Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (869. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
43.731
Cevap
133
Favori
4.528.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 867868869870871
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Erdem kardeşim,

Öncelikle resimler için teşekkürler. Harika olmuş. Güle güle kullanın dostum. Bir sorum olacak. Değerli babanız sanırım çok genç, hatta benden de.

Motor kaputu kaldırma amortisörü sayısını ben de merak ettim. Solda zaten her zaman bir tane var, resimde de görülüyor. Sağda da bir tane olması için nasıl bir mekanik çözüm buldulara acaba. Haftasonu incelediğim 2 adet 2010 model PASSAT'ya yine 1 taneydi.

Taner Göde

Teşekkür ederim Taner abim..

Valla babam 50 doğumlu Taner abi..Pek yaşını göstermiyor.. Baya yaşı var yani..

Orijinalden alıntı: NexX

Yasin abim sana bir süprizim vardı ama teknik bir arıza çıktı halletmeye çalışıyorum..

Yasin Abimm
    Çok araştıramadım burası aklımdaydı karanlık ve hafif eğimli bir yer..

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

• Aşk-ı Memnu oynuyor. Bakalım kaç tane PASSAT göreceğiz. Dün trafik ışıklarında 4 tane PASSAT'tık. Çift şeritti ve ben sol arkadaydım. Önümde füme 2.0 TDI Comf. vardı, yanımda siyah ve sıfır gıcır Cola Cola siyahı Magic Johnson tarzı muhteşem bir 1.6 MPI Trend. vardı, o kadar siyahtı ki Kara Delik gibiydi, ben daha bu kadar ama bu bu bu kadar SİYAH / BLACK bir otomobil görmedim. Onun da önünde Bal Köpüğü bir FSI vardı fakat belli sahibi çok, çok iyi bakmıştı, ayna gibi parlıyordu. İçimden üzerine krem şanti döküp yala... şey, öpmek geldi.

Sevindiğim şeylerden birisi 2 yıldan sonra bile aracın "eski" olmaması, hâlâ yeni, gıcır. Bilhassa direksiyonu okşayışım, içindeki koku sanki zamanın durduruğunu, aracın bir LOOP HOLE'a girip zaman döngüsünde takılı kaldığı hissi veriyor. 2008'de PASSAT'lar böyleydi ve 1 aydır et yemeyen karnı aç bir kaplanın her yeri lop lop iri bir ceylanın boğazına atlar, keskin dişlerini taze etine geçirir gibi atlamıştım Gümüş Gölgeye...

Herşeyinden memnunum. Bilhassa yıkandıktan ve temizlendikten sonra gıcır gıcır parlaması, JİLET gibi KESKİN bir hale gelmesi beni aşırı acaip sevindiriyor. Bazen gizlice bir köşeye çekilip dişlerimi gıcırdattığım bile oluyor (lütfen kimseye söylemeyin...).

Hepimizin şikayetçi olduğunu düşündüğüm akaryakıt fiyatlarının biraz daha makul seviyelere gelmesini ise dört gözle bekliyorum. Psikolojik olarak her benzin zammında "arabanın daha çok yaktığı" düşünülse de sarfiyat aynı ancak maliyet farklı olduğundan hiçbir surette motorun bir kusuru veya suçu yok. 10 Yıl önce aldığım SEAT Toledo 1.6 aracımdan daha az yakıyor, o da şehiriçinde!

Selamlar, sevgiler.

Taner Göde

Yarin aksam benim icin büyük Gün basliyor. Yarin Motor-Talk Audi A4 Sürücüsü rowdy_ffm üyenin evine gidecem ve kendisi a´dan z´ye aracimdaki Xenonlari Kontrol edecek, Aksam Saat 20:00´da onun evinde olacam ve ilk basta bir Tur atip Probleme bakariz dedi, daha sonra duruma göre eger Farlar ayarsiz ise bunu VAG COM ile Garajindaki Duvara Cizgi cizerek ayarlayacakmis eger sorun ayar degil ise VAG COM´dan neler yapabileceyine bakacak . Resimlerimi görmüstü saten ve Farlarimda Ayarsizlik var demisti (sizin yazdiklariniz gibi). Hatta Passat sürücüsüde katilmis ve oda Farlari Servisler ayarliyamiyor bende kendim ayarladim demisti. Tek ümidim orasi kaldi artik, Yarin sizlere bol bol Resim cekecem gerekirse A4 ile Passat´in yan yana Resimlerini cekecem .

Kendisi Adresini ve Telefon Numarasini verdi, kapisina vardimmi arayacam.

Yarin bütün gün aranizda olmayacam, yarin isim cok aksama dogru Motor-Talk´daki üye ile bulusacam eve gelene kadar 22:00 olur. Allahin izniyle yarin kötü Farlar ile gidip eski aracimdaki gibi memnuniyet icinde ayrilacam oradan.

Almanya Dizel ve Benzin Fiyatlarini buradan Protesto ediyorum !!!

Canimiza tak etti artik, millet aclik sinirina gelmis, cogu kisi aclik siniri altinda yasiyor saten, birde dalga gecermis gibi 1 Ay icinde Akaryakita 15 Cent Pahalilasti. Varil Fiyati 150 Dolar iken Fiyatlar 1,30 civarindaydi (Benzin) simdi ise Varil Fiyatlari yari yariya düstü Dizel ve Benzin Fiyatlari tavan yapti tekrardan. Aracimda 20 €uroluk benzin aliyorum artik, bende Alman´lar gibi tasarruf etmeye calisacam bir yerlerden ama Alman devleti bu Tasarruf ettigim Parayida göz koyup birsey ile almaya calisiyor elimizden. 1 ay önce Full dolduruyordum simdi ise Full doldurmaya kalksam 86 €uro felan vermem gerekecek. Devlet zam konusunda suclu degil, Vergiler ayni hersey ayni sadece Fiyatlar yükseliyor bunun tek suclusu SHELL vs.. sahipleridir. Adamlara para yetmiyor artik. Resmen kaziklaniyoruz burada artik. Devletin sucu ise Fiyat konusunu iyice bir arastirmiyorlar nedeni nedir diye. Alman Otomobil Klübü ADAC ve ACE devrede, bakalim onlar nasil aciklayacak durumu.

1 Ay önce 1,08 €uro´ya aldigim Dizelin haline bakin simdi, (iyiki Benzin almamisim, R36 devri bitiyor artik !)

Saygilar Yasin

quote:

Yasin abim sana bir süprizim vardı ama teknik bir arıza çıktı halletmeye çalışıyorum..

Yasin Abimm
    Çok araştıramadım burası aklımdaydı karanlık ve hafif eğimli bir yer..

Erdem,

Resimler icin Tesekkür ederim, ama artik birsey anlamiyorum acikcasi. Fotograf ile anlasilmiyor bu tür seyler. Gecende burada anlatmistim, Gecen Hafta aksam Saat 22:30´da is cikisinda Otobanda eve gelirken yanimdan Sol Seritte Passat Variant gecti, onun Bi-Xenon Farlari benimki gibi Sari yanmiyordu ! Sanirim onun Farlarinda sorun var (VW Mantigi). Gercek diyorum onun Ampülü kesinlikle degisikti, Arac Bembeyaz aydinlatiyordu yolu benimki ise Sap sari kaldi onun yaninda. Bunu yarin adama danisacam geregi neyse yapalim diyecem (Kac paraya patlarsa patlasin !)

Farlar Güzel yaniyor, özellikle bir Duvar´da farlari cekersen daha iyi olur benim icin

Saygilar Yasin

En iyi maaşı veren, en çok şirket aracı değiştiren ve personeline olgun ve dolgun bütçe ayıran şirketler akaryakıt, sigara ve ilaç şirketleridir. Araç kullanımlarını, şirket içi entrikaları, primle adam transfer etmeler, sıkıcı seminerlerle başlayıp şampanyalı gang-bang tarzı eğlencelere dönen toplantılar, yıl sonunda alınan yüksek ikramiyeler, müdürlerin çocuklarının okul masraflarını ve 3 aylık Londra'da İngilizce Dil Kursu ücretini şirkete fatura ettirmeleri, şirket yönetiminin müdür ve etrafındaki adamlara sağladığı dudak uçurtan imkanlar hepsi ama hepsi herkesin almak zorunda olduğu ürünlere kafalarına göre fiyat koymalarından kaynaklanıyor. Bilhassa SİGARA şirketleri bu hususta ipin ucunu kaçırmış durumda...

Benzer durum Almanya'da da öyledir. Akaryakıt şirketlerinin 2008'de petrol 160 dolara yaklaşırken elde ettikleri kâr o kadar fazlaydı ki para var ya para, Konya Ivrız'da dağın içinden dışarıya fışkıran muhteşem su gibi oluk oluk akıyordu! Sonra Lehman Brothers ortalığa pis bir koku yayınca petrol balonu da söndü ama şu anda 80 doların üzerine çıkmış yine!

Şu anda bildiğimiz, camdan dışarı bakınca gördüğümüz ve yaşadığımız, her gün karşılaştığımız petrole dayalı dünya düzeni 50 yıl sonra büyük olasılıkla tamamen bitmiş olacak. Bildiğimiz herşeyin sonu gelecek, ve yeni bir düzen başlayacak... Elektrik, rüzgar enerjisi, güneş enerjisine, biyo enerjisine dayalı bir düzen.

And a new era will begin...

Türkiye'de benzin 3,80 TL ve az kaldı zaten 4,00 TL'ye ki zaten hedef 5,00 TL --- BENZİN 5,00 TL ve bunu göreceğiz, hep beraber.

İyi akşamlar,

Taner Göde

Direk wooww Farlar harika aydınlatıyor gerçekten aydınlatma gücü mükemmel görünüyor sağ far oldukça kalkık lavhalar ışıl ışıl yanması gerek bizim ki lerden biraz daha yüksek nedeni ise Bi-xenon merceği ışık kırmasını biraz daha ileri ve yüksek yapıyor En kısa zamanda Xenonlara geri dönmemiz lazım bu görüntüyü çook özledim

Orijinalden alıntı: diskriminant

Ya arkadaşlar resim yüklemek istiyorum ama boyutları büyük.yani 700 kb ile 1.5 mb arasında!
    imageshackle yüklesem sayfayı açarken zor yüklenecek! nasıl aşıcam bunu?
    saygılar

Ben bunu kullanıyorum istediğim ölüçüyü ayarlıyorum (800X600 ) sonra yüklendikten sonra en allta ki linki alıp koyalıyorum

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

Geçenlerde birileri kasko ve poliçeyi sormuştu o kağıdı da buldum

Araç : Volkswagen Passat
    Plaka : 34 ** 4736
    Hasarsızlık İndirimi : %60
    Karşı Tarafa Verilen Zarar : 20.000 TL
    Kasko Araç Bedeli : 58.910 TL

Sigorta Şirketi

AXA Sigorta - 594 TL
    AK Sigorta - 591 TL (( Biz bunu yaptırdık yanında mini onarım hizmeti verdiler allah korusun bir büyük bir çizik filan AUro Kıng ilgilenicekmiş ))
    Eureko Sigorta - 813 TL
    Allianz Sigorta - 943 TL

Trafik Poliçesi : 226 TL

Kaskolar full dür...

Bence sizin kaskoda ihtiyari mali mesuliyet çok düşük tutulmuş.Yani allah göstermesin gidip bir bmw 520d ye çarpıp perte çıkardığınızı düşünün.Sıkıntı olur.

Bana da öyle geldi,çünkü kasko fiyatı çok düşük.Benim hasarsızlık indirimim olmasına rağmen 800 TL'ye yaptırabildim Koç Allianz'dan.

O benim hiç dikkatimi çekmemişti onu biz mi ayarlıyoruz yoksa servis mi kafasına göre ayarlıyor

Aramıza yeni katılan ve aracında eski gösterge bulunan arkadşaların iişine VW Yağcı servisinden aldım ...

Turbo Arıza nedenleri ve yapılması gerekenler

Sigorta işlerinden çok anlamam;ama fotoğraftan görüldüğü kadarıyla sizin limit 20 bin TL tutulmuş.İşte ben bundan bahsediyordum.

20 bin TL kasko+15 bin TL sigorta =35 bin TL. Peki soruyorum,Allah korusun gidip pahalı bir arabaya çarptınız ve o araba pert oldu.35 bin TL'yi böyle aldınız,kalan para ne olacak?Tamam gidip S320'ye çarpsam benim de başım yanar;ama limiti mümkün olduğunca yukarı çekmek lazım.

Geçen sefer de sizin arabanın kasko fiyatı benim dikkatimi çekmişti.Çünkü ciddi bir fark var,mini onarım hizmeti,araç kiralama falan bende de var.Niye bu kadar farkediyor ki fiyat?Bir nedeni olmalı.

Sayın NexX ,

Maşallah Passat'ınız çok güzel görünüyor.Umarım keyifle,doya doya binersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 12 Mart 2010; 0:12:24 >

inansan iyi olur metin yapmış birine ama passat mı bilmiyorum.olabilir ama.tabi denemek lazım.ben deneyemiyorum tabiki.bu tarihli bir passatın gitmesi lazım

sedat

quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Orijinalden alıntı: turkwell.com

Arkadaşlar

size çok iyi bir haberim var. 2009 45.haftadan sonra çıkan araçlarda.

PASSAT CC gösterge açılışı yapılabiliyor. Göstergeler açılışıta dibe vurup geri geliyor.

ve sadece kodlama ile oluyor.konuyla ilgili ender elektronik metin ile görüşebilirsiniz.

Bu tarihten önceki araçlarda kodlama hata veriyor oda çözülecek yakında.

sedat

Sedat ustam,

benim arac 2010 Model ama bizde olmuyor bu özellik . O özellik sadece Passat CC Gösterge Panelinde var, onlarin Panelindeki özel Kontrol ünite sayesinde bu olay oluyor bizde ise olmuyor. Motor-Talk ´ta x defa tartisildi ve oradaki VCDS VAG COM sahibi olan kisiler Kodlama ile acamadilar (araclar 2009 Model ve üstü). Metin ustam Passat CC icin demesin bu özelliyi ?

Passat´larin Göstergeleri 3C0 xxx Parca nosu ile basliyor ve Passat CC´nin Gösterge Paneli Parca nosu 3C8 ile basliyor, yani ikisinin arasinda degisiklik var.

Eger bunu Metin ustam bulduysa ben burada yere yigilip öleyim daha iyi izdirap cekeceyime . Sedat ustam Metin Bey Almanya´da Sube acmak istiyormu, ben Sube´de onlara yardimci olurum Yeterki burada bir Ender Elektronik 2 acsin

Bu arada bu eger gercekten oluyorsa (inanamiyorum inanki) bu Süper bir Haber, gercekten bu varsa ve Kodlama ile cok zor bir sekilde oluyorsa ben acamadigim icin cok üzülürüm, cünkü o Fonksiyonu bende istiyorum/-yoruz

Saygilar Yasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat27 -- 12 Mart 2010; 0:33:16 >

Passat B6 için

sedat
  • Sevgili Taner abi ve Passatçı kardeşlerim,acaba RCD 510 ile RNS 510'ü görünüşünden nasıl ayırt edebiliriz,çok benziyolar,ben ayırt edemedim fotolardan?(Özellik farklarını sormuyorum görünüşü soruyorum)
  • Sevgili Erdem,

Resimler çok güzel eline sağlık. İkinizinde keyfi yüzünüzden okunuyor.
    Daima güzel günlerde kullanmanız dileğiyle

Ya arkadaşlar resim yüklemek istiyorum ama boyutları büyük.yani 700 kb ile 1.5 mb arasında!
    imageshackle yüklesem sayfayı açarken zor yüklenecek! nasıl aşıcam bunu?
    saygılar

microsoft photo editor veya başka bir foto düzenleme programıyla resimlerinin boyutlarını küçültmen lazım resize kısmından orada web-large small filan var ebatları da gösterir 1024x768 diye veya 800x600 olarak

Orijinalden alıntı: enoman

Sevgili Taner abi ve Passatçı kardeşlerim,acaba RCD 510 ile RNS 510'ü görünüşünden nasıl ayırt edebiliriz,çok benziyolar,ben ayırt edemedim fotolardan?(Özellik farklarını sormuyorum görünüşü soruyorum)

SOLDA 3 ve SAĞDA 3 TUŞ var
    RCD ("R"ADIO "CD" PLAYER) 510

SOLDA 4 ve SAĞDA 4 TUS var
    RNS ("R"ADIO "N"AVIGATION "S"YSTEM) 510

Bu da benim düldül!

Ön yolcu kapı kolunun hemen altındaki oyuk yerdeki (dışarıdaki koldan bahsediyorum) ve ön yolcu aynasının oradaki oje lekesi nasıl çıkar acaba?

Passat az önce yıkandı;ama oto şampuanı lekeyi çıkartmamış.Aklıma aseton kullanmak geliyor iki yer için de;ama boya ile güneşliğe zararı olur diye önce sizlere sorayım dedim.

sedat

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Sevgili Passatçılar size bir sorum var,

Ön yolcu kapı kolunun hemen altındaki oyuk yerdeki (dışarıdaki koldan bahsediyorum) ve ön yolcu aynasının oradaki oje lekesi nasıl çıkar acaba?

Passat az önce yıkandı;ama oto şampuanı lekeyi çıkartmamış.Aklıma aseton kullanmak geliyor iki yer için de;ama boya ile güneşliğe zararı olur diye önce sizlere sorayım dedim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.