Şimdi Ara

CC > Koleos > Sıradaki ne olsun? F10 A5 CLA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler tecrübelerinizi paylaştığınız için.

10-15yaşında 200hp civarı tüm araçlarda benzer potansiyel sorunlar mevcut. Bozulursa yaptırılır sağlık olsun deriz.

Sizin önereceğiniz farklı araç varmı 1.3m bütçede? Veya siz Ecoupe değiştirseniz neye geçmek istersiniz mesela?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bende daha modelli daha düşük km istiyorumda diğer beğendiğim araçlar CC takas istemedi veya ucuz bitik ilanları örnek gösterip ölü paraya sayıyor. Üste belirlediğim bütçe belli. Şuan en mantıklı seçenek bu gibi sanki..

Orijinalden alıntı: D.Baran

Şu,herhangi bir Mercedesin sonuna AMG koymaları yokmu! A180d Amg ymiş,bunlara kanan var mı gerçekten?

Galerici Amg Premium en dolusu dedi ama inanmadım tabiki. Şaseden donanım listesi sorguladım Amg değil sanırım araç, almancı akrabaya yolladım pdf olarak o baksın daha iyi anlar.

Soğutma makam perde masaj yok amg değil napsak almasakmı😄bu kararsızlık bitirecek beni.. bu gidişle cc ile yola devam diyeceğim.

Şeytan dürtüyor 2004 2006 Bmw6 veya Cls ama cesaret edemiyorum 2cc üzeri araca. Masrafı üzücü olabilir.

• texjrwillerjr kullanıcısına yanıt

Arteon olur 1.350ye kadar varsa bakalım hocam?

Herkesin kendi zevki kimi sıfır polo clio i20 ister kimi 15yaşında premium ister. Sizce dolu CC den sonra neye geçmeli mesela?

Bende B6 Passat kullanıcısıyim. Aynı durum bendede mevcut istesem şuan E segmentine geçerim

Fakat aşırı masraflı araçlar bunlar.

CC nin yerine A5 veya Q5 2.0 TDI Quattro alınabilir.

Mekanik olarak başınıza bela olma ihtimali en az araçlar bunlar premium olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 9 Haziran 2025; 15:28:27 >

lafım tek size değil cümle vw sahiplerine, o yüzden bireysel olarak alınmamanızı rica ederim. vw jetta almayı düşündüğüm dönemde vw forumlarını inceliyordum; passat sahiplerinin kendi araçlarına rakip olarak mercedes e serisini seçip onun üzerinden yaptıkları yorumları çok okudum. yani benim yorumum biraz genel. kaldı ki sizin arabadan anladığınızı düşünüyorum, 1350000 ye alacağınız range rover başınıza ne kadar dert açar benden iyi bilirsiniz.

Orijinalden alıntı: metintekin

Teşekkürler tecrübelerinizi paylaştığınız için.

10-15yaşında 200hp civarı tüm araçlarda benzer potansiyel sorunlar mevcut. Bozulursa yaptırılır sağlık olsun deriz.

Sizin önereceğiniz farklı araç varmı 1.3m bütçede? Veya siz Ecoupe değiştirseniz neye geçmek istersiniz mesela?

Rica ederim;
    Ben kendi çapımda otomobil koleksiyoneriyim, sevdiğim hoşuma giden araçları alır garajımda saklar veya 2-3 yıl bindikten sonra satarım. Hali hazırda 22 adet aracım var. Bunu önceden söyleme sebebimi lütfen yanlış anlamayın ben birazdan kendi tecrübelerimi paylaştığımda; “Ne kadarlık bilgin var ki” sorusuyla karşılaşmamak için yazıyorum.

W212 kasa kodlu 3 adet E250 sahibi oldum, bunlardan ikisi hala garajımda duruyor. Sırasıyla 2010 model E250 CGI coupe (125.000 km), 2011 Model E250 CGI (136.000 km) ve 2015 Model Makyajlı E250 Coupe (157.000 km) araçlar arasında sorunsuz kullanabildiğim olmadı. Bu araçlar sabaha kadar ne arıza versem diye düşünen araçlar, kaldı ki ben bu araçları satın aldığımda hepsi de 70.000 kilometrenin altındaydı.

Ayrıca yaklaşık 7-8 yıldır Range Rover Evoque 2.0si4 kullanıcıyız, eşim için aldım fakat sonra onun aracını değiştiğimde bile satmaya kıyamadım hala bizimle birlikte hayatına devam ediyor. Yakıt tüketimi dışında (10-13L/100KM şehir içi) sorunsuz bir araç, benim aracımın sadece bir kez radyatör hortumu patladı onun haricinde hiç bir arıza vermedi. Şu anda 100.000 kilometrede. Ha derseniz ki dizel Range Rover, aman Allah korusun, Sport ve Velar’dan cektiklerimi bir Allah biliyor bir de ben. Hatta forumda bu aracı araştırırsanız benim açtığım konuyu bulabilirsiniz; buyrun link:
    https://forum.donanimhaber.com/range-rover-evoque-coupe-2-0si4-uzun-donem-kullanici-degerlendirmesi--144981382

Bu bütçe ile ben düşük kilometreli 2.0 TFSI A4 veyahut A5 öneririm, 2011 model ve üzerinde 120.000 kilometre altında araçlar bulunabiliyor. Zaten E250 aldığınızda da aynı masrafı yapacaksınız o yüzden hiç değilse hem çok daha performanslı hemde parça fiyatları E250’ye göre %30-40 daha uygun bir araç tercih ederdim. Şu linke bir bakın isterseniz;

https://www.sahibinden.com/s/byiH8eKw

Segment konusunda eğer E segment yerine D segment araç istemediğinizi söyleyecek olursanız maalesef E250’de coupe olanlar hiç bir şekilde E segment statüsünü haketmiyor. Gerek malzeme kalitesi, gerek hacim gerekse konfor olarak belirttiğim D segmenti araçlardan asla daha iyi degil, tercih size kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 9 Haziran 2025; 16:47:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• texjrwillerjr kullanıcısına yanıt

Hocam inanın diğer kullanıcıların konularına bakmadığım için bu durumun farkında değilim. Zaten önceliğim Bmw 4-5 ancak temiz bulamadım veya anlaşamadığım için elimdeki güncel seçenek budur.

Mesela aynı galeride 2014 3.20 F30 sportline var ancak E coupe den sonra gerçekten basit kaldığı için içine bile oturmadın. 2008 X5 3.0d var çok diri ama 343bin km ben girmem.

C coupe ile E coupe aynı fiyat bu arada ilginç bir şekilde.

Evoque 2012 model fiyatları 1.2 1.4m arasında hocam.

2.sahibinden hatasız 1.3m kaçırdım mesela. 2.0 ford mondeo motorlu arıza ihtimali düşük görünüyor incelediğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metintekin -- 9 Haziran 2025; 20:22:19 >

Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim hocam zahmet ettiniz.

Keşke imkan olsada bende sevdiğim önceki araçlarımı satmayıp garaj yapabilseydim🙂

Sizin garajınızda benim bütçeme uygun araç yoktur sanırım maşallah km ler hep 150bin altında. Bu düşük km lerde bu kadar sorun yaşamanıza şaşırdım. Önceki km lerde bu sorunlar çözüldüyse bana denk gelmesi düşük ihtimal gibi düşünüyorum, gelirsede yaptırır bineriz gibi düşünüyorun. 1.3m kadar daha hızlı ve lüx araç varmı 250km altında?

Audi A6 A7 Q5 Q7 ilgimi çekiyor ancak bütçeme ve takas şartıma uyan beğendiğim araç yok ne yazık ki.

Paylaştığınız A4 yerine Cc daha çok beğeniyorun mesela.

Evoque konunuzu baştan sona daha önce okudum elinize sağlık. Sunroof önemli olduğu için ilk seçeneğim değil ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metintekin -- 9 Haziran 2025; 20:57:53 >

2hafta önce ilana koydum tekrar.
    Toureg vardı ilanda, çok diri duruyordu, pazarlık yaptım ancak 322bin km den dolayı çekiniyorum.

2012 Dizel 3.0 V6 240hp Lacivert, içi beyaz deri, 1parça arka çamurluk boyalı. Maun trimler ve maun direksiyon vs..
    1350tl ilandaydı 1290tl pazarlık yaptım. Satıcı aracın 4.sahibi, 6ay önce almış yakıt yüksek diye satıyoruz dediler.

Seçenek olarak bir kaç araç daha var listemde 1.250-1.3m TL arasında
    A5 coupe 2012 beyaz 2.0tfsı quadro 211hp 106bin km
    A5 sedan 2011 kırmızı 2.0tfsı 180hp 230bin km
    Bmw 3.20ied 2015 siyah 2.0 170hp 211bin km
    Bmw 4.18i 2015 siyah 1.5 136hp 188bin km

Eylül sonu yetkili serviste akü ve silgeçler değişti, checkup yapıldı gayet iyi durumdayız nazar değmesin.

Takasla değişim yolu düşünüyorum benzer temizlikte premium araç bulursam ve benim aracımı değerinde sayıp öldürmeyecek.

Toureg yerine 1.3m civarına 2010 üstü X3 X5 bakıyorum önerir misiniz?

Takasta üste 200binTL isteyen 2010 322km X5 için 170binTL teklif sundum yanıt bekliyorum.

Touareg var 370 binde dizel ve fabrika verisinde 0-100 yapıyor Touareg var 230 binde canı çıkmış

Birisinin motor şanzıman arasındaki kronik yağ kaçıran keçesi bile değişmiş şanzıman indirilerek , tüm zincirleri kasnakları vs değişmiş birinin yağı filtresi 50 bin km bir anca değişmiş

Öyle lahmacun yer gibi tadını aldım gidem de touareg BMW GLA vs alayim dersen hemde o paralara hiç tadın kalmayabilir birazda şans işi piyango vurabilir

Baktığın arabalarin minimum 300 bin TL potansiyel masrafı var

Eğer bu piyasada CC ye 1100 geldi ve sen 50 bin TL nin hesabını yapıyorsan o daha bir garip

Touareg eğer ustan varsa bakımlı arabanin motoru pek birşey çıkarmaz,ama airmatic varsa üzülürsün şanzıman vs hep soru işareti bunlar.

Senin alabileceğin araçlar yine söylüyorum 2.0 TDI Quattro modeller

Bunların en azından her yerde parçası ustası var. Macera arıyorsun özetle,seni üzerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 13 Ekim 2025; 9:2:56 >

Orijinalden alıntı: en1gma

Baktığın arabalarin minimum 300 bin TL potansiyel masrafı var

Eğer bu piyasada CC ye 1100 geldi ve sen 50 bin TL nin hesabını yapıyorsan o daha bir garip

Touareg eğer ustan varsa bakımlı arabanin motoru pek birşey çıkarmaz,ama airmatic varsa üzülürsün şanzıman vs hep soru işareti bunlar.

Senin alabileceğin araçlar yine söylüyorum 2.0 TDI Quattro modeller

Bunların en azından her yerde parçası ustası var. Macera arıyorsun özetle,seni üzerler.

Önerdiğiniz 2.0tdi A5 2011 model CC ile aynı veya benzer platform, pek değişime gerek yok gibi düşünüyorum.

Q3 Q5 baktım daha önce keyif vermedi.

Şubatta 20bin tl için satmamıştım, şimdide 50binTL için satmadım parayı kolay kazanmıyorum.

Bugün 2008 X5 3.0d 340km baktım kullandım 1parça boyalı kasası içi dışı güzel ancak yoğun mazot kokusu vardı. Bunların hepsi böylemi?

Sürüş yüksekliği çok iyi insanı farklı bir havaya sokuyor 

Direksiyonu ağırdı sorun olduğunu düşünüyorum, galerici normal hepsi böyle dedi pek mantıklı gelmedi

• metintekin kullanıcısına yanıt

Arkadaşım 300k masraf diyorum, halen galeriden 340km x5 almaktan 2.0 TDI motorun keyfinden falan bahsediyorsun ya

Paran var mı yürütecek x5i senin? Oradan haber ver de boşa klavye yapmayalım

Haftada 2-3kere bindiğim için yürütme masrafı sorun olmaz diye düşünüyorum. Benzer yorumları 42km 2021 C3 ten 217km 2014 CC ye geçerkende yapmıştı çevremdekiler. Allaha şükür masraf açmadan 17bin km 2seneye yakın kullandım, ayrılmakta zor geliyor çok diri ve temiz aracım.

Hatasız tramersiz yeni bakımlı 2010 352km X5 takas için anlaştık gibi, nasipse haftasonu almayı düşünüyorum, Allah utandırmasın. Bir sorun yaşarsam ustaya verir yaptırırız bedeli neyse bir şekilde öderiz. Umarım sorunsuz binmek nasip olur.

Tamamdır, masrafına katlanırsan zaten sorun yok arkadaşım

Hayırlı uğurlu olsun

Ocaktan beri CC satsam mı satmasam mı, sedanmı, coupe mi, suv mu derken 245binTL farkla takas anlaştığım hatasız 2010 352binkm X5 ten son dakika vazgeçip (olası masrafların büyüklüğü, model düşürme kaygısı ve gitgel 15saat yol yapmak istemedim)
    Daha önce F10 ararken tanıştığım galeriden 2018 1.6dci icon Koleos 254binkm 265binTL fark ödeyerek takasla aldım. 2parça boyalı, tramersiz. Allah utandırmasın.
    İlk izlenimim Cc kadar hızlı değil, malzeme kalitesi yüksek değil ama tank gibi yüksek havalı daha güncel bir araç, 2çocukla kullanıma daha uygun.
    Aynı model Toureg veya diğer premium Suv lar 3-4milyon olduğu için bu sefer aşkı değil mantığı seçtim.
    Bakım km si gelmiş durumda, ön camın şoför alt tarafında çatlak var uygun bir zamanda değiştirmek lazım.

Lastiği, aküsü, vizesi nisanda sıfırlanmış. Kasası, içi temiz. Mekanik olarak biraz ilgiye ihtiyacı var.

Bu araç hakkında önerileriniz varsa dinlemek isterim.

Lansman mavi, içi gri deri. Koltuk ısıtma-soğutma, cam tavan vs full araç. Çok ani oldu iş güç koşuşturma sırasında aldım.

• X5 ten son dakika vazgeçip (olası masrafların büyüklüğü)

Sana kaç gündür bunu anlatmaya çalıştık zaten,kendin uyanmışsın neyse:))

Hayırlı olsun,daha alınabilir bir risk olmuş
    Fakat arabanın km yüksek,EDC şanzıman ne çıkarır o soruisareti sadece,gerisi için bilindik bir mekaniği var.
    Arabayı işini bilen tanıdığın bir Renault ustasına, ustan yoksa da yetkili servise götür yapılması gerekenleri şimdiden yaptır,erteleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 18 Ekim 2025; 8:43:0 >

Araç 30bin km öncesine kadar komple yetkili servis bakımlı, 225binkm Ekim2023te girmiş, Kocaeki arabası.

İzmirdeki yetkili servisi aradım, genel bakım, motor ve şanzuman 2takoz değişimi ortalama 30-35bin tutar dediler. Özel servisten teklif gelmedi henüz.

Orjinal öncam fransadan siparişle 3-4ayda gekiyormuş, kaskodan yaptırmayı deneyebilitim.

Eksper şanzumanın revize edilmiş olabileceğini belirtti.

Sadece şoför camında tek tuşla indirme kaldırma bulunmasına şaşırdım, bu segmentte 4camda olması gerekirdi.

Arka cam su atmıyor onuda göstermek lazım.

Pedal yanı Sol ayak dayama yeri ufak ve biçimsiz sinir oldum konforu etkiliyor.

Borcunu azaltayım tekrar premium alman aracı bakabilirim. Bunu geçiş arabası olarak planladım.

Hanım ve çocuklar benden çok beğendi.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.