Şimdi Ara

vw bora 1.6 comfortline nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
18.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar 2001 bora 1.6 comfortline hankkındaki düsünceleriniz nedir ? bu aracın artı ve eksileri nelerdir ? söylerseniz sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volkswagen Bora 1.6 Comfortline: Kapsamlı Bir İnceleme

Volkswagen Bora 1.6 Comfortline, 2000 yılında piyasaya sürülen popüler bir kompakt otomobildir. Bu model, üstün özellikleri, konforlu sürüş deneyimi ve uygun fiyatıyla bilinmektedir.

Motor ve Performans

Volkswagen Bora 1.6 Comfortline, 105 beygir güç ve 153 Nm tork üreten 1,6 litrelik dört silindirli bir motora sahiptir. Bu motor, otomatik veya manuel şanzıman seçenekleriyle eşleştirilebilir. Otomatik vitesli modeller, sorunsuz ve rahat bir sürüş sunarken, manuel vitesli modeller daha fazla kontrol ve yakıt verimliliği sağlar.

Konfor ve Özellikler

Comfortline donanım paketi, elektrikli camlar, merkezi kilitleme, klima, deri direksiyon simidi ve 16 inç alaşım jantlar gibi çeşitli özellikler içerir. İç mekan, geniş ve konforludur ve uzun yolculuklar için uygundur.

Güvenlik

Volkswagen Bora 1.6 Comfortline, sürücü ve yolcuları için bir dizi güvenlik özelliğiyle donatılmıştır. Bunlar arasında hava yastıkları, ABS frenler ve çekiş kontrolü sistemi bulunur.

Yakıt Tüketimi ve Emisyonlar

Volkswagen Bora 1.6 Comfortline, yakıt verimliliği konusunda dikkat çekmektedir. Otomatik vitesli modeller, şehir içinde 9,5 litre/100 km, otoyolda 6,1 litre/100 km yakıt tüketimine sahiptir. Emisyon seviyeleri de oldukça düşüktür ve Euro 5 normlarına uygundur.

Sonuç

Volkswagen Bora 1.6 Comfortline, konfor, performans ve uygun fiyatın mükemmel bir birleşimini sunan güvenilir ve çok yönlü bir otomobildir. Geniş iç mekanı, çeşitli özellikleri ve güçlü motoru ile günlük yolculuklar, uzun yolculuklar ve aile kullanımı için ideal bir seçimdir.

Anahtar Kelime Kullanımı:

• Volkswagen Bora 1.6 Comfortline
    • Volkswagen Bora 1.6 Comfortline otomatik vites yorumları
    • Volkswagen Bora 1.6
    • Bora 1.6 Comfortline
    • Volkswagen Bora 1.6 Comfortline otomatik vites
    • 2000 model bora 1.6
    • Volkswagen Bora 1.6 yorumlar
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam bizde 2005 model primeline paketi mevcut.yaklaşık 5 yildır kullanıyoruz.comfortline model pasificin bir üstü highlinein bir alt paketidir.highline pakerin sınırlı sayıda olduğunu düşünürsek Türkiye yollarında en bol ve en dolu paketi diyebilirim comfortline için.
    araç memur görünüşün altında güçlü hitler motora sahiptir fakat kalkışlarda ağırlığından ötürü hantaldır.bu ağırlığın bir dezavantajı daha var ki yakıt.öyle aşırı değil fakat normalin bir parmak üstü diyebiliriz.sollamalarda tehlike yaratmayan ivmeye sahip olması sevdiğim taraflarından dır.
    Ayrıca iç malzemesi kalitesi destan olmuş golf4 ün sedani gibi düşünebilirsiniz.nerdeyse birebir aynıdır.kaliteli kullanışlı uzun ömürlüdür.
    Yazmadan edemeyeceğım aracı 5 kişilik değil 4 kişilik düşünün.çünkü arka tarafı dışardan da anlaşıldığı üzere dardır.fiyatı uygunsa bakımlı bulunursa sizi üzmez.simdilik aklıma gelenler bunlar.sorunuz olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcow165 -- 6 Şubat 2014; 23:45:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2000 otomatik kullanmıştım. Sağlamlığı konusunda şüphe etmeyin. Fakat çok yakar, az kaçar. İçi çok dardır, aracın heybetli görüntüsüne aldanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: madcow165

Hocam bizde 2005 model primeline paketi mevcut.yaklaşık 5 yildır kullanıyoruz.comfortline model pasificin bir üstü highlinein bir alt paketidir.highline pakerin sınırlı sayıda olduğunu düşünürsek Türkiye yollarında en bol ve en dolu paketi diyebilirim comfortline için.
    araç memur görünüşün altında güçlü hitler motora sahiptir fakat kalkışlarda ağırlığından ötürü hantaldır.bu ağırlığın bir dezavantajı daha var ki yakıt.öyle aşırı değil fakat normalin bir parmak üstü diyebiliriz.sollamalarda tehlike yaratmayan ivmeye sahip olması sevdiğim taraflarından dır.
    Ayrıca iç malzemesi kalitesi destan olmuş golf4 ün sedani gibi düşünebilirsiniz.nerdeyse birebir aynıdır.kaliteli kullanışlı uzun ömürlüdür.
    Yazmadan edemeyeceğım aracı 5 kişilik değil 4 kişilik düşünün.çünkü arka tarafı dışardan da anlaşıldığı üzere dardır.fiyatı uygunsa bakımlı bulunursa sizi üzmez.simdilik aklıma gelenler bunlar.sorunuz olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım

hocam boranın artı ve eksileri neler rica etsem söylermisin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tnrgky

quote:

Hocam bizde 2005 model primeline paketi mevcut.yaklaşık 5 yildır kullanıyoruz.comfortline model pasificin bir üstü highlinein bir alt paketidir.highline pakerin sınırlı sayıda olduğunu düşünürsek Türkiye yollarında en bol ve en dolu paketi diyebilirim comfortline için.

Önce " bana göre " artılarını yazayım.
    1-bu fiyattaki araçlar arasında en karizmatiği diyebilirim.yaşına göre çoğu arabadan daha modern bir görüntüsü olması cezbedici
    2-önde oturanlar için yüksek konfor ve kullanım kolayı olan konsol
    3-sağlam kasa ve euroncapta takiplerinde bir tık önde olması.kabini koruyan yapıya sahip
    4-yol tutuşu gerçekten güven verici.esp yok bizimkinde ama virajlara rahat görebiliyoruz
    5-iç malzeme kalitesi gerçekten muazzam.bulsam evime döşerim
    6-teknik verilerden farkını anlayamiyorum ama rampalardan vites kücültmeyen torka sahip.bu benim için gözde özelliktir.sollamalarda da faydasi malum.en çok bora ile karşılaştırılan araç megane2 dir.arasındaki en büyük fark budur diyebilirim
    7-kronik sorununa şu ana kadar rastlamamış olmamı
    Eksilerine gelirsek
    1-yakıt ve yedek parça pahalılığı
    2-arka tarafta 3 kişi oturunca yolculuk bitsin diye dua etmeleri
    3-kalkışlardaki hantallık
    4-sağ dikiz aynası çok küçük
    5-yere çok yakın.ön tamponu bir kaç kere yere bıraktım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tnrgky

quote:

Önce " bana göre " artılarını yazayım.
    1-bu fiyattaki araçlar arasında en karizmatiği diyebilirim.yaşına göre çoğu arabadan daha modern bir görüntüsü olması cezbedici
    2-önde oturanlar için yüksek konfor ve kullanım kolayı olan konsol
    3-sağlam kasa ve euroncapta takiplerinde bir tık önde olması.kabini koruyan yapıya sahip
    4-yol tutuşu gerçekten güven verici.esp yok bizimkinde ama virajlara rahat görebiliyoruz
    5-iç malzeme kalitesi gerçekten muazzam.bulsam evime döşerim
    6-teknik verilerden farkını anlayamiyorum ama rampalardan vites kücültmeyen torka sahip.bu benim için gözde özelliktir.sollamalarda da faydasi malum.en çok bora ile karşılaştırılan araç megane2 dir.arasındaki en büyük fark budur diyebilirim
    7-kronik sorununa şu ana kadar rastlamamış olmamı
    Eksilerine gelirsek
    1-yakıt ve yedek parça pahalılığı
    2-arka tarafta 3 kişi oturunca yolculuk bitsin diye dua etmeleri
    3-kalkışlardaki hantallık
    4-sağ dikiz aynası çok küçük
    5-yere çok yakın.ön tamponu bir kaç kere yere bıraktım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar hocam

Alıntıları Göster
    Çok sorun çıkaran ve masraf çıkaran bir araç olduğunu biliyorum ve çevremde de bu yönüyle popüler sorunlu Vw araçlarından biri.

• madcow165 kullanıcısına yanıt
    Güçlü Hitler Motor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

Güçlü Hitler Motor mu?

Tork, güçlü motor ve bora? Yaktığına göre çok hantal bi araç diğer 1.6 lara göre berbat gidişi var

• quote:

Orijinalden alıntı: shinnok

Çok sorun çıkaran ve masraf çıkaran bir araç olduğunu biliyorum ve çevremde de bu yönüyle popüler sorunlu Vw araçlarından biri.

2000 Model Comfortline var bizde , 185000 KM oldu ve ilk sahibiyiz. Arabayı aldığımızda ben 15 kardeşim 13 yaşındaydı ama biz büyüdükçe arka koltuklar bize küçük gelmeye başladı. 20 yaş üstü kişiler için arkada 3 kişi uzun yol seyahati gerçekten çekilmez oluyor :)
    Ben ve kardeşim araba kullanmayı Bora'da öğrendik ve bizim inan çok kahrımızı çekti acemiliğimizi ondan atlattık .
    Masraf çıkarıyor diyen adama inanmam,kimsede inandıramaz . Gerçi at sahibine göre kişner derler, herşey kullanıcıya bağlı. Bulabilirsen ilk sahibinden bul ,Comfortline arkadaşın dediği gibi en çok tutulan model , pasifik bir alt modeli.
    Benzinini koy,yağını koy,bakımlarını zamanında yap banamısın demez !
    Babamda C180 var ama hala Bora'yı satmadı,satamadı desek daha doğru .

Eğer temiz bulabilirsen ben sana gönül rahatlığıyla al diyorum çünkü o paraya alabileceğin en konforlu en güvenli araç

• quote:

Orijinalden alıntı: WaLLkHaN1905

quote:

Orijinalden alıntı: shinnok

2000 Model Comfortline var bizde , 185000 KM oldu ve ilk sahibiyiz. Arabayı aldığımızda ben 15 kardeşim 13 yaşındaydı ama biz büyüdükçe arka koltuklar bize küçük gelmeye başladı. 20 yaş üstü kişiler için arkada 3 kişi uzun yol seyahati gerçekten çekilmez oluyor :)
    Ben ve kardeşim araba kullanmayı Bora'da öğrendik ve bizim inan çok kahrımızı çekti acemiliğimizi ondan atlattık .
    Masraf çıkarıyor diyen adama inanmam,kimsede inandıramaz . Gerçi at sahibine göre kişner derler, herşey kullanıcıya bağlı. Bulabilirsen ilk sahibinden bul ,Comfortline arkadaşın dediği gibi en çok tutulan model , pasifik bir alt modeli.
    Benzinini koy,yağını koy,bakımlarını zamanında yap banamısın demez !
    Babamda C180 var ama hala Bora'yı satmadı,satamadı desek daha doğru .

Eğer temiz bulabilirsen ben sana gönül rahatlığıyla al diyorum çünkü o paraya alabileceğin en konforlu en güvenli araç

Alıntıları Göster
    Hyundai Elantra tavsiye ederim bir kaç bin daha az fiyata genel olarak daha iyi bir Araç'a sahip olursun ayrıca Bora'dan sonra elantra baya performanslı gelir.Çok seri ve 107 hp'ye göre ivmelenmesi güzeldir. (0-100=10.8-10.5 s aralığındadır.)Oldukçada sorunsuz bir araç 6 yıldır sahibiyim rutin bakımları hariç bir kere sevis sanayi vb bir yere gitmedim.Gayet'de konforlu bir araç.Elantra'ya binmeden bu fiyat aralığında araç alınmaması taraftarıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Hyundai Elantra tavsiye ederim bir kaç bin daha az fiyata genel olarak daha iyi bir Araç'a sahip olursun ayrıca Bora'dan sonra elantra baya performanslı gelir.Çok seri ve 107 hp'ye göre ivmelenmesi güzeldir. (0-100=10.8-10.5 s aralığındadır.)Oldukçada sorunsuz bir araç 6 yıldır sahibiyim rutin bakımları hariç bir kere sevis sanayi vb bir yere gitmedim.Gayet'de konforlu bir araç.Elantra'ya binmeden bu fiyat aralığında araç alınmaması taraftarıyım.

Alıntıları Göster
    2005 model pasific 16 v olanlardan vardı bizde 5 sene kullandık.

artıları

Araba oldukca sağlam arkadaslarında dedıgı gıbı yagını suyunu yakıtı koy gıder masraf acmaz tupe cok uygun tup takdırma dusuncen varsa

yol tutusu yalıtımı zamanına yasına gore oldukca ıydır bagajı buyuk kullanıslıdır.

iç mekan kalıtesı ıyıdır

Satıcağın zaman elde kalmaz her turlu gıder.

Eksılerı

Fazla yakar motoru 16v olmasına ragmen bana hantal gelmiştir.

içi dardır kullanan uzun boylu değilse arka taraf ıcın sıkıntı olmaz

Parçası pahallıdır

On tampon yere yakın oldugundan sureklı bı yere takılır ve cıkar alısverıs merkezlerınde otoparklardakı demırlerde 2 kere tamponu cıkarmıslıgımız var :)

Birde su anda haketmedığı paralar ıstenıyor ucuz bulunursa neden olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hauntedd

quote:

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

Güçlü Hitler Motor mu?

Tork, güçlü motor ve bora? Yaktığına göre çok hantal bi araç diğer 1.6 lara göre berbat gidişi var

Sen tam okumadin sanırım.hantallığından yakıtından bende bahsettim fakat orada motoru övdügüm tarafı da belirttim.yaşadığım yer dağlık tepelik sayılır.ve rampa performanslarini kullandığım çoğu araçlara göre kuvvetli buluyorum.zaten bu farkı teknik veriden anlamak zor.ben kullandikca farkettim.biz alırken megane 2 ile bora arasinda kalmiştık.megane 2 kullanma fırsatim da oldu.gerçekten boraya gore seri buldum.bizimki beygirin hakkını vermiyor falan dedim.ama farkını zorlu şartlarda anlayabiliyoruz.ha ama gerçekten şu aralar fiyatını hiçbir araç gibi hak etmiyor.

• Elektrikli depo kapaği amortisörlü bagaj ve kaput sustali anahtar sinifinda bora ve golften başka hiçbir araçta yoktur. Ben 99 comfortline bora sahibiyim. Çocuğuma birakmayi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer

Elektrikli depo kapaği amortisörlü bagaj ve kaput sustali anahtar sinifinda bora ve golften başka hiçbir araçta yoktur. Ben 99 comfortline bora sahibiyim. Çocuğuma birakmayi düşünüyorum.

benim stiloda var. start stopta var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Elektrikli depo kapaği amortisörlü bagaj ve kaput sustali anahtar sinifinda bora ve golften başka hiçbir araçta yoktur. Ben 99 comfortline bora sahibiyim. Çocuğuma birakmayi düşünüyorum.

Alman ile italyani kiyaslamayalim isterseniz. Elma ile armut hesabı olmasın

• quote:

quote:

quote:

Burada koik bişey yok kardeş. yalnız benim arabamdaki donanımların yarısı sende yoktur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Burada koik bişey yok kardeş. yalnız benim arabamdaki donanımların yarısı sende yoktur.

Mutlaka donanim fazladir anlıyorum ancak kasada önemli. Mesela benim aracım gümüş gri ve hala orijinalboyası uzerinde. Yani kasada önemli

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Mutlaka donanim fazladir anlıyorum ancak kasada önemli. Mesela benim aracım gümüş gri ve hala orijinalboyası uzerinde. Yani kasada önemli

Alıntıları Göster
    Aktif kullanıcısı olarak bir şeyler yazmak isterim.

Öncelikle tercihinizi Comfortline değil Pasific versiyonundan yana kullanmanızı isterim.
    Neden?

En başta daha genç ve düşük kilometreli temiz araç bulma şansınız çok yüksek.

Comfortline paketinin Pasific paketine göre artıları:
    - Dijital Klima
    - Extra 2 hava yastığı (Toplam 8)
    - Kol dayama
    - 16'' alaşımlı jantlar
    - Extra 2 hoparlör (Toplam 8)
    - Bel destekli koltuk
    Bunların haricinde başka artısı veya extrası bulunmuyor.

Pasific versiyonun artıları:
    - Kapılardaki krom çıtalar ve ön havalandırma ızgarası nikelaj kaplı (görsellik artısı)
    - Sportif döşemeli koltuklar
    - Alaşımlı yıldız jantlar. (Comfort paketinden çok daha şık ve daha kaliteli)
    - Daha genç (2004 - 2005) modelleri mevcut. Comfort paketinden sonra çıkan teknoloji
    Genel olarak görselliği daha ön planda olan bir araba.
    Comfort olanından donanım eksiği yok sadece çeşit ve miktar farklılığı var. Benim görüşüm sırf bu farkları var diye yaşlı araba tercih etmezdim.
    Kaldı ki 2 arabayı da yan yana getirin Pasific olanının çok daha genç durduğunu göreceksiniz. (İki araç da aynı oranda bakımlı olmak kaydıyla)

Genel olarak bahsedersek:
    - 2002 öncesi Bora'lar 8V 102PS'dir.
    - 2002 sonrası 16V 105PS olmuştur. Meşhur Hitler motordur. Dayanıklılığı LPG ile uyumu uzun ömürlü olması gibi yabana atılamayacak motora sahip.
    - Çekişi güzel. Astra Classic, Astra H, Megane 2 gibi araçların 1,6 seçeneklerini de denedim. Bunlara kıyasla kalkışı hantal olsa da 3 bin devirden sonra başa baş gidersiniz.
    - Hantallığından dolayı şehir içi rakiplerinden ekonomi yönünden zayıftır üzer. Ancak uzun yolda kesinlikle üzmez ki ben aracımı LPG olmadan kullanıyorum. İhtiyaç duymadım.
    - Fabrika verisi max. hız 187 km olarak belirlenmiştir. Düz yolda 200 gördüğümü söylemeliyim. Ancak 205'i kesinlikle geçmez kullanma şansınız olursa boşuna zorlamayın :)
    - Konforu ve dayanıklılığı tartışmaya kapalıdır. Gerçekten memnun kalırsınız. Bugün yeni Jetta da bile Bora'da bulunan bazı özellikler kırpılmış. Bunları kendiniz de görebilirsiniz.
    - Ön tampon aslında alçak değil. Sürekli yere yakın olmasının nedeni tamponun hemen bitiminde plastik ek konulmuş. Ne amaçla yapılmış bilmiyorum ancak yere fazlaca yakınlaşmış. (Rüzgar için diye düşünüyorum) Arka tampondan baktığınızda gerçekten çok da alçak olmadığını anlayabilirsiniz.
    - Yol tutuşu konusunda birçok araçtan açık ara önde. Virajlara güven içinde girersiniz, savrulmazsınız ve kuvvetli esen rüzgarlar sizi etkilemez. Fluence gibi arabanın rüzgar karşısında kağıt gibi savrulduğunu defalarca bizzat test ettim.

Kısaca güvenlik, konfor ve dayanıklılık konusunda doğru tercih. Ancak yaşından dolayı güncel donanım eksikliği ve rakiplerinden fazlaca olan yakıt tüketimi eksi yönleri.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 20 Mart 2014; 15:05:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

Öncelikle tercihinizi Comfortline değil Pasific versiyonundan yana kullanmanızı isterim.
    Neden?

- Dijital Klima
    - Kol dayama
    - 16'' alaşımlı jantlar
    - Bel destekli koltuk

- Kapılardaki krom çıtalar ve ön havalandırma ızgarası nikelaj kaplı (görsellik artısı)
    - Daha genç (2004 - 2005) modelleri mevcut. Comfort paketinden sonra çıkan teknoloji
    Comfort olanından donanım eksiği yok sadece çeşit ve miktar farklılığı var. Benim görüşüm sırf bu farkları var diye yaşlı araba tercih etmezdim.
    Kaldı ki 2 arabayı da yan yana getirin Pasific olanının çok daha genç durduğunu göreceksiniz. (İki araç da aynı oranda bakımlı olmak kaydıyla)

- 2002 sonrası 16V 105PS olmuştur. Meşhur Hitler motordur. Dayanıklılığı LPG ile uyumu uzun ömürlü olması gibi yabana atılamayacak motora sahip.
    - Çekişi güzel. Astra Classic, Astra H, Megane 2 gibi araçların 1,6 seçeneklerini de denedim. Bunlara kıyasla kalkışı hantal olsa da 3 bin devirden sonra başa baş gidersiniz.
    - Hantallığından dolayı şehir içi rakiplerinden ekonomi yönünden zayıftır üzer. Ancak uzun yolda kesinlikle üzmez ki ben aracımı LPG olmadan kullanıyorum. İhtiyaç duymadım.
    - Fabrika verisi max. hız 187 km olarak belirlenmiştir. Düz yolda 200 gördüğümü söylemeliyim. Ancak 205'i kesinlikle geçmez kullanma şansınız olursa boşuna zorlamayın :)
    - Konforu ve dayanıklılığı tartışmaya kapalıdır. Gerçekten memnun kalırsınız. Bugün yeni Jetta da bile Bora'da bulunan bazı özellikler kırpılmış. Bunları kendiniz de görebilirsiniz.
    - Ön tampon aslında alçak değil. Sürekli yere yakın olmasının nedeni tamponun hemen bitiminde plastik ek konulmuş. Ne amaçla yapılmış bilmiyorum ancak yere fazlaca yakınlaşmış. (Rüzgar için diye düşünüyorum) Arka tampondan baktığınızda gerçekten çok da alçak olmadığını anlayabilirsiniz.
    - Yol tutuşu konusunda birçok araçtan açık ara önde. Virajlara güven içinde girersiniz, savrulmazsınız ve kuvvetli esen rüzgarlar sizi etkilemez. Fluence gibi arabanın rüzgar karşısında kağıt gibi savrulduğunu defalarca bizzat test ettim.

Kısaca güvenlik, konfor ve dayanıklılık konusunda doğru tercih. Ancak yaşından dolayı güncel donanım eksikliği ve rakiplerinden fazlaca olan yakıt tüketimi eksi yönleri.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: OĞUZ?

quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

Neden?

- Dijital Klima
    - Kol dayama
    - 16'' alaşımlı jantlar
    - Bel destekli koltuk

+1

Alıntıları Göster
    Ekonomik olmadığını duymuştum sadece hantallığından dolayı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.