Şimdi Ara

VW Scirocco Air Süspansiyon/Coil Hangisi Hangi Marka Tercih Edilmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Günümüzden yaklaşık 3-3,5 ay önce 2. el bir araç satın aldım. Vw Scirocco 2015 model 1.4 Tsi Sportline 160PS 7DSG. Aracı aldığımda üzerinde Airmadz marka air süspansiyon vardı. Normalde airin her ne kadar duruşunu , indirip kaldırma açısından kullanışlılığını ve araca hava katmasını beğensemde araçlar için mutlaka güvenlik zaafiyeti oluşturduğununda farkındaydım. Tüm bunları göze alarak aldım. Planımda zaten air süspansiyonu söktürmek vardı. Öncelikle air süspansiyonun avantaj ve dez avantajlarından bahsedeyim.

Avantajları ;

- Aracınıza muazzam hava katar. Özellikle kalabalık yerlerde aracınızı kaldırıp indirebilme özelliği olduğu için görenler hayranlıkla bakar.
    - Çukurların olduğu veya aracınızın orjinal/basık halindeyken sürteceği yerlerden çok hızlı bir şekilde kaldırıp yolunuza devam edebilme imkanı.
    - Aracınızda air olduğu için modifiye sever insanların gözünde aracınız çirkin dahi olsa mükemmel karşılanacağı

Dezavantajları ;

- Orjinal süspansiyonlara nazaran aşırı konforsuz.
    - Aracınıza rot ayarını araç hangi seviyedeyken yaptırdaysanız sürekli o seviyede sürüş pozisyonuna getirmeniz gerekmesi.
    - Yüksek hızlarda körüklerin gaz kaçırma riski olduğu için tadını çıkartarak gazlayamamak.
    - Muayeneden geçmemesi her muayeneye gidişinizde sök tak ücreti ödemeniz (Zannediyorum şuanda 500-600 lira civarında)
    - Yol tutuş ve viraj performansında ciddi anlamda azalma.
    - Aracın kütük gibi oluşundan kaynaklı yeni gelmeye başlayan trim sesleri. ( Özellikle Scirocco gibi Aks mesafesi dar olan , jant boyutları büyük olan araçlarda )
    - Kalitelisi için ciddi rakamları göze almak.
    - Baş şişiren kompresör sesleri.
    - Fren mesafesinde ve tepkisinde farklılık.

Yaklaşık 3-4 aydır edindiğim tecrübeler Air süspansiyon hakkında bu kadar. Açık konuşmak gerekirse ben hiçbir şekilde Air süspansiyonu kimseye tavsiye etmiyorum. Airmadz marka hafife alınacak merdiven altı markalardan değil. Türkiye nin en iyi air süspansiyon sistemi yapan firmalarından birisi diyebilirim. Ancak biliyorum ki air süspansiyonu aracına uygulatan arkadaşlar tüm bu dediklerimin farkındadır ve bunu bilerek low/slow şekilde kullanacakları için dert etmiyorlar. Gazlamayı seven , aracını performanslı kullanan arkadaşlar kesinlikle air süspansiyondan uzak durmalılar. Bunlar benim kişisel tecrübelerim. Dediklerimin tam aksini , air süspansiyonun daha konforlu olduğunu , daha iyi yol tuttuğunu vesaire söyleyeceklerdir. Bunlar air süspansiyona ciddi rakamlar ödemiş ve gerçekten gönül vermiş kişiler. Aracınızın sağlığı açısından tavsiye etmiyorum.

Coilovera gelicek olursak. Aracımla gazlamayı sevdiğim için ve artık air süspansiyonum sorun çıkartmaya başladığı için air süspansiyonu söktürüp yerine coilover taktırmak istiyorum. Bir çok yerde okudum ama kesin ve net cevaplar alamadım. Gerçekten tecrübe etmiş objektif olarak yorum yapabilecek kişilerin yorumuna ihtiyacım var. Coilover taktırmanın araca ne gibi artıları ve ne gibi eksileri olur üstelik coilover da hangi markaları tercih etmeliyim. Birçok arkadaş Başaran , Namistein gibi kendi custom coiloverlarını üreten firmaları önerdi ancak ben nedense pek sıcak bakamıyorum. Herkes memnun kalsa bile yinede emin olamıyorum. Şahsen kendi aklımda Jom Bluline marka Coilover var. Amortisör ve Yaylarla beraber araca özel üretiliyor. Ekstreme kalite değil ancak bakıldığında fiyat performans ürünü. 160PS lik bir araç içinde çok ciddi rakamlar harcamak istemiyorum. Yaklaşık 1 yıl sonrada zaten aracımı satmayı düşünüyorum. Aracımda 19' jantlar bulunmakta. Herhangi bir pişmanlık yaşar mıyım ? Hangi markaları tercih etmeliyim ? Fikirleriniz ve önerileriniz nelerdir ? Yorumlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.