Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (127. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ramazandan sonra bir spor salonuna yazılıp gitmeyi düşünüyorum kilo almak için 1 ay sonrada hardline progainer alıp desteklemeyi düşünüyorum arkadaşlar bu ürünü kullanan varmı?
  • Bilgiler için teşekürler
  • Merak ettiğim konulardan birisi
  • yillardir soyle bi sorunum var arkadaslar. 1.94 boyum 59 kilom var :// ne yaptiysam (asiri yemek,yatmadan once makarnalar vs.) 60.5 kiloyu gecemedim.Simdi takviyeler ile sansimi denemek istiyorum.Protein tozu karbonhidrat amino asit sizce makul olan nedir? pek bilgim yok bu konularda bi fikir verirseniz sevinirim..
  • ben de şunu sormak istiyorum
    birkaç ay çalıştıktan sonra 2-3 hafta hergün yüzmek az biraz inşa edilmiş vücudu nasıl etkiler, yağlardan çok kasları mı eritir yoksa tam tersi mi?

çoğu kişi yüzmenin kasları olumsuz etkilediğini söylüyor, doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: welt91

ben de şunu sormak istiyorum
    birkaç ay çalıştıktan sonra 2-3 hafta hergün yüzmek az biraz inşa edilmiş vücudu nasıl etkiler, yağlardan çok kasları mı eritir yoksa tam tersi mi?

Kulaç atarak yüzme vücut geliştirmeye ters bir spor şeklidir; aynı zamanda vücut geliştirme de yapılıyorsa çok kısa sürede overtraining e neden olabilir. Vücut geliştirme yapan biri kardiovasküler anlamda yüzme yapacaksa köpek stilinde yada kurbağalama şeklinde yüzmeli.
    Yüzme aerobik bir egzersiz olduğu için de kasları küçültme eğilimindedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

quote:

Orijinalden alıntı: welt91

ben de şunu sormak istiyorum

Kulaç atarak yüzme vücut geliştirmeye ters bir spor şeklidir; aynı zamanda vücut geliştirme de yapılıyorsa çok kısa sürede overtraining e neden olabilir. Vücut geliştirme yapan biri kardiovasküler anlamda yüzme yapacaksa köpek stilinde yada kurbağalama şeklinde yüzmeli.
    Yüzme aerobik bir egzersiz olduğu için de kasları küçültme eğilimindedir.

5-6 aydır çalışıyorum, kol-omuz-göğüs kısımları hiç de fena durumda değil ama yüzmeye başladığımdan beri bariz şekilde zayıfladım, kilo alamıyormuş gibi hissediyorum
    spora başladığımda 75-76 ydım, bir ara 77-78 e kadar çıktım sonra tekrar ilk kiloma döndüm ve şuan 74-.5 kilodayım (boyum da 1.78-79 civarı)

normalde her egzersizden sonra 20 hatta 25 dakika kardio yaparım ama galiba bu konuda hata yapıyorum, beslenme düzenim gayet iyi olmasına rağmen yeteri kadar verim alamıyordum özellikle göğüs ve üst kollarda, büyük ihtimalle kardioyla yaptıklarımın birazını yaktığımı düşünüyorum
  • Ben Vücudumu Geliştirmek İstiyorum Yaşım 15 Boyum 1.73 Kilo 55 bunlara Evde Nasıl Vücut Programı Hazırlaya Bilirim?? Bende 3 kg Dumbbell Var Yardımcı Olursanız Sevinirim
  • arkadaşlar mekik her gün mü çekilmeli yoksa ara verilerek mi ?
    aynı şekilde dambılı da sormak istiyorum.
    bazıları gün aşırı yapılmalı yoksa bir işe yaramaz diyorlar

bir sorum daha olacak mekik cardio'dan önce mi olmalı yoksa sonra mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 25 Ağustos 2012; 17:00:01 >
  • Beyler şimdi,
    diyet yapıp ağırlığa mı gireyim.

yoksa diyet yapıp hem kardiyo hemde ağırlık mı çalışıyım ne dersiniz?

kas kaybını en aza indirgemeye çalışıyorum.

173 boy 80 kg.
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşıl 1,5 aydır vücut geliştirme yapıyorum, şınav, barfiks, mekik tarzı ve dumbell kaldırıyorum, pazartesi-çarşamba-cuma çalışıyorum. Fazla yağ yok vücudumda ama karın kaslarının vs. iyice belli olması için kardiyo yapmak istiyorum, kardiyoyu salı-perşembe-cumartesi günleri koşu veya bisiklet sürme şeklinde yapıyorum bu yöntem doğru mu? Hangi günler yapmalıyım kardiyoyu?

Bir sorum daha var: Pazartesi: göğüs, salı: omuz ve sırt, çarşamba: karın, perşembe: kollar ve bilek, cuma:göğüs, cumartesi: karın

gibisinden her gün bi bölüme mi yükleneyim, yoksa şimdiki gibi haftada 3 gün karın-göğüs omuz gibi tüm vücudu mu çalıştırayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZiplayanPatates

Merhaba arkadaşlar yaklaşıl 1,5 aydır vücut geliştirme yapıyorum, şınav, barfiks, mekik tarzı ve dumbell kaldırıyorum, pazartesi-çarşamba-cuma çalışıyorum. Fazla yağ yok vücudumda ama karın kaslarının vs. iyice belli olması için kardiyo yapmak istiyorum, kardiyoyu salı-perşembe-cumartesi günleri koşu veya bisiklet sürme şeklinde yapıyorum bu yöntem doğru mu? Hangi günler yapmalıyım kardiyoyu?

Bir sorum daha var: Pazartesi: göğüs, salı: omuz ve sırt, çarşamba: karın, perşembe: kollar ve bilek, cuma:göğüs, cumartesi: karın

gibisinden her gün bi bölüme mi yükleneyim, yoksa şimdiki gibi haftada 3 gün karın-göğüs omuz gibi tüm vücudu mu çalıştırayım?

Bende karışık yapıyorum gün içerisinde ama düzene sokacağım ilk gün omuz gögüs 2.gün karın 3.gün kollar biceps vsvs yapacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMCNR -- 25 Eylül 2012; 4:26:08 >
  • Kilo almak için tabi ki kas kilosu kilonuzun 2 katı kadar protein 3,5-4 katı kadar da karbonhitrat alın.Yani 70 kilo olan birisi 140gr protein almalı.100 gr tavuk göğsünde 22 gr protein , 100 gr biftekte 45 gr protein var.yumurtada 2-3 gr protein var.Buna göre yiyeceğiniz miktarı ayarlayın.Ben vücut geliştirme yaptığım dönemlerde günde 700gr bazen daha fazla tavuk göğsü ve ya biftek yerdim.yumurtayı fazla sevmediğim için 1-2 tane sabahları yerdim.günde 500ml süt içerdim protein tozu ile birlikte.Karbonhidrat olarak bulgur pilavı,yağsız haşlama makarna,pirinç pilavı gene yağsız lapa olarak yeyin.Ekmek hiç yemezdim.2 yıla yakın ekmeğin tadını unuttum.Ben ekmeksiz yapamam diyorsanız çavdar ekmeği,kepekli ekmek ya da tam buğday ekmeği yeyin.Bunları yaparsanız kilo alamamanız gibi bir durum olmaz.Sporcu gıdası olarak protein tozu alın en iyi markalar optimum nutrition ,weider,universal nutrition.Fakat sporcu gıdaları ek gıdalardır.Senin normal beslenmen iyi olacak ki bu gıdalar işe yarasın.Bu sporcu gıdarından mucize beklemeyin sen et yeme iyi beslenme aban protein tozuna amino asite.Olmaz bir faydasını göremezsin.Atrıca tavsiye edeceğim bir sporcu gıdası universal nutirtion animal nitro.Kasların daha damarlı bir görünüm kazanır.Damarlar açılır kaslara daha fazla besin gitmesini sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZiplayanPatates

Merhaba arkadaşlar yaklaşıl 1,5 aydır vücut geliştirme yapıyorum, şınav, barfiks, mekik tarzı ve dumbell kaldırıyorum, pazartesi-çarşamba-cuma çalışıyorum. Fazla yağ yok vücudumda ama karın kaslarının vs. iyice belli olması için kardiyo yapmak istiyorum, kardiyoyu salı-perşembe-cumartesi günleri koşu veya bisiklet sürme şeklinde yapıyorum bu yöntem doğru mu? Hangi günler yapmalıyım kardiyoyu?

bakıyorum ki okadar çok bilgi kirliliği var doğru yanlış herkez kafasına göre bişeyler yaziyo çok üzücü
    sporun saati yoktur! gün içersinde herhangi bir zamanda yapabilirsiniz spor yapmadan önce mutlaka en az yarım saat hızlı tempo ile yürünmesi yada yavaş tempoile koşulması lazım vücüdun ısınması için bu kan dolaşımını düzenler ayrıca sizin gibi yeni başlayanlara bütün kas gruplarını aynı gün içersinde çalıştırmalısınız ve en önemlisi çounuz göüslerim kollarım karın kasları belli olsun diğe sürekli o bölgeye ekzersizleri younlaştırırlar ve hiç bir sonuca varamamaktadırlar çünkü vücüdun ihtiyacı olan kas gelişimini sağlamak için büyüme hormonu ve testosteron gibi anabolik hormonların salgılanmasını sağlamanız gerekir bu hormonlar bacak ve sırt kasları üretir! unutmayın ki her hareket tam olmasada faklı kas gruplarını belirli bir yüzdede çalışmaktadır yoksa çok zorlanırsınız ve sağlık problemlerine neden olur farklı kas gruplarını farklı günlerde ileri düzey yani bunun için en az 6ay ile 1 sene gibi çalışma temponuza bağlı bütün kas gruplarına aynı performansı sağlamalısınız ve en önemlisi ekzersizleri yaparken düzenli nefes alıp verin yoksa ölüme varan ciddi! sağlık problemlerine neden olur unutmayın ki kaslar bir kaç ayda büyümez burda arkadaşların paylaştığı resimlerde gördükleriniz sadece kasların kan ile dolmuş halidir balon misali tam bir gelişme için en az bir kaç yıl çalışma temponuza bağlı olarak (2 yıl) gibi düzenli spor her gün değil bir gün dinlenerek ara verilerek yapılır. vede iyi beslenmek çok iyi uyku! uyumak ile mümkün olur size bir kaç tavsiyem daha bir ekzersizi nekadar çok yapmak defalarca tekrarlamak ile kaslar geliştirmez ekzersizi olması gerektiği gibi nizami yapmak ile gelişir
    acı yoksa gelişme de yok ;)
    size kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fullcontrol -- 8 Eylül 2012; 16:43:38 >
  • elimde voit vt 1200 var satılık sıfır gibi eve aldık ve evi satınca hiç çalışamadım satılıktır 1000 tl dediğim gibi teklife açığım 900 tl de olabilir evde fazlalık 850 den aşşağı olmaz
    evimde yer yok alalı 6 ay filan oldu 2 yıl garanti devam kurmaya servis yardım edecek
    ev tel 0216 459 79 58
    baba cep 0531 586 49 85
    ben cep 0538 019 28 23
  • 16 yaşındayım.Boyum 1.88.Kilom 58.Vücut geliştirerek kilo almak istiyorum.Sizce başlamam uygun mudur?
  • Ektomorf vücuda sahibim kendimi bildim bileli aşırı zayıfım, şu an 17 yaş - 1.71 boy - 45 kilo. Aşağıdaki beslenme programı iyi midir?

sabah: 8 yumurta beyazı + 2 yumurta sarısı + 1 su yulaf ezmesi süt ile karıştırılıp yenilecek + domates salatalık + 1-2 kaşık keçi boynuzu pekmezi (harnup) + kahve

ara öğün: 1 haşlanmış patates + turp veya havuç + muz veya başka bir meyve + 1 bardak yeşil çay

öğlen: 1 tabak yemek (pilav ya da makarna) + tavuk göğsü (ya da balık, kırmızı et) + salata ya da 1 kase yoğurt + 2 bardak kefir

öğle arası: 1 haşlanmış patates + turp veya havuç + muz veya başka bir meyve + yoğurt

akşam: 1 tabak yemek (pilav ya da makarna) + tavuk göğsü (ya da balık, kırmızı et, haşlanmış patates) + salata ya da 1 kase yoğurt + yemekten sonra 1 bardak yeşil çay

ara öğün: 100gr lor peyniri, muz ya da elma

yatmadan önce: 2 bardak süt

günde en az 2.5 litre su
  • quote:

Orijinalden alıntı: kliwaj

(en alta eklemeye yaptim)

Merhaba arkadaşlar sürekli bu konular hakkında başlık açıldıgını ve bilen bilmeyen herkesin bişeyler yazdıgını ve bu konular hakkında bilgi almak isteyenlerin kafasının karıştıgını görmekteyim bende sizler için bir soru cevap başlıgı ve tavsiyelerde bulunabileceğim bir başlık açmak istedim.

Yöneticilerden ricam konunun bi süre konudışında kalmasının ve daha sonra isterlerse sağlık bölümüne taşıyabileceklerini sölemek isterim . umarım anlayışla karşılarlar.

KONU 1

Vücut geliştirmeye başlamak .(BodyBuilding)

Forumda bir çok genç arkadaşımız var yaşları ( 15-16-17) bu yaş grubundakiler haklı olarak başlık açıp vücut geliştirmenin boy üzerine olumsuz etkisini soruyolar.Hemen cevaplayım.

Hiç bir olumsuz etkisinin olmadıgı gerçektir. aksine büyüme hormonu ( GH ) salımını arttırarak büyümeye çok yardımcı olur .ama bu yaş grubundakilere bacak press ( bilinen adıyla Squat) hareketini çok ağır kiloyla girilmesini önermiyorum diğer istediğiniz hareketkleri gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.Programınızda Barfiksi ve Pullower hareketini mutlaka bulundurun pullower hareketi göğüs kafesini genişletir ve kemiklerinizi açmaya yardımcı olur.Barfiksten bahsetmeye gerek yok kendisi bir fenomendir zaten.

Ayrıca ek olarak, fiziksel gelişiminizi etkilemesi söz konusu bile olamaz çünkü VG. vücuttaki bütün büyüme hormonlarını salınımını arttırıp büyümeye yardımcı olur.yani kısaca ; Gelişmekmi istiyorsunuz o zaman bu sporu yapın bi süre sonra aradaki farkı görünce birakmak istemiceksiniz.

Kışın genellikle hacim çalışmaları yapılır ,yaz ayları ise definisyon ( kasın üstündeki yağı atıp kas netliğini sağlama ) antremanları yapılır

KONU 2

Vücut geliştirmeye başlayıp kilo almak,ve BESLENME)

Evet bu konu çoğu kişinin sorunu çoğunuz zayıflıktan dert yanıyor fakat sandıgınız gibi zor değil bazılarının saçma sapan yaptıgı tavsiyeleri unutun!, Gece yemek yemeyi, yatmadan önce tıkabasa cips , yağlı yemekler yemeyi. fast food beslenmeyi hepsini bir kenera atın.Bu sporun tek değişmez gerçeği beslenme ve sabır.

Öğünleriniz 5-6 öğünden oluşmalı uzmanlarında tavsiye ettiği gibi az ama sık yiceksiniz yani bi anda karnınızı şişirmeye hiç gerek yok.Eğer gerçekten hacimlenmeyi istiyorsanız kilo başına 2.5 grm protein ve 4 gram karbonhidrat almalısınız (bunlar tavsiye edilen oranlar),yemekleriniz komplex karbonhidrattan hayvansal proteinden ve yağ kullancaksanız zeytinyağından oluşmalıdır (zeytinyağı benim tavsiyem )

Komplex karbonhidratlara örnek vericek olursak.Pilav,makarna,yulaf ezmesi ,haşlanmış patatesi,bulgur.

Hayvansal proteinler ise : Biftek,tavuk göğsü,balık,ton balıgı, yumurta (beyazı tercih edilir sarısı pek tüketilmez)

Biftek inanılmaz kas inşaa eder ve içindeki Kreatinin den dolayıda güç artışı sağlar fakat ülkemizde kırmızı etin fiyatı malum ama mutlaka arada bir tüketilmesi lazım. Tavuk göğsünü mutlaka menünüzde bulundurunuz.

İşte size vücut geliştirme yapan birisi için kilo alma diyeti ben bu diyetle inanılmaz sonuçlar aldım (diyet derken yanlış anlamayın beslenme şekli bu tabirle kullanılır)

Kahvaltı

6-8 yumurta beyazı 1 sarısı, haşlanmış yada omlet yapabilirsiniz damak tadınıza kalmış,1 su bardağı yulaf ezmesi 1 kaseye dökülcek ve tercihen yarım yağlı süt ile karıştırılıp tüketilecek. yanına dilerseniz 1-2-3 dilim kepek ekmeği ,zeytin ,salatalık domates. 1 bardak süt,2-3 kaşık keçi boynuzu pekmezi (harnup)

ben o kadar yumurta yiyemem diyenler 5 yumurta beyazı 1 sarısını 100 gram lor peyniri ile omlet yapıpı yiyebilirler. ama tavsiyem yumurtayı tüketebildiğiniz kadar tüketin ziraa inanılmaz bir protein kaynağı.spora yeni başlayanlar için 4-5 yumurta yetebilir ama arttırımı mutlaka yapınız.( bu süre beslenmenizi düzene oturtana kadar max 1 ay olmalı en fazla 1 ay sonra beslenmenizi düzene oturtmaya çalışın)

Ara öğün

1 haşlanmış patates,1 büyük ton balıgı (160 gram)

Öğle yemeğii

150-200 gram tavuk göğsü başlangıç için 100 gram yeterli sonra arttırın. yanına makarna yada pilav,herhangi bi sebze yemeği, salata , içecek olarak ayran önerebilirim.

Ara öğün

1 haşlanmış patates,1 ton balıgı

Akşam yemeği

öğle yemeğiyle , hemen hemen aynı olcak , saat 21 den sonra yicekseniz karbonhidratı azaltabilirsiniz.

Ara öğün

Lor peyniri. , muz , yada elma 1-2 porsiyon meyva olabilir.

Yatmadan önce 500 ml. süt

İşte nerdeyse kusursuz kilo alma ve hacim için uygun beslenme programıdır istediğiniz hocaya gösterin.olumlu tepkiler vereceklerdir. programda ufak tefek değişiklikler yapılabilir . Tavuklar ızgara olarak pişirilebilir , kızartma yok. ve bu programın bir örnek program oldugunu unutmayın.

Not: beni merak edenler varsa ben bu programla çok az yağlanarak yaklaşık 10 kg aldım.Tabii ki genetik önemli bir faktör.

Bu arada kahvaltı biraz destekleyici yazdım çünkü ben kahvaltıdan sonra idmana gidiyordum idmana gitmeden önce mutlaka enerji oalrak karbonhidrat ve proteininiz alınız ,aynı şekilde antremandan sonra yemeğinizi mutlaka yiyiniz bir vücutçu için günün en önemli yemeği idmandan sonra yenilen öğündür.

Sanırım işin beslenme kısmını biraz anladık ,kilo almak istiyorsanız öğünleriniz protein ve karbonhidrattan oluşmalı şeker vs karbonhidrat sınıfına girmez onlar basit şekerdir karaciğerden geçerken kolayca yağa dönüşürler.

Günde mutlaka en az 2.5 litre su için , kasların yüzde 75 i sudan oluşur.

KONU 3

Beslenme takviyeleri(Protein tozu vs kilo aldırıcı)

Burayı kısa geçicem protein tozunu 4 aydan önce önermiyorum fazla işe yaramazlar çünkü sert idmanlar için vücudun temeli henüz oluşturulmamıştır.kilo aldırıcı kullanabilirsiniz.

Magnezyum,çinko içeren mineraller tüketiniz.

KONU 4

Vücut geliştirme ile kilo vermek

Buda çoğumuzun sorunu istenmeyen kilolar,yağlar ancak sabırlıysanız bununda altından kalkabilirsiniz

Ağırlık antremanından sonra min. 30 dk cardio , hava karardıktan sonra karbonhidratlı yiyecekler tüketmemek ve yağsız diyet yapmak bu işin çözümü.Kısaca
    Az karbo çok protein.

istediğiniz kadar mekik çekin günde 500 tane -1000 tane çekin hepsi boşuna bölgesel yağ yakımı yoktur.taş gibi mide kaslarınız olsun üstündeki yağ tabakası gitrmeden asla gözükmezler . mide kaslarının gözükmesi için yağ oranınız % 10 un altında olmalı.

2-2.5 senedir bu işin içindeyim internetten ve tecrübelerimden edindiğim bilgilerin bir kısmını size aktarmaya çalıştım aklıma geldikçe gerekli eklemeleri yapacağım .Herhangi bir yanlış bilgi aktarmadıgımdan eminim.

Pm den değilde burdan sorarsanız herkes için faydalı olcağına inanıyorum.tüm sorularınızı cevaplamaya hazırım.

son zamanlarda sorulan bir soru var ." acaba kilo alıptamı başlasam bodye ? "

kesinlikle ve kesinlikle body yaparken çok rahat ve çok güzel kilo alırsınız .kilo almak istiyorsanız dediğim gibi bu sporu tercih edin prakten mırakten ilaçlara bile gerek yok.

sölemiştim kilo alamayan birisiydim spora başladım 10 kilo aldım şuan daha fitleşmek amacıyla 77 kg filanım .

Beslenmeniz düzgün olmadan gelişemezsiniz hatta bu kas kaybına bile gider. düzgün beslenirseniz kıytırık beslenme ile 1 senede alacağınız sonucu 2 ayda bile almak mümkün.beslenme bu sporun yüzde 50 den fazlasını oluşturuyor
    Kahvaltı

6-8 yumurta beyazı 1 sarısı, haşlanmış yada omlet yapabilirsiniz damak tadınıza kalmış,1 su bardağı yulaf ezmesi 1 kaseye dökülcek ve tercihen yarım yağlı süt ile karıştırılıp tüketilecek. yanına dilerseniz 1-2-3 dilim kepek ekmeği ,zeytin ,salatalık domates. 1 bardak süt,2-3 kaşık keçi boynuzu pekmezi (harnup)

ben o kadar yumurta yiyemem diyenler 5 yumurta beyazı 1 sarısını 100 gram lor peyniri ile omlet yapıpı yiyebilirler. ama tavsiyem yumurtayı tüketebildiğiniz kadar tüketin ziraa inanılmaz bir protein kaynağı.spora yeni başlayanlar için 4-5 yumurta yetebilir ama arttırımı mutlaka yapınız.( bu süre beslenmenizi düzene oturtana kadar max 1 ay olmalı en fazla 1 ay sonra beslenmenizi düzene oturtmaya çalışın)

Ara öğün

1 haşlanmış patates,1 büyük ton balıgı (160 gram)

Öğle yemeğii

150-200 gram tavuk göğsü başlangıç için 100 gram yeterli sonra arttırın. yanına makarna yada pilav,herhangi bi sebze yemeği, salata , içecek olarak ayran önerebilirim.

Ara öğün

1 haşlanmış patates,1 ton balıgı

Akşam yemeği

öğle yemeğiyle , hemen hemen aynı olcak , saat 21 den sonra yicekseniz karbonhidratı azaltabilirsiniz.

Ara öğün

Lor peyniri. , muz , yada elma 1-2 porsiyon meyva olabilir.

Yatmadan önce 500 ml. süt

İşte nerdeyse kusursuz kilo alma ve hacim için uygun beslenme programıdır istediğiniz hocaya gösterin.olumlu tepkiler vereceklerdir. programda ufak tefek değişiklikler yapılabilir . Tavuklar ızgara olarak pişirilebilir , kızartma yok. ve bu programın bir örnek program oldugunu unutmayın.

Not: beni merak edenler varsa ben bu programla çok az yağlanarak yaklaşık 10 kg aldım.Tabii ki genetik önemli bir faktör.

Bu arada kahvaltı biraz destekleyici yazdım çünkü ben kahvaltıdan sonra idmana gidiyordum idmana gitmeden önce mutlaka enerji oalrak karbonhidrat ve proteininiz alınız ,aynı şekilde antremandan sonra yemeğinizi mutlaka yiyiniz bir vücutçu için günün en önemli yemeği idmandan sonra yenilen öğündür.

Sanırım işin beslenme kısmını biraz anladık ,kilo almak istiyorsanız öğünleriniz protein ve karbonhidrattan oluşmalı şeker vs karbonhidrat sınıfına girmez onlar basit şekerdir karaciğerden geçerken kolayca yağa dönüşürler.

Günde mutlaka en az 2.5 litre su için , kasların yüzde 75 i sudan oluşur.

ben bu programı 4 öğüne düşürsem bir şey farkeder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

Ramazandan sonra bir spor salonuna yazılıp gitmeyi düşünüyorum kilo almak için 1 ay sonrada hardline progainer alıp desteklemeyi düşünüyorum arkadaşlar bu ürünü kullanan varmı?

Dostum ben aldım 155 tl ye 10 lbs çikolatalı. Pek iyi çözünmüyor ne suda ne sütte içimi pek hoşuma gitmedi. Optimum almanı tavsiye ederim güzel çözünüyor faydasınıda %100 görürsün fiyatı 160 tl 5 lbs. Onuda kullandım hardline biter bitmez onu alicam tekrar.
  • arkadaşlar lütfen cevap verin
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.