Şimdi Ara

W10 disk yapılandırma yardım!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler pc ye windows 10 u kurarken diskleri yapılandırmayı beceremedim. Hdd ye kurmak zorunda kaldım ssde de görülmüyor. Tekrar format atarken de disk bölümlendirmeyi başa almıyo nasıl çıkıcam bu işin içinden. Keşke ssd yi bölmeseydim geri toparlayamıyorum 😔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• +++

• Hddyi çıkar pcden. Yani bölümlendirmede karışıklık olmasın diye. Ardında kuruluma başla. Bölme ekranı gelince ssd nin görünen tüm bölümlerini sil. Son olarak biçimlendir ve ileri git. Kurulum bitince hddyi tak. Açılışta ssdyi ilk sıraya al. Açılınca hdd nin icabına bak.

• Ya da şu an kurulu madem hddye, ssdyi disk yönetiminden, olmazsa cmd - diskpart yoluyla tüm bölümlerini silip sıfırla. Sonra kuruluma geç.
    Diskpart kullanımı
    Bu arada yazmayı unuttum ;
    Diskpart yöntemini Windows u açmadan, kurulum ekranında bilgisayarınızı kurtarın butonuna basarak, komut istemi/cmd yoluyla da kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 1 Mayıs 2019; 21:45:10 >
  • Bu sorunu ben hallettim ssd ye kurdum hdd yi de aktif ettim ayarlardan. Şöyle bişey kafama takıldı 128gb ssd var ve ben nasıl olsa sadece windows olcak yeter diyodum. Fakat bazı uygulamalar örneğin adobe reader sana sormadan ssd ye kuruyor. Uygulamaları otomatik hdd ye nasıl kurarız. Bir tek program files C de yani ssd de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: SayımOmen

Bu sorunu ben hallettim ssd ye kurdum hdd yi de aktif ettim ayarlardan. Şöyle bişey kafama takıldı 128gb ssd var ve ben nasıl olsa sadece windows olcak yeter diyodum. Fakat bazı uygulamalar örneğin adobe reader sana sormadan ssd ye kuruyor. Uygulamaları otomatik hdd ye nasıl kurarız. Bir tek program files C de yani ssd de var.
    Çoğu programı kurarken, next next diye geçtiğimiz pencerelerde, custom, Browse tarzı konum seçme butonu var. Adobe yi hatırlamıyorum ama, online kurulum aracını indirip onunla kurduysan flash ı, o otomatik olarak c ye kuruyor. Ancak offline setup, yani exe uzantılı kurulum dosyasını indirip, kendin Manuel kurarsan olabilir..
    Genel olarak bu işi otomatiğe bağlayıp d ye kuran bir program var mı bilmiyorum. Bi bak istersen..

• Sence 128gb ssd ye sistem kurmak mantıklı mı. 1tb harddisk var gakat uygulamaların çoğu otomatik ssd ye kurulcak gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayımOmen -- 2 Mayıs 2019; 17:55:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sence 128gb ssd ye sistem kurmak mantıklı mı. 1tb harddisk var gakat uygulamaların çoğu otomatik ssd ye kurulcak gibi duruyor
    Zaten 128 GB ssdyi alış sebebi bu olmalı. Sistem açılışı kapanışı ve işleyişi hızlı olsun diye. Oyunların tamamını d ye kursan da olur.

• Tamam hocam teşekkür ederim. Elimden geldiğince programları hdd ye kurmaya çalışıcam

• quote:

Tamam hocam teşekkür ederim. Elimden geldiğince programları hdd ye kurmaya çalışıcam
    Önemli değil.

• merhaba

format işlemini bu şekilde yaparsın tüm diskleri sil ve ssd ye kur
    Windows 10 usb dvd olmadan komutlarla format nasıl atılır:https://www.youtube.com/watch?v=3mLWt6OqKLQ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.