Şimdi Ara

Volvo V40 Cross Country D2 mi Tiguan mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
8.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: y_a_s

quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

v40 üretilirken s60/v60 platformu baz alındığı için iihs ve özellikle small overlap testlerinde v40 da v60/s60 gibi good alacaktır. ancak xvnin de güvenliğinin çok iyi olduğunu görüyoruz. güvenlik anlamında iki model (xv, v40) arasında çok fark olmayacağını düşünüyorum.

temelde iki soru var.
    1) yerden yüksek arazi özellikleri de olan bir 4*4 araca mı ihtiyaç var yoksa asfalt performansı iyi olan bir araca mı ihtiyaç var? (xv ne kadar 4x4 olursa olsun yerden yüksekliği yol tutuşu düşürecektir.)
    2) dizel-benzinli farkına 20 bin lira vermeye değer mi?

bu sorulara vereceğiniz cevaplar sizin tercihinizi doğrudan etkilemeli diye düşünüyorum.

Hocam yaptığım hesaba göre 20 bin tl benzinle yaklaşık 60 bin km yol gidiliyor xv ile :D

bu mantığa katılamıyorum zira o zaman da ben size xvden 20 bin lira daha ucuza dacia duster alın bakım, mtv ve mazot bedavaya gelsin derim. kaldı ki v40 2. elde her zaman daha pahalıya ve daha hızlı satılır xvye göre. (dizel+otomatik avantajı)

otomobil işi ekonominin yanında aynı zamanda gönül işidir. ekonomi düşünüyorsanız xv de almamanız lazım. gidin tsi+dsg tiguan alın, aldığınız paraya satarsınız bindiğiniz yanına kar kalır.

özetlersek subaru, volvo gibi markalar ekonomiyi düşünen değil zevkini düşünen adamların tercihidir. bu tür araçları alırken salt ekonomik hesaplar yapmazsınız.

ben şahsım adına söyleyeyim dizelin torkunu seviyorum. o nedenle 2.0tdi+dsg kullanıyorum. benzinliden o hazzı alamıyorum. o nedenle xvyi tercih etmem. hatta tercihim v60 olur. ancak xv dizel motor ile 10-15bin lira daha pahalı olsaydı bile dizelini tercih ederdim.

• Güvenlik mevzusu tabi ki çok önemli ama bu iki araç arasında seçimi belirleyecek derecede önemli olacağını düşünmüyorum.

Volvo V40 euroncap' te daha yüksek puan almış olabilir ama XV' nin daha yüksek bir araç olarak çeşitli kazalarda birçok avantajının olacağını da hesaba katmalıyız. Bu sebeple her iki aracın da yeterince güvenli olduğunu ve seçim için belirleyici bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Ayrıca her iki aracın da kaza testine giren güvenlik donanımları ile ithal edilip edilmediğine bakmak gerekir. (Donanımları konusunda bir fikrim yok, sadece dikkatten kaçmaması gerektiğini söylüyorum)

Gelelim artılar ve eksilere;

1) güvenlik konusunda bence her iki araç da yeterince güvenli diyebiliriz.

2) ikinci elde her iki aracın da sahibini bir miktar üzeceğini düşünüyorum.

3) servis konusunda subaru' da da volvo' da da çeşitli problemler olduğunu biliyorum. ama özellikle subaru servislerinde, çok kullanılan sarf malzemeler dışında sık sık parça temini konusunda sıkıntılar yaşanıyor. yedek parça temin süreleri çok uzun olabiliyor.

4) xv' nin 4*4 olması çok büyük bir artı. üstelik Subaru' nun simetrik AWD'si bence 4*4 sistemler içinde en düzgün çalışanlardan birisi.

5) yine bir teknik artı daha; boxer motor. 1.6 hacimde de aynı hissi veriyor mu bilmiyorum ama benim şimdiye kadar gördüğüm en rafine çalışan motorlar bunlar.

6) tüketim; hiç uzatmayalım. 4*4 benzinli vs. önden çekişli dizel ...

7) fiyat; XV.

8) tasarım görecelidir, ben ikisine de bayılmıyorum ama V40' ı tercih ederdim. XV' de özellikle jantlar beni öldürüyor, çok aramışlar mı bilmiyorum.

sonuç; ben olsam Tiguan alırdım. bilemiyorum.

• volvo v40 c.c, 4*4 awd bir araçtan nasıl daha güvenli olabiliyor...bu işin yağmuru var,karı var...tutarsız yorumlar görüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rollercoaster -- 30 Nisan 2014; 10:47:58 >
  • XV ile ilgili olumlu olumsuz yönlerini anlatan değerli bir yazıyı okumanızı öneririm, test edilen araç Türkiye'ye ilk gelen araçlardan birisi;

http://www.subaruclubtr.com/1597/test-subaru-xv-ile-2-gun/

Ayrıca Simetrik Awd ile ilgili 60.000'den fazla okunan çok değerli bir konu daha, vakit ayırıp okursanız daha yakından tanıma imkanı bulabilirsiniz.

http://www.subaruclubtr.com/588/symmetrical-awd-tipleri/

• Kafamı daha da karıştırdın. :) Şaka bir yana söylediklerine tamamen katılıyorum. Evet her iki aracın da kendine göre avantajları var da... Sorun bu işte bu durumda hangi araç? Tiguan olmaz artık. Hem yakıtı çok hem de güvenlik açısından diğer iki araçtan daha aşağıda.
  • arazide kullanacaksanız eğer subaru almanız daha mantıklı. 4x4 avantajını her türlü hissedersiniz. sadece arazi değil kış şartlarında da subaru rahat ettirir. gerçi çok karın kışın olduğu yerde yaşamıyorsunuz ama belli olmaz yine de. tiguan v40 çakma gibi geliyor bana. sanki bu segmentte de aracımız olsun buradan da para kazanalım amacıyla yapılmışlar. ama subaru safkan.

sizin yerinizde olsam subaru alırdım ancak sıfırını almazdım. ikinci ele yönelirdim. çünkü sıfır arabada değer kaybı çok olacaktır. zaten volvodan düşük fiyata alacaksınız üstüne 2. el alırsanız fiyat daha da düşecek. kalan parayı da benzin parası yapıp rahat rahat gezersiniz.

ikinci el subaru outback 2.0 dizellere de bakmanızı öneririm.
  • qq al geç .
  • quote:

Orijinalden alıntı: öyle değil mi olric

qq al geç .

Üzgünüm ama qq nin sadece yanından geçerim, o da uzaktan... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: senut

Bak şimdi oldu. Kimin nerde nasıl durduğu anlaşılınca seçim yapmak kolaylaşıyor. Arkadaşım İzmir G.emir de hem volvoyu hem de Subaru yu yakından defalarca inceledim. Zaten bilenler bilir iki bayi birbirine oldukça yakın ve aynı sıradalar. XV te cam tavan yok diyorsan senin hiç bir dediğinde tutarlılık yok demektir. Hakkında yorum yaptığı araçtan haberi olmayan sensin. Hem böyle araç ile ne yapacağını oturtmamışsın gibi usturubsuz söylemler sizi bilmem ama başından beri yaptığımız bilgi alışverişine hiç uygun olmuyor. Hem siz napacaksınzı benim deri döşeme istememi filan... Araç kıyaslıyorsak her iki aracı da donanımına göre değerlendirmemiz gerekmez mi. Subaru da piremium modelde hem deri döşeme hem de cam tavan mevcut.
    Denzilide de aynı aracı gidip gördüm İzmirde de aynı araç için pazarlık yaptım sitesinden de donanım tercih ederek fiat aldım fiat 114 bin- yukarda bahsettiğim donanımlarla- Öyle şu fiattan fazla verme diyerek yapılmıyor bu pazarlıklar. Zaten tartıştığımız da bu değil. Zahmet et yorum yapmadan önceki yazılanları bir oku benim ne istediğimi de hangi konuda fikir sorduğumu da anlarsın belki. V4o ile v40 c.c arasındaki farkı biliyorum ben. Ama kullananlar daha iyi değerlendirir diye fikir alıyorum sadece. Çünkü vereceğimiz paralar bir memur için oldukça fazla. Kimseyi kırmak istemem ama bilmeden okumadan sen... diye başlayan üst perdeden atıp tutmalar pek hoş olmuyor. Neyse sürçü lisan ettikse affola.
    4X4 kadar AWG tartışıyoruz. Hem kimsenin güvenlik ve konfor konusunda volvoya bir şey dediği yok zaten.Ama para konusu tam da benim dediğim gibi. İki bayiyle de ben pazarlık ettim çünkü.
    Hem kafamda tabi ki net bir fikir yok olsa ne diye bu forumda olalım ki....

Hocam yanlış anlamadıysam 114.000 li fiayatlara çıkıyorsun eski kasa az kmde c180 tavsiye ederim neden dersen: 1/bir kere mercedese biniyorsun bahsettiklerin araba bu ise yıldız 2/c180 de yeni kasa çıktı ama eski kasa bence daha güzel yeni kasanın içindeki ekran çok itici sonradan tutturulmuş gibi üstelik yeni kasa fiyatları eskiye göre en az %30 pahalı yıldıza 20 sene binsen bile yine yıldız 3/yakıt herkesi ürkütüyor ama yeni nesil cgi motor o bahsettiğiniz araçlar kadar yakıyor benim 15.000 km şehir içi ortalamam 8,1 ki mutlaka 8 in altına düşecek çünkü şehiriçi 7 nin ve inanılması güç ama 6 nın altına düştüğümüzde oluyor (6nın altına düştüğümüzün fotosuda mevcut)

• güvenlikte facia olan bir arabayı mercedes bile olsa tavsiye etmem. ilave olarak ben mercedesin kalitesini e sınıfından sonra gösterdiğini düşünüyorum.
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/mercedes/c-class (small overlap testine dikkat)

bir de subaru xvnin small overlap testine bakalım
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/subaru/xv-crosstrek

ilave olarak platformları v40 ile aynı olduğu için volvo s60ın small overlap testine bakalım.
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/volvo/s60

tabi yıldızı yeterci iseniz siz bilirsiniz ama ben göz göre göre böyle bir aracı almam. her zaman söylüyorum aracın asgari bir güvenliğe sahip olması gerekir.

• Sadece arazide ya da sadece şehirde kullanma gibi bir lüksüm yok. Genelde şehir içi ama zaman zaman da yayla filan gezmesi olabilir...
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_stig -- 30 Nisan 2014; 23:21:31 >
  • Volvo aldın mı periyodik bakımlar için 1000 lirayı gözden çıkar. Bir arkadaşımda hem v30 var hem v60 daha 1000 lira altında bakım yaptırmadı

Ediy: tiguan asla almam. O da ayrı bir konu. Bakım için bütçen varsa v40 iyi seçenek. Benim yoktu o yüzden direk elemiştim almak dert değil yürütmek dert arabayı. İkinci elde de ciddi zor satışı var volvonun malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiFoSi_BJK -- 30 Nisan 2014; 22:45:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Konudan bagımsız ama sen ne zaman sattın corsa yı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

Konudan bagımsız ama sen ne zaman sattın corsa yı :)

2 ağustostu galiba. Golfü sipariş etmiştim daha gelmesine epey vardı ama 3 kapı boyalı parçaları olan ama tertemiz bakılmış bir araçtı. Üstündeki ekstraları da anlatmaya gerek yok. Müşteri çıktı istediğim rakamı da verdi sağolsun 105bin de nerdeyse her parçasında olan corsayı 32 ye satmıştım. Alan umarım benim kadar iyi bakıyordur hala özlerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

Volvo aldın mı periyodik bakımlar için 1000 lirayı gözden çıkar. Bir arkadaşımda hem v30 var hem v60 daha 1000 lira altında bakım yaptırmadı

Ediy: tiguan asla almam. O da ayrı bir konu. Bakım için bütçen varsa v40 iyi seçenek. Benim yoktu o yüzden direk elemiştim almak dert değil yürütmek dert arabayı. İkinci elde de ciddi zor satışı var volvonun malesef

Arkadaşın hangi servise gidiyor bilmiyorum ama v60 1.6 dizel ise araç bakımı ilk 10 bin km de 500 TL

ikinci 10bin de 1000TL üçüncü 10 binde tekrar 500 TL şeklinde gidiyor

her bakıma 1000 TL ödediyse malesef işin içinde büyük bir yanlışlık var

http://www.volvocars.com/tr/sales-services/services/Pages/service-price-indicator.aspx

benzinli volvolarda misal v40 larda bakım periyodu 20 bin km ye çıkıyor ilk 20 bin bakım 870 TL

neticede araç volvo

opel ya da vosvos değil

volvo v60 ın rakibi BMW 3 serisi ,mercedes c serisi gibi araçlar.

volvoyu yürütmesi de satması da 1.6 dizel otomatik için dert değil

• Mevcut durumda, Subaru XV veya Volvo V40 c.c d2 arasında bir tercih yapacağım. Kimse net bir şey söyleyemiyorsa ikisi de yanlış tercih olmayacak sonuçta. Herkes nerde kullanacaksın diyor ama bunu "şurda kullanacağım" diyerek anlatmak mümkün değil ki. Araba bu canım nereye gitmek isterse oraya gidebileceğim bir araç olsun diye düşünüyorum. Uçarak değil tabii.
  • Bir VW hayranı olarak bu konuda tercihim Volvo. Görünüş açısından bana daha çekici geliyor.Tabi kullanacağınız alana,tercihlerinize göre Tiguan'da mantıklı bir araç..
  • VOLVANUN İKİNCİ ELDEĞERİ ÇOOK DÜŞÜK,

TİGUAN DSG ŞANZIMAN HEM FİAT OLARAK DAHA UYGUN HEMDE 2, EL DE FAZLA KAYBETMİYOR...
  • Hypnotica kullanıcısına yanıt
    v40 tiguan gibiaraca para ereceksin ,
    sonrada araziye cıkacaksın,
    bu bana zor geliyor.
    subaru arazi de muhteşem bi araç fakat

bu paraları bu araçlara veren adamlar araziye çıkmaya kıyamazlar,

gidip dacıa duster alsın araziye cıkacak adam
    fiyatbakım ucuz
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.