Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (305. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.220.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Standart 135k üst versiyon 170k olan eklemeler le konfigürasyon yapmadım ama 200-250k bulacağını tahmin ettiğim araç sonuçta
    paran varsa arabada sinir yok yani ne varsa ekle araba olsun sınıf üstü bir araç
    önemli olan senin ekonomine ve ihtiyaçlarına göre uygun modeli almak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkasim01

Standart 135k üst versiyon 170k olan eklemeler le konfigürasyon yapmadım ama 200-250k bulacağını tahmin ettiğim araç sonuçta
    paran varsa arabada sinir yok yani ne varsa ekle araba olsun sınıf üstü bir araç
    önemli olan senin ekonomine ve ihtiyaçlarına göre uygun modeli almak

duysallık (para) ve zevkler paralel hareket ediyor malum mesela şuan için aracımı amg ye çevirmekten vazgeçtim. avantgarde paketiyle alacağım. amg hevesimi 165hp lik motor versiyonuna saklıyorum. ne zaman gelir Allah biliri, belki makyajlı kasada belki de w206 kasada.
  • İnternette buldum, 3M 1080-BR212 kaplama olarak geçiyor. Piyano black'ler ileride çizilir de kötü bir görüntü olursa bu çözüm uygulanabilir. Kapılardaki ve konsoldaki fırçalı aluminyumlarla da çok iyi bir uyum sağlayacaktır. Çok şık ve spor duruyor bence. Bunu başarılı bir şekilde uygulayabilecek bir yer bulursanız siyah dişbudak ağacına bile tercih edilebilir.
    W205 MERCEDES C-Class ANA KONUW205 MERCEDES C-Class ANA KONU

• Üretime giren araç tahmini olarak ne kadar süre sonra teslime hazır bir şekilde bayide oluyor,bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı ?

• yakın arkadaşımda standart ses sistemli 2013 c coupe var ve bircok kez ses sistemiye yolculuk ettik, w205 kasalardaki standart ses sistemiyle iyi veya kötü yönde bir fark var mı aralarında bilgisi olan var mı?
  • Benim siparişim bu hafta üretime gireceğini haziran sonu teslim edileceğini söylenmiş ti üretim sonrası 1.5 ay sürüyor gibi

• Motor1.com
    Mercedes GLC interior fully revealed in latest spy photos
    http://www.worldcarfans.com/115030289709/mercedes-glc-interior-fully-revealed-in-latest-spy

Yeni GLC nin içi göründüğü üzere tamamen aynı C ile. Yeni sürdükleri araçta bile bu tabletten vazgeçmiyorlarsa sanırım yıllarca mercedes bunu devam ettirecek. Artık bu tabletin tartışmasını yapmamıza gerek kalmadı. Makyajda içeri gömerler mi bilmiyorum ancak en az 2-3 sene daha bu aracın böyle kalacağı kesinleşti.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    GLC nin boyle olacagi coktan belliydi. C coupe de aralikta siparis almaya baslayacakmis. Tablet tam gaz yani.

• Arkadaşlar bugün konfigüratörde gezinirken farkettim. Avantgarde ve Fascination modellerinde geçtiğimiz yıl ön tamponda sis farına benzeyen krom çıtalar mevcuttu. Gördüğüm kadarıyla 2015 modellerde bunu kaldırmışlar. Daha spor bir görünüm elde edilmiş. Tampon AMG'ye daha çok benzemiş. Bu konuda detaylı bilgisi olan var mı? Buna benzer başka değişiklikler yapıldı mı? Bu krom çıtası olan araçlarda herhangi bir parça değişikliği yapmadan sökülebilir mi dersiniz?
  • bluetooth81 B kullanıcısına yanıt
    Sadece citalari sokmemisler tampon komple degismis. Almanya sitesinden de baktim ayni bizimkiyle.

• Daha önce bir yerlerde uzunca yazmıştım ama burada kısa bir pasaj daha açayım;

W205 standart sistemi bilmiyorum, çünkü hiç dinlemedim. W204 Audio 20 sistemine ise 1 yıl sahip oldum. Benim keyfim ve beklentilerim adına son derece yetersiz bir sistemdi. Düşük ses seviyelerinde sanki çok iyi bir potansiyeli var gibi bir his verse de, yüksek ses seviyelerinde bas (düşük frekenslar) çok yetersiz ve yüklendiğinizde hoparlörlerde çok fazla kayıp ve distorsiyona yol açıyor. Sadece bu da değil ses netliği de, boğukluğa dönüşüyor.

Şimdi arkadaşlar W205 standart sistem daha kötü dediklerine göre, bence Burmester fiyatına değer.

Burmester ile söyleyebileceğim şey ise şu; Kapılarda seçilen hoparlör lokasyonları, ölçülerine baktığınızda, hedeflenenin yüksek ses seviyelerinde pop, rock, hip hop, elektronik vb. tarz şarkıların yüksek sesle dinlenmesinden çok, orkestrasyonu daha güçlü jazz, klasik vb. parçaların dinlenmesi esnasında sahne hissinin daha net elde edilmesi, her bir enstrümanın net duyulması vb. gibi amaçlara hizmet etmek olduğu görülüyor. Çünkü müziği yüksek ses seviyelerinde ve bass sesleri de iyice hissederek dinlemek istiyorsanız, öncelikle mid range hoparlörleri aşağı lokasyona indirmeniz ve çaplarını biraz büyütmeniz gerek. Midwoofer yapmasanız bile, dolgun ve dingin bir yüksek frekans için midler tarafından destek şarttır. O çapta bunu alamayacağınız gibi, o lokasyonda almak da yolcuları rahatsız eder. Düşük frekanslar yapıları gereği aşağı lokasyonlardan, yüksek frekanslar ise yukarı lokasyonlardan verilir.

İkinci husus, Burmester'de yüksek ses seviyelerinde ve aynaları titreten parçalar dinlenmesinin hedeflenmediği woofer yerleşimlerinden de belli. Tek kelime ile ayağımın altında bir sub-woofer yerleşimi arzu edebileceğim bir şey değil. Bu yerleşimde üzerine halı koyma zorunluluğu gereksiz bir filtreleme yaratırken, ayak çamurlarının da benim için aracın en değerli donanımlarından birine bu kadar kolay ulaşması rahatsız edici. Çamur üzerinde tutmaz diyebilirsiniz ama nem bu hoparlörlerin ömrü için çok önemli. Ayrıca bu lokasyonda kabin içinde ön sırada bass yoğun his olacağı aşikar. Aftermarket uygulamalarda bagaja konan kutularda arka sıra bass yoğun olduğu gibi. Diğer bir sıkıntı da pedalları kullanan ayaklarıma bu kadar yakın bir lokasyonda bu vibrasyon hissini istiyor muyum???

Özetle;

1- Bence müzik keyfi olanların Burmester seçmesinde yarar var.
    2- Burmester kötü bir sistem değil ve parasını hakediyor. Sadece Burmester'de yapılan seçimi iyi anlamak ve bunun ötesinde bir şey beklememek lazım.
    3- BMW Harman Kardon ile nasıl? Benim müzik dinleme anlayışım ile Harman Kardon daha iyi bir sistem. Ben aracımda çok doygun ama dingin bass sesini çok severim. Böyle bir bass almak için HK'nın woofer lokasyonları hem kabinde denge açısından hem de vibrasyonların sürücüyü rahatsız etmemesi açısından daha iyi. Ayrıca bence yine bana göre yetersiz de olsa ve ses netliğine oynanmış da olsa, mid range hoparlörler wooferlara daha çok destek olacak yapı ve lokasyonda.

• mtutun M kullanıcısına yanıt
    Burmester ses sistemini belirli bir süre dinledikten sonra mı bu yorumu yaptınız tam anlayamadım. Benim şahsi kanaatim şöyle;

Burmester sistemine sahip oluncaya kadar ben de sizin gibi hayal ediyordum, yani pop, rock, elektronik değil de jazz, klasik şarkılarda güzel bir sahneleme ile keyifli bir müzik umuyordum. Ancak kullanmaya başlayınca tam tersi adeta pop, hip hop, elektronik şarkılar için yapıldığını düşünmeye başladım. Tabiki çok dengeli ve net bir ses var ancak tam anlamıyla audiophile kalitesinde değil. Tizler berrak ama benim müzik keyfime göre fazla sert, bu da tahmin ediyorum ClassD amfi kullanılmasından kaynaklı. Araştırdığım kadarıyla S serisinde analog amfiler de birlikte kullanılıyor. C serisinde kullanılan sistem çok daha giriş seviyesi.

Bunun yanında basları size gayet hissettiriyor ancak etrafı titretecek şekilde değil çünkü çok düşük frekansları adeta filtrelemişler. Filtremişler diyorum çünkü günümüzde küçük çaplı wooferlarla da gayet derin baslar elde edilebiliyor. Daha temiz ve yüksek ses seviyelerinde bozulma yapmayan bir ses elde etmek için filtrelenmiş olabilir. Bu da basın derinliğini kaybettirmiş ve yine pop / hip hop / elektronik parçalara daha uyumlu hale getirmiş. After market bir sistemde veya güzel bir hi-fi sistem ile müzik dinlerken duymaya alıştığınız derin basları malesef alamıyorsunuz.

Wooferın konumu tam olarak halının altında kalmıyor, yarısı halının arkasında diyelim. Bayağı da yukarıda ve geride kalıyor bu yüzden ayak tozlarının çamurlarının oraya kolay kolay erişebileceğini sanmıyorum. Ayaklarımda wooferın yakınlığından dolayı rahatsız edici bir titreşim hissetmiyorum. Buna karşılık, bas hoparlorleri kapılarda olan araçlara kıyasla üst bedende hissedilen bas daha az. Yani ayak kısımlarında basın yoğunlaştığı doğru ama bu kişiyi rahatsız etmiyor bana kalırsa.

Düşündüğünüzün tersine bagajda wooferın arka koltuklara yarattığı gibi bir etki yok ön tarafta. Arka koltuklarda bas yetersiz kalmıyor. Bu konuyu ben de merak edip denemiştim, ama bir daha merak ettim daha detaylı deneyeceğim bir dahaki sefere. Ayrıca ayarlarda ses optimizasyonu için 3 farklı mod mevcut. Birisi sesi ön koltuklara göre optimize ediyor, birisi arka koltuklara göre, diğeri de tüm koltuklara. Ön koltuklara göre optimize edildiğinde ön koltuklardaki bas yoğunluğu biraz daha artıyor, ses daha çok önden doğru geliyor. Tüm koltuklara göre optimize ettiğinizde surround etkisi daha fazla oluyor.

Burmester'da standart sisteme göre asıl fark yaratan, DSP sistemi, ortadaki center hoparlor ve arka cam altına yerleştirilmiş surround hoparlorler. Ayarlardan 3D surroundu kapattığınız zaman ses daha keyifsiz bir hal alıyor, derinlik kayboluyor. Ve bu ses de tahminen standart ses sisteminin verebileceği sese benziyordur. (Tabi ses şiddeti olarak değil).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluetooth81 -- 4 Mayıs 2015; 12:32:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Sadece citalari sokmemisler tampon komple degismis. Almanya sitesinden de baktim ayni bizimkiyle.

Tampon sanırım değişmemiş. Ben çıta haricinde tamponda bir fark bulamadım. Sadece aynalardaki sinyaller dikkatimi çekti, onları da mı iptal ettiler yoksa?? Ya da render etmeye mi üşendiler?
    W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluetooth81 -- 4 Mayıs 2015; 12:50:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

http://www.worldcarfans.com/115030289709/mercedes-glc-interior-fully-revealed-in-latest-spy

Yeni GLC nin içi göründüğü üzere tamamen aynı C ile. Yeni sürdükleri araçta bile bu tabletten vazgeçmiyorlarsa sanırım yıllarca mercedes bunu devam ettirecek. Artık bu tabletin tartışmasını yapmamıza gerek kalmadı. Makyajda içeri gömerler mi bilmiyorum ancak en az 2-3 sene daha bu aracın böyle kalacağı kesinleşti.

glc nin içinin c ile aynı olması zaten belli olan ve bilinen birşeydi.burda resimleride paylaşılmıştı. Üretimi durdurmaları ve ekranları nerden aldılarsa siparişi iptal etmeleri zaten imkansız bir olay bizim tahminimiz ve okuduğumuz şey makyajla s serisindekine benzer dijital ekranlara geçileceği ve makyaja tahmini 1.5 yıl var. 2016 son çeyrek yada 2017 ilk çeyrek gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dermeister01 -- 4 Mayıs 2015; 23:04:39 >

dermeister01 kullanıcısına yanıt
    Evet Burmester'i belli bir süre sevdiğim parçalar ile test ettim. Bir ses sisteminin nasıl olduğu nasıl hayal edilebilir ki, test etmeden hayali olarak yazabileyim? Yan komşunuz Mercedes bayi ve karşılıklı müşteri ilişkisi olunca daha fazla opsiyonunuz oluyor.

Yukarıda dermeister dostumuz bu konu ile ilgili adımı geçirdiği için yorum yapayım istedim. Niyetim kimsenin malını eleştirmek değil. Ayrıca ben kendi sahibi olduğum araçları da kıyasıya eleştiririm.

Aslında yazdığınız yazı ile, benim yazdığım yazı birebir aynı. Aynı şeyleri vurgulamışız. Yüksek seviyede ve özellikle bass tonları duymayı severek dinlenecek müziklerde Burmester bir fenomen değil. Küçük çaplı wooferlarla derin bass sesler elde edilebiliyor demenizden, bass sesten anlayışımızın farklı olduğu sonucu çıkarıyorum. Çap/derinlik/hacim üçlüsü olmadığında sadece belli düşük frekanslarda başarı olur, belli parçalarda sizi tatmin eder, sonra başka parçada düştüğü yetersizlik ve distorsiyon ile hayal kırıklığı yaratır.
    Tabi sadece C sınıfındakinden bahsediyorum., S sınıfında yer alan sistemi test etme şansım olmadı, henüz görmedim bile fiziki olarak...

Ayakların altındaki bir pozisyondan zaten titreten bir bass frekans yayını yapmak çok mümkün görünmüyor. Bence en iyi lokasyon ön koltuk altlarında zemine gömülü yerleşim. Ama Harman Kardon Mercedes W204 set up'ında woofer'ı arka cam önü panel'e yerleştiriyor. Bu benim 25 yıl önce araçlarda standart ana ünite bile gelmezken mecburiyetten yaptığımız bir yerleşim. Bu da çok doğru değil. Aynı HK neden iki ayrı üreticide farklı lokasyonlar seçmiş, bunun üretici kaynaklı teknik bir sebebi olsa gerek.

Müzik dinleme keyfinden ne anlaşıldığına göre yorumlar fark eder tabi ama stereo bir kaynaktan surround müzik dinlemek benim sevdiğim bir şey değil. Bende şu anda bir adet Bose, bir adet de Harman Kardon var iki ayrı aracımda, her ikisinde de surround opsiyonu kapalıdır.
    Ancak ve ancak 5.1 kayıt edilmiş bir kaynaktan, 5.1 okuyup, dağıtabilen bir sistem olursa gerçek surround yakalanabilir.

Evet sizin dediğiniz gibi elektronik programlama gereği yapay bir derinlik hissettiriyorlar ama bu 2.0 kayıtlı bir filmi 5.1 sistemde izlemek gibi bir şey.

Özetle bugün C sınıfı bir araç alsam Burmester seçerdim ve aftermarket ile uğraşmazdım bu kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 4 Mayıs 2015; 15:10:19 >

Evet dedigin gibi citalar gitmis, aynalardaki sinyaller siyah camla gizlenmis bu sefer.

• Yok estağfurullah, yani ne kadar süre ile ve detaylı test etme şansınız olduğunu kestiremedim manasında söyledim, zaten yazı yazmamdaki amaç da sizin söylediklerinizin aksini iddia etmek değil, diğer okuyucular için kendi düşüncelerimi ve belki farklı bir bakış açısı öne sürmekti.

Yazdıklarınızdan sistemi daha çok surround modu kapalı olarak test ettiğinizi tahmin ediyorum, doğru mu? Tabiki de stereo kaynaktan elde edilen surround gerçek surround değildir ama burada farklı bir durum söz konusu. Akustik olarak uygun bir binada stereo kaynaktan stereo hoparlorlerle müzik dinliyor olmak farklı bir durum. Ama gerek arabanın akustiği açısından gerekse hoparlorlerin konumları ve yakınlığı açısından bir surround yardımı müzikten alınan keyifi arttırabilir. Diğer bahsettiğiniz sistemlerin (Bose, HK) surround modları nasıl bir etki yaratıyordu bilmiyorum ama bence Burmester'ın surround modu sesin orijinalliğini bozucu nitelikte ve abartılı bir surround değil. Önceki aracımda DLS marka aftermarket sistem vardı ancak surround olmamasına rağmen Burmester'ın surround modunda verdiğinden daha çok çevresel bir etki yaratıyordu. Ama W205'te hoparlorlerin, özellikle de tweeter'ların yerleşiminden ve baktığı doğrultudan mıdır nedir, surround modu kapalıyken ses sanki stereo değil mono gibi geliyor. (Tabi biraz abarttım). Belki hoparlörlerin yerleşimleri tamamen surround moduna göre optimize edilmiştir. Belki de tasarım (dolayısıyla yerleşim) ses kalitesinin önüne geçmiştir. Yani şunu demeye getiriyorum, W205 Burmester sisteminde bana kalırsa surround modu kapalıyken pek tadı yok. Bunun yanında genelde Tiz ve Mid "0" konumda, müziğine göre bas +4 ila +6 aralığında kullanmayı tercih ediyorum. (Araba sessiz bir ortamda durağan haldeyken Bas "0" konumda dengelli ses veriyor ancak hareket halinde iken bunu kompanse etmek ve basları biraz daha hissedilebilir hale getirmek adına bası biraz arttırmak gerekiyor. Eğer siz hep surround modu kapalı test ettiyseniz bir süre de surround modu açık çekilde test edin, belki Burmester'daki surround konusunda siz de aynı şekilde düşünürsünüz. Her iki şekilde de test ettiyseniz ve yine tercihiniz surround modu kapalı olacaksa diyecek birşeyim yok.

Dediğiniz gibi W205 için Burmester gibi orjinal ve araca göre optimize edilmiş ve nispeten uygun fiyatlı bir opsiyon dururken orasını burasını söküp aftermarket sistem ile uğraşılmaz. Hem de gerek tasarımsal açıdan gerek maddi açıdan araca değer katar.

Benim merak ettiğim bir konu var, bazı yerlerde Comand Online olan sistemlerde Burmester'ın daha da iyi sonuç verdiği söylenilmiş. Sn. ejlover da comand online sonrası sesin daha iyi olduğuna değinmişti. Keşke yanyana gelip de karşılaştırmalı bir test yapabilsek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluetooth81 -- 4 Mayıs 2015; 16:23:52 >

Anladığım kadarıyla siz de benim gibi ses sistemleri ve akustik konusuna meraklısınız. Ben evdeki sistemlerimi bile kendim yapıyorum, neredeyse hiç dinlemeye vaktim olmasa da... Ve detay ve kaliteye takıntılı bir insan olduğum için örneğin, salonumda 5.1 surround sistem tamamen bağımsızdır, stereo ses sistemim tamamen bağımsızdır.

5.1 sistemde Technics + Kenwood hoparlörler bana yeterli gelirken, stereo'da Bowers & Wilkins kullandım. Oturma odama da Polk kullandım, gayet başarılı sistemler oldu.

Şimdi ortak bir nokta daha, 1980'lerin sonlarından beri aftermarket ses sistemleri yaptırmış birisi olarak, son aracımda Çağlayan'dan DLS tercih etmiştim. A7 amfi + Nordica mid seti + Iridyum sub...

Tahmininiz doğru, hiçbir stereo sistemde surround ile sonuç alamadığımdan Burmester'de surround test etmedim. Çünkü bir akustik mühendisinin stereo bir kaynağa surround ses sistemi dizayn etmesi bile bana mantık dışı gelir. Şunu anlarım, 5.1 ve DVD okuyabilen Comand on line ile bu sistem çok mantıklı hale gelir. Kendi tecrübem ile söyleyeyim ki, bir USB veya bluetooth veya CD kaynağından Comand on line veya sizdeki Audio 20 ile okunduğunda farkı kulakların anlayabileceğini düşünmüyorum. Ancak Comand on line sistemde müziği DVD olarak okutursanız işte o zaman surround çok farkeder.

Zaten bu sebeple, eğer sipariş verirsem, yeni aracımı Comand on line + 6'lı DVD değiştirici + Harman Kardon ile hazırladım.

• Arkadaşlar merhaba dünden beri start stoptan aracı çalıştıramıyorum anahtar tanınamadı uyarısı veriyor. Pil dolu kontrolu yaptım kırmızı ışık yanıyor. Nasıl çözebilirim bu sorunu ?

• mercedes daha hangi donanım da nasıl görünecegine karar veremiyor ilginç yani
    hele ilk gelenler de Touch Ped koymamislar

• 
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.