Şimdi Ara

VW Golf 6 Comfortline Jant Mevzusu ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
20.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu kapakların arkasındaki malzemeyi bilmiyoruz ama Alümunyum alaşım olmadığından yola çıkıyorum,

Alüminyum alaşım olursa;

- Çelikten güçlü ve hafif,
    - Çok daha iyi soğuma sağlıyor, dolayısıyla nispeten daha iyi fren performansı veriyor diyebiliriz, (Tabi bu konu içerisinde konuştuğumuz jantlar da çok boşluklu, aynı avantajı sağlıyor olabilirler.)
    - Daha rijit olduğundan dolayı tubeless lastiklerle kullanımı daha uygun,
    - Hafif olmasının bir artısı da nispeten daha iyi yol tutuş sunması.

Gibi artıları olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

@Kaya7169

Bu kapakların arkasındaki malzemeyi bilmiyoruz ama Alümunyum alaşım olmadığından yola çıkıyorum,

Alüminyum alaşım olursa;

- Çelikten güçlü ve hafif,
    - Çok daha iyi soğuma sağlıyor, dolayısıyla nispeten daha iyi fren performansı veriyor diyebiliriz, (Tabi bu konu içerisinde konuştuğumuz jantlar da çok boşluklu, aynı avantajı sağlıyor olabilirler.)
    - Daha rijit olduğundan dolayı tubeless lastiklerle kullanımı daha uygun,
    - Hafif olmasının bir artısı da nispeten daha iyi yol tutuş sunması.

Gibi artıları olur.

hocam valla bunların yazılacagını biliyodum da ikisini de agırlık farkı baya bi az bence. soğuma olarak bu durumda fark edecegini sanmıyorum. tubeless lastik kullanımı olarak bir bilgim yok. aradaki agırlık farkının çok az olmasından dolayı yol tutuşa da pek bişey katacagını sanmıyorum.

daha dogrusu her dediğin dogrudur da bence aradaki farkı heralde anca F1 plotları anlar :)

bir de bilerek 30 yaş üstü dedi. mesela babam umurunda olmaz aleminyum görünümlü müü yoksa gerçekten aleminyum muu... bunun gibi düşünen de miilyonlarca insan vardır. haksız mıyım :)

bu arada bence de focus jantı plastik :)

• Aradaki farkı anlama konusunda katılıyorum, veri tutmayan bir insanın anlaması imkansıza yakın. Görüntü olarak evet, benim de umrumda olmaz gözüme iki jant kapağı da güzel görünüyor.

Aklıma takılan bu araçlar sadece bizim gibi pazarlara mı bu jantlarla ithal ediliyor yoksa ciddi pazarlarda da bu jantları kullanabiliyorlar mı?

o sıralar çok araştırmacı bi kişiliktim biliyosun

• O zaman iyiden iyiye yaygınlaşacak demektir, sektörde de birileri ele alıp konuyu açıklayan bir makale/yazı yazsa da nedir ne değildir bizler de malumat sahibi olsak.

Astra H Classic için de aynı iddialar var, onu da merak ettim ben. Yukarıda bir ilan koydum, bana o da kapakmış gibi geliyor. Araştırmacı kişiliğinle sen de bir analize tabi tut istersen.

VW Golf 6 Comfortline Jant Mevzusu !

Alman sitesinde baktım, senin gösterdigin astra'nın jantları leicht metallmiş. astranın tek aleminyum janta benzeyen plastik jantı bu:

son koydugum resimdeki plastik kapaklar da baya iyiymiş hani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 2 Nisan 2010; 3:05:41 >

• O zaman ana fikir belli oldu.

Jantın 5 kollu olması lazım ki iç jant da 5 kollu olacağı için yeterli mukavemeti sağlasın, göbeği biraz kalın olacak ki iç jantın göbeğini kapatsın, aynı şekilde kollar kalın olacak ki mukavemet sağlayan iç jantın kalınlığı da belli olmasın. Çok zekiyim.

Mecburiyetten hepsi aynı kapağı kullanıyorlar.

O zaman ana fikir belli oldu.

Jantın 5 kollu olması lazım ki iç jant da 5 kollu olacağı için yeterli mukavemeti sağlasın, göbeği biraz kalın olacak ki iç jantın göbeğini kapatsın, aynı şekilde kollar kalın olacak ki mukavemet sağlayan iç jantın kalınlığı da belli olmasın. Çok zekiyim.

Mecburiyetten hepsi aynı kapağı kullanıyorlar.

+1

• _____________________________
  • quote:

Bu düşüncenin atası bu mudur acaba?

http://www.sahibinden.com/boyasiz_hatasiz_kazasiz_10_numara_arayanlar_sedan_yeni_kasa-14WQQaXQQ23424868WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto

sanmıyorum...ben bu alüminyum görünümlü alaşım jantı ilk olarak opel astra da görmüştüm yanılmıyorsam,ilk çıkışı hangi araçla oldu acaba?

o değilde forumda meydan bize kalmış bu saatte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 2 Nisan 2010; 3:34:15 >

• Ben espri mahiyetinde yazmıştım.

Hakikaten kimse yok, çökertelim motorlu araçlar dünyasını

Uyarı: İleti iki üstteki kullanıcıya itafen yazılmıştır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cıngıro -- 2 Nisan 2010; 3:59:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

Alman sitesinde baktım, senin gösterdigin astra'nın jantları leicht metallmiş. astranın tek aleminyum janta benzeyen plastik jantı bu:

son koydugum resimdeki plastik kapaklar da baya iyiymiş hani

Üstteki iki resimdeki jantların alüminyum alaşım olduğunu teyit edebilirim. Çünkü benim astrada bulunmakta. Kapak falan değil yani. Ayrıca aklımda kaldığına göre alüminyum alaşım jantın daha iyi balans ayarı tuttuğunu söylemişti bir lastikçi. Ne kadar doğru bilemiyorum ama anlatmıştı nedenlerini ama şimdi unuttum.

• Golf 6'ların showrooma getirildiği ilk gün ben de tesadüfen aracımı servise götürmüştüm.
    Araçlar siyah metal cantlı olarak indirildiler TIR'dan ve üzerlerine kapakları takıldı.
    Ama daha önce de belirtildiği gibi jant da kapak da 5 kollu tasarlandığı için görüntü olarak gayet güzel.
    Ben de baya şaşırmıştım.
    bilip almak daha güzel tabi,vurgulanmadan satılıyorsa pek hoş değil.

Orijinalden alıntı: pckopat_6

Benim bildiğim Trendline'da kapak Comfortline'da linkteki jantlar Highline'da ise 17' farklı bir jant olduğu.
    Sırasıyla
    1-) Trendline
    2-) Comfortline
    3-) Highline

Peki bu resimde olan 2 jant kapağını da servislerden temin edebilirmiyiz ? Sanırım sadece kapak olarak satılmaz diye tahmin ediyorum kesin Arkasında kalan özel döküm siyah jantıyla almamız gerekir değil mi ? Belki 1. resimdeki sadece kapak olarak alınır da 2. resimdekini alsakta bi anlamı olmaz herhalde arkasındaki ekipman(kara jant) olmadan :) değil mi ? Sayın Apilerim :D

• Arkadaşlar bu kapaklı jantlarla ilgili en sevmediğim yan, genellikle yeni model arabalarda kullanılan ve bijon delikleri olmayan jant kapaklarının en ufak bir çukurda kasiste fırmalası. Bende önceden palio vardı, jant kapaklarında bahsettiğim delikler vardı ve bu deliklerden bir tanesi bijondan daha dar olduğu için o bijon sökülmeden kapaç çıkmıyordu. Bu arabayı 9 sene kullandım ve jant kapağını sadece bir kere, o da kaldırıma aşırı sürtmekten çatlattığım için yeniledim.

Şimdi 1 senedir megane 2 kullanıyorum ve bunlarda bijon delikleri yok. Daha aldığım ikinci gün kapak fırladı, şu ana kadar 5 kapak değiştirdim ve artık kapakları plastik kelepçelerle janta tutturuyorum devamlı uçmasınlar diye. Yani bu nasıl bir mantıktır anlayamadım ben. Neden delikli yapılmıyor bu kapaklar. Bir ara eski megane kapağımı alsam diye düşündüm valla ama neyse dedim boşver. Babamda eski megane vardı, onun da jant kapakları delikliydi ve 3 - 4 sene kullanımda hiç bir şey olmadı kapaklara.

Bu yeni tip doğan görünümlü şahin modundaki kapaklar acaba bijonla mı tutturuluyor janta. Bir de normal bildiğimiz sac janta bu kapağa uyumlu şekilde dev gibi delikler açınca acaba jantın mukavemeti nasıl oluyor, okkalı bir çukurda falan direk göbekten eğilmiyormu ki bunlar. Yani sac jantların çekiçle düzeltilebildiği düşünülürse...

Bunun dışında ister çelik sac olsun, ister alaşım olsun hiç bir farkı yok benim açımdan (ve evet 30 yaş üstündeyim ). Yeterki yerinde dursun düşmesin şerefsizler.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.