Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2359. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
53.709
Cevap
458
Favori
3.637.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23572358235923602361
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yarı otomatik şanzımanda rampa aşağı siz gaza basmassaniz vites buyultmez dolayısıyla motor bagirir vites buyult diye siz vites buyultene kadar motor deviri sabit kalir normaldir yani.
  • O arabada işçilik hatasi var .
  • İlk mesajımda belirttipim gibi, konu mahkemeye giderde zaten volkswagenden sogursunuz, bu vw olmazda oler olur hangi marka ile sıkıntı yaşarsanız illaki sogursunuz.



    Şuana kadar 1 kişi gördüm , forumda birisi anlatmıştı audi a4 sedan alıyor bayiden cıkıyor kişi evine trabzona yolacıkıyor şehir arasında motor arızalanıyor veya şanzıman .. kişi yenisiyle degilmesini istiyor. Bayi sedan yerine hb kasa ile degişim saglarız diyor, sedan ellerinde yokmuş.

    Kişi olayı mahkemeye taşıyacaktı enson durum ne oldu bilgim yook.



    Size gelince sizin yaşayacagınız durumu gerek psikolojik gerekse severek aldıgınız arabadan soguma gibi durumlar yaşayacaksınız ve bu durumu sizde ve başkaları yaşamaya devam ediyor.



    Ayıplı ürün degiştirelim söyledir böyledir kimse demez.

    Sizin birebir degişim, veya faizi ile paranızı geri alma gibi seceneginiz var..





    Sizin arabanızın 20 binlira masrafı olsun servis karşılar ama geri almaz. Arabayı geri alma süreci olan içinde sıkıntılı.

    Servisin en iyi size sunacagı teklif aracınızın deger kaybını biz karşılayalım.



    Tavandan söz ediyoruz max deger kaybı 5000 tl . 2. Elde aracı tavanda işlem görmüş 5000 tl daha ucuz diye diye kimse tercih etmez. İki kapı degişse 4000 tl aşagı satılda insanlar tercih eder ama tavanı tercih etmez.



    Dolayısıyla yukarda belirttiğim gibi aracın yenisiyle veya para iadesini istemekten başka çagreniz yok.

    Yenisini verirken sizden fark isterler bunuda unutmayın..



    Diger yeni aracı alırken indirim felan beklemeyin.

    Sizin kafanızı psikolojinizi bozmak için hersey yaparlar..



    Belirttiğim gibi hangi marka olursa olsun o markadan sogursunuz dolayısıyla bundan sonraki araba alımlarında ön yargılı davranmayın



    Olayı kısa özünden halletmek için kaymakamlıgın içerisinde tüketici hakem heyetine gidin durumu anlatın elinizdeki servisin belgesiyle Belge yoksa hakem heyeti bilir kişi raporu ister basıl yol izlenmesi gerektiğini anlatırlar.



    Burda işlem nasıl hızlanır bilmem 1 haftada sonuc acıklabır 1 ayda 1 yılda bunyüzden işlemleri hızlandırın.



    Hakem heyeti sonucu cıktıktan sonra bir kopyasını size bir kopyasını bayiye gönderir.



    Bayi bu duruma itiraz etcegi için olayı otomatikmen siz mahkemeye taşıyacaksınız,




  • Geçmiş olsun.
    Muhtemelen boya atılırken baloncuk yaptı bir şekilde sonra hava kabarcıkları patlayınca öyle boşluk kaldı.

    Kanuna göre, aracınız ayıplı mal kapsamına giriyor. Bu şu demek; alırken fark etmediğiniz ancak kullanırken farkına vardığınız kusurlardır.

    Üç hakkınız var tüketici olarak, bunlardan hangisini seçeceğiniz size kalmış.

    1-Ürünü yenisi ile değiştirmek, (bu bir ayakkabı değiştirmek kadar kolay değil tabii)
    2-Ürünü verip ödediğiniz parayı geri almak,
    3-Ayıp oranında indirim istemek.

    Bu seçenekler arasında 3. seçenek mantıklı gibi geliyor.
    Aracın boyandıktan sonra değer kaybı oluşacağından, tüketici mahkemesi yolu ile değer kaybı bedelini bilirkişiden talep etmeniz ve o bedeli satıcıdan almanız şeklinde.

    Tabii önce kaymakamlıklardaki "tüketici hakem heyetine" uğrayın, belki onlar ilgilenir, mahkeme ile falan uğraşmadan anlaşırsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 05kartal

    yarı otomatik şanzımanda rampa aşağı siz gaza basmassaniz vites buyultmez dolayısıyla motor bagirir vites buyult diye siz vites buyultene kadar motor deviri sabit kalir normaldir yani.

    Eyw hocam sağolun. Peki uzun rampalarda bu böyle devam ederse gaza mı yüklenelim? Yada birsey yapmazsak sıkıntı olur mu? Zaten 100-110 ile rampa aşağı giderken gaza basmak istemedim araçta çocukta vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilir kişi 1000 tl dedi ,3000 tl dedi, 5000 tl -10.000 tl dedi

    Eeee keyfe keder rakamı kabul etmek anlamsızca.



    Arkadas 2. El orjinal daha uygun fiyata alabiliken sıfır aldı.

    Parasını veya birebir degişimden şaşmaması lazım.



    Tavandan bahsediyoruz, kapı , camurluktan degil.



    .....

    Otomobil sektöründeyim birebir bu durumların içindeyin.

    Kimi hatalar gözle farkedilip , birşey olmaz deyip satışa gönderiliyor.

    Kimi hatalar gözden kaçıp satışa gönderiliyor

    Kimi hatalar boş ver gönder satışa denilebilir durum.



    Resimde gördüğünüz bu durum gözden kaçacak bir durum degil.

    Size net açıklayım

    Kalıplardan çıkan parça işçi tarafından denetlenmeden üretime verilmiş. İşçi onda yoktu veya birisine sinirlenmiş veya farklı bir durum olmuş.



    Parcayı üretime verip işleniyor. Parça boyanıyor gözle görülüyor , gözden kaçıran işçiye hesap soruluyor...

    Üst birimlere taşımadan ne yapılır ne yapsak deniliyor.



    Boşver böyle satışa gitsin birsey olmaz denilip satışa sunuluyor..



    O arabanın iadesi gercekleşsin işte ozaman boşver gitsini keske yapmasayık diye o kişilere hesabını sorarlar, o kişilere sordukları gibi baglı oldugu müdürlerinde hesabı sorulur..




  • 5 aylık Midline 2016 1.2 TSI 110PS aracımı satmış bulunmaktayım, 170 bin liralık ev için 100 bin nakit + araç şeklinde anlaştım.

    Eylül ayında düğünüm var, Düğünden sonra imkan olursa 2. el Highline 2016 Benzinli manuel ile tekrar döneceğim golf ailesine, Highline şart oldu artık :)
  • rampa aşağı inerken vitesi manuel moda alip vitesi kendiniz buyultun veya kucultun veya direksiyon arkasinda vites kulakcigi varsa oradan müdahale edin kazasiz surusler.
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda aracımızı kendimiz yıkayabilecegimiz şekilde bir benzin istasyonu bilen var mı arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefayksl

    5 aylık Midline 2016 1.2 TSI 110PS aracımı satmış bulunmaktayım, 170 bin liralık ev için 100 bin nakit + araç şeklinde anlaştım.

    Eylül ayında düğünüm var, Düğünden sonra imkan olursa 2. el Highline 2016 Benzinli manuel ile tekrar döneceğim golf ailesine, Highline şart oldu artık :)

    hayırlı olsun hocam :) ev konusunda darısıda bizim başımıza :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefayksl

    5 aylık Midline 2016 1.2 TSI 110PS aracımı satmış bulunmaktayım, 170 bin liralık ev için 100 bin nakit + araç şeklinde anlaştım.

    Eylül ayında düğünüm var, Düğünden sonra imkan olursa 2. el Highline 2016 Benzinli manuel ile tekrar döneceğim golf ailesine, Highline şart oldu artık :)

    Aracınızı 70 bine saydırmışsınız. En az 5-6 bin kârla satmışsınız.
    Bankaya koysanız bu kadar getirisi olmazdı. Bir de neden VW alıyorsunuz diyorlar?

    İnşallah daha iyisini alırsınız.
  • satarken kârlı da yeni almaya kalksa kaça alacak vatandaş ?
    bu yeni vergilendirmelerden sonra VW de hayal oldu...
    bi kendine birde devlete alıyorsun...
  • Yorumlarınız için teşekkür ettim.



    Bugün maslak doğuş otoda aracın imalat hatası olduğunu kabul edip fotoğraflar çektiler. Basvuruda bulunduk ve simdi sonucu bekliyoruz.



    Ama şunu belirteyim ağızlarda hep bir tavanı boyar sorunu çözeriz var. Sıfır aracın tavanını bu kadar kolay boyatmami nasıl kabul etmemi bekliyorlar anlamiyorum.



    Ayrıca iclerinden birisi şöyle dedi 😃 Bu hoya konusu sadece Turkiyede problem. Yoksa Almanya da polanya da vs problem olmuyor. Yuruyen aksam önemli. Almanyaya bu basvuruyu yolladigimizda da bize boya yapın diyecekler dedi 😃

    Bende pardon ama ben araci ne Almanyadan aldım ne de polonyadan. Yada baska bir ulkeden. Orada isler nasil yurur bilmiyorum ama bizim ülkede satış yapıyorsanız. Buranin kuralları önemli. Tavanı boyali aracı kimse kabul etmem dedim.





    Şimdilik saygi sevgi çerçevesinde bir şekilde olay ilerliyor. Bakalim ilerleyen günlerde nelerle karşılaşıcaz..




  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 10 gün önce 2017 highline TDI DSG aracımızla aranıza katıldık ancak hevesimiz kursağımızda kaldı. Aracı aldıktan sonra göğüste radyonun sağ tarafındaki yumuşak plastik kaplamada 2 cm'lik bir çatlak olduğunu farkettik. Neyseki aracı alırken tesadüfen çektiğimiz videoda da çatlağın olduğunu belgelediğimiz için kullanıcı hatası ihtimalini ortadan kaldırdık. Servisteki görevli fabrikasyon bir hata olduğunu ve göğüsün değişeceğini söyledi. Daha 10 günlüknarabada böyle bir sıkıntıyla karşılaşmak bizi çok üzdü. Hiç mi kontrol yapılmıyor bu araçlara!!!

    Bu konudaki görüşünüzü almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Montaj esnasındaki tipik bir işçilik hatası hocam. Parçayı degistirirler, sorun yaşamazsınız. Allah beterinden korusun , kazadan beladan korusun. Tatsız bir şey ama olabiliyor. Bizimkinde de sağ ön sütunun birleşim noktasında hata vardı. Tavan döşemesi ile o bölgeyi sökerek hallettiler.
  • Teşekkür ederim hocam. Değişim kolay mıdır acaba. Hani göğüs olunca ilerisi için insan tedirgin oluyor. Uzun dönemde sıkıntı yaratır mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrB77 D kullanıcısına yanıt
    Hem hayırlı hem geçmiş olsun hocam. Malesef yeni seri araçlarda böyle fabrikasyon hatalar olabiliyor. Bu yüzden benim gibi garanticiler 2.seri üretim araçları bekler. İlk hatalr ortaya çıkar sonra düzeltilir firma tarafından. En azından hatayı kabul etmişler. Canınızı sıkmaya değmez. Yeni konsol ve hayalet gösterge ve led farlarınızın keyfini çıkarın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun çıkartmaz hocam. Tekrar tıkırtı vs yaparsa garanti bitmeden yine gösterirsiniz. Bayiler o bölümü yenileme konusunda deneyimlilerdir. Bazen hırsızlar patlatabiliyor o bölgeyi malum. Allah kaza bela vermesin , üzmeyin canınızı.
  • Teşekkür ederim. Daha iyileri sizlerin de olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır arabada bütür basit parçalarda sıkıntı yaşamak gercekten üzücü, basit Parça fakat zor işçilik.



    Yukarda bir arkadaşa yaptıgım yorum bunun içinde gecerli

    Montaj sırasında birşeyler yaşanmıştır, son kontrolde görülüp gönder gitsin demişler.



    Video işi sadece işleri kolaylaştırmış, normal şartlarda her türlü kabul edilirdi. 1 gün sonra olmazdı 5 gün sonra olurdu.



    Keskelerde olmuyor o anda farkedip aracı almaktan vazgecebilirdiniz, bu durumda ayıplı mala giriyor ,

    Siz iyi niyetli davranıp degiştirmeyi kabul etmişsiniz.



    Allah daha beterinden saklasın, inşallah yapıldıktan sonra trim seslerle karşılaşmazsınız...

    Bu yüzden defalarda servise belirtin, kaliteli montaj işçiliği istiyorum, parcayı alıp takmala olmaz işçilige önem gösterin trim ses yüzünden iki tarfda sıkıntı yaşamasın diye belirtin.




  • 
Sayfa: önceki 23572358235923602361
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.