Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (153. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.801
Cevap
113
Favori
649.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eben72

    merhaba size sadece benim aracımda büyük ekran var diyebilirim. bir opsiyon ile geliyorsa bilgim yok. bendeki araçta r design + r design paket + sürücü destek plus paket + Premium sound var. her hangi biri ile geliyorsa bilemiyorum. bazı konuları merak edip 2015 modeller hakkında Volvo globalin yayınladığı 2015 model tanıtımlarında aklımda kalan Premium sound un daha çok hoporlör sayısı olucağı (12) ve bi woofer eklendiği. belki bahsettiğiniz ekranda hepsinde büyümüştür.

    https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/models/v40/2015

    incelemenizde yarar var.


    12 hoparlör bi de woofer mıı harika




  • -orkunaydın- - kullanıcısına yanıt
    evet o sitede yazandan anladığım o şekilde. gerçi üstün körü bi göz attım herşeyi okumadım. ben Premium sound kullanan birisi olarak sesin gerçekten yeterli olduğunu düşünüyorum ama fazladan bi woofer fena olmaz umarım burada eklenebilecek bi şey çıkar sonunda. dab yayınları burada çıkmıyor sanırım ben seçenek olarak radyoda göremiyorum ama temiz kayıt bi usb stick ile bizim radyoların yayın kalitesi arasında uçurum var onuda söyliyip ben genelde usb den mp3 dinlediğimi belirteyim.
  • ÇAKIR_41 kullanıcısına yanıt
    bugün konu geçti, kullanan arkadaşım 5,8 lt ortalama dedi, Antalya trafiği, 7000 km lik araç.
    bu arada hızlanışı ve yol tutuşu harika aracın,bizzt denedim .
    hayırlı olsun şimdiden
  • eben72 E kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun.
    Keşke bu kadar opsiyona spor şasi ve 18 inç jant alsaydınız.

    Selamlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar R-Design aracıma 18 jant alma gibi bir niyetim vardı hazır Almanyadayken servisten Ixıon II jantları için fiyat sorayım dedim mağil attım aldığım teklifte jant fiyatına ek olarak + 25,00 € + 16,00€ (With Steering stopper and the Software) olarak belirtilen bir kalem vardı bu nedir diye sorduğumda Steering-box which is working that the wheels won´t turn to wide to any side. The Car need a new software to work with it. cevabını aldım yani anladığım kadarı ile jantları değiştirdiğimizde araç bazı yazılım güncellemelerine ihtiyaç duyuyor bunu duyan yaptıran var mı? Dışarıdan bir jant alsak ona uygun software de yapar mı servis?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabaci_58

    arkadaşlar R-Design aracıma 18 jant alma gibi bir niyetim vardı hazır Almanyadayken servisten Ixıon II jantları için fiyat sorayım dedim mağil attım aldığım teklifte jant fiyatına ek olarak + 25,00 € + 16,00€ (With Steering stopper and the Software) olarak belirtilen bir kalem vardı bu nedir diye sorduğumda Steering-box which is working that the wheels won´t turn to wide to any side. The Car need a new software to work with it. cevabını aldım yani anladığım kadarı ile jantları değiştirdiğimizde araç bazı yazılım güncellemelerine ihtiyaç duyuyor bunu duyan yaptıran var mı? Dışarıdan bir jant alsak ona uygun software de yapar mı servis?

    Bu konuda bizi Sn. @MaTaDoR bizi aydınlatabilir.
  • imagoodman kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. Allah herkese kazasız belasız kullanmak nasip etsin. dediğiniz opsiyon vardı ve arabada görsel olarak daha güzel durduğu ve bunun yanında sportif kullanımda daha iyi yol tutacağı bir gerçek. Fakat maalesef ülkemizin yolları bence buna pek müsaade etmiyor verdiği rahatsızlık (ekstra dikkat, daha az darbe emisyonu ve dolayısı ile daha çok sarsıntı gibi ) beni bunları almaktan caydırdı. jant opsiyonu olarak sadece tek bir jant olması ise başka bir konu:D sanırım ilerde bu değişecek.
  • arabaci_58 kullanıcısına yanıt
    yazandan benim anladığım lastiklerin direksiyon çevrildiğinde dönmesi gereken son noktaya dönebilmesi için gereken bir yazılım. kısaca aracın dönme çapını olması gereken noktaya getiriyor sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alibulus

    quote:

    Orijinalden alıntı: -orkunaydın-

    Benim aracım 2014 r design , benim gündüz Kaş ve alttaki drl ler açık ,xenonlar yanınca alttaki drl sönüyor Kaş yanmaya devam ediyor.sabah seksi bi görüntü veriyor;)

    Selamlar. Farlar için yazılımı serviste mi yaptırdınız yoksa araçla beraber mi bu şekilde geldi. Bu far yanma şeklini belirleyebiliryor musunuz yoksa sabit bir şekilde mi yazılım atıyorlar?

    Size cevap vereyim;

    240TL karşılığında 2013 model aracıma bu yazılımı yaptıran benim. Bende gündüzleri sadece ön tampondaki drl yanıyordu. Ama ben özellikle arka stop ledlerinin de yanmasını istiyordum. Bu yazılım arka ledlere ek olarak ön kaşları da yakıyor. Yani bu şekilde tam istediğim gibi olmuş oldu.

    Durum önden aşağıdaki şekilde, arkada ise kıvrımlı olan ledler yanıyor:
     Volvo V40: Ve O Sensin


    Jant konusunda ise, yazılımla ilgili herhangi bir düzenleme gerekmiyor. Çünkü 225 45 R17'den 225 40 R18'e geçerseniz çapdaki artış çok küçük olduğundan hız göstergesinde mesela 120 gösteriyorsa siz aslında 120.5 ile gitmiş oluyorsunuz. Bu kadar küçük sapma için de yazılım düzenlemesi gereksiz olur ama yine de yapılırsa kusursuz olur daha iyi olur tabi.

    Eğer 18 jantla lastik tabanını 235 yapmak veya 19 inç janta geçmek isterseniz işte o zaman direksiyonu tam sağa veya sola çevirdiğinizde spor süspansiyonlarda sürtme yapar. Spor süsp. yoksa sorun olmaz ama 19 da takılmaz çünkü çamurlukla lastik arası rahatsız edici ölçüde ayrık durur ve zaten araç 2cm kadar yükseleceğinden crossover tadı vermeye başlar. O ince yanaklar da çok sırıtır. Bunu düzeltmek için sonradan en az 3.5cm'lik yay taktırmayı gerektirir ki, aracın orjinalliğini bozmaya değmez. Spor süsp. yoksa 18 inç idealdir.

    Ben R-Design jantların beyaz araçtaki duruşunu daha aracı ilk alırken de beğenmediğimden, 18'leri almadım. Planımda sonradan 19 taktırmak vardı, taktırdım da ama çok feci durdu yani 35 yanakla kullanmaya cesaret edemedim. O yüzden 18 aldım ve üzerine orjinal ebatı olan 225 40 18 lastikler taktım. Lastik seçiminde Bridgestone veya Kumho gibi balon yapmayan yani güçlendirilmiş yanaklı ürünleri tercih etmenizi veya runflat almanızı tavsiye ederim. Bu lastiklerle konfordan ödün veriyorsunuz ama en kötü çukurlarda bile balon yapma riski ortadan kalkıyor. Zaten 17 inçte 102mm yanak varken 18'de yanak ölçüsü 90mm'ye düşüyor. Yani %10 gibi bir daralma yaşandığından 17 ile arasında öyle ahım şahım bir konfor farkı da oluşmuyor. Bir diğer tavsiyem ise, kesinlikle orjinal bir jant alıp replikalardan uzak durmanızdır. Bunun için de minimum 3000TL'yi gözden çıkartmalısınız. Elinizdeki 17 veya 18'leri de sahibindende rahatlıkla satabilirsiniz, ben sattım.

    Koyu renkli jantların açık renkli araçlarda kötü durmasına örnekler:
     Volvo V40: Ve O Sensin

     Volvo V40: Ve O Sensin

     Volvo V40: Ve O Sensin

     Volvo V40: Ve O Sensin

     Volvo V40: Ve O Sensin


    Jant arabanın görünüşünü tamamen değiştiren en önemli görsel öğelerden birisi. Almadan önce aracınıza uyacak ebat, renk ve şekle iyice karar vermenizi öneririm.

    Aşağıdaki siteden V40 üzerinde birçok jantın denemesini yapabilirsiniz, en azından fikir verebilir:
    http://www.elektrony.cz/cs/alu-kola/konfigurator/volvo/volvo-v40-m-2012//18/#

    Başka sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.




  • arkadaşlar
    bayram dönüşü malesef balıkesir yolunda kaza yaptım aracım pert olmamakla olmak arasında gübi geliyor bana

    araçta 3 kişiydik bir anda araç sağa çekti malım sağ şeritte seyir halindeydim istinat duvarına çarpıp sürttük sağ taraf komple gitti bütün airbagler açıldı( sürücü koltuk airbeg dışında ) diz direksiyon yolcu perdeler sağ ön koltuk airbag i

    şimdi dosyam açıldı aracım serviste pazartesi exper gelecek

    fikri olan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fozix

    arkadaşlar
    bayram dönüşü malesef balıkesir yolunda kaza yaptım aracım pert olmamakla olmak arasında gübi geliyor bana

    araçta 3 kişiydik bir anda araç sağa çekti malım sağ şeritte seyir halindeydim istinat duvarına çarpıp sürttük sağ taraf komple gitti bütün airbagler açıldı( sürücü koltuk airbeg dışında ) diz direksiyon yolcu perdeler sağ ön koltuk airbag i

    şimdi dosyam açıldı aracım serviste pazartesi exper gelecek

    fikri olan var mı

    Öncelikle büyük geçmiş olsun. Sağ tarafı fena gitmiş aracın ama bu şekilde pert sayılacağını düşünmüyorum.

    Kazayı biraz daha detaylı anlatırmısınız? Araç durup dururken mi sağa çekti? Lastik filan mı patladı? Hızınız neydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 100-110 km sağdan giderken aracın lastiği ya oayladı yada altına biley girdi bir abda çekti toplamaya kalmadan çarptık bütün airbag ler patladı sağ taraf komple gitti servis 35-40 arası masraf var kaba taslak dedi bakalım pert olacak mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fozix F kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Fazla süratlide deilmişsiniz neyseki kimseye bişey olmamış.
  • cantlat ve lastikler de pert bu arada :(
    bu saatten sonra artık burnumuz kanamadan araçtan çıktığımıza mı sevinelim yoksa arabanın pert olduğuna mı üzülelim bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araccımı 79000 tl ye kasımda aldım ( r design +r paket +base paket +hız sabitleyici d2 powersft )
    aracın kaskosu grupama dan yapıldı 5500 tl lik bu pakeyleride kaskoya dahil ettirdim

    kaskoda sıfır araç ilave sözleşmesi var yani;
    3 yıl boyunca grupamadan kasko yaptıran sıfır araç kullanıcıları için 3 yıl içinde pert olması durumunda o anki sıfır araç fiyatı ödenir maddesi. var

    yanlız şöyle bir durum var ; alırken parasal avantaj sağlasın diye aracı daha önce 2 kere volvo alan arkadaşımın üstüne yaptırdım böylece filo indirimi vs aldım cuma günü arkadaşım aldı pazartesi üstüme geçirdim
    bu durumdan dolayı 2. el sayma durumları var her ne kadar etik olmasada

    bakalım sonuç nasıl olacak :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyuk gecmıs olsun.
    Bu ara sitedeki araçlarda nazar var sanırım neyse ki saglıksal bır sıkıntı yok.
    Aracınızda mekanık bır hasar gözükmüyor.bu nedenle pert olma olasılığı %30.
    Eger yapılırsa gözde buyutulecek bırsey yoksadece aırbaglerın açılması kötü olmuş.

    Tekrar gecmiş olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fozix F kullanıcısına yanıt
    Kasimda ben de sormustum fiyat ek paketler haric sadece premium 85bin civari oluyordu. 79bine nasil aldiniz arada 10binden fazla fark oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imagoodman

    Buyuk gecmıs olsun.
    Bu ara sitedeki araçlarda nazar var sanırım neyse ki saglıksal bır sıkıntı yok.
    Aracınızda mekanık bır hasar gözükmüyor.bu nedenle pert olma olasılığı %30.
    Eger yapılırsa gözde buyutulecek bırsey yoksadece aırbaglerın açılması kötü olmuş.

    Tekrar gecmiş olsun.


    Airbag lerin tanesi 3-5 bin tl civari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Teşekkürler.
    Bence v40 r desing de s60 da olduğu gıbı 18" standart olmalı.
    Oncekı aracım s60 r desing de 18" kullandım ve gerek yol tutuşundan gerekse konforundan ınanılmaz memnundum.
    Yıne ıxıon II almak istiyorum yetkılı serviste adetine 1800 TL diyorlar ;( tek adet jant için çok çok fazla yani bu rakam.
    İmitasyona yakalamayalım dıyoruz ama arada 6000 TL fark var;(
    Siz sıfır alırken bayiye üzerinekileri hiç kullanmadan vermeyi teklif etmişmiydiniz?

    Selamlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.