Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (184. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.822
Cevap
113
Favori
671.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ilk günden beri yapıyor, silecek lastikleri iyi durumda, sizde sorun yaşanmıyor sanırım, bugun bir fotografını çekip paylaşmaya çalışacağım.
  • turkish80 T kullanıcısına yanıt
    merhaba
    yaklaşık 3 haftatır d2 cc kullanıyorum bu tür bir sorun hissetmedim ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: volvod2

Herkese selamlar,

Forumda tüm arkadaşların çok yararlı mesajlarını okudum ama yine de aklıma takılan sorular var yanıtlarsanız sevinirim. Bende d2 powershift Premium var. R-design isterdim ama olmadı :)

1- Bu araba yazılımıla güçlendirilebiliyor mu ? Polestar sitesine baktım ama d2 için geçerli değil diyor bu. Sizin bir bilginiz var mı ?

2- Araba sport modda çok daha kolay tepki veriyor. Ben ilk 1000-1500 km hiç sport modda ve devirli kullanmadım. Yeni yeni kullanıyorum. Sport mode'u daha önce mi kullanmalıydım rodaj açısından ?
    ve sport modda kullanmak tüketimi ne kadar farkettirir böyle kullanmak ?

3- Cahil sorusu : Ön camın ordaki aparat nedir :)

4- d2 r-design'ın sadece tasarımsal farkları var motorları aynı bildiğim kadarıyla düz d2 ile. Şekil şemal olarak r-design'sal değişiklikler yapılabilir mi ? Yoksa satıp tekrar r-design mı alayım ?

5- Son sorusu sitedeki LED far upgrade'i için ne dersiniz ?

Saygılar herkese.

1- D2 için resmi bir yazılım yok kentiniz 3. parti uygulamalarla dışarıda chip yaptırabilirsiniz tabi motorunuz garanti dışı kalır anlaışırsa.

2- hiç bir sıkıntı yok rotaj süresinde kullanmamanız yerinde bile olmuş denebilir keyfinizce kullanın artık. Sport mod yakıtı kullanıma bağlı olarak etkiler direk şu kadar lt demek bence yanlıştır.

3- sol taraftaki şeffaf plastikse bahsettiğiniz part bileti, site kartı vb. bir çok amaçla kullanabilirsiniz.

4- motorlar aynı teknik olarak bir fark yok, aracınıza bir şeyler katmak istiyorsanız r-design a benzetmek yerine farklı şeyler yapabilirsiniz. aracımız piyasa aracı olmadığından sağda solda bu tarz parçalar bulmanız imkansıza yakın ama daha farkl tampon ve jant kitleri var volvo servisterinde adı kinetik kit gibi bişiydi sanırım.

• Merzah kullanıcısına yanıt
    merhaba

3 haftalık d2 1.6 cc kullanıyorum ,, araç ortalama 6,2 / 6,3 lerde geziniyor ,, iki önceki arabam c180 benzinli bir araçtı 7,7 ve 8 lerde ortalama yakıtı vardı (270 tork vardı onda) çok fazla km yapan birisi olmasam da yeni aracımda tercihim dizel oldu
    180 beygir bir araç bence 8 lt geçebilir 1,5 tonluk bir araçtan bahsediyoruz ,,İstanbul trafiğide malum
    ben cc alırken iç döşeme rengi standart geliyordu dış rengi raw bakır almıştım içi bej geldi beni rahatsız etmedi ama hızlı kirlenecek gibi duruyor (c180 de de yaşamıştım bunu onunda içi bejdi ) bir önceki arabam deri koltuktu ve inanın sıcakta hiç ama hiç çekilmiyor (tamamı deri)
    jantlar 17" görüntüyü çok çok etkileniyor (siyah jant var üzerinde) ve bence bu araçta 16" çok hoş olmayacaktır ( 16" kullanmadığımdan performans yorumu yapamıyorum)
    paket olarak Premium araç aldım artı ödeme yaparak cc için yan plaka ve geri görüş kamerası eklettim + tft ekran hediye geldi araçta geri görüş kamerası bence mutlaka olmalı inanılmaz katkısı var ve güven veriyor

işin özetinde ben ihtiyacım olan ve görselde katkısı olacak ürünleri / paketi tercih ettim ,, şu anda da gayet keyifli kullanıyorum

sport mode d2 nin performansı oldukça iyi ,, ses geçirme konusunda çok rahatsız edecek bir ses almadım uygun bir yolda 180 km ye kadar geldim ama rahatsızlık hissetmedim (titreme "0" dı)

herkese kazasız günler dilerim

• arabaci_58 üstadım çok teşekkürler cevapların için.
  • Birkaç kere daha dile getirdiğim bir konu, özellikle artan V40 Kullanıcıları beni çok mutlu ediyor. Bir V40 organizasyonu Şart oldu artık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: espesito

quote:

Orijinalden alıntı: dgnkr

Bluetooth rdesign pac'da bulunan ses sisteminde mevcut. PCC ister tek olarak isterseniz bir paket içinde (adını hatırlamıyorum) daha uygun fiyata temin edilebilmekte. PCC'nin 1500 tl civarı bir etiketi vardı bir zamanlar...

Arkdaşlar şu an bayii tarafından iki teklif aldım kararsız kaldım yardımlarınızı bekliyorum ilk teklif v40 r design r design paket+panoramik tavan hız sabitleyici +arka kamera 100800 tl diğer alternatif v40 cross country advance modeli+ 17 inç jant tekstil/t-tec kömür döşeme kömür iç bölüm+arka kamera 10800 yani ikiside aynı fiyat siz olsanız ne yaparsanız siz kullanan arkadaşların fikri çok önemli fikirlerinizi bekliyor olacağım şimdiden teşekkür ederim

Dostum selam. Alacağın araç şimdiden hayırlı olsun. Acaba hangi satıcı ile pazarlık yapıyorsun. Ankaradaki Volvolar pek fiyat inmiyor. Zaten 6000tl indirim var diyorlar. Bana r-design+r-design paket ve cam tavana 99700tl dediler.

Bu arada arkadaşlar bir iki sorum olacak.

1- Acaba stoktaki arabaları mı almak mantıklı yoksa 3 ay beklemek mi bilemedim. Kiminin rengi güzel değil kiminin döşemesi, kiminin de jantı. Eşim de beklemek istemiyor:)) Arada kaldım biraz. Pazarlık yapsam stoktakilere daha fazla indirim uygularlar mı acaba?

2-R-design+r-design paket arasında sadece görsellik açısından mı fark var. Koltuklar, egzozlar, cam çıtaları, ön ızgara vs. Komfor açısından bir farkı var mı? Örneğin xenon farlar iki donanımda da aynı mı. Direksiyona duyarlı mı?

3-Start-Stop bütün araçlarda standat mı? Yani sanırım hiçbirinde anahtar çevirmiyoruz artık, trafikte falan motor kapanıp çalışıyor.

4-Sensus connect ile aracı uzaktan çalıştırma, ısıtma, soğutma gibi şeyler yapılabiliyor mu? Bu özellik varsa ekstra ücretle mi aktif olabiliyor? Sesle komut özelliği kullanışlı mı? Bluetooth telefon standart mı?

5-Sonuncu ve en önemlisi:)) Sensus connect ile sensus connected touch arasında ne farklar var? Bildiğim kadarıyla 2014 model araçlara connected touch takılamıyor. Acaba 2013 model araçlarda bu özellik standart mı yoksa 2013 modellerde sensus 3 var ve ekstra mı taktırıyoruz? Root yapıldıktan sonra android tablet gibi kullanılabiliyor ve vınn gibi cihazlarla internete bağlanabiliyormuşuz. Sensus connect ile de internete usb vınn ile bağlanabiliyor muyuz? Navigasyon ve haritalar ekstra ücretli mi? Acaba bu yüzden gidip de sıfır yerine 2012-2013 model bir araç almak mantıklı mı? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 16 Aralık 2014; 23:41:10 >

• Beklerseniz zamli alabilirsiniz. İndirimlerden faydalanin derim. Onceden guzel indirimler uyguluyorlardi ancak talep baya artmis. Volcar altunizade izlenimlerim ve duydugum satislarin cok iyi oldugu yonunde.

Konfor ayni. Farlarda xenonluysa aktif far standart olarak geliyor.

Tam bir bilgim yok ama start stopsuz arac gormedim.

Sensus connectlerde oyle bir ozellik malesef yok. Sesle komut dili ingilizce yaparsaniz calisiyor ve gayet basarili. Bluetooth standart diye biliyorum.

Connected touch dokunmatik ve android tabanli.Connect le aralarinda sadece bu fark var diye biliyorum. 2014 ten sonrasina takilmiyor dediginiz gibi.

Navigasyon icin ekstra ucret aliniyor. 0 veya ikinci el tercih meselesi. Butcenize uygun daha donanimli arac bulabiliyorsunuz. Temiz bulmak sikinti yaratiyor ama :)

s60 sahibi olarak bilgim dahilindekileri yazdim yanlisim varsa duzeltiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pxshadowz -- 17 Aralık 2014; 0:42:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstat vakit ayırdığın için teşekkür ederim.
  • 2015 modeller satışta ve internet tuşuna basıp internette bağlanabiliyor..rootlanip navigasyon yüklenebilir belki.Sadece fikir yürüttüm..Keşke direksiyon daha spor olsaydı diyeniniz var mı? Görüntü olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfadent -- 17 Aralık 2014; 11:20:26 >
  • Benim aracimdada internet var yanliz artik android sistem yok. O yuzden rootta olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grknky

merhaba

3 haftalık d2 1.6 cc kullanıyorum ,, araç ortalama 6,2 / 6,3 lerde geziniyor ,, iki önceki arabam c180 benzinli bir araçtı 7,7 ve 8 lerde ortalama yakıtı vardı (270 tork vardı onda) çok fazla km yapan birisi olmasam da yeni aracımda tercihim dizel oldu
    180 beygir bir araç bence 8 lt geçebilir 1,5 tonluk bir araçtan bahsediyoruz ,,İstanbul trafiğide malum
    ben cc alırken iç döşeme rengi standart geliyordu dış rengi raw bakır almıştım içi bej geldi beni rahatsız etmedi ama hızlı kirlenecek gibi duruyor (c180 de de yaşamıştım bunu onunda içi bejdi ) bir önceki arabam deri koltuktu ve inanın sıcakta hiç ama hiç çekilmiyor (tamamı deri)
    jantlar 17" görüntüyü çok çok etkileniyor (siyah jant var üzerinde) ve bence bu araçta 16" çok hoş olmayacaktır ( 16" kullanmadığımdan performans yorumu yapamıyorum)
    paket olarak Premium araç aldım artı ödeme yaparak cc için yan plaka ve geri görüş kamerası eklettim + tft ekran hediye geldi araçta geri görüş kamerası bence mutlaka olmalı inanılmaz katkısı var ve güven veriyor

işin özetinde ben ihtiyacım olan ve görselde katkısı olacak ürünleri / paketi tercih ettim ,, şu anda da gayet keyifli kullanıyorum

sport mode d2 nin performansı oldukça iyi ,, ses geçirme konusunda çok rahatsız edecek bir ses almadım uygun bir yolda 180 km ye kadar geldim ama rahatsızlık hissetmedim (titreme "0" dı)

herkese kazasız günler dilerim

Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler.

V40 düz benzinli kullanan bir arkadaşımda çok yaktığını söyledi hemde onunki 150 beygirlik bir V40. Bende aracı çok kullanmasamda dizelden yana kullanacağım sanırım tercihimi umarım pişman olmam. Öyle sanıyorum ki pişman olmam çünkü bakıyorumda herkes dizel araç alıyor artık benzinli daha az gibi. Bir diğer konuda çok hız seven yada sürekli hız yapan biri değilim o yüzden o kadar yüksek bir performans benim için doğru değil diye düşünmeye başladım. Geriye ses kalıyor onada sizde yok diyorsunuz birkaç kullanıcıda aynı şeyi söylemiş demekki çok ses yok dizel araçta.

Bej banada çabuk kirlenir gibi geldi. Sanırım elit görünümden vazgeçip siyah ve kumaş tercih etmek gerekecek. Derinin yazları sıkıntı olduğunu bende duydum. Bir diğer kötü yanı deri için periyodik bakım gerekiyormuş.

Jant olarak herkes 17 diyor yolu hissetme ve yakma biraz daha fazla oluyormuş ama genel olarka herkes 17 seçiyor bende öyle yapacağım sanırım.

Paket olarak dolu bir paket Advance ve mutlaka driver safe ile birlikte düşünüyorum. Aynı zamanda burada önerilen geri görüş kamerası, keyless, tft ekran gibi bazı ek özellikleride isteyeceğim. Çünkü bu aracı uzun süre kullanamyı düşünüyorum ki Volvo alınca 3-5 senede vazgeçilmez diye düşünüyorum. V40 a bindikten sonra rakibi olan diğer tüm araçlar oyuncak gibi gelmeye başladı inanın bu bile tercih için çok büyük bir kriter bence.

Geriye iki sorun kalıyor;
    - Panoromik tavan olmalı mı olmamalı mı? Görüntü olarka çok güzel evet ama hem pahalı hemde ileride sorun yaşatır mı?
    - Yıl sonu indirimlerini kaçırmak üzereyim, ocaktan sonra almaya kalktığımda çok mu zamlı olur acaba? ötv ile ilgili bir çok dedikodu var bakanlarımız yok mok diyorlar ama bedelli içinde öyle diyorlardır hiçbir söze güven olmuyor biliyorsunuz.

Son olarak düşündüğüm renk ve modelide paylaşmak istiyorum. Önerilerinize açığım. Burada kullanan, yeni alan birkaç aydır kullananlar eminim çok güzel fikirler verebilirler yeni alacaklar için.

Volvo V40 Advance + Driver Safe

Motor & Şanzıman: D2 6 vitesli Powershift
    Renk: 714 Osmiyum Gri metalik
    Kaplama: Kömür dekor kaplamalar, parlak tuş takımı çerçeveli
    Döşeme: Tekstil Kömür döşeme, Kömür iç bölüm P000
    Direksiyon Simidi: Deri direksiyon simidi, 3 kollu (Standart)
    Vites Kolu: Deri vites kolu topuzu (Standart)
    Jantlar: A 17 inç 7x17x50
    Ses Sistemi: "High Performance" Multimedia, Bağlantı Özelliği

• Bence indirimleri kacirmadan alin. Otv olmazsa araca zam yaparlar birsey olur :-) tft ekran advance modelde standart istemenize gerek yok.
    Renk olarak power mavisini gordum ve hayran kaldim acikcasi keske kendi s60 aracimi da o renk alsaymisim dedim. Bayide o renkte bi arac bulabilirseniz mutalaka bakin derim.

11 senedir Volvo ile icli disliyim babam sayesinde. direksiyona oturduktan ve surdukten sonra aractan vazgecemiyorsunuz. Motor&sanzimani haric(D2 motor kullanmadigimdan dolayi) aracinizdan memnun kalcaginizdan eminim.

Edit: Blogunuzdada yazmisim ama tekrarlamis oldum :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pxshadowz -- 18 Aralık 2014; 2:38:27 >
    Alacağınız araç ,şuan bayinin elinde kalan araçlar arasından olacaktır. Vereceğiniz kararı etkileyecek en önemli etken bu. Bayilerde istediğiniz Donanıma yakın bir araç varsa fiyat avantajını kaçırmamak için kesinlikle alın. Zevkinize uygun bir araç istiyorsanız zam olayını Göze alarak sipariş vermenizde fayda var.

merhaba

hız tarafında bende çok agresif değilim ancak çevre yolunda bahsettiğim şekilde 180 km ve biraz üstüne hemen ulaşıyor bunun haricinde sport mode verimi sanırım sizide mutlu edecektir

bej renk evet soru işareti ?? ama kesinlikle aracın içini daha ferah hissettiriyor

ben kendi düşünceme göre eklettiğim özelliklerle advance ihtiyaç duymadım ama tabi bu keyif işi yani kişisel karar yorumum doğru olmaz

panoramik cam özelliği : aracımı almadan önce çok fazla yorum okudum video izledim ve ben panoramik bir tavana ihtiyacım olmadığını anladım sebepleri

-açılmıyor (aralanmıyor)
    -araç içi yüksekliğini etkiliyor baş seviyesi
    -ön tarafta oturanlara bir etkisi yok (bu araç için)
    -daha önceki tecrübelerime istinaden yazın inanılmaz rahatsız ediyor ,, kapatılabilir özelliği var ancak o zaman panoramiğin bir anlamı kalmıyor (bendeki araç cc olduğundan üst tavan çıtaları var bu da araca bir görsellik katıyor)

diğer arkadaşlarımın yazdığı gibi indirim eldeki stokla ilgili olsa gerek belli bir rakamın altına zaten inmiyorlar (ÖTV benim şahsi görüşüm olabilir geçtiğimiz aylarda çok konuşuldu , ateş olmayan yerden duman çıkmaz ,, ancak ekonominin dinamiğine göre eğer hareket olsun satışlarda istenirse ertelenebilir ,, riski alma kararı sizde)

renk tercihim raw bakır oldu siyah jantlarla çok şık duruyor ,, gri sanki standart bir araç gibi resmi bir araç gibi gösteriyor bu araca biraz daha spor sanki (mavi ve benzeri renkleri siyahla yakıştıramıyorum,, ön kısım ızgara vb ve yanlarda siyahlıkları mavi renkle bir arada ben beğenememiştim) lacivert pantolon ve siyah ayakkabı gibi (şahsi görüşüm)

umarım en doğru ve içinize sinen kararı verir uygun fiyatta da alırsınız

• grknky kullanıcısına yanıt
    Panoramik cam konusunda bir ekleme yapayım.
    Yazın perde açık olsa bile kesinlikle rahatsız etmiyor çünkü cam çok enteresan bir şekilde ışığı kırıyor.
    Mesela şirket aracı olarak kullanmakta olduğum GLA da cam tavan var öğlen güneşinde perdeyi kapatmak zorunda kalıyorum.
    Volvo da bu durum yok zaten cam tavana baktığınızda koyu lacivert.
    Cam tavan zevk işi ama araca kattıklarını ancak kullanan anlar.
  • Hakli olabilisiniz ben c180 ve freelanderda kullandim ikiside rahatsiz etmisti beni..belki volvoda kullanilan cam daha faklidir
    Volvoda kullanmadigim icin yaptigim yorum dogru olamayabilir
    Tesekkurler

• @Pxshadowz evet kesinlikle haklısınız aracı kullandıktan sonra iş çok değişiyor. Volvo konusunda tek midemi bulandıran kısım çinlilere satılmış olması büyük bir kısmının. Bu ielride sorun yaratırmı bilemiyorum ama çin üretimi Volvo nasıl olur düşünmek bile istemiyorum. Marka değerini çok kötü bir şekilde düşürüen bir gelişme Volvo gibi bir marka bu hatayı nasıl yapıyor anlayamıyorum gerçekten. Bu kadar büyük bir marka ve güvenlik derken ilk akla gelen marka iken çinlilerle neden ortaklık yaparlar anlamıyorum. Irkçı değilimdir yanlış anlaşılmasın ama kalitesizliğin medari iftiharı çinlilerden uzak durmalı diye düşünüyorum.

@dgnkr bayide kalan araçlar istediğim renkte değil ne yazık ki. Bu aracı aldığımda uzun zaman binmeyi düşündüğümden, istediğim aracı almak istiyorum aslında. Pahalı olacaksada olacak artık o da şanssızlığım diyeceğim yapacak bir şey yok. İstemediğim bir aracı alınca daha mutsuz olurum kesin. Zaten uygun fiyatlı alabilsem birşeyi şu ülkede dişimi kırarım :)

@grknky dizel konusunda artık netleştim diyebilirim. 150hp modelini kullanan arkadaşımında aracını satıp dizel almayı düşündüğünü duyunca. Bej ferah hissettiriyor ama kirlenme sorunu olacaktır başa çıkılırmı bilemiyorum. ÖTV belasından kurtulamayacağımı düşünüyorum ne yazık ki... Panoromik tavanı çok beğeniyorum eğer imkanlarımı zorlayabilirsem almayı planlıyorum. Ha ileride sorun yaparmı ne olur ne biter bilemiyorum ama bu kadar çok yapıldığına göre ve kimseden de bir şikayet olmadığına göre demekki sorun olmuyor diye düşünmeye başladım. Renk olarak mavi beni de çok etkiledi, çok iddalı ama iddalı olacak yaşları geçtim :) o yüzden füme yani osmiyum gri sanırım katalogdaki adı onu düşünüyorum. Füme renk çok yakışmış hem çok beğendim.

Bakalım hayırlısıyla alabilirsem, güzel bir arabam olacak gibi görünüyor.

• Bu arada premium C segmentindeki araçlarla ilgili bir seçme rehberi niteliğinde bir yazı hazırlamıştım, umarım beğenirsiniz.

Benden Notlar
    C Premium Segment Otomobil
    http://metinyilmaz.me/c-premium-segment-otomobil

• Çinlilere satilmasi aslinda pek birsey ifade etmiyor. Sadece maddi destek sagliyorlar. Çin fabrikasi sadece Çine ve cevresine uretim yapiyor. Amerika ve avrupaya İsveç ve Belçika fabrikalari üretim yapiyor. Yönetim gene İsveçlilerde. Korkunuz olmasin :)
  • 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.