Şimdi Ara

VW Golf Gt motor problemi ve VW in yaklaşımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
3
Favori
4.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sanal Bellek

Biraz konu dışı olacak ama:

quote:

engelli bir abimizden satın aldım. Araçta kaza boya değişim problem yok, hatta ilk sahibinin engelli olmasından dolayı gayet temiz bakılmış, zorlanmamış ve yetkili servis bakımlı araç.

Tekerlekli sandalye kullanıyorum. Ev borcum bitince 2 yıl sonrası için araç bakıyorum. Bildiğiniz gibi aldığım aracı 5 yıl satamam. 5 yıl sonra da araç yenileyecek mali gücüm olur mu bilemem o yüzden kalbim 2 kapı polo gti dese de ilerde uzun vadeli kullanım, sağlam sanzıman & motor ikilisi, evlilik çocuk derken iç hacim, bagaj lazım olacağından mantığım beni honda jazz'a yönlendiriyor.

Kısacası engelli diye sakin, mülayim zannetme. İçimizde ne fırtınalar kopuyor.

Yok ondan değil, aldığım abimiz yaş ve karakter itibarı ile de agresif kullanan bir yapıda değildi.

• Geçmiş olsun hocam olay sonuçlanınca bi alıntı yapta görelim ne durumda sana zahmet.
  • Malesef böyle sorunlar veriyor vw umarım bir daha yaşamazsınız bazı forumdaşlarda size benzer sikayetler yazmıştı.
  • Arkadaşlar, bugün öğlene kadar servisten bir cevap gelmeyince öğlende VW almanya'ya ayrı, doğuş otomotive ayrı, VW Türkiye'ye ayrı mail attım ayrıca VW dialog'u arayıp durumu anlattım. Bunlardan yaklaşık 2,5 saat sonra servisten arandım ve masrafın %40 nın onlar tarafından karşılanabileceğini görüşmelerin devam ettiğini söylediler. Maillerin bir etkisi olup olmadığını bilmiyorum fakat son duruma da eyvallah demek de istemiyorum, görünen o ki Almanya'da bu ve bunun gibi hasarlar sorgusuz sualsiz karşılanıyor ve bazı arkadaşlarında burada belirttiği gibi bu sık yaşanan bir durum.
  • Bence aynı şeklinde hakkınızı sonuna kadar aramaya devam edin.. Almanyada bile kabul edilen kronik sorunun onarımı için %40 nedir ya?
  • Gecmiş olsun hocam, sonuna kadar bastır, yüzde 40'ı falan kabul etme , kullanimla alakalı bir durum değil karşılamak zorundalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bellek

Biraz konu dışı olacak ama:

quote:

engelli bir abimizden satın aldım. Araçta kaza boya değişim problem yok, hatta ilk sahibinin engelli olmasından dolayı gayet temiz bakılmış, zorlanmamış ve yetkili servis bakımlı araç.

Tekerlekli sandalye kullanıyorum. Ev borcum bitince 2 yıl sonrası için araç bakıyorum. Bildiğiniz gibi aldığım aracı 5 yıl satamam. 5 yıl sonra da araç yenileyecek mali gücüm olur mu bilemem o yüzden kalbim 2 kapı polo gti dese de ilerde uzun vadeli kullanım, sağlam sanzıman & motor ikilisi, evlilik çocuk derken iç hacim, bagaj lazım olacağından mantığım beni honda jazz'a yönlendiriyor.

Kısacası engelli diye sakin, mülayim zannetme. İçimizde ne fırtınalar kopuyor.

• Durum güncellemesi yapayım. 6300 tl lık masraf bana güya %40 parça %20 işcilik indirimi ile 5280 tl olarak geri döndü, arabam yapıldı teslim aldım. Tüketici hakem heyetine başvurmaya hazırlanıyorum. Yalnız şöyle ilginç bir durumda oldu. Bütün bunlar olurken bana Almanya VW müşteri hizmetlerinden daha önce attığım maillere cevaben bir mail geldi mailde kısaca; arabanın garantisi bittikten sonra tüm sorumluluğun müşteriye ait olduğunu, Türkiye ile ilgili tüm işlemlerde Doğuş'un tam yetkili olduğunu fakat DURUM SEBEBİ İLE DOĞUŞ'A DAHA FAZLA İNDİRİM YAPMALARINI TAVSİYE ETTİKLERİNİ bildirdiler. Bu maili doğuş'a ilettiğimde ise onlar yetkili biziz bizde yapmıyoruz'un kibarcası ile bana döndüler.
    Durumun yorumunu sizlere bırakıyorum.
  • Doğuş ve Koluman bu ikisinden araba almayın ikisi de satana kadar... Bir sorun çıktığında ilgi alaka SIFIR!

• quote:

Orijinalden alıntı: postal58

Doğuş ve Koluman bu ikisinden araba almayın ikisi de satana kadar... Bir sorun çıktığında ilgi alaka SIFIR!

Sorun ne Doğuşta ne de Koluman da. Sorun, garanti süresinin limitinin ülkemizde 2 yıl olması. Elektrikli ev araç gereci alıyoruz 5 yıl garanti veriyorlar. Adam 77 bine golf 7 alıyor 2 yıl garanti. VW, Avrupada dsg için 5 yıl garanti veriyor. Hyundai ve Kia ABD'de 10 yıl garanti veriyor. Nerde bu devlet nerde bu millet. NOT: 2 yıl garantili bir araca 77 bin vermek ne kadar doğru o da tabii bizim enayiliğimiz.
  • Adamlar vw nin sorunlu mıotorlarından bile para kazanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G@LGE

Durum güncellemesi yapayım. 6300 tl lık masraf bana güya %40 parça %20 işcilik indirimi ile 5280 tl olarak geri döndü, arabam yapıldı teslim aldım. Tüketici hakem heyetine başvurmaya hazırlanıyorum. Yalnız şöyle ilginç bir durumda oldu. Bütün bunlar olurken bana Almanya VW müşteri hizmetlerinden daha önce attığım maillere cevaben bir mail geldi mailde kısaca; arabanın garantisi bittikten sonra tüm sorumluluğun müşteriye ait olduğunu, Türkiye ile ilgili tüm işlemlerde Doğuş'un tam yetkili olduğunu fakat DURUM SEBEBİ İLE DOĞUŞ'A DAHA FAZLA İNDİRİM YAPMALARINI TAVSİYE ETTİKLERİNİ bildirdiler. Bu maili doğuş'a ilettiğimde ise onlar yetkili biziz bizde yapmıyoruz'un kibarcası ile bana döndüler.
    Durumun yorumunu sizlere bırakıyorum.

direk tüketici mahmekesinede başvurabilirsiniz bu meblağ ile

http://www.tuketici.gov.tr/?wapp=nasilbasvurulur_tr&open=1

"2012 yılı için değeri 1161,67-TL. ve üzerindeki uyuşmazlıklarda ise Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurulabileceği gibi doğrudan Tüketici Mahkemesine de başvurulabilir. Bu değer ve üzerindeki uyuşmazlıklar için Hakem Heyetinin vereceği karar bağlayıcı olmayıp delil niteliği taşıdığından, taraflarca benimsenmemesi halinde yine Tüketici Mahkemesine başvurulması gerekecektir."

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancakveancak -- 21 Aralık 2012; 16:54:34 >

• Vw savunmak icin yazmiyorum bunu

Simdi aracin garantisi yok sizin altinizda farkli bir arac olsaydi atiyorum hyundai garantisi olmadigi icin sonuc nasil olurdu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Vw savunmak icin yazmiyorum bunu

Simdi aracin garantisi yok sizin altinizda farkli bir arac olsaydi atiyorum hyundai garantisi olmadigi icin sonuc nasil olurdu ?

Bilmiyorum, 18 yaşında ehliyetimi aldım o zamandan bu yana tüm arabalarım VW oldu, hiçbirinde problem yaşamadım bu 7. arabam sanırım bunda oldu. Bu sebepten dolayı xxx marka olsaydı ne olurdu bilmiyorum. Fakat burada olayın marka olduğunu da düşünmüyorum. Kim olursa olsun; yaptığınız araca ömürlük bozulmaması gereken bir parça koyup sonra da e garanti 2 yıldı denilmez, balata, motor yağı vs den bahsetmiyoruz burada
  • garantisi bitmesi birşey ifade etmez bahsettiğiniz sorun gizli ayıp kapsamına girer diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: geogenior

quote:

Doğuş ve Koluman bu ikisinden araba almayın ikisi de satana kadar... Bir sorun çıktığında ilgi alaka SIFIR!

Sorun ne Doğuşta ne de Koluman da. Sorun, garanti süresinin limitinin ülkemizde 2 yıl olması. Elektrikli ev araç gereci alıyoruz 5 yıl garanti veriyorlar. Adam 77 bine golf 7 alıyor 2 yıl garanti. VW, Avrupada dsg için 5 yıl garanti veriyor. Hyundai ve Kia ABD'de 10 yıl garanti veriyor. Nerde bu devlet nerde bu millet. NOT: 2 yıl garantili bir araca 77 bin vermek ne kadar doğru o da tabii bizim enayiliğimiz.

Tecrübelerim nedeniyle şöyle düzelteyim; eğer araç garanti süresi içinde arızalansaydı bu iki firma yine aynı haltı yerdi... Benim ve arkadaşlarımın başıma geldi, aracı satana kadar işte

• quote:

Hocam şöyle örnek vereyim.

2004 model Accord'umun klima kompresörü 2010 yılında arızalandı.
    2004 yılında Honda'ya klima tedarik eden firmanın belirli bir partisinde kronik bir sıkıntı varmış.
    2010 yılında klima komple yenilendi.

Şunu da belirteyim, arabama "araba" gibi davranırım. Nazını, sazını ve de cazını çekmem. Basarım, devir kesici görürüm icap ederse.
    Yapan adam aletin sınırlarını belirleyecek; kullanan adam değil.

VW "döşek"lerine güvenemiyordu ise TSI'lar 2500 devirde devir kesiciye girseydi.

Hoş, adamların hepi topu 2 sene garanti veriyor olması da mallarına ne kadar güvendiklerinin göstergesi.

Bizler Accord formunda, 2003 model bir aracın otomatik şanzımanı 2.000 (iki bin) TL masraf çıkarınca "OOOOVVV, GEÇMİŞ OLSUN, HANİ SORUNSUZDU BU ŞANZIMAN" falan diye sorguluyoruz, ve akabinde bu şanzımanın 150.000 kilometre boyunca yağının hiç değişmemiş olduğunu öğreniyoruz.

Sevgili araç sahibi arkadaşım;
    Geçmiş olsun. Durumunuzu okuyunca gerçekten üzüldüm. Servisin "60.000 kilometre civarı olsa bir şeyler yapardık belki" diyebilmesi pişkinliğin son noktası.
    Umarım hakem heyeti olabildiğince mantıklı davranır da sizi mağdur etmez.

Doğus Otomotiv ne yazık ki böyle büyük ayıplarla devam ediyor ticari faaliyetlerine.
    Motoru sökülen Tiguan mağduru arkadaşın sorununu da takip ediyorum forumda.
    Yazıklar olsun!..

Selamlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: geogenior

quote:

Tecrübelerim nedeniyle şöyle düzelteyim; eğer araç garanti süresi içinde arızalansaydı bu iki firma yine aynı haltı yerdi... Benim ve arkadaşlarımın başıma geldi, aracı satana kadar işte

Nasıl yani? garatni sürecindede tamir için paramı talep ederdi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

garantisi bitmesi birşey ifade etmez bahsettiğiniz sorun gizli ayıp kapsamına girer diye düşünüyorum

O nasıl oluyor? Olay sadece otomobil değil, Her türlü ürünü 7 sene kullanıp arızalandığında fabrikasından ücretsiz tamirat isteyebilirmiyiz? gizli ayıplıdır diye. Burada araca özel fabrikanında kabul ettiği bir sorun var, garanti süresi tabiki önemli. Önemsiz diye genelleyemeyiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

abi bnce ne olurdu biliomusun (zaten hundai 5 sene garanti veriyo) adamlar piyasada daha yükselmek ve tutunabilmek için doğuştan daha iyi indirim ve yada daha iyi bakım yaparlardı bnde ford var yapmaz açıkçası
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.