Şimdi Ara

vw bora hakkında yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende 2000 model 1.6 benzinli comfortline var geçenlerde servise götürdük rutin bakımlar için
    tamirci direksiyon yagı kabının kapagını açtı ve direksiyon yagı hiç yoktu ve arada da direksiyion serleşebiliyodu adam sağolsun açık yarım kutu varmış doldurdu azına kadar beleşe ve sorun kalktı direksiyon yagı neden biter bilen varmı ve kelebegi normalde komple söküp yenisini takıyorlarmış ama sağolsun onuda temizledi çok para ediyor kelebek ve kelebegin gaz teli ayarını yaptıdevir saati rolantide çalışırken 10 bin devir üstünde titriyodu yukarı aşagı teli ayarlayınca devir saati titremeyi kesti bazı arkadaşlar viteslerde sorun yaşıyormuş benim bora da hiç bi sorun yok vitesler çok sessiz ve rahat giriyor hafif bi dokunuşla vitesler geçiyor araba daha 75bin km de ve bu arabalara çip yapılıyomuş ne kadar fark ediyo ve sürüşte anlaşılır bi farkmı ve bu çipler almanyadan orjinal garantili de getirtilebiliyomuş sizce iyi bişeymi ve son olark farlar sorun farlar plastik oldu için güneşte yüzeyi pütürleşiyor ve aydınlatma plastikten dolayı dagıldıgı için pütürleşme daha da beter hale getiriyor bunun için cam kavanoz yok mu bora dan çok iyi anlıyanlar cevaplarsa sevinirim laf olsun amacıyla cvp yazmayın ltfen







  • cip için bişi diyemem ama farların ön plastiği çok kötü olduysa tek yöntem değiştirmek.okuldaki arkadaşta 99 bora vardı ön farlar çok kötü idi görüntüsü 300 ytl ye orjinalini aldı ve taktı.şimdi çok memnun.zamanla bu vw lerde matlaşma yapıyor ön farlar.
  • Laf olsun amacıyla cevap yazmıyorum. Başka forumlarda olabilir ama evimiz ve buluşma yerimiz olarak gördüğüm kendi forumumuz VW'de laf olsun diye cevap yazanların çıkacağını da sanmıyorum.

    Ayrıca 10 bin devir değildir o dostum. VW'de bir süre 10-20-30-40-50-60-70-80 şeklinde gitti ve 10-20 arasındaki boşluğa bakarsan 1x100/-min yazar, yani 100 ile çarpacaksın. Böylece "10" değeri "1000" olacak, yani rölanti zaten 750-850 arasındadır.

    Hidrolik Direksiyon yağı ATF benzer (vites kutusu yağı) sıvısıdır ve zamanla kuruyabilir, uçabilir, çok hafif açıklıklardan sışarıya doğru akar/terler, contalar tarafından emilir, contalar kurudukça bir defa daha azalır. Zaten belirli aralıklarla değişmesi de gerekir. Hatırladığım kadarı ile 60.000 km'de.

    Aracına CHIP yapılmasını tavsiye etmiyorum. Turbolu olmayan, 1 bar atmosferik beslemeli motorda chip gizli rezervleri hızla tüketeceğinden motor ömründen yemiş olursun, fazladan 10 veya 15 HP için de bu yapılmaz bence. Onun yerine LPG sistemi takarsan daha fazla kilometre yapar, daha az yakıt masrafın olur. 2000 Model VOLKSWAGEN BORA'lar çok kalitelidir. İşçilikleri bilhassa ön plana çıkmakta ve sahibini çok üzen bir araç da değildir.

    Trigger kayışını ve aynı anda su pompasını değiştirmediyseniz bence 8 yıldan sonra vakti gelmiştir. Farlar için de bir önerim yenisini alman. Bunlar POLİKARBONAT maddesinden yapılmaktadır (bebek biberonlarınının maddesinden) ve zamanla "fade" (solma) belirtisi gösterir, bilhassa güneşli ülkemiz ortamında. Servisten 1 çift yenisini alırsan 8 yıl iyi hizmet eden far camlarına da bir iyilik yapmış olursun.

    Hoşçakal,

    Taner Göde




  • sayın taner göde sizin yorumlarınızı frumda okudum ve iyi niyetli oldunuz biliyorum 10 bin derken ki amacım 10 un açılımı yani asıl devri genel de öle sölerler bende ondan öle dedim çip deki amacım hantallıgı kaldırmak ama bunun yerne motor egsoz sisteminde bi degişiklile 4 beygir fark yapılabiliyor bu daha ii olabilri sanırım farlar konusu da hafif bi sarar ma ve yüzeyinde pütürleşme var ama güzel aydınlatıyor vw bora araçlarını çok severim gerek konforu gerekse en önemli unsur güvenligi 1. sıralarda bi araç rolantide çalışırken tam hatırlamıyom
    10 devirde miydi 9 devirdemiydi ufak bi kıpırdama yapardı tamirci sağolsun kelebegi temizledi ve kelebekteki gaz telini ayarladı ve şu anda rolantide ibre kıpraşmıyor direksiyon yagını da örendigim ii oldu daha broadway vardı ve borayı yeni aldık ve motor kısmında ne var ne yok pek fazla bilgim yok yeni dedigim 2 yıl oldu :D ama araba garajda duruyo 10 bin km geçmisiz 2 yılda :) yorumlarınız için çok teşekkür ederim allah razı olsun bana bu bilgileri verdiginiz için farlara cam kavanoz yani plastik yerine cam olanı varmı piyasada bilginiz varmıdır bildim kadarıyla far yapan dünyada 2 fabrika var far defarmasyonu nedeniyle degişiklik yaparlarmı bilmiyom




  • nmerhabalar benım farlar için bi önerim olacak çünkü benim araçtada matlaşmış durumda henuz bi işlem yaptırmadım sanayide vw özel servislerden birisi benım aracı görünce 50 ytl ye ilk günkü gibi parlak hale getirebilirim dedi bu işlemin ne kadar dayandığını sorduğumda 2,5 - 3 yıl gider sonra tekrar matlaşır dedi.Farları yerinden sökmesi gerektiğinin söyleyince yaptırmadım zamanım yoktu çünkü.Bi diğer hususwww.parcatreni.com adresinde farların yan sanayisi 117 ytl ,hella marka olanı 185 ytl idi ama tükenmiş kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koseaa -- 24 Ekim 2008; 10:26:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.