Şimdi Ara

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
1
Favori
93.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence 122 TSİ alın .aradaki fiyat farkını kapatmanızı ve performans ve konforu da katarsak 105 tdi mantıklı görünmüyor .zaten tsi 122 ekonomi için üretildi ....

her iki aracı da kullanmış ve şu anda halen 2006 model 130.000'de focus TDCI kullanmakta olan biri olarak rahatlıkla 1,9 TDI motorun daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Sadece rakamlara bakarak konuşunca (ki en çok yapılan yanlış bence) Focus 4 beygir (hatta aynı motor Citroen ve Peugeot'da 5 beygir) daha kuvvetli. Fakat iş kullanmaya gelince 1,9 motor çok esnek ve kullanımı çok rahat bir motor. Kullandığınız için bilirsiniz sanırım, Focus kalkışlarda mutlaka bir miktar patinaj yapar ön lastikler çabuk aşınır bu yüzden. Patinaj yapmamak için (bahsettiğim çok az bir patinaj, cam kapalıysa farkedilmiyor bile) özen gösterirseniz bu seferde baskı balata çabuk gidiyor. VW'de bu tarz bir sıkıntı yok.
    1,9 motorun tek dezavantajı bence soğukken Focus'un dizeline oranla daha gürültülü çalışması. Bu da kullanılan teknolojinin farklı olmasından kaynaklanıyor. Ancak aynı teknoloji farkı Focus'un özellikle turbosunun 100.000 km civarında dizel kalitesinden dolayı arıza yapmasına neden olurken, 1,9 TDI'da kırsal dizel'i de kullansanız birşey olmuyor. Yani özetlemek gerekirse VW'nin PD motoru Ford'un Common Rail motorundan çok daha sağlam. Üstelik yakıt olarakta fark yok. Hatta VW ile daha az bile yakabilirsiniz emin olun.

Son nokta; VW 1,9 TDI'nın en kötü yanı hacmin yüksek olmasından dolayı yüksek olan vergisi. Eğer bu dert değilse hiç düşünmeyin VW Jetta'yı alın ve güle güle kullanın.

Saygılarımla.

• Hocam çok saol iyi aydınlattın gerçektende. 1.9 da bende karar verdim ama vergisi beni çok düşündürüyor. O yüzden biraz daha bekleyip
    1.4 122 hp almayı planlıyorum. Mutlaka dediğiniz gibi 1.9 motorun üstelik jetta gibi bir arabanın kullanımı daha iyidir. Fakat vergisi yıllık 1500 milyar ki
    yazık günah yaw çok para o vergi benim için havaya veriliyomuş gibi geliyor. Arabayı almak dert işletmesi ayrı dert.
    1.4 122 hp lik jetta yı düşünüyorum artık gerçi onunda fiyatı maşşallah ama hem performanslı hem yakıt tüketimi iyi hemde vergisi. Hoş bu bileşenleri 1.4 122 lik jetta için alım fiyatında peşin ödüyormuşsunuz gibi oluyor ama en azından jetta ya 100 000 km den sonra da tedirgin olmadan binerim.

benim focus 60.000 km de ve yavaş yavaş turbosundan korkmaya başladım. Bi düzgün sürmüyoz ki elimde patlamadan satarım sanırım.
    senin focusun 130.000 km ye kadar verdiği turbo sorunu oldu mu . yada buna benzer büyük bir sorunla karşılaştın mı ?

quote:

Orjinalden alıntı: firsttrue

Sayın EUP,

her iki aracı da kullanmış ve şu anda halen 2006 model 130.000'de focus TDCI kullanmakta olan biri olarak rahatlıkla 1,9 TDI motorun daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Sadece rakamlara bakarak konuşunca (ki en çok yapılan yanlış bence) Focus 4 beygir (hatta aynı motor Citroen ve Peugeot'da 5 beygir) daha kuvvetli. Fakat iş kullanmaya gelince 1,9 motor çok esnek ve kullanımı çok rahat bir motor. Kullandığınız için bilirsiniz sanırım, Focus kalkışlarda mutlaka bir miktar patinaj yapar ön lastikler çabuk aşınır bu yüzden. Patinaj yapmamak için (bahsettiğim çok az bir patinaj, cam kapalıysa farkedilmiyor bile) özen gösterirseniz bu seferde baskı balata çabuk gidiyor. VW'de bu tarz bir sıkıntı yok.
    1,9 motorun tek dezavantajı bence soğukken Focus'un dizeline oranla daha gürültülü çalışması. Bu da kullanılan teknolojinin farklı olmasından kaynaklanıyor. Ancak aynı teknoloji farkı Focus'un özellikle turbosunun 100.000 km civarında dizel kalitesinden dolayı arıza yapmasına neden olurken, 1,9 TDI'da kırsal dizel'i de kullansanız birşey olmuyor. Yani özetlemek gerekirse VW'nin PD motoru Ford'un Common Rail motorundan çok daha sağlam. Üstelik yakıt olarakta fark yok. Hatta VW ile daha az bile yakabilirsiniz emin olun.

Son nokta; VW 1,9 TDI'nın en kötü yanı hacmin yüksek olmasından dolayı yüksek olan vergisi. Eğer bu dert değilse hiç düşünmeyin VW Jetta'yı alın ve güle güle kullanın.

Saygılarımla.

F20 BMW 116d ED

• Benim turbo 110.000' de değişti ama 100.000 civarında bağırmaya başlamıştı...
  • 1.9 ve 2.0 TDI'lar var, sırasıyla 8V 105 HP ve ve 16V 140 HP, her ikisi Almanya'da Passat'ta da kullanılıyor ama 1.9 TDI 105 HP gitti, yerine 2.0 TDI 110 HP geldi, yine 8V ve bu geçici bir süre için, 2009'de 1.6 TDI 16V 105 HP gelene kadar. Ancak 1.9 TDI gerçekten "taş" gibi bir motor. En az, belki de hiç arıza yapmayan motor. Turbosuna dikkat etmekte fayda var ama, bir de ilk zamanlarda kaliteli yakıt alın.

T.G.

Saygılar.

Orijinalden alıntı: dr_onur

AKADAŞLAR.. 1-2 AYA KADAR VW JETTA ALMAK İSTİYORUM. DÜŞÜNDÜĞÜM ARAÇ JETTA 1.6 PRİMELİNE YANİ JETTANIN BAŞLANGIÇ MODELİ. DEĞERLİ JETTA KULLANICILARI BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. ARAÇ HAKKINDAKİ ÖNERİLERİNİZ NELERDİR, ARACI TAVSİYE EDERMİSİNİZ, ŞİKAYETLERİNİZ VARMI VS..

DAHA ÖNCEKİ ARABAM 2001 VW POLO 1.4 TRENDLİNE DI, YANİ VW NİN RAHATLIĞINI VE KALİTESİNİ BİLİYORUM. AMA BU ARALAR OPELDE DE KAMPANYA VAR DONANIMLI Bİ YENİ KASA ASTRAYI NEREDEYSE JETTANIN BAZ MODELİNDEN 1-3 MİLYAR DAHA UCUZA ALABİLİYORSUNUZ.
    ASTRA İLE JETTA AYNI SINIFTA DEĞİL BUNUN FARKINDAYIM, AMA İKİSİ HAKKINDA DA Bİ KARŞILAŞTIRMA YAPABİLİRSENİZ SEVİNİRİM.
    AYRICA ŞİKAYETVAR.COM İSİMLİ SİTEYİDE İNCELEDİM ASTRADAN CİDDİ MİKTARDA ŞKAYET VAR BU BENİ BİRAS DAHA VW E YÖNELTTİ.

FORUM KULLANICILARINDAN DA JETTA ALMAYI DÜŞÜNENLER YADA JETTA HAKKINDA ZİHNİNDE SORU İŞARETİ OLUŞMUŞ ARKADAŞLAR VARSA BU TOPİC YARARLI OLACAKTIR EMİNİM. ÖNERİLERİNİZİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

WALA KARDES 1 HAFTA ÖNCCE ALDIM COK SÜPER Bİ ARAC AL BENCE AMA BENDE DİZEL 1.9 MİDHAGT MODELİİ

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_onur

AKADAŞLAR.. 1-2 AYA KADAR VW JETTA ALMAK İSTİYORUM. DÜŞÜNDÜĞÜM ARAÇ JETTA 1.6 PRİMELİNE YANİ JETTANIN BAŞLANGIÇ MODELİ. DEĞERLİ JETTA KULLANICILARI BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. ARAÇ HAKKINDAKİ ÖNERİLERİNİZ NELERDİR, ARACI TAVSİYE EDERMİSİNİZ, ŞİKAYETLERİNİZ VARMI VS..

DAHA ÖNCEKİ ARABAM 2001 VW POLO 1.4 TRENDLİNE DI, YANİ VW NİN RAHATLIĞINI VE KALİTESİNİ BİLİYORUM. AMA BU ARALAR OPELDE DE KAMPANYA VAR DONANIMLI Bİ YENİ KASA ASTRAYI NEREDEYSE JETTANIN BAZ MODELİNDEN 1-3 MİLYAR DAHA UCUZA ALABİLİYORSUNUZ.
    ASTRA İLE JETTA AYNI SINIFTA DEĞİL BUNUN FARKINDAYIM, AMA İKİSİ HAKKINDA DA Bİ KARŞILAŞTIRMA YAPABİLİRSENİZ SEVİNİRİM.
    AYRICA ŞİKAYETVAR.COM İSİMLİ SİTEYİDE İNCELEDİM ASTRADAN CİDDİ MİKTARDA ŞKAYET VAR BU BENİ BİRAS DAHA VW E YÖNELTTİ.

FORUM KULLANICILARINDAN DA JETTA ALMAYI DÜŞÜNENLER YADA JETTA HAKKINDA ZİHNİNDE SORU İŞARETİ OLUŞMUŞ ARKADAŞLAR VARSA BU TOPİC YARARLI OLACAKTIR EMİNİM. ÖNERİLERİNİZİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

astra ile jetta hangi siniflardaymis ogrenebilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 10 Şubat 2011; 15:39:51 >

• 3 yıllık hort. Ölü dirildi.
    Das Auto.
    Passat [B8] 1.4 TSI
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetba

Hort.

Ağzına sağlık...

Yeni Jetta 2011 1.2 TSI 105 PS Trendline almayı düşünüyorum. Acaba yeni kasa ve bu motoru alıp kullanan bir arkadaş varmıdır?
    Olumlu olumsuz yönlerini paylaşabilirmi?

Teşekkürler.
  • 2007-2008 model 1.9 tdi dsg'li jetta alınır mı sizce? bütçe 35-36 ya kadar.En büyük beklentimiz az yakması ve corolla'dan daha konforlu bir araç olması gerekiyor.

2009 model corolla dizelin yerine alacağız, aracımızı sattık.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.