Şimdi Ara

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
1
Favori
92.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam otobanda bile 120 diyosun biraz motor acılsın bastır ya ben de 2001 octavia var aynı motor ben otobanda gece giderim 210 220 giderim sen cok agar gidersin bu motorunb ömrünüde kısaltır zaman zaman biraz sınırları zorla
  • Ocak ayında benim halamın oğlu aldı Jetta 1.6 primline onda michellin takılıydı Şimdi Pirelli P7 geliyor Michellin PİLOT PHARMACY mi Pirelli P7 mi????
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkun oglu

hocam otobanda bile 120 diyosun biraz motor acılsın bastır ya ben de 2001 octavia var aynı motor ben otobanda gece giderim 210 220 giderim sen cok agar gidersin bu motorunb ömrünüde kısaltır zaman zaman biraz sınırları zorla

otobanda bile 120 dedim ama biraz abartı oldu sanırım :) esasında 150-160 falan giderim genelde otobanda, eski aracım için geçerliydi o 120-130 meselesi. küçük araba olduğu için yüksek süratlerde çok güven vermiyordu bana. şu anda aracım zaten rodaj, döneminde fırsat buldukça ara ara yükek devirlerde ve birazda süratli kullanıyorum. önerileriniz için teşekkür ederim.

ama bence otobanda dahi 200-210 çok ciddi rakamlar, bana düşmez ama size benden bir tavsiye, bence okadar fazla sürat yapmayın, sonuç olarak bindiğimiz araçlar kul yapısı, nerde nezaman ne olacağını kimse bilemez. Allah korusun yüksek süratlerde ciddi kazalar oluyor. ben mesleğim gereği acil servislerde araç dışı ve araç içi trafik kazalarına çok rastlıyorum ve ciddi yaralanmalar oluyor. hatta bir kaç yıl önce okuduğum bir yayında (acil tıp ve travma üzerine olan bir makaleydi) aynı model ve aynı özelliklerde iki araç farklı süratlerde kullanılarak araç içindeki çarpışma ve blast etkisinin kafatası üzerine olan yıkıcı tesirini karşılaştırmışlardı adamlar, araçlarda airbag vs. herşey vardı ama birisi 100 km/h diğer araç 140 km/h hızla gidiyorlardı. aynı euroncap taki çarpışma tesleri gibi bir test yapmışlardı, inanın yaralanma açısından iki araç arasında göze çarpan farklılıklar vardı. yani hız-yaralanma riski grafiği herzaman lineer olarak artmıyor, ne yazık ki parabolik bir artış gösteriyor. sonuç olarak 100km/h ile 140km/h arasında sadece 40 km/h bir fark var gibi görünsede, çarpışma dinamikleri açısından bu kadar küçük bir fark olmadığı aşikar. aynı durum frenleme mesafesi içinde geçerli. hatta bi ara bununla ilgili filmler televizyonlarda yayınlanıyordu.

kısacası reflexlerime güvenirim ancak bir yere kadar. çünkü reflex dediğimiz mekanizma uyarılar karşısında ani olarak verilen tepkilerdir. ve bu tepkiler bizim bilinç yani beynimizin cortex bölgesine (bu bölgenin bir görevide kişinin istemli hareketlerini yapmasıdır)ulaşmadan ortaya çıkar, yani omurilikten oluşur (insanın beyni dururken omuriliğine daha fazla güvenmesi bana pek karlı gelmiyor) ve harekete dönüşür.

reflexlerin desteği ile beyinden gelen uyarılara güvenmek, yani acil durumlarda hareketleri istemli olarak yapmak bana herzaman daha mantıklı gelimiştir.

bu dediğim mekanizma ile örneğin; düz bir yolda 100 km/h hızda giderken önümüze aniden bir top çıktığında arkasından bir çocuğunda yola fırlama ihtimali hemen aklımıza gelir hatta bununla kalmayıp reflex olarak aniden yaptığımız frenleme esnasında dikiz aynalarımızıda kontrol edebilme düşüncesi ortaya çıkar. tabi bunlar belli bir sıra dahilinde ve saniyeden daha kısa bir süre içinde organize edilir. ancak aynı şartlar altında 150 km/h hızla giderken olayın akış şeması 50km/h daha hızlı olmaktadır.

bunu zaman olarak söylemekte kolay; aynı mesafeyi (mesafe 1km. olsun) birinci örnekteki hızımız 100km/1 saat (yani 100km/3600 sn.) idi ve bu hızla 1km. lik mesafeyi 36 sn.de katederiz
    ikinci örnekteki hızımız 150km/h (yani 150km/3600 sn.) 1 km.lik mesafeyi bu hızda 24 sn.de katetmiş oluruz.

36-24=12 sn. eder. bence bu süre olaylara hakim olabilmemiz için gayet yeterli bir süredir. ayrıca kaba bir hesapla 100 km yolumuz olduğunu düşünürsek 150 km/saat hızla giderken süre olarak kazancımız sadece 20 dk. kadar olmaktadır. ben gün içerisinde öylesine yoğun ve stresli geçen 20 dakikalar harcıyorum ki hayatımdan, bana sevdiklerimle beraber manzaralı bir yolda fazladan geçirilmiş 20 dakika inanılmaz bir lütuf ve dinlenme fırsatı gibi geliyor gerçekten.

tüm araç kullanıcılarına kazasız belasız sürüşler dilerim, sürat iyidir ama fazlası iyi değildir arkadaşlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: kamiloge

Ocak ayında benim halamın oğlu aldı Jetta 1.6 primline onda michellin takılıydı Şimdi Pirelli P7 geliyor Michellin PİLOT PHARMACY mi Pirelli P7 mi????

valla çok zor soru oldu?? benim bundan önceki aracımdaki lastiklerim michelin f1 gibi bişeydi ama tam adını hatırlamıyom şimdi ve çok memnundum, michelin kalitesi tartışılmaz bir firma bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_onur -- 15 Mayıs 2008; 17:51:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr_onur

ben gün içerisinde öylesine yoğun ve stresli geçen 20 dakikalar harcıyorum ki hayatımdan, bana sevdiklerimle beraber manzaralı bir yolda fazladan geçirilmiş 20 dakika inanılmaz bir lütuf ve dinlenme fırsatı gibi geliyor gerçekten.

diğer kısımları da okudum ve beğendim ancak bu kısım gerçekten güzel bir tespit.

hayatla ve kendinle barışık olmak güzel bir yaklaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

quote:

ben gün içerisinde öylesine yoğun ve stresli geçen 20 dakikalar harcıyorum ki hayatımdan, bana sevdiklerimle beraber manzaralı bir yolda fazladan geçirilmiş 20 dakika inanılmaz bir lütuf ve dinlenme fırsatı gibi geliyor gerçekten.

diğer kısımları da okudum ve beğendim ancak bu kısım gerçekten güzel bir tespit.

hayatla ve kendinle barışık olmak güzel bir yaklaşım.

beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim.
    sn. meke esasında bu kendimle barışık olmamdan yada hayata olumlu bakmamdan kaynaklanmıyor. eğitimimiz boyunca o kadar çok yıprandık ki bazı şeyleri elimizden kaçırdık, üniversite hayatını bile adam gibi yaşayamadık neyazıkki. bu bakış açısı aslında bazı şeyleri sürekli olarak ertelediğimizin göstergesi sanırım...

• dr_onur, hayırlı uğurlu olsun

yalnız, fiyatlar gördüğüm kadarı ile oldukça artmış
    bana geçtiğimiz Ocak ayının ikinci haftasında

-2008 model metalik renk 102 beygir Primline Jetta'yı 33500 YTL.ye satacaklardı (ancak acemi olduğum ve taksitten korktuğum için vazgeçerek) Şu anda aynı araba 37530+1020(metalik renk farkı)=38550 YTL (FARK 5050 YTL)

-2008 model metalik renk ABS'li, uzaktan kumandalı kilit sistemli Trendline Polo'yu 26800 YTL.ye aldım. Şu anda aynı araba 29.490+850(metalik renk farkı)+300(uzaktan kumandalı kilit sistemi)=30640 (FARK 4140 YTL)
  • quote:

Orjinalden alıntı: HuKe

dr_onur, hayırlı uğurlu olsun

yalnız, fiyatlar gördüğüm kadarı ile oldukça artmış
    bana geçtiğimiz Ocak ayının ikinci haftasında

-2008 model metalik renk 102 beygir Primline Jetta'yı 33500 YTL.ye satacaklardı (ancak acemi olduğum ve taksitten korktuğum için vazgeçerek) Şu anda aynı araba 37530+1020(metalik renk farkı)=38550 YTL (FARK 5050 YTL)

-2008 model metalik renk ABS'li, uzaktan kumandalı kilit sistemli Trendline Polo'yu 26800 YTL.ye aldım. Şu anda aynı araba 29.490+850(metalik renk farkı)+300(uzaktan kumandalı kilit sistemi)=30640 (FARK 4140 YTL)

evet fiyatlar dediğiniz gibi fakat geçen hafta başlayan yani benim arabayım almama bir gün kala başlayan sadece jetta için bir kampanya vardı yaklaşık 3000 yt indirim yapıyolardı. bu kampanyadan yararlandım ben.

dün bir arkadaşımın yeni aldığı poloyu kullandım 2008 model, bence adamlar poloda devrim yapmışlar benim eski aracımla uzaktan yakından alakası yok, çok oturaklı bir araba gibi geldi bana ayrıca çok sessizdi..

sizinde aracınız hayırlı uğurlu olsun tekrar Allah kaza bela vermesin...

• Hayırlı olsun Jetta'nız.
    Allah kaza bela vermesin.
    Artık burada araba ile yorumlarınızı bekliyoruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal4209

Hayırlı olsun Jetta'nız.

teşekkürler. arabam 1000 km ye yaklaştı şimdilik gayet memnunum.
    geçenlerde çok garip bi olay geldi başıma. herzaman aracımı yıkatmak için gittiğim yere geçenlerde yeni aracımı yıkatmak için uğramıştım. genelde çok kalabalık ve yoğun bir tesistir ama temiz iş yaparlar. daha önceki aracım olan poloyla gittiğimde hiçkimse benim kapımı açmazdı, hoşgeldiniz falan demezlerdi,.... bu defa gittiğimde adamlar benden önce davranıp kapımı falan açtılar, bende hiç alışık değilim böyle şeylere, zaten hiç sevmem ama bi garip oldum valla. hemen çay kahve falan soylediler.
    acaba düşündüm işletme el değiştirmiş falan olabilirmi diye ama boyle bişey olmamış...
    vw reklamlarında jetta=prestij standart diyordu. hakikaten gerçeklik payı var gibi...

• arkadaşlar bir sorum olcak. aracımı alırken (jetta 1.6 primeline manuel vites 2008) bana 1000 km olunca yağ seviyesini kontrol etmemi söylemişlerdi, aynı tavsiyeyi sağolsun taner beyde yapmıştı.

aracım 960 km. de bugün yağ seviye çubuğunu motoru durdurduktan yaklaşık 5 dakika sonra, düz bir zeminde,bir defa silmek ve tekrar yağ seviyesini ölçmek suretiyle kontrol ettim (kullanma kılavuzunda böyle yazıyordu) ve yağ seviyesi resimdeki seviyedeydi. (temsili resim-kırmızı ok ile işaretli)

kullanım kitapçığında bu seviye için yağ eklenebilir gibi yuvarlak bir ifade var(yani eklesende olur eklemesende gibi bişi diyo). konuya hakim olan arkadaşlar bana fikir verebilirmi acaba?

yağ ekletmem gerekiyormu?

bir sorum daha olacak.. 0 km.arabalarda rodaj döneminde birazda olsa yağ eksiltmesi normal midir?

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

VW JETTA İÇİN TAVSİYELER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_onur -- 19 Mayıs 2008; 18:25:17 >

• arkadaşlar bu yağ seviyesi hakkında kimsenin fikri yokmu??
  • quote:

quote:

Hayırlı olsun Jetta'nız.

geçenlerde çok garip bi olay geldi başıma. herzaman aracımı yıkatmak için gittiğim yere geçenlerde yeni aracımı yıkatmak için uğramıştım. genelde çok kalabalık ve yoğun bir tesistir ama temiz iş yaparlar. daha önceki aracım olan poloyla gittiğimde hiçkimse benim kapımı açmazdı, hoşgeldiniz falan demezlerdi,.... bu defa gittiğimde adamlar benden önce davranıp kapımı falan açtılar, bende hiç alışık değilim böyle şeylere, zaten hiç sevmem ama bi garip oldum valla. hemen çay kahve falan soylediler.
    acaba düşündüm işletme el değiştirmiş falan olabilirmi diye ama boyle bişey olmamış...
    vw reklamlarında jetta=prestij standart diyordu. hakikaten gerçeklik payı var gibi...

evet dostum bu heryerde böyle.adamların beklentisi var çünkü

• quote:

Orjinalden alıntı: fever2006

quote:

quote:

Hayırlı olsun Jetta'nız.

ben eski aracımla gittiğimde de bahşiş verirdim zaten, ihmal etmem böyle şeyleri genelde... ama bu defa bi garipti rahatsız oldum aslında.. bahşiş falan vermedim bu sefer ne yalan soliyim.. sürekli fazlası istenmez ki

• ARKADAŞLAR JETTA'M YOK AMA NEDEN JETTA SEVERLER YADA JETTA KULLANICILARI DİYE Bİ KONU AÇMIYORSUNUZ?JETTAM OLSA BEN AÇARDIM VALLA.HEM DONANIMHABER İÇİN İHEMDE BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR KAYNAK OLUR
  • quote:

ARKADAŞLAR JETTA'M YOK AMA NEDEN JETTA SEVERLER YADA JETTA KULLANICILARI DİYE Bİ KONU AÇMIYORSUNUZ?JETTAM OLSA BEN AÇARDIM VALLA.HEM DONANIMHABER İÇİN İHEMDE BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR KAYNAK OLUR

çok haklısınız valla, golf var caddy var passat var polo var... hepsi var, birtek jetta yok. ama şuda bir gerçek jetta hakkındaki paylaşımları genelde benim açtığım bu başlık altında değerlendirdik, yaklaşık 1.5 ay oldu...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun Jetta'nız.

ben eski aracımla gittiğimde de bahşiş verirdim zaten, ihmal etmem böyle şeyleri genelde... ama bu defa bi garipti rahatsız oldum aslında.. bahşiş falan vermedim bu sefer ne yalan soliyim.. sürekli fazlası istenmez ki

aman doktorum yanlış anlama ben bahşiş vermiyomusun gibi bişey demek istemedim Adamlar hizmetten memnun kalsın devamlı gelsin devamlı fazla bahşiş bıraksın diye boyle bi yola başvuruyor sanırım

• aman doktorum yanlış anlama ben bahşiş vermiyomusun gibi bişey demek istemedim Adamlar hizmetten memnun kalsın devamlı gelsin devamlı fazla bahşiş bıraksın diye boyle bi yola başvuruyor sanırım

yok kesinlikle yanlış anlamadım, kusura bakmayın benim kabahatim olduysa affola... bencede dedikleriniz doğru aslında olay sadece bahşiş değil, sonuç olarak müşteri çekmek... müşteri gelince otomatik olarak bahşiş vs, de artacaktır sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_onur -- 19 Mayıs 2008; 22:41:32 >

• quote:

quote:

ARKADAŞLAR JETTA'M YOK AMA NEDEN JETTA SEVERLER YADA JETTA KULLANICILARI DİYE Bİ KONU AÇMIYORSUNUZ?JETTAM OLSA BEN AÇARDIM VALLA.HEM DONANIMHABER İÇİN İHEMDE BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR KAYNAK OLUR

çok haklısınız valla, golf var caddy var passat var polo var... hepsi var, birtek jetta yok. ama şuda bir gerçek jetta hakkındaki paylaşımları genelde benim açtığım bu başlık altında değerlendirdik, yaklaşık 1.5 ay oldu...

Bence bu konu da çok yararlı.Fakat tavsiyeler olarak kalması iyi olur.Aynı zamanda birde jetta ile ilgili kullanıcı görüşlerinin oldugu bir konu olursa çok güzel olur

• quote:

quote:

quote:

Bence bu konu da çok yararlı.Fakat tavsiyeler olarak kalması iyi olur.Aynı zamanda birde jetta ile ilgili kullanıcı görüşlerinin oldugu bir konu olursa çok güzel olur

sn.fever 2006
    VW jetta kullanıcıları başlığını biraz önce foruma açtım. önerileriniz için teşekkür ederim. bakalım golf kadar rating albilecek mi ??

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.