Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (156. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.228.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: passengerX

Arkadaşlar malum yağmurlar geldi araç için kauçuk paspas sordum Mengerler 320 tl deyince yuh dedim o kadar da uzun boylu değil,zaten heryerinden kazık yiyoruz bu araçta,bunu da almam.Internette aradım bulamadım dışarıdan kauçuk paspas alan, bulan varmı? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Arkadaşlar yeniden merhaba. Farkındamıyız otomobil severler olarak gerçekten hergeçen gün bu zevkimizin bedelini daha çok daha çok ödemek zorunda kalıyoruz. Geçen şöyle düşündüm de. 2013 yılının Ekim ayında yani bundan tam 11 ay önce koluman mercedes'te ağzına kadar dolu bi önceki kasa mercedes c amg aracı 118000 liraya satıyorlardı. Arkadaş tamam kasa yenilendi dedik Euro'ya zamda geldi dedik yıllık enflasyonun yüzde 8 olduğu bu ülkede 166-118=48000 yani nerdeyse yüzde 40 zammı geldi bu araca. Allah'ın kauçuk plastik paspas zımbırtısı 380 küsür lira diyor yüzsüz marka. Tam tersi sevgili müşterim geldin benden Anadolu'da 2 ev parası edecek 166 küsür binliralık araç aldın, bu plastik paspaslarda çam sakızı çoban armağanı kurban bayramı hediyesi bizden diyeceklerine onunda parasını isteyecek kadar cesaretliler. Söyleyecek söz bulamıyorum.

Hayır yanlış anlamayın hepinizi kendim gibi görüyorum araba mercedes sevdası olarak. Bazı arkadaşlarım sanki araç piyangodan bedava çıkmış gibi "çok heyecanlanıyorum kavuşmama az kaldı" şeklinde sözler duyuyorum. Ama tam tersi 166 küsur binlira nakide kavuşacak mercedes benz, mengerler, oradaki danışmanlar daha çok heyecanlanıyorlar aslında. Bunu diyen arkadaşlarımdan Tonlarca para verdim ey mercedes beni 6 aydır ne duruma düşürdün. Bekle bekle üstüne zam olacak iş mi bu demesi lazım bence.

Ah kapitalist düZen sen nelere kadirsin. Senin düzenin senin dünyan. Planların dişlilerin çarkların tıkır tıkır senin istediğin gibi işliyor...diyecek söz de kalmıyor...

Passenger X kardeşimin sözlerine sonuna kadar katılıyorum.

Sizden ricam heyecan vs bunlara gerek yok. Hayatta en değerli varlık sizin varlığı sizlerden daha değerli kıymetli ve önemli bir şey olamaz dünya denilen fani yerde.

Parasını fazla fazla veriyorsunuz ve bu marka da araçta o marka altında çalışan insanlarda size hizmet etmek zorunda.

Alacağınız araçları tekrar kazasız belasız kullanmanız dileklerimle.

Saygılar. Sizleri seviyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araçlarını alan arkadaslar 1 depo ile kac km yol gittiğinizi paylasirmisiniz teşekkürler

Orijinalden alıntı: jequierre

Araçlarını alan arkadaslar 1 depo ile kac km yol gittiğinizi paylasirmisiniz teşekkürler

670 km

Eco modda şehiriçi 10 lt yakıyor 2. Depo bitti bende, birinci 9.9, ikinci 10.0 düz.

Buradan şunu anlıyoruz eco modda çok araba 🚗 kullanıcağız 😃

• Arkadaslar sizlere bir sorum olucak, arac sahipleri bu konuda biraz bilgi verirlerse sevinirim. Su anda ailemizde Bmw 2011 x3 mevcut ve bu aracin motorundan gayet mutluyuz. 2.0lt dizel 184 bg 380 tork ..0-100=8.5 saniye. Sizce mercedesin yeni c180 1.6lt 156hp 0-100=8.5 saniye ayni performasi bize verirmi...?

Evet aynen ben bir de o kadar sakin kullanıyorum ki anlatamam, rodaj bitsin diye sakin sakin geziyorum ona rağmen 10 lt, sanırım 11 i geçer eski kullanım alışkanlıklarıma dönünce.

Dizel 1,6 lar sehir ici 800-850 km yapıyor
    2.0 dizel bir araçla 1,6 benzinli arasında benim tahminin ayda 1 depo fark eder diye düşünüyorum.

Bazı arkaslar c 180 8.8.5 diyorlardı bu hayel mı sizce

Orijinalden alıntı: kapilano

Arkadaslar sizlere bir sorum olucak, arac sahipleri bu konuda biraz bilgi verirlerse sevinirim. Su anda ailemizde Bmw 2011 x3 mevcut ve bu aracin motorundan gayet mutluyuz. 2.0lt dizel 184 bg 380 tork ..0-100=8.5 saniye. Sizce mercedesin yeni c180 1.6lt 156hp 0-100=8.5 saniye ayni performasi bize verirmi...?

X3 ün dizel motoru hali hazırda dünyadaki en iyi dizel motor. C180 nin benzinli motorunun bmw nin 2.0 dizel motoru ile hiçbir konuda yarışması mümkün değil. Aslında bu motorla yarışacak başka motorda zor bulursunuz

Orijinalden alıntı: jequierre

quote:

Evet aynen ben bir de o kadar sakin kullanıyorum ki anlatamam, rodaj bitsin diye sakin sakin geziyorum ona rağmen 10 lt, sanırım 11 i geçer eski kullanım alışkanlıklarıma dönünce.

Dizel 1,6 lar sehir ici 800-850 km yapıyor
    2.0 dizel bir araçla 1,6 benzinli arasında benim tahminin ayda 1 depo fark eder diye düşünüyorum.

Bazı arkaslar c 180 8.8.5 diyorlardı bu hayel mı sizce

Şehir içi ortalama hızınız sakin kullanımla 35-40 km olmadıkça 8.5 tüketim mümkün değil

Orijinalden alıntı: kapilano

Arkadaslar sizlere bir sorum olucak, arac sahipleri bu konuda biraz bilgi verirlerse sevinirim. Su anda ailemizde Bmw 2011 x3 mevcut ve bu aracin motorundan gayet mutluyuz. 2.0lt dizel 184 bg 380 tork ..0-100=8.5 saniye. Sizce mercedesin yeni c180 1.6lt 156hp 0-100=8.5 saniye ayni performasi bize verirmi...?

100 km/s hızakadar aynı performansı verir ikiside 8.5 s

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Rodaj dönemi olduğu için motoru fazla sıkıştırmadan kullanmaya çalışıyorum. Bir kez Sport modda kısa mesafeli kullandım, aracın ivmelenmesi çok iyiydi ancak anlık tüketim haliyle fazla oluyor.
    İşyerim ile ev arasında yokuş var, sabah 3 km gidiş ve akşam 3 km dönüş olunca tüketim miktarı şimdiye dek kullandığım tüm arabalarda da hep ortalamanın üzerinde çıkıyordu, buna dizel otomatik araçlarım da dahil. Zira uzmanlar 4 km altında araç kullanmanın ekonomik olmadığı konusunda görüş bildiriyorlar. İlk 2-3 km de motorun ısınması ile harcanan fazla yakıtı kısa mesafeye bölmek gerekiyor. Bu parkurda 9.5-10 lt/100km benim için sürpriz değil. Daha uzun mesafe şehir içi kullansam ortalama tüketimin düşeceğini biliyorum.
    Bu nedenle şehir içi kullanım herkese göre değişkenlik göstereceğinden ölçüt olmamalı. Bence tüketim hesaplaması için yapılması doğru olan yöntem, uzun yolda 90 km/h ortalama hızda ölçüm yapmak ve katalog değerleriyle karşılaştırmak olmalı.

• Nizipli2706 kullanıcısına yanıt
    Önceki yorumlarımdada bahsetmiştim. Ankara'da bu araçla 8.5 gayet mümkün. Olay kullandığınız şehiriçi yol koşulları ile ilgili

Benim araç 9500 km oldu. Yolun yarısı şehirlerarası ( fakat şehirlerarası ortalama hızım 150 km/h) yarısı şehiriçi sürekli ışık ve kasis olan bir yol güzergahım olduğu halde ortalama yakıtım 7,8 lt/100km. Kullanım şeklim biraz agresiftir. Belki yakıt konusunda fikir verebilir. Ayrıca aracı aldığımda touchpad ara ara çalışmıordu serviste değiştirildi. Bu nedenle touchpadi ara ara çalışmayan arkadaşların servise gitmelerinde fayda var.
    Son olarak şunu söyleyebilirim aracını teslim alanlar biliordur gerçi teslim alamayan arkadaşlar araçlarına bindiklerinde tüm olumsuzlukları unutacaklarına eminim. Kullanımı çok keyifli bir araç. Selamlar...

Orijinalden alıntı: rahmi2253

Önceki yorumlarımdada bahsetmiştim. Ankara'da bu araçla 8.5 gayet mümkün. Olay kullandığınız şehiriçi yol koşulları ile ilgili

Ankara trafiğinde bu aracın 8-8,5 lt yakacağını tahmin ediyorum. Daha fazlası kullanımdan kaynaklı olur.

Bu hafta bir aksilik olmazsa aracımızı teslim alacağız biz de Allah nasip ederse, kullandıktan sonra biz de paylaşırız tüketim değerlerini.
    Yoksa kısa mesafede bir ortalama ile mı 7.8 lt degerini elde ettiniz?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.