Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dambılla çok fazla çalışmak kol kaslarını eritir diye duymustum? böyle birşey mümkünmü. yoksa bu cok asırı bir calısma sonucunda olan bişimi.

örneğin:200 kere
  • 200 kere ne yahu. ayda mı bu?

dambılla ya da herhangi bri ağırlıkla hangi ahreketi yaaprsanız yapın, hareketi 3 set ve her sette 10 tekrar yapmalısınız. öyle 200 filan diyenden koşarak uzaklaşın...

Öyle bir ağırlık seçmelsiniz ki, hareketi 3*10 yapabilesiniz.
    bunun üzeri yapıyorsanız o ağırlık sizin için hafiftir ve biran önce ağırlık artırmanız gerekir.

öbür türlü kas falan yap(a)mazsınız, sadece fit bir görünüm ama gelişmemiş kaslar inşa edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherkez26

Dambılla çok fazla çalışmak kol kaslarını eritir diye duymustum? böyle birşey mümkünmü. yoksa bu cok asırı bir calısma sonucunda olan bişimi.

senin bahsettiğin kasları yakarsın ama düzenli yaparsan . eğer yapabilirsen ağırlk sana kalms 5. 15 yap üst göğüs yada omuz düzenli olarak ama yapabileceğin kadar tmm her zaman yaparsn blki vucud kldırır ama kesin boş oldugun günlerde yap farzet 3 gün bossun 3 gün yap 3 günlük bos var 5 yaparm dersin işten okuldan yorgn gelirsin yapmazsn aksatırsın güzel olmaz sarkar vucud
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoltan83

İstanbul Maltepede uygun fiyatlı güzel bi spor salonu önerebilirmisiniz ? Ne yersem yiyim kilo alamıyorum sanırım spor çözüm olucak.

bende zayıflamak için spor yapıyorum.

bu ne yaman çelişkidir :)))
  • Arkdaşlar ben 17 yaşındayım boy 1.72 kilo 82 öğrenciyim sorularım :
    sizce hangi spora başlamalıyım en rahat kilo vermek için?
    bide body boy uzamasını engellermi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolfear

Arkdaşlar ben 17 yaşındayım boy 1.72 kilo 82 öğrenciyim sorularım :
    sizce hangi spora başlamalıyım en rahat kilo vermek için?
    bide body boy uzamasını engellermi?

Amacın sadece kilo vermekse o zaman koşu, yüzme veya vücut geliştirme yapabilirsin. Tabi vücut geliştirme için uygulayacağın program daha çok yağ yakımını hedeflemeli bulk büyümeyi değil! Doğru egzersiz programı ile sonuca ulaşırsın ama bu işte benim kendi düşünceme göre iki tane çok önemli kavram var, bunlara uyduğun takdirde sorun yok. Disiplin ve sabır! Bunlar çok önemli, elbette genetiğinin de gelişimin üzerinde çok büyük etkisi var ama başta söyeldiğim iki madde seni istediğin hedefe ulaştırmada ana etken olacaktır. Bende senin yaşında başlamıştım vücut geliştirmeye ve hala da devam ediyorum, 9 sene oldu ve eğer ömrüm yeterse daha uzun yıllar bu spor ile yakından ilgilenmeye devam edeceğim.
  • spora başlandığında ilk 4-5 ayda hızlı kilo alındığı doğru mudur?

yaza kadar 10 kilo kadar bir ekleme yapsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherkez26

Dambılla çok fazla çalışmak kol kaslarını eritir diye duymustum? böyle birşey mümkünmü. yoksa bu cok asırı bir calısma sonucunda olan bişimi.

o kadar yapamazsın ama doğrudur.

@malumatfuruş
    ancak protein tozu veya bunun gibi takviyeler alman lazım çok rahatlıkla 10 kg alırsın ama bırakınca geri gider.
    sağlıklı olarak beslenirsen 4-5 kg alabilirsin diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nisso -- 6 Ocak 2011; 19:04:49 >
  • 1 sene sûreyle yapmayı düşünüyorum hedefım düzenli bi vücut oturtmak, 15-20 arası kılo alabilirım heralde bir seneye yayarak, normal midir?
  • Ben 1,80 boyunda 75 kiloyum. 80 kilo olmak istiyorum ve ağırlık çalışıyorum. Sorunum şu şekilde benim reflü var, kollestrol ve trigliserid yüksek (aileden kaynaklanıyor heralde zayıf ve yaşım 28 olmasına rağmen bu sorunlar var). Spor yaparken kollestrol ve trigliserid düşüyor ama reflü hafiften artıyor. Arkadaşlar protein tozlarının zararsız olduğu söylenmiş. Protein tozuyla takviye yapmak istiyorum fakat bu protein tozları kollestrolü veya trigliseridi yükseltirmi? Vücudda şimdi veya ilerde herhangibir problem yaratırmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozenmuslum

Ben 1,80 boyunda 75 kiloyum. 80 kilo olmak istiyorum ve ağırlık çalışıyorum. Sorunum şu şekilde benim reflü var, kollestrol ve trigliserid yüksek (aileden kaynaklanıyor heralde zayıf ve yaşım 28 olmasına rağmen bu sorunlar var). Spor yaparken kollestrol ve trigliserid düşüyor ama reflü hafiften artıyor. Arkadaşlar protein tozlarının zararsız olduğu söylenmiş. Protein tozuyla takviye yapmak istiyorum fakat bu protein tozları kollestrolü veya trigliseridi yükseltirmi? Vücudda şimdi veya ilerde herhangibir problem yaratırmı?

protein tozları diğer yiyeceklere oranla daha az yağ ve kolestrol içerir saf izole olanlarda ise bu oran çok daha az <1mg gibi
  • teşekkürler arkadaşım. Bu saf izole protein tozuna bir marka önerebilirmisin?
  • Ya millet bi sorum var

Ben uzun bir süredir dambıl çalışıyordum. Özellikle bilekler için ayrı bi stil uyguluyorum.Kolları vücuda paralel olarak uzatıp sadece ellerle dambılı hafif içe doğru eğiyodum.

Bu sabah kalktım ve bileğimde hafif bir şişlik var tam nabız alınan yerde. Hiçbir ağrı yok ama. Acaba nedir ? Daha önce size oldu mu hiç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozenmuslum

teşekkürler arkadaşım. Bu saf izole protein tozuna bir marka önerebilirmisin?

ben mrm kullanıyodum başka markada olabilir mesela ultimate iso sensation 93 ama fiyatları pahalı şu an türkiyeden alabileceğin f/p ürünü optimum dur distribütör kaynaklı 2.5 kg su 120 tl e alınabilir bir sürede idare eder

bu arada probiyotik yoğurt aldım sindirim sistemim iyi çalışsın diye ters etki yaptı mahvetti beni 2 gündür
  • selam çalışma sitemim şu . 10 kg dambılımvar 80 kere her kolu kaldırıp indiriyorum.ön kol ve biceps kası için.20 şınav ve 150 yarım mekik çekiyorum.bu programı hergün yapabilirmiyim.35 yaşındayım.
  • p90x adlı programa başlıyorum cumartesi resimlerle ve belgelerle görüşmek üzere :)
  • Biraz tavsiye lazım.

Boy: 1.76
    Kilo: 66

Şimdi, göbek ve bel bölgesinde yağlanma var. Ama kilo vermek istemiyorum aksine almak istiyorum 70 kiloya çıkmak istiyorum. Ağırllık takımı var evde (40kg Dumbell Set). Haftada 3 gün çalıyorum. Evde kondisyon bisikletide var.

Sorun şu, Kondisyon bisikletinide kullanmak istiyorum, kendine güzel bir program arıyorum. (5dk Şu hız, 5dk şöyle, 2dk yavaş artış fln filan)

Elinde kondisyon bisikleti için program olan var mı ?
  • Merhaba ben 16 yaşında 1.70 boyunda 52 kilodayım. Boy- endeksime göre kilom çok az ortalama 60 olması gerekiyor. Sabahları kahvaltı fazla yapamıyorum çünkü iştahım olmuyor. Okul desen günde 10 saat zaten oradada fazla birşey yiyemiyorum bir tek akşam yemek yiyorum. Senin boza konunu okudum ve ilgimi çekti en kısa zamanda uygulayacağım. Sana sorularım şunlar. İştahımın açılması için ne yapmalıyım? Okuldayken neler yemeliyim(kilo aldıracak) ve kilo aldırıcı besinler hangilerdir? bu kilo sorunu bende takıntı olmaya başladı en kısa zamanda yardımlarını bekliyorum. Selametle...
  • SA.

Benim;
    Boy: 1,75m
    Kilo: 86

1 aydır bir diyet yapıyorum. 91kilodan 86kiloya düştüm. Sormak istediğim şu. Az karbonhidrat çok protein ile, yağları yakarak kas yapmadan bahsetmişsin. Ben böyle istiyorum. 1,5 - 2 sene önce 2 ay body gitmiştim. Alt yapım uygun olduğu için baya da kas yaptım. Ve şuan bile hala kaslarım duruyo. Kollarda biraz erime olsada yinede iyiyim. Bana ne tür besinleri önerirsiniz. Az karbonhidrat çok protein olarak. Bunları merak ettim. Günce 40 şınav 100 yarım mekik çekiyorum. Yani kısaca yağları yakarken kasları korumak istiyorum. Bu besinleri bir liste olarak sıralarsanız çok sevinirim. İyi forumlar.
  • Arkadaşlar işyerinde muhasebeci olarak çalışıyorum spora uzak kalıyorum haliyle.

İş yerinde dambıl ile yapabileceğim veya vücut ağırlığımla yapabileceğim birkaç hareket önerisi alabilir miyim? Özellikle kol ve bacak kasları için. Nasıl yapılacağına dair detaylarıda anlatabilirseniz çok sevaba girersiniz

Ayrıca besin olarakta ne önerirsiniz ve ne zaman yemeliyim spordan önce mi sonra mı? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.