Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (107. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zamazingo77

Bursa Koruparkta yeni C serisi tanıtımı vardı.

hocam onu bende gördümde ben gittiğimde eleman yoktu etrafta kendim açtım kapıyı bagajı bakındım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARTAL2525

quote:

Orijinalden alıntı: rahmi2253

Aracımla ikinci günüm. Sizlerle ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum
    Birincisi, aracın malzeme kalitesi son derece tatmin edici ve keyif veriyor.
    Performans benim için yeterde artar bile. Sürüş keyfi çok iyi
    yalıtım son derece başarılı.
    konfor süspansiyon ile araç üst sınıf araç hissini veriyor.
    Start stop başarılı,
    milletin ipad diye dalga geçtiği ekran kesinlikle rahatsız etmiyor ve touch pad ile kullanımı çok keyifli
    tüketim konusu ise çok erken olmakla beraber pek olumlu değil. Benim ev iş mesafem 5 km ve hep şehir içi trafik, dur kalk fazla, yokuş iniş dolu bir yol, yani harbiden şehir içi. . fakat eco modda bile benim için 10 lt altı tüketim çok zor gözüküyor. Ancak 1 ay sonunda size sağlıklı tüketim değerlerini verebilirim. Şehir dışı tüketimi benden beklemeyin çünkü şehir dışına hep SUV ile gidiyorum.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    Aracınızın donanımından, opsiyonlarından ve fiyatından bahsederseniz sevinirim. Bir de ne zaman sipariş vermiştiniz.

Fascination donanımdı. Akıllı led ışık sistemi, uzun park yatdımcısı, elmas grisi boya, konfor süspansiyon eklettiklerimdi. Siparişi Mayıs'ta verdim. %2 mesleki indirim ile 154000 civarı tuttu. Ancak 2500 tl kadar özür indirimi aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Start stop başarılı,
    milletin ipad diye dalga geçtiği ekran kesinlikle rahatsız etmiyor ve touch pad ile kullanımı çok keyifli
    tüketim konusu ise çok erken olmakla beraber pek olumlu değil. Benim ev iş mesafem 5 km ve hep şehir içi trafik, dur kalk fazla, yokuş iniş dolu bir yol, yani harbiden şehir içi. . fakat eco modda bile benim için 10 lt altı tüketim çok zor gözüküyor. Ancak 1 ay sonunda size sağlıklı tüketim değerlerini verebilirim. Şehir dışı tüketimi benden beklemeyin çünkü şehir dışına hep SUV ile gidiyorum.

Aracınızın donanımından, opsiyonlarından ve fiyatından bahsederseniz sevinirim. Bir de ne zaman sipariş vermiştiniz.

Fascination donanımdı. Akıllı led ışık sistemi, uzun park yatdımcısı, elmas grisi boya, konfor süspansiyon eklettiklerimdi. Siparişi Mayıs'ta verdim. %2 mesleki indirim ile 154000 civarı tuttu. Ancak 2500 tl kadar özür indirimi aldım

Meslek pilotluk mu hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: extraordinariuss

quote:

quote:

quote:

Start stop başarılı,

Meslek pilotluk mu hocam?

Doktor

• Aracı çözemiyorum. Tempomat ne? Değişken sperdtronic ne? Sabit sperdtronic ne? Çok karışık olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahmi2253 -- 27 Temmuz 2014; 1:41:38 >
  • ozur indirimi neden aldiniz?
  • quote:

Aracı çözemiyorum. Tempomat ne? Değişken sperdtronic ne? Sabit sperdtronic ne? Çok karışık olmuş

Hocam siz biraz ayrıntıları öğreninde aracı alınca sizden öğrendiklerimizle yabancılık çeklemeyim ,hadi kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: goganemre

ozur indirimi neden aldiniz?

Aracın siparişini verirken arka koltuk güvenlik paketini eklettim. Ancak Almanya'daki fabrika bildirmeden gerekçe göstermeden donanımı eklememiş. Itiraz ettim. Özür kapsamında indirim geldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar yeniden, sizce mercedes c nın benzinli ve dizel versiyon olarak bariz bir fiyat farkı olacak mı ?

Şöyle bir durum var,

A200 amg ile A dizel 180 amg de fiyat farkı yok, keza b180 sport ile b180 cdi arasında da fark yok, cla da ise cla200amg ile cla180 amg arasında 12000 fiyat farkı var. Bu biraz ilginç

Eğer fiyat belirleme akıbeti a ve b gibi olursa yada cla dan daha ucuz bir fiyat farkı olursa c benzinli alanlar patlar.

Ayrıca Almanya'da çıkan benzinli ve dizel fiyatları aşağıdadır.

33558 Euro c 180 benzin ( 1,6 156 hp 250 Nm tork) , 33915 Euro c180cdi (116 hp ve 280 Nm tork, 36400 Euro c200 cdi ( 136 hp ve 320 Nm tork).

Bu durumda örneğin , benzin ile c180 cdi arasında yaklaşık 350 Euro fark var. KDV ÖTV derken 600 Euro olsa fark 1800 TL eder. Ki bu fiyat farkı da çok makul verilebilir.

sizin görüşünüz nedir ?

Senede 15000 km yapacak biri olacağım. Bu fiyat farkları ile dizeli beklemeye değer mi benzinli mi ?

Saygılar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: musscltr

Bu durumda örneğin , benzin ile c180 cdi arasında yaklaşık 350 Euro fark var. KDV ÖTV derken 600 Euro olsa fark 1800 TL eder. Ki bu fiyat farkı da çok makul verilebilir.

Benzinlisi güzelce satılan bir aracın dizelinin o kadar az farkla geleceğini sanmam.
  • Ben dizel ile benzinli arasında düşük bir fark olacağına inanmıyorum. Bu durumda benzinliyi nasıl satacak? Artı dizelim 109 beygirlik motorunda ne kadar keyif alırsınız? O konuya hiç girmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: musscltr

Merhabalar yeniden, sizce mercedes c nın benzinli ve dizel versiyon olarak bariz bir fiyat farkı olacak mı ?

Şöyle bir durum var,

A200 amg ile A dizel 180 amg de fiyat farkı yok, keza b180 sport ile b180 cdi arasında da fark yok, cla da ise cla200amg ile cla180 amg arasında 12000 fiyat farkı var. Bu biraz ilginç

Eğer fiyat belirleme akıbeti a ve b gibi olursa yada cla dan daha ucuz bir fiyat farkı olursa c benzinli alanlar patlar.

Ayrıca Almanya'da çıkan benzinli ve dizel fiyatları aşağıdadır.

33558 Euro c 180 benzin ( 1,6 156 hp 250 Nm tork) , 33915 Euro c180cdi (116 hp ve 280 Nm tork, 36400 Euro c200 cdi ( 136 hp ve 320 Nm tork).

sizin görüşünüz nedir ?

Senede 15000 km yapacak biri olacağım. Bu fiyat farkları ile dizeli beklemeye değer mi benzinli mi ?

Dizeller ile benzinliler arasındaki fiyat uyuşmazlığını bir iki ay önce fark ettim. Bayiye sordum kem küm ettiler.
    Benzinli A 200 ve B200 fiyatları A180 ve B180 dizelleri ile aynı.
    Benzinli CLA 200 ile dizel CLA180 arasında ise dizeli 12000 tl

Bayiye giden arkadaşlar gittikleri bayiden mantıklı bir açıklama alabilirler mi?...

• Bu bence arz talep olayı. Almanya'da dizel benzinli farkı 0,17 dolar. Türkiye'de 0,31 dolar. Üstelik her iki yakıtta Almanya'da çok daha ucuz. Yakıt bazında ciddi fark yok Alım gücü farkı çok ciddi. Bu yönü ile Almanya'da dizel benzinli seçimi birazda zevkle ilgili. Türkiye'de tümü ile ekonomik. Fiyat farkı olmaz ise Türkiye'de benzinliyi çok zor satar.

• hocam türkiyedeki benzinlerin kaliteside tartışılır ayrıca mercedes alıcam deyip benzin parasını hesap etmekde bana pek akıl karı gelmiyor
  • Aslında benzin kalitesinden daha kötüsü ülkede satılan dizel kalitesi. 10.000kmy yol yapıyorsanız. Benzin dizel arasındaki fark yıllık 1500-2500 tl olur. Aylık 100-200 tl fark verip arabanın keyfini çıkarmayı yeğlerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin ve dizel kalitesi ile benzinli ve dizel arac fiyatlari arasindaki fiyat farkinin alakasini kuramadim. Ayrica ülkemizde üretilen dizel ve benzin kalitesi Avrupa kalitesindedir(sektör icinde birisi ilarak söylüyorum)
    Bizim dizel düşkünlügümüzü dagiticilar kötüye kullanip daha fazla kar ediyorlar. Bakın avrupada dizel yakit ve araç fiyatlari ile benzinyakit ve arac fiyatlari arasinda cok az fiyat farki var. Ben bizde de böyle olmasi gerekir diyorum.
    Herkese şeker tadında iyi Bayramlar.

• rahmi2253 kullanıcısına yanıt
    Neresinden bakarsanız bakın devir ekonomi devri. Mahşerin 3 atlısı mercedes bmw Audi bile yeni nesil araçlarında hafif olsun az yaksın diye gün geçtikçe kaliteden ödün veren işçilik ve belirli bölgelerde kullanılan sert plastik kalitesiz parçalar ile arabalarını hafifletiyorlar.

Yıllık 1500-2500 TL fark c180 klasmanında bir aracın Yıllık kasko bedeli.

Bu sayede kasko bedeli de çıkmış olur.

Ayrıca Türkiye koşullarında dizel araç tuttuğu için, dizel fiyat farkının tamamı olmasa da büyük bir bölümünün ilerleyen dönemdeki 2.el satış sonrası çıkartılabileceğini düşünenelerdenim :)

Tüm donanımhaber ve mercedes sever araba tutkunlarının bayramlarını kutlarım :) sevdikleriniz be aileniz ile nice sağlıklı mutlu huzurlu bayramlara :)

• Yıllık 10 000 km yaptığım için benzinli tercih ettim. Ülkemiz şartları düşünüldüğünde dizel araçlar gelince oluşacak tablo şimdiden belli diye düşünüyorum. Satılan her 10 C serisinden 7si dizel 3ü benzinli olur. Aynı durumu S60 yaşadım. S60 1.6 dizel 0-100 hızlanması nerdeyse 13 sn olmasına rağmen ülkemiz insanı gidip dizeli aldılar.

• EGELİEFE
    GLA ?????
    Dizeli geliyor.
    B serisi testten sonra GLA test edip senin önceki X1 ile kıyaslarsan bayram hediyesi
    Olur.

• Ülkemizde dizel seviliyor ve tutuluyor. Fiyat aynı olursa marka ne olursa olsun dizel araç satar. Benzinli satmaz. Bu yüzden markaların çoğu dizel araçlarını daha yüksek fiyata satmakta. Ha mercedes pazar payını arttırmak için benzinli satışını gözden çıkarıp dizele yüklenme gibi bir stratejisi var ise o ayrı.
    Yakıt kalitesine gelince rafineriden nasıl çıktığını ve bugün nasıl olduğunu bilmiyorum. Ancak kaçak akaryakıtların çoğu dizel olarak gelmekte ve millete karıştırılarak sunulmaktaydı.

• 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.