Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (181. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.822
Cevap
113
Favori
671.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • v40 kesin zarar ettirir diyorlar ama geçen yıl eylül ayında kafamda olan ve almayı düşündüğüm iki aracın ozamanki fiyatı ve şuanki 2. el değerlerini yazayım

Audi A3 1.6 tdı otomatik ambition spor koltuk kare direksiyon xenon led far cam tavan : 96.000 TL son fiyattı

V40 R-Design + R-paket cam tavan hız sabitleme deri koltuk koltuk ısıtma 86.000 tl ye aldım.

Benim aracımı denemek için yaz ortalarında satış ilanı koymuştum 92.000 tl civarı gibi alıcısı rahat olabileceğini gördüm 2 gün içinde, kapısı boyalı olmasına rağmen. Yani 1 yıl kullanıp satsam karım tl bazında 6000 TL

Aynı A3 şuan ikinci elde 95.000 tl civarı. Zarar 1.0000

Sırf ikinci eli yok diye düşünüp dizel otomatik v40 almaktan vazgeçenler bence bir kez daha düşünsünler zaten aldıkları 100.000 liralık hb premium araçlar, bu sınıfta kolay kolay zarar etmeme durumları olmaz a seriside 1 seriside hepsi az çok kaybettirir, aralarındaki kaybettirme farkıda bir kaç bin tl yi geçmez araçta bir sorun çıkmadıkça, o yüzden bu segmentte dizel otomatik alırken piyasasından ziyade piyasası yok diye almadığınız aracı her gördüğünüzde iç geçirmek yerine hoşunuza gideni alın; o fiyatlara d segmenti araçlar varken c segmenti hb araç alan biri yılda 1000 tl fazladan zarar etmeyi hiç düşünmeden göze alabilmeli bence. ( son 1 yılda dizel otomatik v40 zarar ettirmedi ama yinede ettireceğini varsayarak)

• Açıkçası ben Volvo'nun bu senelerden sonra ülkemizde 2. el de değer kaybının fazla olacağını düşünmüyorum. Çünkü satışları baya bir arttık. Bu sene aralık ayına kadar totalde 6700 araç atılmış. Önümüzdeki sene için beklentileri 10.000 civarı. Satış rakamları arttıkça da 2. el de değerinin düşmeyeceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pxshadowz

Açıkçası ben Volvo'nun bu senelerden sonra ülkemizde 2. el de değer kaybının fazla olacağını düşünmüyorum. Çünkü satışları baya bir arttık. Bu sene aralık ayına kadar totalde 6700 araç atılmış. Önümüzdeki sene için beklentileri 10.000 civarı. Satış rakamları arttıkça da 2. el de değerinin düşmeyeceğini düşünüyorum.

İçimi rahatlatmak için değil, kesinlikle buna katılıyorum.

Volvo seneye en az 8.500 satış yapacaktır. Bu mükemmel bir rakam. Sokakarda iyi sayıda S60 görüyorum. V40 tek tük olsada, volvo sayısı zamanla güzel artıcak. Arabalarımızda kronik bir hata olmazsa, değer kaybı az olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Anadolu yakasinda ozellikle kozyatagi cevresinde bolca v40 goruyorum. Bu ay da v40 ta kampanya basladi istekleri 7000 le yili kapatmak. Bence Volvo icin harika bir rakam. Volvo icin tek sikinti s60 d4 talebi geldigi halde fabrika talebe gore geride kaldigi icin en erken mart nisan ayinda gelicekmis.

• Herkese merhaba,

Uzun bir zamandır kullandığım Golf'ümü değiştirmeyi planlıyorum. C segmentin premium sınıfına geçmek istiyorum. Hemen hemen tüm araçları test etme şansım oldu. Audi A3, BMW 116, Mercedes A180 ve Volvo V40. Seçimim Audi A3 idi ama Volvo V40'ı kullandıktan sonra seçimim değişti. Sıralamam Volvo V40 > Audi A3 > Mercedes A180 > BMW 116 şeklinde oldu. Hatta bu araçlarla ilgili deneyimlerimi blog sayfamda yazacağım çok yakında.

Şimdi bir Volvo V40 almayı planlıyorum fakat çok önemli 5 sorum olacak kullanan ve tecrübesi olan arkadaşlara cevaplarsanız çok memnun olurum.

1 - Benzinli mi yoksa dizel mi? Dizel çok sesli gibi gelmedi ama yinede bir ses var ilerde daha çok rahatsız eder mi? (Yılda en fazla 6000-7000km yapıyorum)
    2 - 115 beygir mi yoksa 180 beygir mi? Performans olarak uçurum var gibi ama yakıttada uçurum olur mu?
    3 - 16 jant mı yoksa 17 jant mı? 17 de sarsıntı ve yoldaki çukurlar daha fazla hissediliyor sanırım bunu istemem aslında.
    4 - Preium pakette arka park sensörü yok sanırım, opsiyonlardada göremedim, standart bir özellikmidir?
    5 - City Safety, mode 2 hakında bilginiz var mı? City Safety yi biliyorum ama mode 2 yi anlamadım.
    6 - Olmazsa olmaz mutlaka şunu yaptır yada al dediğiniz birşey var mı?

Almayı planladığım Volvo V40 Premium Paket
    Motor & Şanzıman: D2 6 vitesli Powershift
    Renk: 714 Osmiyum Gri metalik
    Kaplama: Kömür dekor kaplamalar, parlak tuş takımı çerçeveli
    Döşeme: Tekstil Kömür döşeme, Kömür iç bölüm P000
    Direksiyon Simidi: Deri direksiyon simidi, 3 kollu (Standart)
    Vites Kolu: Deri vites kolu topuzu (Standart)
    Jantlar: A 16 inç 7x16x50, MATRES (Standart)
    Ses Sistemi: "High Performance" Multimedia, Bağlantı Özelliği

Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Merzah kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

1- 6-7k yol yapiyorsaniz bence T4 motor. Dizele girmeyin. Bunu soyleme sebebim tamamen yakit odakli. Tabi bir de 180HP'nin gucunu hissetmek.
    2- T4 180HP normal sehirici 8lt (sıkısık istanbul trafigi olmazsa, sakin Ankara trafiginde) Ancak agrsif kullanirsaniz 10-11 lt gorursunuz. Dizel konusunda dizel motorlu arac kullanan arkadaslar daha net cevabi verebilir. D2 kullanan baya bir kisi var, eski mesajardan da kontrol edebilirsiniz.
    3- Bende 16" var, suspansiyonar spor oldugu icin tumseklerde (yavaslatma kasislerinde) ciddi hissettiriyor. Ama ben alistim. 17" daha guel gosterir ama onu da yine kullanan arkadaslar cevaplayabilir (ozellikle r-design kullananlar)
    4- Volvo sitesinden bakabilirsiniz ancak aklinizdaki araclar premium sinif, maddi durumunuz uygunsa advance donanim alin derim. veya r-design dusunuyorsaniz onun da advance muadili bir paketi var, onu alin. advance de arka park sensoru standart
    5- city safe mode I, 30 km/s e kadar aktifti, city safe mode II 50 km/s e kadar aktif. tum modellerde city safe mode II standart.
    6- advance donanim aslinda yeterli, butce ve tedarik suresine gore bence onem sirasina gore deri doseme (kullaniyorum cok memnunum, bej olunca aracin ici aciliyor), arka park kamera (sonradan da takiliyor ama 2.5k fiyati var, biraz fazla) ve adaptif hiz kontrolun oldugu paket (aslinda az km yapiyorsaniz pek geregi de yok)

• @unusuall çok teşekkür ederim zaman ayırdığın için. Kullanan birinden bunları duymak çok güzel benimde aklımda benzinli model var fakat Mart ayında geleceği söylendi Volcardan ve fiyat olarakda ötv yüzünden daha pahalı olacakmış.
    16" de yolu daha mı çokhissediyorsunuz? Yani kasislerde çukurlarda? Tahminim 16 da olsa 17 de olsa Mercedes A180 kadar sert ve kötü bir süspansiyon değildir diye düşünüyorum. Test sürüşündeki R-Design idi ve gayet iyiydi aslında.
    Advance pakete bakacağım.
    City safe ile alakalı soru işareti kalmadı.
    İç döşemede bej evet iç açıcı ama kirlenme nasıl olur acaba? Deri yaz aylarında yakıcı olur mu birde o var tabi. Arka kameraya gerek yok dediğiniz gibi bende düşünmüyorum sensör yeterli olur. Arabalarımda henüz park sensörü kullanmadım o yüzden sadece arka sensör bile lüks olacaktır :) Adaptif hız kontrolüne de bakacağım.
    Tekrar çok teşekkürler.

2013 model arqcımın jantları siyah olan

225/50/r17 lastikler ve çok rahatsız etmiyor; 18" bozuk yollarda sıkıntı yaratacaktır. Yılda 6-7 bin ise benzinli tercih etmek mantıklı. Test aracı olarak d2 kullanmıştım; camlar kapalıyken içeri ses gelimiyor ama dizele sıcak olamadım bir türlü. Geri görüş kamerasını bence ihmal etmeyin; arka cam çok küçük ve sutun genişliği çok olunca ölü nokta çok :)

Bu arada dün start stop sistemini kapatmayı unutmuşum; çok sıkışık bir trafikte lamba yandıktan sonra ayağımı frenden çektim ve araç çalıştı ancak öndeki araç tam hareket etmedi; yeniden frene basınca sistemin kafası karıştı ve araç stop etti. Bu olay çok kısa bir saniyede oldu. Lamba yandığı için arkadan kornalar delirdi. Hafif panikle ne olduğunu anlayamadım. Araç yeniden çalışmadı bir türlü. Sonra d konumunda olduğunu hatırladım vitesin ve hemen p konumuna aldım ve çalıştırdım. Belki 1 dk ya da daha az sürdü ama biraz ecel teri döktürmedi değil :)) Daha önce başına gelmemiş olanlar varsa diye paylaşayım istedim :)

• 16" bence v40ı cok basit gösteriyor 17" bile r-design aracıma tam oturmuyor bence. Gorunus onemliyse 18 alınmalı çok değilse de 17" idealdir derim

• Günal kullanıcısına yanıt
    Sesle ilgili servis bişey yaptımı gostergenın ordaki. Bende arada geliyor bazen ses yok anlamadım. Sanki icine bi para düşmüs gibi tkırtı

• quote:

Orijinalden alıntı: Merzah

@unusuall çok teşekkür ederim zaman ayırdığın için. Kullanan birinden bunları duymak çok güzel benimde aklımda benzinli model var fakat Mart ayında geleceği söylendi Volcardan ve fiyat olarakda ötv yüzünden daha pahalı olacakmış.
    16" de yolu daha mı çokhissediyorsunuz? Yani kasislerde çukurlarda? Tahminim 16 da olsa 17 de olsa Mercedes A180 kadar sert ve kötü bir süspansiyon değildir diye düşünüyorum. Test sürüşündeki R-Design idi ve gayet iyiydi aslında.
    İç döşemede bej evet iç açıcı ama kirlenme nasıl olur acaba? Deri yaz aylarında yakıcı olur mu birde o var tabi. Arka kameraya gerek yok dediğiniz gibi bende düşünmüyorum sensör yeterli olur. Arabalarımda henüz park sensörü kullanmadım o yüzden sadece arka sensör bile lüks olacaktır :) Adaptif hız kontrolüne de bakacağım.
    Tekrar çok teşekkürler.

Hocam ötv Yüzünden derken neyi kastınız neydi anlamadım. Ötv nin artacağını filan şahse düşünmüyorum Bakanın açıklamalarından sonra

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• musticimkedicim M kullanıcısına yanıt
    Daha henüz servise gidemedim. Hala ön takımla ilgili parçanın gelmesini bekliyorum. Ancak sizin de dediğiniz gibi bazen yapıyor bazen yapmıyor. Eminim servise gittiğimde de orada hiç bir şey yapmaz. Yine de bir kez şansımı deneyeceğim gittiğimde. En azından kontrol etsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masmas1514

quote:

@unusuall çok teşekkür ederim zaman ayırdığın için. Kullanan birinden bunları duymak çok güzel benimde aklımda benzinli model var fakat Mart ayında geleceği söylendi Volcardan ve fiyat olarakda ötv yüzünden daha pahalı olacakmış.
    Tekrar çok teşekkürler.

Hocam ötv Yüzünden derken neyi kastınız neydi anlamadım. Ötv nin artacağını filan şahse düşünmüyorum Bakanın açıklamalarından sonra

Merhaba,
    Volcardan aldığım bilgiydi bu aslında ötv artışı olacağını ve martta daha yüksek olacağını söylediler rakamların.
    İç döşeme ile ilgili önerileriniz var mı peki? Örneğin komple bej deri döşeme iyi olur mu yoksa kumaş mı daha iyi olur?

Sizlerinde tavsiyeleri ile en son hali aşağıdaki gibi oldu o zaman V40'mın.
    Motor & Şanzıman: T4 Benzinli 6 vitesli Powershift 180 Beygir
    Döşeme: Deri bej döşeme, bej iç bölüm P000
    Jantlar: A 17 inç

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: masmas1514

quote:

Tekrar çok teşekkürler.

Merhaba,
    Volcardan aldığım bilgiydi bu aslında ötv artışı olacağını ve martta daha yüksek olacağını söylediler rakamların.
    İç döşeme ile ilgili önerileriniz var mı peki? Örneğin komple bej deri döşeme iyi olur mu yoksa kumaş mı daha iyi olur?

Sizlerinde tavsiyeleri ile en son hali aşağıdaki gibi oldu o zaman V40'mın.
    Motor & Şanzıman: T4 Benzinli 6 vitesli Powershift 180 Beygir
    Döşeme: Deri bej döşeme, bej iç bölüm P000
    Jantlar: A 17 inç

Hocam ben deri döşeme sevmem hele bej deri nedense garip gelir gözüme :)) hocam senin içine nasıl siniyorsa öyle al. Araç senin, sana hangisi daha hoş geliyorsa parana göre al

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Kesinlikle haklısın bende öyle düşünüyorum ama kafama takılan bir kaç soru işareti vardı onları sormak istedim.
    Benzinlide anlaştık zaten ama hem benzinli hemde 180 beygir olunca yakıt sıkıntı olur mu kullananlardan onun bilgisini almak isterim aslında. İstanbulda 8lt yi geçer mi acaba?
    İç döşemede deri sorun olmuyorsa sadece rengi belirleyip almak istiyorum ama her ikisinide kullanmış birinden fikir almak lazım.
    Jantlar 17 o da tamam yakıtı çok etkilemez konforuda bozmaz diyorsunuz madem.
    Paket olarakda advance daha iyi olur gibi duruyor unusuall'ın dediği gibi.

Cevap veren arkadaşlara tekrar çok teşekkür ederim.
  • Günal kullanıcısına yanıt
    Selam sevebini ogrenirseniz haber bekliyorum

• quote:

Merhaba,

Kesinlikle haklısın bende öyle düşünüyorum ama kafama takılan bir kaç soru işareti vardı onları sormak istedim.
    Benzinlide anlaştık zaten ama hem benzinli hemde 180 beygir olunca yakıt sıkıntı olur mu kullananlardan onun bilgisini almak isterim aslında. İstanbulda 8lt yi geçer mi acaba?
    İç döşemede deri sorun olmuyorsa sadece rengi belirleyip almak istiyorum ama her ikisinide kullanmış birinden fikir almak lazım.

istanbulda 8lt yi geçer bence
    t4 sahibi olanlar var cevap verebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 6 Aralık 2014; 22:44:26 >

• quote:

Merhaba,

Sürekli yoğun trafikte her araba mutlaka fazla yakacaktır. Önceki haftalarda sert kullanmama rağmen Alsancakta yoğun trafikte kaldığım için ekranda 8.5-9lt değerlerini gördüm. Geçen hafta ise aldığım benzin şu ana kadarki en az tüketimlerinden biri olarak gerçekleşiyor. Çevre yolundan bornova ve balçovaya gidip geldim 90-110 arası. Ortalama hız 45-50km arası ekran 6.6-7.0 değerlerini gördüm. 0.5lt kadar bir sapması var. 7-7.5lt benim açımdan güzel bir tüketim olarak gerçekleşiyor :)

Bende deri bej koltuk ve kahve on pane takimi var. bu forum konusunda cesitli nedenlerle arac ici resim cekmistim, o resimlere bakabilirsiniz. ben test surusunu yari deri ve siyah aracta yapmistim. arac icerisini acik renk doseme aydinlik ve ferah gosteriyor gayet memnunum. deri yipranma konusunda da periyodik bakim ve temizligine ozen gosterirseniz bir sey olmuyor, benim aracimi mayis'13 de almistim, 1.5 senelik, icerisinde sigara da icilmedi (kendim kullaniyorum ama arac icinde icmiyorum) halen ilk gunku gibi yipranmamis ve tertemiz.

deri on yargisi biraz bakimla alakali. premiun hissiyatini deri guzel veriyor.

Ancak, onemli bir nokta, 2003-2004 senesinde ilk kez volvo ya yolcu olarak S80'e binmistim. o zamanlarki puf puf deriler yok maalsef bu araclarda. o yuzden biraz hayal kirikligi olmustu. ama yaz-kis gayet keyifli. Su da var, yazin sicakta sort/etek vs. oturan olursa ciddi terletiyor.

Renk konusunda kesinlikle acik renk olmali bence, daha havadar ve aydinlik gosteriyor.

Benim aracim Deri, Parlak Bej, Parlak Bej iç bölüm P130.

• @Darkraver çok teşekkürler bilgiler için. Benzinli araç yakıt konusunda ekonomik değil dizele göre kabul ediyorum ama performans ve ses bakımından çok daha iyi görünüyor. Özellikle benim gibi yılda 6000-7000km yapan biri için çok daha mantıklı. Dizelin bakımları, parçası vs. masraflarıda daha fazla diye biliyorum.

@unusuall çok teşekkürler tekrar. Bakım gerektiriyorsa sıkıntı aslında periyodik bir bakım sıkıcı bir hal alabilir benim için. Artı terletmeside kötü. Ama renk olarak iç açıcı hakikaten kullandığım V40 içi siyahtı fakat showroomdaki diğer araçlar hep bej idi ve hakikaten aydınlık görünüyor içleri. Tabi birde elit görüntüsü var derinin onuda kabul etmek lazım. Buyrun size bir zor karar daha renge karar versen bu kez deri mi tekstil mi sorusu var :) Benim aracımda da sigara içilmez zaten kullanmıyorum, kullanan birinede zaten içirtmiyorum o yüzden o konuda da sıkıntı yok.

Bu aracı alıp uzun bir zaman binmeyi planladığım için detaylı araştırıp, iyi bir seçim yapmaya çalışıyorum. Bu kadar çok kullananın olduğu bir konu olması büyük şans aslında benim için. Şu ana kadar iyi bir seçimle ilerliyorum bakalım belki yakın zamanda olmayacak ama en kötü ihtimal mart ayı sonrasında aranıza katılabileceğim. Benzinli seçenekleri siparişle mart ayından sonra geliyormuş.

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.