Şimdi Ara

VW BORA ÇOK MU YAKIYOR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vw bora çok hoşuma gidiyor yalnız herkez çok yakıyo diyor lütfen bilgisi olan cevap versin

• yok be birşey yaktığı yok kmde 30krş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 22 Haziran 2013; 22:27:08 >
  • Her araba cok yakar , fakat kullanıma baglı olarak degisken birsey bu.
    Kimisi vardır 3-4.000 devirleri zorlayaral gitmeyi sever kimi takar 4e 2000 devirde cıkar.
    Bora bence az yakıyor ayrıca aracım lpgli hicbir sıkıntı cıkarmadı simdiye kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıllık Bora kullanıcısıyım dostum. Bilmediğim nanesi kalmadı artık diyebilirim :) sen sor ben cevaplıyım.

Benzinde yakar abi. Ben ilk aldıgımda benzinli aradım.LPG'yi kendim takayım dedim. 98.000 km'de temiz buldum. 1 hafta benzinli gezdim baktım ki olmayacak
    hemen BRC taktırdım.

Şuan ikimizde birbirimizden çok memnunuz. Abartmıyorum : şehiriçi 25 kuruş şehiridışı 20 kuruş civarı. Bazen şehiriçi agresif kullanınca 27 kuruş yakıyorum. (
    Aldıgım benzini fiyata eklemedim) Yaz ayları geldiği için benzinde 1 dk çalışınca hemen LPG'ye geçiyor zaten. En son 20 tlik benzin almıştım 1 ayı geçti şuan :)

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar6055 -- 22 Haziran 2013; 22:23:52 >
  • Evet benzinli kullanırsan çok yakıyor. 2001 model var bizde bir tane. Sıfır almıştık. 2000 Kasımı trafiğe çıktı. Şöyle söyleyim sana. Araba mükemmel durumda. 70.000 km'de. Tüm bakımları günü gününe serviste yapılıyor. En küçük bir kazası bile yok. Bu derece muazzam olmasına rağmen 45 kuruş civarı yakıyor. Şehirdışında biraz düşüyor sadece. Arabayı 4 farklı kişi şehir içinde ve şehirlerarası kullandık az yaktırmayı başaran olmadı. Max 235 km/s'e çıkabildik. Ama ibrenin gösterdiği kadar hızlı değildir eminim. Yüzde 7-8 civarı sapma oluyor tüm araçlarda. Muhtemelen hızımız 220km/s civarıydı. Normal 90-100 km/s hızla da, şehir içi dur kalk yaparken de çok yakıyor arkadaşım. Ancak yaklaşık 1 sene oldu sıralı sistem lpg taktırdık. ortalama şehiriçi sarfiyatı 25 kuruşa denk geliyor şuan. Ama performansta düşüyor tabiki. Eskiden ibre 235'i gösterirken şimdi zorlasan 185 diyor üstüne çıkmıyor. Hangisini tercih ederim. Tabiki LPG düşük performansa rağmen daha iyi. Peki 20-25.bin berip Bora alayım mı diye sorarsan. Uzun yolu fena değil. 100'den sonra hızlanması çok hoş. Ama o kadar para veriyorsun ve ikinci el bir araç alıyorsun. Koltuğuna oturduğun zaman arabanın gözlerini doyurması lazım bence. Farklı alternatiiflere yönelmen daha mantıklı. En donanımlısı bile çok çok boş bir araba. Sağlam mı sağlam. Piyasası var mı var. Ama yıllarca sürüş zevki seni doyurmadıktan sonra kokpit görüntüsü içine sinmedikten sonra piyasası olmuş olmamış ne yapayım. Benim kendi kullandığım araba ile ilgili düşüncelerim bunlar. Saygılar...

• Lpg ayarları ne durumda isterseniz başka bir yere daha gösterin?

Performans düşüşü elbet olacak ama 50km fark edeceğini sanmıyorum. ya da şartlar eşit değildi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smucuk

Evet benzinli kullanırsan çok yakıyor. 2001 model var bizde bir tane. Sıfır almıştık. 2000 Kasımı trafiğe çıktı. Şöyle söyleyim sana. Araba mükemmel durumda. 70.000 km'de. Tüm bakımları günü gününe serviste yapılıyor. En küçük bir kazası bile yok. Bu derece muazzam olmasına rağmen 45 kuruş civarı yakıyor. Şehirdışında biraz düşüyor sadece. Arabayı 4 farklı kişi şehir içinde ve şehirlerarası kullandık az yaktırmayı başaran olmadı. Max 235 km/s'e çıkabildik. Ama ibrenin gösterdiği kadar hızlı değildir eminim. Yüzde 7-8 civarı sapma oluyor tüm araçlarda. Muhtemelen hızımız 220km/s civarıydı. Normal 90-100 km/s hızla da, şehir içi dur kalk yaparken de çok yakıyor arkadaşım. Ancak yaklaşık 1 sene oldu sıralı sistem lpg taktırdık. ortalama şehiriçi sarfiyatı 25 kuruşa denk geliyor şuan. Ama performansta düşüyor tabiki. Eskiden ibre 235'i gösterirken şimdi zorlasan 185 diyor üstüne çıkmıyor. Hangisini tercih ederim. Tabiki LPG düşük performansa rağmen daha iyi. Peki 20-25.bin berip Bora alayım mı diye sorarsan. Uzun yolu fena değil. 100'den sonra hızlanması çok hoş. Ama o kadar para veriyorsun ve ikinci el bir araç alıyorsun. Koltuğuna oturduğun zaman arabanın gözlerini doyurması lazım bence. Farklı alternatiiflere yönelmen daha mantıklı. En donanımlısı bile çok çok boş bir araba. Sağlam mı sağlam. Piyasası var mı var. Ama yıllarca sürüş zevki seni doyurmadıktan sonra kokpit görüntüsü içine sinmedikten sonra piyasası olmuş olmamış ne yapayım. Benim kendi kullandığım araba ile ilgili düşüncelerim bunlar. Saygılar...

Maşallah sıfır alıp 12 yıldır kullandığınız araç için sağlam olması ve piyasasının olması dışında pek olumlu bir şey yazmamışsınız, en dolusu bile çok çok boş olan ve kokpiti de kötü olan bu araca bu kadar dayanmanız takdire şayan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dizel megane mı, lpg'li polo mu?
    14 yıl önce açıldı
    Honda accord mu Passat mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

Lpg ayarları ne durumda isterseniz başka bir yere daha gösterin?

Performans düşüşü elbet olacak ama 50km fark edeceğini sanmıyorum. ya da şartlar eşit değildi?

Üstad 235'e İstanbul-Ankara yolunda otoyolda çıktık. 185'e çift şerit gidiş çift şerit dönüş olan tuz gölü, Şereflikoçhisar yakınlarındaki yolda ki düzgün bir yoldur. Hatta 185'i geçmeyince gazın altına sıkışan birşey mi var diye düşündüm :) ayağımı çekip gazın altını süpürdüm ayağımla. İyice bastırdım. Ama tık yok. Ben yurtdışındayım gaz ayarlarını yaptırmadım. Sadece izine geldiğimde biniyorum. Belki düşüktür diyeceğim ama 25 kuruş yakması pek düşük olmadığı anlamına geliyor. Her halukarda yaklaşık 13 yıllık kullanıcısı olarak tavsiye etmiyorum. Tek artısı bana göre hoş bir dizaynı ve üstüne ne hafif makyajlı ne ağır değişimli yeni bir kasası çıkmadı. Temiz baktıkça çok yeni model bir araba gibi görünüyor. En olumlu tarafı bu bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Evet benzinli kullanırsan çok yakıyor. 2001 model var bizde bir tane. Sıfır almıştık. 2000 Kasımı trafiğe çıktı. Şöyle söyleyim sana. Araba mükemmel durumda. 70.000 km'de. Tüm bakımları günü gününe serviste yapılıyor. En küçük bir kazası bile yok. Bu derece muazzam olmasına rağmen 45 kuruş civarı yakıyor. Şehirdışında biraz düşüyor sadece. Arabayı 4 farklı kişi şehir içinde ve şehirlerarası kullandık az yaktırmayı başaran olmadı. Max 235 km/s'e çıkabildik. Ama ibrenin gösterdiği kadar hızlı değildir eminim. Yüzde 7-8 civarı sapma oluyor tüm araçlarda. Muhtemelen hızımız 220km/s civarıydı. Normal 90-100 km/s hızla da, şehir içi dur kalk yaparken de çok yakıyor arkadaşım. Ancak yaklaşık 1 sene oldu sıralı sistem lpg taktırdık. ortalama şehiriçi sarfiyatı 25 kuruşa denk geliyor şuan. Ama performansta düşüyor tabiki. Eskiden ibre 235'i gösterirken şimdi zorlasan 185 diyor üstüne çıkmıyor. Hangisini tercih ederim. Tabiki LPG düşük performansa rağmen daha iyi. Peki 20-25.bin berip Bora alayım mı diye sorarsan. Uzun yolu fena değil. 100'den sonra hızlanması çok hoş. Ama o kadar para veriyorsun ve ikinci el bir araç alıyorsun. Koltuğuna oturduğun zaman arabanın gözlerini doyurması lazım bence. Farklı alternatiiflere yönelmen daha mantıklı. En donanımlısı bile çok çok boş bir araba. Sağlam mı sağlam. Piyasası var mı var. Ama yıllarca sürüş zevki seni doyurmadıktan sonra kokpit görüntüsü içine sinmedikten sonra piyasası olmuş olmamış ne yapayım. Benim kendi kullandığım araba ile ilgili düşüncelerim bunlar. Saygılar...

Maşallah sıfır alıp 12 yıldır kullandığınız araç için sağlam olması ve piyasasının olması dışında pek olumlu bir şey yazmamışsınız, en dolusu bile çok çok boş olan ve kokpiti de kötü olan bu araca bu kadar dayanmanız takdire şayan.

Üstadım arabayı ben Ünv'de okurken babam aldı. Ozaman Alfa 156, Opel Astra ve Bora arasında bir tercih söz konusuydu. Her neyse eş dost Bora demiş. Aslında maddi olarak bakarsak mantıklı tercih yapılmış. Zira aynı modellerdeki Astra da, Alfa 15'da daha pahalıydı. Biz 15.000 TL civarında almıştık. Alfa 17.000 TL, Astra da 15.000 TL'den biraz daha fazlaydı. Şimdi bu 3 aracın ikinci ellerini kıyasladığımızda en ucuzunu alıp şuan en pahalı olanı elimizde.

Evet tamemen söylediklerinizi kastettim. Bu kadar dayanmam takdire şayan gerçekten ama benim şuana kadar bir araç alacak ya da araç değiştirecek kadar param olmadı. Ya da evde abimin ve babamın ayrı ayrı araçları olduğu için gerek duymadım demem daha doğru olacak. Zaten burada olma sebebim de TR'ye izinlerde geldiğimde kullanmak için almayı düşündüğüm bir araç hakkında fikirlerinizi almak. Birazdan konuyu açarım :)

Ever Bora bir kullanıcı olarak bana hitap etmiyor. Zaten alan ve parasını ödeyen kişi de babam. Bu konuyu açan arkadaşıma tavsiyem, google'da bu arabayı aratıp kokpit görüntülerine baksın. Bir de aynı paraya alabileceği diğer araçları incelesin. Motor gücünden yakıtına, estetiğinden donanımına kıyaslasın. En sağlıklı kararı verecektir.

• Golf 4 1.6 16V ile hemen hemen herşeyi aynı olduğu için düşüncemi belirtmek isterim.
    Çok yaktığı kişiden kişiye değişir.Samsun içinde ben genel sakin kullanımda 3-4 vites ortalama 1700-2500 devirde
    şehir içi 7-8 lt arası tutturuyorum.Ancak biraz agresif ve yokuş yerlerde kullanılırsa 9-10 lt arası oluyor.
    9 litre 42 kuruşa falan denk geliyor.Aslında aman aman çok yakması yok.Ama dediğim gibi kişiden kişiye değişir.
    Sonuçta ülkedeki benzin fiyatları pahalı.Ve dizel bir araba değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meissner

Golf 4 1.6 16V ile hemen hemen herşeyi aynı olduğu için düşüncemi belirtmek isterim.
    Çok yaktığı kişiden kişiye değişir.Samsun içinde ben genel sakin kullanımda 3-4 vites ortalama 1700-2500 devirde
    şehir içi 7-8 lt arası tutturuyorum.Ancak biraz agresif ve yokuş yerlerde kullanılırsa 9-10 lt arası oluyor.
    9 litre 42 kuruşa falan denk geliyor.Aslında aman aman çok yakması yok.Ama dediğim gibi kişiden kişiye değişir.

Arkadaşım aynı yerdeyiz. 1700-2500 arası devirde 7-8 litre yakan bir araba az mı yakıyordur? Hiç basma itekle. Arabayı gideceği yere kadar bırak :) O zaman çok az yakar bence :)

• quote:

quote:

Golf 4 1.6 16V ile hemen hemen herşeyi aynı olduğu için düşüncemi belirtmek isterim.

Arkadaşım aynı yerdeyiz. 1700-2500 arası devirde 7-8 litre yakan bir araba az mı yakıyordur? Hiç basma itekle. Arabayı gideceği yere kadar bırak :) O zaman çok az yakar bence :)

Anlık yakıttan değil genel ortalamadan bahsediyorum.Anlık olarak bakarsan 3-4 arasıda oluyor 15-20 de.Ortalama 40-50 km yol yaptığımda oluyor gün içinde
    15-20km de.Ortalama bu.Hızımda ara yollarda 50'den aşağı ana yolda 70 km den aşağı olmuyor.Benzinli ve 2003 modele göre gayet iyi.
    Daha ne bekleyecektim.Elde ki mal bu.LPG yok.Ben memnunum.Genelde de fakülte-Atakum arası kullanıyorum.Fakültenin yokuşunu bilirsiniz.Ortalamayı en çok yükselten
    yer orası zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meissner -- 22 Haziran 2013; 23:25:46 >

• Yine otomobil firmalarının kendi verilerinden bile az yaktıran DH ekibi toplanmış. Birisi diyor ki şehir içi 7-8 lt yakıyor. Başkası da çıkmış 7-8 fazla, daha az yakması lazım diyor.
    Güncel 1.0, 1.2 benzinli motorlar bile şehir içi 7 lt zor yakıyor. Adamlar çıkmış 1.6 hitlerle 7-8 lt'yi çok buluyor.
    Galiba bir biz bilmiyoruz bu araba sürmeyi. Bir tek bizim bindiğimiz benzinli araçlar 9-10 lt yakıyor.
  • Hocam yol bilgisayarında 1800 km olmuş.Ortalama yakıt 8.7.Bunun çoğu şehir içi.Bu motora göre gayet iyi.Gidipte yeni TSI motorlar gibi yakmasını beklemek
    zaten ahmaklıktır.Fabrika verisi şehir içi 9.2 zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

Yine otomobil firmalarının kendi verilerinden bile az yaktıran DH ekibi toplanmış. Birisi diyor ki şehir içi 7-8 lt yakıyor. Başkası da çıkmış 7-8 fazla, daha az yakması lazım diyor.
    Güncel 1.0, 1.2 benzinli motorlar bile şehir içi 7 lt zor yakıyor. Adamlar çıkmış 1.6 hitlerle 7-8 lt'yi çok buluyor.
    Galiba bir biz bilmiyoruz bu araba sürmeyi. Bir tek bizim bindiğimiz benzinli araçlar 9-10 lt yakıyor.

Teğmen saat 00:00'a yaklaşıyor. Dikkatin dağılmış sanırım. Mesajları baştan okumanı tavsiye ederim.
  • benzinde çok fazla kullanmadım ama LPG ile Bora harika uyum içinde. Ortalama 25 kuruş yakıyorum. Kışın 30 kuruşa yaklaşıyor LPG malum kışın biraz fazla yakar. Performansa gelince. Bazen benzine alıp geziyorum ama pek farkedemedim. Yokuş çıkarken biraz performans farkediyorum ama öyle aman aman bi fark yok.

geniş aileyseniz kesinlikle almayın ama. arka taraf biraz dar..ben tek kişiyim şuan benim için sorun değil :D
  • quote:

quote:

quote:

Anlık yakıttan değil genel ortalamadan bahsediyorum.Anlık olarak bakarsan 3-4 arasıda oluyor 15-20 de.Ortalama 40-50 km yol yaptığımda oluyor gün içinde
    15-20km de.Ortalama bu.Hızımda ara yollarda 50'den aşağı ana yolda 70 km den aşağı olmuyor.Benzinli ve 2003 modele göre gayet iyi.
    Daha ne bekleyecektim.Elde ki mal bu.LPG yok.Ben memnunum.Genelde de fakülte-Atakum arası kullanıyorum.Fakültenin yokuşunu bilirsiniz.Ortalamayı en çok yükselten
    yer orası zaten.

Samsun'da hiç bulunmadım üstad. Fakültenin yokuşunu bilmiyorum ama benim ortalama yükseltmek için fakültenin yokuşuna ihtiyacaım yok zaten. Düz yolda da muazzam yakıyor. Bir arkadaşım Golf aldı 2004 60.000km'de çok yakıyor diye aldığı paraya bir ay geçmeden geri sattı. Yakıtı baş ağrıtacak cinsten yani...

• litresi 2,46 dan 12 litre lpg ile 100 km yol gidiyor 29 30 kuruş tüketir ayağına hakim olan.
    Basınca cebine basıyorsun yani kısaca.
  • Az yakmaz ama sağlam arabadır.
  • 235i 1,6 atmosferik 100hplik bi stok arcin gormesi neredeyse imkansiz bisey navigasyonla bakmak lazim 2,0 155hplik marea 230 gosyerirken navigasyon 223gosteriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.