Şimdi Ara

vw golf hava akış sensörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşımın vw golf marka bir aracı var. MK4 1.9 TDI 2000 model bir araç. Turbosu çalışmıyor. Arkadaşın dediğine göre hava akış sensoründe bir elektronik malzeme varmış. O olmadığından dolayı sensörden bir sens gelmediği içi turbo devreye girmiyor dedi. Tabi başka bir yerde arıza yok ise. Sensörün fotoğraflarını istedim. Bana zener diyot gibi geldi malzeme.

Sizin de fikirlerinizi almak istedim. Sensörün Modeli PBT-GF30

Sensörün fotoğrafı;

http://s944.photobucket.com/user/BMW7nl/media/BB/173cc678.jpg.html

Arkadaşın elindeki sensörün temsili malzemesiz fotoğrafı.

http://www.forum4x4.org/attachment.php?attachmentid=273&stc=1&thumb=1&d=1269536097

Sizce bu malzeme zenerden başka ne olabilir? Zener ise kaç volt olduğunu nerden bulabiliriz? Nette araştırma yaptım biraz lakin malzemenin ne olduğu ve değeri hakkında bir bilgiye rastlamadım.

Bir Fikri olan?

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

• 1N4148 diyota benziyor alıp yönüne göre takıp deneyebilirsiniz.

Kolay Gelsin
  • Bence kesinlikle 1n4148 şuanda elimde ondan var bakıyorumda resimde görüldüğü kadarıyla kesinlikle o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de fazla bi tane var ona baktım diyot yeri boş demekki hepsinde yok, iş bilmez ustanın biri aldırdı, sorun bundan değilmiş dedi şaka gibi elimde kaldı

vw golf hava akış sensörü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşa elektronikçiden 1N4148 diyot alıp denemesini istedim. Yönüne bakarak doğru bir şekilde taktığını ve 1,2,3 ve 4. viteste hissedilir derecede tork olduğunu 5. viteste bişey hissetmediğini beyan etti.

Piskolojik olduğunu varsayarak (belkide çalıştı tam emin değilim benim varsayımım) tünel içinden, apartman yanından geçerken pencereyi full açmak sureti ile gaza birden yüklenip çekmesini ve turbonun sesini dinlemesini veyahut turbo çıkış hortumunu elinle sıkıca kavrayıp gaza birisinin yüklenmesini bu sayede hortumun kasılacağını , şişeceğini , anca bu şekilde turbonun çalıştığını kesin olarak anlarsın dedim.

Bu sabah deneme yapacaktı. Gelişmeler olursa haberdar ederim.

Teşekkürler.
  • Akışmetre,hocam gidin sıfırını alın.İnanın uğraşmaya değmiyor,en az 10 tane değiştirmiş birisi olarak söylüyorum.150 lira civarıdır belki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Citroen C5 Lastik Hava Basıncı?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.