Şimdi Ara

vucut gelistirme ile ilgili bi soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar body salonuna gidicek hiç vaktm yok. öle kas yıgını olmakta istemiyorum. vucudum zayf duruyor sadece biraz toparlamak istiyorum. günde 150 adet sınav cekiyorum ve bol bol tavuk gögsü yiyorum. bunlarn yanna baska ne ekleyeblrm ? 150 sınav yeterlimidir ? arttırmalımıyım ? cevaplar için smdden tesekkurler ..

• sırt üstü yere yat ayakları sandalyede oturuyormuşçasına havaya hizala eller ensede 50 mekik çek göğüs ve kolların birleştiği yerdeki kasları gerer ve şişirir. Günde 50 tane çekmeni tavsiye ederim.
  • yemeğe dikkat et.. 2 tane 8-10KG dumble.. 1 de powerball tamamdır..
  • powerball almayı dusunuyorumda zaten. acaba etkilimidir? bileklerim ve kolum için işe yararmı ?
  • bak ben gittim vücut geliştirme kesinliikle hoca gözetiminde olmalı haraketleri hoca kolaydan zor a dogru kilo kilo artırır ve her hareket dogru yapılmadıgı zaman şekil almada ters orantıda olur ve mutlaka hareketleri dizilem sırası ve önceliginde yapmalısın aksi taktirde sakatlanmak içten bile degil bu konu hiç hafife alınacak bi konu degil
  • yuzebilirsiniz ama profesyonelce ve duzenli bir tempoda istanbulda oturuyorsaniz atakoyde olimpiyat evinin yanindaki yuzme havuzunu bi kurcalayin derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gadgetfurky -- 6 Ekim 2007; 4:28:26 >
  • eger imkanın varsa barfiks çek kolların kalınlasır+karın kasların da duzene girer

şınav bence iyi çekiyon o da bildiğim kadarıyla gogus kası yapıyodu

ama dedğim gibi barfiks çek vucudunu duzene sokuyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    twitterla ilgili bi soru
    14 yıl önce açıldı
    Antibiyotik ile ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dumbell al 2 tane. netten de hareketleri öğren dumbella yapılan
  • evinin bir kenarına barfisk demiri monte ettir. kanat ve sırt çalışmana yarayacak. sınav ile gogus çalış, bir sure sonra içi ağırlık dolu bir sırt çantası ile şınav çekmeye başla. tricepsler için oturarak dips yap, mumkunse 2 adet kısa dumbell barı, bir z bar, orta boy duz bar ve ağırlık temin etmeye bak biceps triceps ve omuz çalışmaların için ihtiyacın olacak. bunlarla birlikte temel haraketleri yapabilirsin... çok bir işe yarar mı dersen bence pek işe yaramaz spor salonunda 3 ayda alacağın ölçüyü evde 1 yılda alırsın. ama spor spordur biraz toparlamak istiyorum diye daha beter yıkıma uğratma bunyeyi.
  • arkadaşlar yüzmeden sonra en etkili omuz ve göğüs geliştirme hangi hareket ile yapılır peki?
  • günde 150 şınav fazla bence... onun birazını ..git dambıl al.. farklıo hareketler yaparak harca enerjini...

bide sana tavsiye... sabah akşam süt iç.... vücut çalışırken susamasan da su iç .. küçük yudumlarla... fındık fıstık çerez.. et süt yumurta özellikle çok önemli... erken yat erken kalk... belli bir uyku düzenin olsun... çalıştıktan sonra mutlaka uyumaya dünlenmeye çalış.. ki kasların güçlensin.. çünkü kaslar en iyi çalıştıktan sonraki dinleme sırasında gelişir... bide şu önemli.. sebze meyve vs.. herşeyden ama herşeyden ye... yemek seçme.... hadi kolay gelsin.. bide baskül al kendine kilonu takip edersin...

• quote:

Orjinalden alıntı: aTi

arkadaslar body salonuna gidicek hiç vaktm yok. öle kas yıgını olmakta istemiyorum. vucudum zayf duruyor sadece biraz toparlamak istiyorum. günde 150 adet sınav cekiyorum ve bol bol tavuk gögsü yiyorum. bunlarn yanna baska ne ekleyeblrm ? 150 sınav yeterlimidir ? arttırmalımıyım ? cevaplar için smdden tesekkurler ..

10 yılı aşkın süredir bu sporla ilgili olmamla birlikte bir süre de hoca yardımcılığı yapmış biri olarak şunu tavsiye edebilirim,
    Öncelikle @Darkchild arkadaşımın dediklerini dikkate alabilirsin tamamen katılıyorum.

Olayın %75 i beslenme ve dinlenmedir geri kalan %25 te çalışmaktan geçer, sen zayıf olduğuna göre bol bol kaliteli protein almalısın yukardakilere ek olarak mutlaka günde en az 5-6 yumurta akı (haşlanmış olabilir bir ya da iki tanesini sarısıyla beraber) ye mümkün olduğunca bol herşey den bol bol ye makarna pilav ne bulursan dayan tavuk göğsüne devam et
    Ve günde 150 şınav olayını kesinlikle bırak bu şekilde sonuç alamazsın ikitane dambull (ağırlık arttırılabilir türden olmalı bu çok önemli) al ve bir sehpa kullanarak çalış yatarak şınav hareketi gibi azdan başlayarak ağırlığı arttır(bu hareket özellikle göğüs kaslarını çalıştırmakla beraber kol kaslarınada yarar) ve diğer kasları çalıştıran temel hareketleri her hafta ağırlık arttırarak yap.
    Bunu yaparken uygulaman gereken mantık çok ağırlık az tekrar olmalıdır aksini yaparsan tam tersine zayıflarsın kasların büyümez.

Bir ay boyunca kaslarını zorlayacak ağırlık kullanma sonra her hafta kademeli olarak arttır bir hareketi en fazla 8-10 tekrar yap 40sn dinlenip 4 kere tekrarla yani her hareket 4x8 ya da 4x10 olsun bunun dışına çıkma!
    Çalıştırdığın kas bölgesinin en az 48 saat dinlenmesi gerekir yaptığı hareketleri buna göre programla çünkü kasların bu dinlenme süresinde gelişir önce kas hücreleri büyür sonra bölünüp çoğalmaya başlar ve her hafta daha fazla ağırlıkla çalışma gücü oluşur dinlenme uyku ve beslenme çok önemlidir.

Ve unutmaman gereken en önemli faktörlerden biride (zayıf olduğun için) çok ağırlık az tekrar bunu unutma!

• cok cok cok tesekkur ederim yanıtlar için
  • quote:

Orjinalden alıntı: pspcü

arkadaşlar yüzmeden sonra en etkili omuz ve göğüs geliştirme hangi hareket ile yapılır peki?

eee bu sorum arada kaynamasın: hala cevap bekliyorum.
  • @pspcü
    Omuz kasları nı geliştirmek için bir çift dambell la yapabileceğin iki hareket önerebililirim.

1- Bir sepa ya da sandalyeye otur dumbell ları iki yanında omuz hizanda tut ve düz olarak yukarı kaldır indir bu hareketi yaparken dik dur göğüs ilerde olsun ufak ağırlıkla başla ve harekeri yaparken sadece omuz kaslarını kullandığını hisset ve her hafta ağırlığı biraz daha arttır. 4x8 ya da 4x10 tekrarla (set aralarında 40sn dinlen)

Şimdi 1-2 dk dinlen

2-Ayakta dur dumbell lar iki yanda aşağıda tut (hafif olsun hatta başlarken ağırlık takma barların ağırlığı yeterlidir) ve kollarını dirsekleri kırmadan iki yana omuz hizasına kadar kaldır/indir (daha yukarı kaldırma) aynı şekilde sadece omuz kaslarını hissederek yap (bu harekette kendini fazla zorlayacak ağırlık kullanma)4x8/10

Bu hareketleri iki günde bir yapman yeterlidir.
  • simdi sana super bi hareket soylicem butun vucudu aynı anda calıstırıyor gunde 10 ardan 3 periyot yap fazla deil bu kadar yeterli

once yere sırt ustu uzan ve kulak hizanda 2 tane tutunacak boyuna demir veya yuksek sandalye ayagı 90 derecelik bir acıyla kollarınla onu sıkı tut

ve ayaklarını birleşti yuakrı kaldırmaya basla ayak kasların alt+ust karın kasları on+arka kol kasları goğüs ve sırt aynı anda calısıyor zor bir hareket ancak gunde 30 tane sana muthis bir vucut yapısı verir umarım sekli anlatabilmişimdi
  • Omuz kasları geliştirmek için küçük ağırlıklarla fazla tekrar yapmak daha faydalı oluyor çünki oradaki kaslar buna elverişli aynı karın kasları gibi.. Meslea 2-3kg dumbell la 15 tekrarın altına düşmemek lazım.. Ben şahsen 3 le 20x3 yapıyorum hacim olarakta gözle görülür fark var 3 aydır aksatmadan uyguluyorum programımı. Bütün vücudu çalıştırmak için ayarlı dumbell almanı öneririm 18-20 kg luk alabilirsin dumbelları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jedi_Knight

Omuz kasları geliştirmek için küçük ağırlıklarla fazla tekrar yapmak daha faydalı oluyor çünki oradaki kaslar buna elverişli aynı karın kasları gibi.. Meslea 2-3kg dumbell la 15 tekrarın altına düşmemek lazım.. Ben şahsen 3 le 20x3 yapıyorum hacim olarakta gözle görülür fark var 3 aydır aksatmadan uyguluyorum programımı. Bütün vücudu çalıştırmak için ayarlı dumbell almanı öneririm 18-20 kg luk alabilirsin dumbelları.

bu konuda katılıyorum omuz kaslarıda kalf gibi yüksek gerilim isteyen kaslardır

beslenme olmadan vücut olmaz
  • Tavuk göğsünden ziyade but ye. Kırmızı et, balık fasulyeyi unutma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 0nly4y0u

simdi sana super bi hareket soylicem butun vucudu aynı anda calıstırıyor gunde 10 ardan 3 periyot yap fazla deil bu kadar yeterli

once yere sırt ustu uzan ve kulak hizanda 2 tane tutunacak boyuna demir veya yuksek sandalye ayagı 90 derecelik bir acıyla kollarınla onu sıkı tut

ve ayaklarını birleşti yuakrı kaldırmaya basla ayak kasların alt+ust karın kasları on+arka kol kasları goğüs ve sırt aynı anda calısıyor zor bir hareket ancak gunde 30 tane sana muthis bir vucut yapısı verir umarım sekli anlatabilmişimdi

eyw hocam sağol. demekki bizim 4'lük dambıllar bir işe yarımıyacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.