Şimdi Ara

W10 Pro'dan W10 Home'a geçtim, bariz performans farkı düşüşü oluştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Deneme amaçlı kurduğum sahte lisanslamalı Windows 10 Pro'da bilgisayarın açılış-kapanış hızı, uygulamaların açılışı, pencereler arası geçiş, altta farklı sanal makine kullanımı gibi bilumum işlemlerde bilgisayarım daha hızlı çalışıyordu. Güncellemelerden mahrum kalmamak ve yasal kullanım için, Windows 7 lisansım üzerinden Windows 10 yükseltmesi yaptım. Windows 10 Home sürümüne yükseltildi. Şimdi eski performansı göremiyorum.

Her iki sürümde GPT dosya sistemi ve UEFI BIOS ile kuruldu.

• Windows 7 Ultimate yükle Daz Loader ile etkinleştir. Sonra Windows 10 Pro'ya yükselt. Orjinal Windows 10 sahibi ol.

Windows 7'yi MBR disk üzerine Legacy olarak yüklemelisin yoksa Daz Loader çalışmaz. Yükseltme yaptıktan sonra UEFI olarak temiz kurulum ile Windows 10 Pro yüklemesi yapabilirsin.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    İkisi arasındaki hız farkının sebebi sürümler mi?
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Sürümler arasında hız farklı olduğunu hiç duymadım. Kullanıcılar arasındaki söylentiye göre Home sürüm daha az özellik barındırdığı için daha hızlı olduğu yönündedir hep.

Hız farkı başka bir sebepten ötürü olmuş olabilir. Mesela yeni kurulduğundan dolayı olmuş olabilir. Bir kaç gün kullandıktan sonra daha hızlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 3 Mayıs 2017; 23:56:35 >
    Benim sorunum, Pro'da daha hızlı idi, Home'da yavaşladı. Pro'nun özellikleri bana lazım değil. Bu yavaşlığın sebebini ve çözümünü arıyorum.
    Senin sorunun kaynağı yükseltmeden dolayı. Windows 10 home temiz kurulum yaparsan yavaşlama sorunun düzelir otomatik etkinleşir windows kurulum sonrası.
  • Zaten dediğin şekilde yaptım. Windows 7'nin UEFI desteği yok. MBR diskin üzerine kurduğum Windows 7'yi 10'a yükselttim, sonra diski tamamen sıfırlayıp, GPT disk üzerine UEFI BIOS ile yükselttiğim Windows 10 lisansını kurdum.

Sebep bu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 4 Mayıs 2017; 11:40:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Formattan sonra Chipset, AHCI/RAID, Ekrankartı Sürücülerini güncelemediysen güncellersen de hızlanabilir.
    Format sonrası tüm sürücüleri, laptop markasının sitesinden değil, her donanımın kendi üretici sitesinden en günceli olarak indirip kurdum.
    Diskeeper yükle hiç bir ayara gerek yok yükle ve bilgisayarı gece gündüz 1/2 gün açık bırak disk birleştirmesi yapıp bilgisayarı hızlandıracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 4 Mayıs 2017; 18:14:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.