Şimdi Ara

Vray material bulmak??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
8.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Ben 3dsmax e başlayalı 2-3 ay civarı oldu. Kendi render ı çok kalitesiz ve kaplamalar çok uyduruk durduğu için vray i öğrenmeye karar verdim. Fakat vray i öğrenmeye başlamadan önce techizatı tam anlamıyla oturtmak istiyorum. Bunun için vray material arıyorum. vraymaterial.de de var sanırım ama tek tek indirmeye başlarsam aylarımı alır. Bunu daha kolay yapabileceğim bir site var mıdır? Veya elinde toplu halde indirebileceğim bir adres olan varsa pm den gönderirse sevinirim. İyi günler. Teşekkürler şimdiden.



  • tüm malzemeleri naapacaksın herşeyiyle bir şehir modellemeyimi düşünüyorsun? ki öyle bile olsa o site biryere kaçmıyor ihtiyacın olan malzemeyi ihtiyacın olduğunda indirirsin birkaç dakikadan fazla zamanını almaz. zaten genelde sahnende kullanacağın özel malzeme sayısı 5-6 yı geçmez. onlarıda indiriverirsin. zamanla çok kullandığın malzemelerden bir arşiv oluşturursun. bir defada yüzlerce malzeme alıp arşiv oluşturursan o çöp olur hiçbir işine yaramaz.

    ayrıca vray kendi başına fotorealistik görüntüler ortaya çıkartamaz. eğer default render için çok kalitesiz diyorsan henüz ışık ve mazleme bilgin zayıf demektir. ışık ve mazleme bilgin yetersizken özel render motorlarında başarılı sonuç elde etmen çok zor.
  • Material dan kastım kaplamaydı. Yoksa tek tek parçaları birleştirip birşeyler çıkarmak kolay.

    Default render kalitesiz dememdeki kasıt kaplamalar çok basit duruyor. Vray ile alınan render ve vray in kendi kaplamaları ile çok daha güzel görüntüler elde edilebiliyor.

    neyse kendim indiriyorum beğendiklerimi. Artık ne kadar sürer bilmiyorum bak bak indir yaparken zaman oldukça hızlı akıyo ama yapabilecek birşey yok.
  • hazır birşeyden çok herzaman onu insanın kendisinin yapmasını öğrenmesi gerektiğine inanıyorum pier, 3ds max bilmiyorum ama mayayla ilgileniyorum, hazır kaplama kısa vadede işine yarar çabukluk açısından da ama, kendin öğrenirsen nasıl yapıldığını, hem hazır kalıplara uymak zorunda kalmazsın, hem de kendine en uygun kaplamaların olur. bende 5-6 aydır az buçuk öğrenmeye çalışıyorum mayayı, hazır kaplama, hazır model vs indirdikçe insanın kafası karışıyo hangisini kullanıyım diye, onun için en iyisi kendi ihtiyacını kendin gör kendi kaplamanı yapmaya çalış derim ben.

    maya ve 3ds max in render kalıplarının benzer olduğundan yola çıkarak yazdım. nacizane fikirlerimdir.




  • Kardeşim, herkes kendi arşivini kendi hazırlıyor. Hop diye hazır 10000000000 materiyel nereden bulacaksın? Gerek duyduğun sürece araştır, indir, kullan bu kadar...
    http://www.vray-materials.de Her türlü malzeme bulursun, çok iyi bir site. Ayrıcawww.google.com da çok iyi bir kaynak....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 8 Ocak 2009; 10:39:33 >




  • Evermotion Model bankasını indir güle güle kullan. Piyasada prof olanlar oradaki model bankalarında yer alan sahneleri değiştirip bankadaki modelleri ekleyip çıkarmak sureti ile F9 tuşuna basarak aylık en az 1500 YTL maaş ile çalışmaktalar... Kolay gelsin. ;)
  • Synfx

    Valla kendim nasıl yapacağımı bilsem uğraşır yaparım ama şimdi onlarla uğraşmak yerine en azından işi kavrayana elimi hızlandırana kadar hazır kaplamalarla birazcık gelişip sonra kendi kaplamamı yapmaya çalışayım diyorum.


    Alx

    Hocam ben zaten hoooop diye 100000 tane kaplama bulayım demiyorum toplu halde bulabileceğim bir yer arıyordum. vray-materials ı dün baya araştırdım ama niyeyse içindeki bir çok material bozuk çıktı.Yada benim şansıma artık bilemicem. Yine de sağolasın

    Garyosavan

    Dediğin doğru. Parçaları birleştir render al ile Dünya para kazanan insanlar var. Ama ben buna sıcak bakmıyorum. Sonuçta uğraşmam lazım. Emek harcayıp kafa patlatmam lazım. Yoksa ne önemi var öğrenmenin. Kopyala yapıştır rengi değiştir gönder diyerek tasarımcı olunmuyor malesef. Tabi ilerde işi öğrenince yapmaya başlarmıyım bilemiyorum




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tabi zaten piyasada işyerleri F9a basacak eleman arıyorlar. biri gelse şu F9a bassada 1500ytl versek diyorlar. Bu işi biraz bilenler böyle söylüyorsa bilmeyenler kimbilir neler düşünüyordur.
  • Valla şuan bir arkadaşım var bu işde oldukça iyi ama işsiz kaldı. Kriz nedeniyle işinden oldu. O yüzden ben bunu şuan için iş amaçlı kullanmak yerine hazır boş vaktim varken kendimi geliştirip belki askerden geldikten sonra iş amacına çevirmek. Bulduğum kaplamalar ve videolar yararlı oldu sanırım sabahtan beri harcadığım uğraş sonunda gerçekten düzgüne yakın render almayı başarabildim. Her ne kadar render ın bitmesini beklemesemde gördüğüm kısım beni ikna etti. Gerisi bilenlerin yardımıyla geliştirmeye kaldı. Ve farkettim ki artık sistemim bu iş için yetersiz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RicCo

    tabi zaten piyasada işyerleri F9a basacak eleman arıyorlar. biri gelse şu F9a bassada 1500ytl versek diyorlar. Bu işi biraz bilenler böyle söylüyorsa bilmeyenler kimbilir neler düşünüyordur.



    Acı ama gerçek... Patron denen adamlara real time modelleme biliyorum diyorsun. İç mimari örnek çalışmanız var mı diyor. Real time modelleme yapan adam sana box çizer. Gerçek mi fotoğraf mı ayırt edemezsin. Vray gibide 4 saatte render etmezsin. Evermotion ile hamal gibi masa sandalyeyi sağa soğa kaydırıp hazır ışıklandırılmış sahnede düzenleme yapmış ancak hayatında hiç model çizmemiş adamları işe alıyorlar... Durum bundan ibaret. Yazdıklarım deneyimlerle sabittir. Vray ile çalışanların tasarımlarına dikkat edin. Box modeling veya çok basit objeler ile yaptıkları şeylere tasarımımın gayet sade ve ergonomik olması için çalıştım şeklinde açıklamalar getiriyorlar. :)

    Örnek Linkler:
    Pepsi Makinesi
     Vray material bulmak??

    http://www.crymod.com/thread.php?threadid=42158

    HP Kutu
     Vray material bulmak??

    http://www.crymod.com/thread.php?threadid=42065

    HP PC Kasası
     Vray material bulmak??

    http://www.crymod.com/thread.php?threadid=42067

    Bunları hiçbiri hazır model değil. Gittim kendim fotoğraflarını çekip modelledim. İstediğin yerde kullan iki dakkada render alırsın. Vray sahnesindeki modelden ayırt edilmez. Ama Vray sahnesindeki gibi de saatlerce render almazsın. Hazır model kullanırsan Unrap, Texture ve modelleme bilmene gerek kalmaz. Ama bunları bilirsen hazır model kullanmana ve aramana gerek kalmaz. Düşük poligon ile bu tür şeyleri modellemek en fazla 10-15 dakika. Tabi içinde unwrap ve texture edilmeside dahil. ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GARYOSAVAN -- 8 Ocak 2009; 17:22:28 >




  • Valla yardımlarınız için çok teşekkür ederim ama ben hazır model kullanma niyetlisi değilim pek. En azından işi kapana kadar. Yinede bu konu burda kaldığı sürece yardımcı olacaktır herhalde
  • Hah şöyle kıvama gel. :) Max 9'da tutorialler var. Satranç taşlarından başla. Temeli o modellemenin.
  • İyi de ben zaten hazır model istemedim ki başından beri sadece vray kaplama bulabileceğim siteler falan istiyodum. Kendim modellemeye çalışıyorum zaten. Bu arada satranç taşı tutorial i nerde? Ben google dan bi resim buldum onunla uğraşıyorum mesela. EN azından kaplamayı öğrenmek için uğraşıyorum sadece. Modelleme değil:)
  • Satranç taşı tutorial'i max'te help kısmındaki tutorials'de. Kaplama işine girmeden önce modelleme bilmen lazım. Kaplama Unwrapsiz olmaz. Unwrap ve Texture modellemede en çok zaman alan iştir. Materyal arayacağına fotoğraf makinesi al kendin çek texture yap. Çok daha hızlı, kolay ve kaliteli olur işlerin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GARYOSAVAN -- 8 Ocak 2009; 18:19:00 >
  • Oldu ona bi bakayım o zaman önce. Teşekkür ederim yardımın için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.