Volvo XC40 Kullanıcıları (301. sayfa)

-
-
İyi indirim yapmışlar, belki çok arabası olan şirket filandır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
https://www.sileceksepeti.com/kategori/xc40-2018-2021
Ön ve arka silecek buradan bakabilirsiniz
Benim 2024 e kadar uzatılmış garanti var mecburen servise devam.
Ben N11 den aldım. Ön takımı 301, arka sileceği 132ye.. 40-50 de black friday indirimi yaptılar. Toplam 385 TL ödedim.
Şimdi ön takım 311 arka 148 olmuş. Black friday indirimi hala var mı bilmiyorum.
Önleri taktım da arkayı beceremedim. Kapalı garajda karanlıkta. Bu akşam açık havada deneyeceğim. EDİT: Öğlen arasında arkayı da değiştirdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 29 Kasım 2022; 14:10:25 >_____________________________ -
Özel bir kampanya olmadıktan sonra %20'den fazla indirim zor, bu orandan daha fazla indirim alanın servisten geçmişten kalan bir alacağı vardır diye düşünüyorum.
Garantinin devam etmesi için bakımların düzenli olarak yapılması şart. 4 yıllık garanti sürecinde çıkabilecek bir şanzıman arızasında oto sanayide bile 40.000 TL masraf çıkartabilir.
Motor içindeki bir arızada ise motor yedek parçaları yaygın olmadığı için(krank-silindir kapağı-pistonlar vs..) 50.000 TL'den az bir rakama motor yaptırmak imkansız hale gelecektir.
Bu yüzden garantisi bitene kadar servislerde bakım yaptırmak olmazsa olmaz.
Motor yağının ve yağ filtresinin yıllık değişmesine karşı değilim, motoru uzun vadede koruyacak bir hamle oluyor.
Fakat 5000 km kullanılmış aracın hava,polen ve yakıt filtrelerini değiştirmek çok saçma, araç ekstrem bir ortamda kullanılmıyorsa tamamen gereksiz.
Heleki polen filtresi, 900 küsür TL fiyatı var, içinden 100 metreküp bile hava geçmemiştir belki, değiştirmek tamamen israf, en azından müşteriye sorulabilir değiştirmek istiyor musunuz diye. Aracın mekanik-elektronik hiçbir aksamını etkilemeyen, sadece sürücünün temiz hava alabilmesi için tozları-partikülleri tutan filtrenin fahiş ücretlerle garantiyi bozma tehtidiyle değiştirilmesi yanlış bir uygulama...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU -- 30 Kasım 2022; 9:4:32 >_____________________________
-
5500km de ilk servis için randevu aldım.Polen filitresi değişirse çıkan parçayı istemeyi düşünüyorum.Fabrikadan gelen orjinal bir ürün elimde bir tane olmasında zarar olmaz :)
_____________________________ TA1ACW -
Merhaba arkadaşlar şu sinir bozucu limitör saçmalığını kaldırtırsam garantim yanıyor mu kesin olarak ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Ryzen 5 5800x, NZXT X62 - EVGA FTW3 ULTRA RTX 3080 ti - Gigabyte X570 Gaming X AM4 DDR4 - 2×16 G Skill Trident Z Neo 3600MHz - Adata XPG Spectrix S40G 512GB M.2 SSD - Samsung Evo 870 500 GB SSD - Samsung 980 Pro 1 TB M.2 SSD-Seagate Barracuda 1TB HDD - Asus Rog Strix 1000W 80+ Plus Gold - COOLER MASTER MasterCase H500P Mesh White - LG C2 42" OLED -
Dün altunizadede bakımdan aldım aracı öncesinde yapılanları sordum ki cam suyu fln yazmasinlar. Adamın yapılmadan önce saydiklarinda yoktu tamam iyi. Aracı aldım cam suyu yazmislar. %10iskonto ile 6200 kusure geldi. Arac 3yil garantiliymis 2 kere daha mecburum maalesef:(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Merhaba,
Aracın yazılımına müdahale olduğundan dolayı üreticinin garantiyi yakma hakkı bulunmaktadır. Olabilecek bir mekaniksel veya elektroniksel arızada hız sınırının kaldırıldığı anlaşıldığı anda aracın onarımını yapmayacaklardır.
_____________________________ -
2021 aralık çıkışlı xc90 da 195km hızı gördüm hız limiti açıkmı acaba.Önümüzdeki hafta yıllık servis için gideceğim yazılım güncelleme benim talebim olursa mı yaparlar yoksa güncel yazılım çıktıysa otomotik yaparlarmı.Bu arada yazılım güncellenirse hız limiti ne olur merak ediyorum.Gidip göreceğiz :)
2021 aralık çıkışlı olabilir ama araba 2020 fabrika model yılı ise hız sınırı 210dur otomatikman.
Garanti dahilinde, rutin bakım paketinde tüm yazılım güncellemesi yüklemeleri ücretsizdir. Ama bakım paketinden bazı şeyleri çıkarttırırsanız, bu sefer güncelleme ücreti isteyebiliyorlar.
Yazılım güncellemesi fabrika çıkışı hız sınırını değiştirmiyor.
Hız sınırını dışarıdan müdahale ile kaldırmak kolay deniyor , yapan firmalar var ama o zaman araç garantiden çıkar.
Lastik durumlarınız nasıl. Benim araba 2020 T3 otomatik. Continentallerle geldiler. 25bin km iyi iş çıkardı lastikler ama şimdi çok acaip sarıyor. En ufak ıslakta tozda kayıyor. Resmen buzda gidiyor gibiyim.
Benzer durumu yaşayan var mı ?
Şu 4 mevsim lastiklerini önerir misiniz. Michelin cross climate 2 falan.
Kişisel tercihim tavsiye değildir, yazın yazlık kışın kışlık kullanmaktan yanayım daha önce michelin 4 mevsimini aldım hiç menmun kalmadım özellikle yazın ses ve titreme beni rahatsız etmişti
Benim 30 bin oldu ama kayma vs yok, tabi kışlık yazlık iki takım var
lastik konusu yaşadığınız yere bağlı. Ben İstanbul’dayim, Volvonun yanında bwm var ikinci araç olarak, 5 senedir cross climate kullanıyorum. Önceden Pirelli kar lastikleri vardı, cross climate lar dan çok daha fazla memnun kaldım. Volvo nun lastikleri değişim zamanı gelince cc takacağım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Merhaba
volvo hybrid - plugin - elektrikli batarya ve sistem için uyguladığı garanti süresini açıkladı mı acaba?
Volvo ya Mail atıp sordum ama herhangi bir cevap dönmediler.
yurt dışında 8 yıl 150 000 km uygulayan ülkeler var ama henüz bizde bir açıklama göremedim
Çoğu marka türkiye için garanti süresini yayınlamış durum da.
Volvo türkiye için bir bilgi yok.
Mailime kaç gündür cevap ta dönülmedi.
Bataryalar 8 yıl 160.000 km olması lazım.
Fakat diğer ünitelerin garantileri aracın garantisi ile aynı yani 4 yıl 100.000 km. +1 yıl ilave garanti paketi alarak diğer elektronik aksamların da garantisini 5 yıla çıkartabiliyorsunuz.
Arkadaşlar merhaba , yakıt tüketimleriniz ne durumda ? Araç baya baya yakıyor sanki . T2 2023 MY, 2022 trafiğe çıkış benim aracım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X