Şimdi Ara

Vücudumda pek bir gelişme olmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 buçuk aydır vücut geliştirme(!) yapıyorum. boyum 1.74 kilom başlamadan önce 53 tü. zayıf olduğum için kilo alma umuduyla başladım ama 55 kiloyu geçemedim. kaslarımda da çok az büyüme oldu. hala kollarım ince. uyku düzenim iyi. tiroid, testo seviyeleri normal. yoğurt, kırmızı et, baklagiller, kuruyemiş, sebze ve meyve yiyorum genelde. abur cubur ve şekerli gıdaları hiç tüketmem. bu şekilde de kilo alamadım ve tam bir hayal kırıklığı oldu. zaten içe kapanık ve depresif bir yapım var. şimdi tam oldu. ne dışarı çıkmak ne okula gitmek ne de insan yüzü görmek istemiyorum bu yüzden. ne yapmalı?

• Günlük kaç kalori alıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ayda bir şey olmaz anca toparlarsın biraz, zaman lazım.

• gainer sart. yoksa pek bekleme oyle 3 4 ayda uzay degisim.
  • 3 ayda ne değişim bekliyorsun ki ? en fazla kolların 1-2 cm büyür o da yeni başladığın için.
  • benim 5. ayda tricepsler gözle görülecek kadar çıkmıştı. 1 yıl oldu simdi. omuzlar biceps triceps de gözle görülecek güzel değişikler oldu. beslenme çok güzel olmadıkca ben gibi hafif degişimlerin olur :) beslenme çok önemli onu gerektiği gibi yaparsan olur anca. ben zevkine yaptıgımdan sorun olmuyor benim için açıkcası büyük değişim olmaması
  • un momento kullanıcısına yanıt
    gainer şartmış, anladım hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mike Toreno

gainer şartmış, anladım hocam.

şart tabi. varsa gainer disinda onerin sunda faydalansin burdaki kilo almak isteyen ektolar pro
    ''varsa gainer disinda onerin sunda faydalansin burdaki kilo almak isteyen ektolar pro'' türkçe çeviri ne zaman yayımlanır?
  • yemeklerine yağda yüzme derecesine kadar zeytinyağı kat(yağsız pişecek sonradan)günde 150gr fıstık tüket.Sonra editlersin konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mike Toreno

''varsa gainer disinda onerin sunda faydalansin burdaki kilo almak isteyen ektolar pro'' türkçe çeviri ne zaman yayımlanır?

iste cevap olmayinca boyle bos bos cevap verdigini sanirsin. yazik la kimin cocuguysa.
    cevap olmayınca demiş :D kardeş günlük kalorini ve makrolarını tamamlamak çok zor bir şey değil, tamamlayamıyorsan gainer alırsın. anladın mı? şart filan değil yani. asıl sana yazık, suç sen de değil BİM de. çok kalitesiz ürünler satıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mike Toreno -- 29 Eylül 2017; 18:27:14 >
  • Gainer şart hocam yoksa bu sporu boşuna yapıyorsun bu sporun %80 i gainerdir.. o gram hesabıyla hazirladigin yemekler , salonda akıttığın ter önemsiz önce gainer..

Ciddi yorum yapmam gerekirse 3 ay Doğal vücut geliştirme için kısa bir zamandır. ama yinede bir gelisim olmalıdır. Hiç gelişim yoksa birşeyler eksiktir. Antreman olarak antreman hacmi cok uzun olmasın kısa tut şiddetli antreman yap. İşin beslenme kısmı zaten daha önemli niye dersen beslenmeye dikkat etmezsen vücudun bı anda siskaya dönebilir yada yağ tulumuna donebilirsin. Birde kilon asla sabit kalmasın. Vücudun fazla yağlıysa ufaktan cutting moduna gir mesela. Kalori ihtiyacından 500 kalori kıs ayda 2kilo ver. Vücudun çok yağlıysa +20 yağ oranı gibi kistigin kaloriyi biraz arttirabilirsin 800-1000 arası mesela

1000 i asla aşma kısaca haftada yarım kilo ila bir kilo arası ver temiz iş olur. Yağ oranı %15 civariysa -500 üstüne çıkması tavsiye etmem ama. Yağ sorunum yok diyorsan bulking moduna gir. Amacimiz tabiki temiz hacim olduğu o için clean bulking yapmalisin. İhtiyacın olan kaloriye +300 ekle daha yukarısına çıkma yaglandirir. Ama fazla zayifim dersen +500 yapılabilir ama +300 yerine +500 yapinca daha fazla kas kazanmayacagini bil vücudun protein sentezi limitleri belli. Yeni başlayan adam bile vücudu zayifsa ilk bir sene maksimum 10 kg kas koyar. Oda mükemmel beslenen sporunu aksatmayan ilk bir senesinde olan biri için geçerli. Sonraki seneler yari yariya düşer. 500 yukarısı kısa zamanda zaten yağ tulumu yapar o yüzden daha yukarıya çıkma. Sonuc olarak yagsizsan % 8-12 arası her zaman bulking modunda ol yavaş yavaş kutle ekle. Vücut yağlıysa + %15 mesela cutting modunda takil. Hiçbir zaman sabit kiloda kalma. Sabit kiloyken gelişimin tam verimli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 29 Eylül 2017; 18:56:27 >

• Antreman programi nasildir?

• Arkadas 1.74 boyunda ve 55 kilo, %90 cok zayif, hafif yagli olsa da. Kilo vermesini onermeyin. 10kg almadan cut dusunmesin bile.

• Ilk 3 ayda bir sey goremezsin diyenleri dusunme, kaslar daha cok glikojen depolamaya basladigi icin gorunumde hafif degismeler olusmaya basliyor. Ama oyle 40cm kol da bekleme, 3 sene sonra bile degisemwyenler var. her seyi kafayla yapman lazim.

quote:

zaten içe kapanık ve depresif bir yapım var

Senin stres hormonlarin seni icten bitiriyor. Muhtemelen yuksek volume ile de bu durumu daha da ileri seviyeye tasidin. Ne kadar yedigini iyice sayman lazim. Zayif oldugun icin 400+ gr karb kaldirabilirsin. Gunde 120-140gr protein, 60-70gr yag ve 300-320gr karb alman lazim. Gunluk 2200 kaloriden baslayacaksin. Kilo alamiyorsan her 2 haftada bir 100 kalori karb ekleyeceksin.

Antremanlarin 35dk civarinda surmeli. Ne yaparsan yap 2 setten fazla yapma.

Iyi sporlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: semavi7

Günlük kaç kalori alıyorsun?

2000'e yakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Ilk 3 ayda bir sey goremezsin diyenleri dusunme, kaslar daha cok glikojen depolamaya basladigi icin gorunumde hafif degismeler olusmaya basliyor. Ama oyle 40cm kol da bekleme, 3 sene sonra bile degisemwyenler var. her seyi kafayla yapman lazim.

quote:

zaten içe kapanık ve depresif bir yapım var

Senin stres hormonlarin seni icten bitiriyor. Muhtemelen yuksek volume ile de bu durumu daha da ileri seviyeye tasidin. Ne kadar yedigini iyice sayman lazim. Zayif oldugun icin 400+ gr karb kaldirabilirsin. Gunde 120-140gr protein, 60-70gr yag ve 300-320gr karb alman lazim. Gunluk 2200 kaloriden baslayacaksin. Kilo alamiyorsan her 2 haftada bir 100 kalori karb ekleyeceksin.

Antremanlarin 35dk civarinda surmeli. Ne yaparsan yap 2 setten fazla yapma.

Iyi sporlar.

full body 8 tekrar 3 set halinde yapıyordum.

• Kalori dedigim gibi 2200 en az alman gerekiyor. Karbohidrat senin dostundur, stres horonlarinin etkisini dusurmen icin bol insuline ihtiyac var.

Full body senin gibiler icin cok uygun degil, ayni anda cok fazla kasa yuklenme yapiliyor, vucudun ve psikolojik saglik ona uygun degil. Hormon yapisini zamanla ve yavas bir sekilde degistirmen lazim. Alttaki linkte 4 gunluk Upper/Lower program var, ona basla, ama tum setleri 2’ye dusur. Haftada sadece 3 gun git, sirayla programdaki gunleri uygula.

https://www.bodybuilding.com/content/top-3-muscle-building-routines-max-muscle-gains.html

Yapamayna kadar zorlamak yok yok yok. Icinde 2-3 tekrar kalacak sekilde ayarla. Bu cok onemli. Zorlayrak calisildigi zaman kastan ziyade daha cok sinir sistemine yukleniliyor, senin icin uygun degil. Direk adrenal yorgunluk ile yine patinaj cekmeye devam edersin. Salondan cikarken mutlu ve keyifli cikman gerekiyor, ustunden tren gecmis gibi degil.

Gainer mainer bosver, ancak sismanlatir. Sana uzun sure yanan karb lazim. 300gr karb icin gunluk yemen gerekenler:

100gr yulaf - 60gr

2 elma - 50gr

2muz - 70gr

Haslanmamis 150gr pirinc(antreman sonrasi hasla) - 120gr

Ediyor 300gr - 1200 kalori. Bol sebze yersen 35-50gr oradan da gelir.

Protein tutturamam dersen antreman sonrasi icin toz alabilirsin. Ama zaten senin vucut agirligina gore fazla proteine ihtiyacin yok, bu yuzden gunluk yiyeceklerini az cok oturtman gerekecek. Proteinden ziyade daha cok karbonhidrata ve toplam kaloriye odaklan. Peofesyonel atletler bile 90-120gr tuketiyor, sana mi yetmeyecek.

En onemlisi, stresten ve depresyonsan uzak dur. Keyif aldigin seylere odaklan. Gerekirse seni bu duygudan cikarmak icin profesyonel destek al. Sahsen aliyorum, herkese tavsiye esiyorum.

Iyi sporlar.

• 3000'e yakın olması lazım. Yavaş yavaş arttır. Kalori sayarsan arttırmak daha kolay olur. Kilo almak istiyorsan olayın antremandan çok yemekle ilgili. Çok sert antremanlar yapma. Kardiyo falan sakın yapma. Bir 5 dakika ısın sonra gir. Benim tavsiyem sıfırdan 5x5 ile başla. Yani boş barla program düzenine göre arttır. Ve gidip boş beleş fastfood yeme ne kadar kalorisi yüksek olsada bir işe yaramıyor granierden farkı yok anca yağ ve su tutarsın temiz beslen.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.