ama yine de okuduğum yorumlar sizin verdiğiniz bilgiyi teyid eder nitelikte...
Tabi bu yorumlar demek değil ki, bu araçlar halen orta sınıfta sunulandan daha kaliteli iç mekanlar sunmuyor ve Premium havası yaratamıyor.
Sadece şunu vurgulamak lazım ki, E sınıfı ve 5 serisi de dahil olan modeller (ve onların türevleri) orta sınıf markalarda da mevcut olan segmentlerde üretilen Premium ürünler. Yani optimum kalitenin üzerinde bir kalite farkı sunan orta sınıf alternatifleri. Lüks sınıf otomobiller değiller.
Burada Premium otomobil ile Lüks otomobil kavramı bizde çok karıştırıldığı için bazen gereğinden çok eleştiri olabiliyor. 3 serisi ve C sınıfı segment olarak Compact Executive ve 5 serisi ile E sınıfı ise Executive segment olarak markalanıyor. Yani aynı business class segmentinin boyutları farklı olan versiyonları. Bu sınıfın bir üstüne geçtiğinizde ise yani S Sınıfı ve 7 serisi artık Premium üründen Luxury Class ürünlere geçiliyor ve bu sınıfta artık orta sınıf alternatifler yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: emrtkn
Sunroofu açtığımız anahtarın orada ışık var standart konsolun ışığından.
Sunroof yarı açık ( yukarı ) iken yeşil, tam açık iken kırmızı, kapalı iken normal sarı renginde kalabilir.
Gözede batmaz, ince bir bant şeklinde butonun üzerinde çünkü ışık.
İyileştirmede bulunayım buradan Mercedes' e :)
Evet kapının açık olduğunu gösteren ufak bir led bile yok, o sol kapı kulpu içerisindeki düğmede bir led olmalıydı. Eski aracım Lagunada vardı. Bazı şeyleri nasıl yapmazlar insan şaşıyor gerçekten..
Arkadaşın dediği gibi sunroof butonu üzerindeki led rengi değişse diye düşünmüştüm ben de. Kapı açık ışığı çoğu arabada var ama bu sunroof açık ışığı hiç yok sanırım ben de görmedim. Ama ikisi de olmalı. Sunroof kapandı mı aralık mı kaldı ne oldu acaba diye kafamı kaldırıp yukarı bakmak gerçekten çok acayip oluyor :)
-
Bu kapi acik uyarisindan bende cok muzdaribim, dedim acaba koymadilar mi diye ama kapi acik hareket edince ekranda nihayet cikiyor uyari. neden durur pozisyonda koymamislar hayret gercekten. Daha kapi acik uyarisinin bu kadar kıt kullanildigi bir arac gormedim
Arkada kimse oturmasa da her seferinde ekranda arka kemeri gostermeyi biliyor ama kapi acik kalinca tik yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcoRED -- 25 Kasım 2015; 23:50:28 >
Yapmayın arkadaşlar buraları okuyanlarda hiçbir uyarı olmadığını düşünecekler.
İkaz sadece durur pozisyonda iken çıkmıyor harekete geçtiğiniz an ekranda kırmızı bir şekilde ikaz veriyor.
Ayrıca hangi kapı iyice açılırsa şanzumanı otomatikman sürüş pozisyonunda olduğunuz için boşa alıyor bunu hangi markada gördünüz?
Bu kadar haksızlık yapmayın bence.... -
Hocam maksat zaten aracı kötülemek degil ama eksiklerini paylaşacaz ki adamlar değişikliğe gitsin.yine aynı paraya araba alsam c serisi alırım.ancak 20-30binlik araçlarda kapı acık olduğunda gösterge panelinde uyarı var hatta hangi kapı acık o bile görünüyor.bence cok saçma bir eksiklik.saygilar..
selamlar,
Arka koltuklarda kimse oturmamasına rağmen arabayı her çalıştırdığımda kemer ikazı çıkıyor, ok diyerek geçiyorum. Bunu kapatma şansımız var mı acaba ayarlarda böyle bir şey gördüğümü hatırlamıyorum da?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X