Şimdi Ara

Vsync yi acmadan oyunlari oynayamiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
6.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende crysis 2 oynarken v-sync açık olduğu için max. 60 fps oluyor, ama 40 lara düştüğü zaman kasılma hissediyorum nedendir?
  • Gözün birkaç saniye boyunca sabit 60 fps'lik görüntüye baktıktan sonra, fps 50ye düştüğünde bile fark eder, 40lı fpsleri hayli hayli fark eder. Göz anatomisinin temel özelliğidir bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerroner -- 3 Mayıs 2011; 13:19:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerroner

Gözün birkaç saniye boyunca sabit 60 fps'lik görüntüye baktıktan sonra, fps 50ye düştüğünde bile fark eder, 40lı fpsleri hayli hayli fark eder. Göz anatomisinin temel özelliğidir bu.

ne yapmak lazım peki? normal bişey mi? sistem yetmediği için mi 40' lara düşüyo kasılıyo? ilk oyunlarda 30 fps altına düşmediği sürece kasıntı hissetmiyorum.
  • Normal birşey olsa gerek. Henüz satın alıp oynamadım ama GTX 460 seviyesindeki kartlar 1680x1050 çözünürlükte 40 fpsye düşebiliyor yoğun sahnelerde Crysis 2'de. Yapacak birşey yok.

İlk Crysis'de yoğun şekilde motion blur kullanıldığı için, ondaki FPS hissi normal bir oyundan çok farklıydı. Oradaki 30 fps başka bir oyundaki 60 fps akıcılığındaydı. O yüzden karşılaştırma yapmak çok doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerroner -- 3 Mayıs 2011; 13:49:54 >
  • Crossfire kullandığın için oluyor olmasın? CF sistemlerinde kasıyormus gibi gözükmesini engellemek için(Micro Stuttering) hep v-sync açın derler zaten? Yanlışmı hatırlıyorum...

Altaki konuda ayrıntılı olarak açıklamıs. Sanırım sizin yasadığınız sorunda bundan kaynaklanıyor..

http://forum.donanimhaber.com/m_45669794/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 3 Mayıs 2011; 13:55:50 >
  • Aslında arkadaşın sorunu ilk mesajında net olarak ortaya konmamış.Şimdi vsync açıldığında 200fps aldığın bir oyunu 60fps oynamak bir sorun değildir.
    Tearing ve takılma ayrı şeylerdir.Tearing dediğimiz ekrandaki görüntünün çok hızlı gelmesinden dolayı oluşan yırtılmalar, çizgisel kırılmalar şeklinde görünür.
    Takılma ayrı bir olaydır.Takılma eğer çift gpu (slı,crossfire) sistem ise görülebilir.Micro stuttering denilen olay.O da daha çok yüksek çözünürlüklerde ve full detaylarda meydana çıkar.Yani sistemi kastırmaya müsait,potansiyeli olan oyunlarda ortaya çıkar.Eğer Goldpunch takılma yaşıyorsan vsync açık yada kapalı,büyük ihtimal ms sorunu vardır.Eğer sadece tearing yaşıyorsan onu vsync açarak giderebilirsin.Vsync açınca 200fps aldığın oyunun 60a düşmesi sana hiçbirşey kaybettirmez.Sadece rakamsal fps değeri değişir aldığın görüntü hissi değişmez çünkü monitörün 60hz olduğu için 60fpsnin üstünde görüntünün gerçek akıcılığını hissedemezsin.120hz bir led monitör alırsan o akıcılık hissini gözünle görebilirsin.

Daha fazla irdeliycek bir tarafı yok aslında bu konunun

• quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN
    Ayrıca şahsen Vsync açmamın önündeki en büyük engel FPS'yi engellemesi değil "mouse lag" yaratması. Geciken mouse tepkileriyle oyun oynamaktan nefret ederim.

Vsync açıkken grafikleri kaldıramayan sistemler için geçerli, özellikle online oyunlarda sinir krizine yol açabilir.
  • Mesela garip olan;

Bir sahnede 50 fps aliyorum ve vsync kapali yinede 20 fps gibi kasiyor ve tearing olusuyor. Yani 60fps ustu olmasa bile tearing olusuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Mesela garip olan;

Bir sahnede 50 fps aliyorum ve vsync kapali yinede 20 fps gibi kasiyor ve tearing olusuyor. Yani 60fps ustu olmasa bile tearing olusuyor.

bunun telefonla falan fotoğrafını çekip koyarmısınız buraya.hem 20fpsymiş gibi kasılması hem de aynı anda tearing olması ve fpsnin 50lerle gezdiği esnada oluyor olması.
    farklı bir sorun olabilir.yaşadığınız sorunun net bir fotosunu çekip yada ss alıp koyabilirseniz.
    hangi oyunda oluyor bu? ayarlar nedir birde? fraps ve msi afterburner açarak osd(onscreendisplay ayarlarınıda açıp) fps görünür halde şu tearing olduğu anda foto çekip koyarsanız daha iyi yorum yaparız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 4 Mayıs 2011; 11:43:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

quote:

Ayrıca şahsen Vsync açmamın önündeki en büyük engel FPS'yi engellemesi değil "mouse lag" yaratması. Geciken mouse tepkileriyle oyun oynamaktan nefret ederim.

Vsync açıkken grafikleri kaldıramayan sistemler için geçerli

Hayır hepsi için geçerli.
  • Vsync açıldığında input lag dedikleri mouse gecikmeleri her sistemde olabilir güçlü yada zayıf.Yukarıda anlattığım çalışma prensibi ve buna bağlı olarak mouse hareketlerinin oyunda çizilen karelerle eş zamanlı yansıtılmamasından kaynaklanıyor.
  • quote:

Mouse Lag'ı tam anlamış mıyım? Fare hareketiyle görüntü arasındaki gecikme değil midir bu?

• @hedevilcate dead space konsoldan pcye port ve ilk oyunun kontrolleri berbat.burada görülen vsynctan kaynaklı durum değil.
  • quote:

born2bemad hocam, arkadaşımız kendinden emin yazınca; input lagı bilinçli olarak sordum, Dead Space vidyosunu da maksatlı olarak ekledim.

Dead Space (bildiğim kadarıyla) ATI ekran kartlarında daha fazla input lag sorunu oluşturuyor. Bu oyunda gerçek anlamda input lag sorunu mevcut. Bir kaç gün önce x4 955 işlemcili, 790 FX chipsetli sistemden 2500K'ye geçiş yaptım. Bu sistemle yaklaşık bir buçuk yıldır (60 Hz monitörüm varkende) Vsync açık input lag sorunu yaşamadım. Öyle bir sıkıntım olsaydı TiesTorN hocamla hemfikir olarak kesinlike Vsync kapalı oynardım oyunları, Tearing şöyle bi'köşede dursun.

• Arkadaşlar bende size şöyle bir soru sorayım.intel 2 cpu 6400 işlemcim ve gtx560 ekran kartım mevcut.Crysis 2'de vsync açıkmı oynamalım kapalı mı? Çözünürlük 1680x1050 oynuyorum.Ben bu ayarın ne işe yaradığını bilmezdim.Sizce bu ayarı açmak iyimidir yoksa kötü mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

@hedevilcate dead space konsoldan pcye port ve ilk oyunun kontrolleri berbat.burada görülen vsynctan kaynaklı durum değil.

VSYNC yi kapatınca düzeliyor ama.
  • d3doverridder kullanırsanız bi sıkıntı olmuyor diyebiliyorum bi deneyin isterseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

@hedevilcate dead space konsoldan pcye port ve ilk oyunun kontrolleri berbat.burada görülen vsynctan kaynaklı durum değil.

VSYNC yi kapatınca düzeliyor ama.

valla bende vsync açıkkende kapalıykende aynı gecikme var.sistemden sisteme farklılık gösterebilir ama ondaki bariz gecikme oyunun kendisinden.
    vsyncta aynı sorunu oluşturabiliyor fakat o oyundaki farklı onu demek istiyorum.

@hedevilcate doğrudur, zaten monitörde çok etken olabiliyor bu işlerde vsynca bağlı olarak.neden dersen ikiside 60hz biri samsung biri acer lcdlerde aynı sistemi bağlıyorum.vsync kapalı mesela just cause 2 bench alacam birinde resmen çizgi çizgi dalgalanmalar bariz bir şekilde görüyorsun öbüründe çok az belli başlı yerlerde görünüyor.animasyonun hızlandığı sahnelerde sadece.ama diğerinde tüm süreçte var gibi.kısaca biraz karışık mevzular.ama vsync tearingi çoğu oyunda kesiyor orasıda doğru. input lag online oynamadıkça büyük sorun değil bence.zaten o tarz oyunlarda reduce input lag gibi seçenekler oluyor.

@LawLess437 siz vsync kapalı oynayın crysis2yi.

• vsycn yi açık kapalı yaptım fakat bir fark göremedim.Dediğim gibi intel core 2 cpu 6400 , gtx560 4gb ram ile 1680 1050 en yüksekte oynuyorum.Vsycn'nin etkisi nedir.Benim okuduğum yorumlara göre anladığım fps yi sabitliyor takılma yaratmıyor gibi birşeyler anladım ben.Bana crysis 2 için açıkmı kapalı bırakmalıyım neden açık neden kapalı bırakmalıyım crysis 2 üzerinden birisi biraz açıklarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

vsycn yi açık kapalı yaptım fakat bir fark göremedim.Dediğim gibi intel core 2 cpu 6400 , gtx560 4gb ram ile 1680 1050 en yüksekte oynuyorum.Vsycn'nin etkisi nedir.Benim okuduğum yorumlara göre anladığım fps yi sabitliyor takılma yaratmıyor gibi birşeyler anladım ben.Bana crysis 2 için açıkmı kapalı bırakmalıyım neden açık neden kapalı bırakmalıyım crysis 2 üzerinden birisi biraz açıklarsa sevinirim.

arkadaşım küfür etsen daha iyi.yukarıda bir sürü mesaj atmışız dimi.hemen hazırlöp olsun istiyosunuz.konuyu okuyalim lütfen.vsynci anlatti herkes.crysis2yi senin sistemde kapalı bırakman daha iyi olur.vsync kaba tabirle çok güçlü sistemler içindir.yada işlem gücü monitörüne fazla gelenler içindir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.