ya arkadaşlar bendede 2011 1.4 polo var 50 kuruş yakıyor hemde yüksek vites düşük devir kullandığım halde deli olucam...sizin araçlar ne kadar yakıyor paylaşırsanız svinirim
quote:
Orijinalden alıntı: mekanikkkk ya arkadaşlar bendede 2011 1.4 polo var 50 kuruş yakıyor hemde yüksek vites düşük devir kullandığım halde deli olucam...sizin araçlar ne kadar yakıyor paylaşırsanız svinirim
araç aynı bende de. Ve şu an 1900 km de, şehirdışı ortalama 6.3 lt şehiriçi 7.5 lt 100 km de. Bana da fazla yakıyo gibi geliyor. 1.2 lt motor 105 hp Jetta . polo dan az yakıyor
7.5litre yaksa razıyım tam 12 litre yakıyo gevur malı
mekanik sende sorun var yahu. bende de 2011 dsg benzinli var. 12 litre yakıyorsa sorun var demektir.yani kaçla gidiyorsun ki, şehiriçi için bile çok yüksek bir rakam.
arkadaşlar bu arada yenizam geldi vw araçlra. fiyatlar baya düşmüştü :) zira ben eylül ayında dsg benzinli aracımı 36.300'e almıştım ondan sonra baya düştü. 34.500'ü falan bile buldu sanırım. şu an dsg benzinli 36.800 olmuş. yaz geliyor malum kur da oynak birz
quote:
Orijinalden alıntı: mekanikkkk
ya arkadaşlar bendede 2011 1.4 polo var 50 kuruş yakıyor hemde yüksek vites düşük devir kullandığım halde deli olucam...sizin araçlar ne kadar yakıyor paylaşırsanız svinirim
nasıl hesapladın 50kr şu oda önemli çünkü çok fazla miktar aracın için okadar olması için devamlı dip gaz düşük devir kulanman lanım ki gende 45 i geçmez sanırım bence bi ara depoyu fulle km sıfırla bir ara tekrar fulle depoyu litre ye bak öle hesapla en garantisi odur şaşmaz pek
Peki dizel arac sahıplerı ne kadar yakıyor ? Ben ogrencı adam oldugum ıcın 30 tl yanı 8 lıtre dızelle hırcın kullanımda 100 km sakın kullanımda 130 km tas catlasın gıdebilıyorum (full sehırıcı) iyi sayılır galıba.)
1.2 TSI BlueMotion 5.2lt yakıyor sonbaharda 2012 model gelir umarım doğuşa e-mail attım gelen cevap:
Göndermiş olduğunuz e-mail ve Volkswagen markasına göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Volkswagen Polo araçlarımızın 1,2 TSI motor seçeneğinin Türkiye pazarına sunumu planlanmamaktadır. Bilgilerinize sunarız
Saygılarımızla
VW DİYALOG (0212) 335 04 44
quote:
Orijinalden alıntı: mekanikkkk
bende de 1.4 benzinli polo var 3400 km de. hemen hemen 45 civarında yakıyor. bende yüksek vites ile kullanıyorum. inşallah zamanla düşer yakıt tüketimi diye umut ediyorum. benzinci ile ahpab olduk 3 ayda
hesapta fabrika verileri 8 lt. şehir içi tamamen yalan 2000km için 1000tl. benzin aldım 3ayda. dün servise gittim bilgisayara bağladılar test ettiler kelebek ayarına baktılar hiçbir sorun yok dediler motor soğukken çok yakar dediler motor ısınana kadar gideceğiniz yere varıyorsunuz dediler evimle işim arası git gel 10km yapıcak birşey yok kabulleneceğiz artık
ahmet abı(melomen) dun servısteydım arkadakı bagaj fıtılı ayarı yaptırdım sabah bıraktım arabayı, aksam aldım:s artık arkadan cık cık sesler gelmıyor:D
Arkadaşlar servisten ayak aydınlatması ve soketini aldım ama servisteki eleman takılamayacağını söyledi lambaların içinden kablo çıkmadı kafayı yicem bilen 1 i varsa yardım etsin...Lütfen....
Arkadaşlar 1 arkadaş yokmu şu aydınlatması nasıl yapılır bilen
quote:
Orijinalden alıntı: unal04
onur markis' e sorucan veya melomen e onların araclarında var=)
quote:
Orijinalden alıntı: erdim11
quote:
onur markis' e sorucan veya melomen e onların araclarında var=)
Erdim bende yok, melomen almıştı takcaktı ama bi sormak lazım ona...
pardon abı ya =S dogru ahmet abı almıstı acaba yaptırdı mı?
quote:
Arkadaşlar servisten ayak aydınlatması ve soketini aldım ama servisteki eleman takılamayacağını söyledi lambaların içinden kablo çıkmadı kafayı yicem bilen 1 i varsa yardım etsin...Lütfen....
aynılarını bende servisten aldım montaj için ender elektroniğe uğrayacaz olmazsa kendim uğraşacam açıçası daha incelemek için fırsatım olmadı ama takma kafaya halledecez
Saol melomen açıkçası geri vermeyi bile düşündüm...Halledersen buraya yazarsın durumu...Tekrar saol..