Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (113. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.518
Cevap
24
Favori
229.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • Arkadaslar bugun Ankara Grup Volvo`ya 2.el turuncu c30 a bakmak icin gittim. 2. el bir tane daha c30 vardi.
    Ona da bakayim dedim 2012 model Advance paket bodykitli 17000 km de c30. buraya kadar hersey normal.
    Ozellilerine baktigimda cok sasirdim. 2.0 dizel otomatik 177hp 400 Nm tork. 95.000 TL`ye satiyorlar. Zamanindaki sifir fiyatina da 125.000 TL yazmislar.
    c30 hastalarina duyurulur ama bu fiyati vermek icin baya baya hasta olmak gerek.:)

Orijinalden alıntı: nheren

Arkadaslar bugun Ankara Grup Volvo`ya 2.el turuncu c30 a bakmak icin gittim. 2. el bir tane daha c30 vardi.
    Ona da bakayim dedim 2012 model Advance paket bodykitli 17000 km de c30. buraya kadar hersey normal.
    Ozellilerine baktigimda cok sasirdim. 2.0 dizel otomatik 177hp 400 Nm tork. 95.000 TL`ye satiyorlar. Zamanindaki sifir fiyatina da 125.000 TL yazmislar.
    c30 hastalarina duyurulur ama bu fiyati vermek icin baya baya hasta olmak gerek.:)

hatirladigim kadariyla o zamanlar bu aracin fiyati 125.000tl'den cok daha asagidaydi cunku o zamanlar otv %80 di

Orijinalden alıntı: nheren

Arkadaslar bugun Ankara Grup Volvo`ya 2.el turuncu c30 a bakmak icin gittim. 2. el bir tane daha c30 vardi.

95.000 tl ye 2.0 dizel dahi olsa C30 yadigar kalir o firmaya :))
  • Merak ettim 2.0 dizel a/t yi, zamanında çok arayan tanıdığım vardı.

8-9 gündür Bozcaada'daydım. İlk gün bi dalgınlık sonucu telefonu yere düşürmüşüm üzerinden c30 ile geçtim. Sonra farkettim aldım. Kötü başladık tatile derken unuttum rahatlamaya odaklandım, başardımda.
    Sonra ne mi oldu, dün dönerken bandırmanın çıkışı yokuşta " trak " diye bi ses akabinde gelen sesler. İlkten yanımdaki tırdan geliyo sandım sonra ilerleyince sesin baki kaldığını anladım. Bursa arkas otoya kadar 1800 rpm lerle 80-90 gittim. Saat 5 çeyrek falandı, servis kapalı falan kapıdaki güvenlik görevlisi yol yardım numarasını verdi. (malum telefon ezildiğinden özel servisin numarası içinde kaldı) Yol yardım yarım saatte bursa yetkilisini bağladı, sesin sıkıntısını turboya bağladı. Dilerse yardım edeceğini fakat en fazla yolda bırakıp-bırakmayacak olacağını söyleyebileceğini belirtti. (bilginiz olsun garanti dışı volvolarınız için yola çıkışları 25, her bir kilometre için 1.5 tl alıyolarmış. )

Teşekkür ettim, Bursa dağı yokuş aşağı olduğundan turbo ise sıkıntı sorun olmayacağını belirttim. 4. vitesle geldim Yalovaya, ordan feribotla Pendik derken çektik garaja yarını bekliyor araç. Ses 2. vites 1.700 devirlerde başlıyor vites değişimlerindeki ses farkını hissettirmiyor. Amerikan araçlarındaki gibi bir ses iç kabine geliyor. Araç rölantide iken bu ses söz konusu değil. Ama turbo açmadan düşük devirlerde kullanmayı denediğimde de ses başlıyor. Yani ilk defa traktör c30umdan bir mustang edası aldım o anlamda çok mutluyum

69.700 lerde km olarak, ilk bi özele götürürüm. Turboysa sıkıntı işimiz iş. Hayır o kadar da dikkat ederim turbo kullanımına. Tatile çıkmadan 1 hafta önce de slr makinenin objektifi mefta oldu. Şu sıralar teknoloji ile aramız hiiç iyi değil

Gelişmeleri, olası nedenini yarın öğrendiğimde belirtirim. c30 la yaşadığım ciddi denebilecek ilk sıkıntım da budur. Yolda bırakmadı çok şükür, ama çok can sıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: crashmania

Merak ettim 2.0 dizel a/t yi, zamanında çok arayan tanıdığım vardı.

8-9 gündür Bozcaada'daydım. İlk gün bi dalgınlık sonucu telefonu yere düşürmüşüm üzerinden c30 ile geçtim. Sonra farkettim aldım. Kötü başladık tatile derken unuttum rahatlamaya odaklandım, başardımda.
    Sonra ne mi oldu, dün dönerken bandırmanın çıkışı yokuşta " trak " diye bi ses akabinde gelen sesler. İlkten yanımdaki tırdan geliyo sandım sonra ilerleyince sesin baki kaldığını anladım. Bursa arkas otoya kadar 1800 rpm lerle 80-90 gittim. Saat 5 çeyrek falandı, servis kapalı falan kapıdaki güvenlik görevlisi yol yardım numarasını verdi. (malum telefon ezildiğinden özel servisin numarası içinde kaldı) Yol yardım yarım saatte bursa yetkilisini bağladı, sesin sıkıntısını turboya bağladı. Dilerse yardım edeceğini fakat en fazla yolda bırakıp-bırakmayacak olacağını söyleyebileceğini belirtti. (bilginiz olsun garanti dışı volvolarınız için yola çıkışları 25, her bir kilometre için 1.5 tl alıyolarmış. )

Teşekkür ettim, Bursa dağı yokuş aşağı olduğundan turbo ise sıkıntı sorun olmayacağını belirttim. 4. vitesle geldim Yalovaya, ordan feribotla Pendik derken çektik garaja yarını bekliyor araç. Ses 2. vites 1.700 devirlerde başlıyor vites değişimlerindeki ses farkını hissettirmiyor. Amerikan araçlarındaki gibi bir ses iç kabine geliyor. Araç rölantide iken bu ses söz konusu değil. Ama turbo açmadan düşük devirlerde kullanmayı denediğimde de ses başlıyor. Yani ilk defa traktör c30umdan bir mustang edası aldım o anlamda çok mutluyum

69.700 lerde km olarak, ilk bi özele götürürüm. Turboysa sıkıntı işimiz iş. Hayır o kadar da dikkat ederim turbo kullanımına. Tatile çıkmadan 1 hafta önce de slr makinenin objektifi mefta oldu. Şu sıralar teknoloji ile aramız hiiç iyi değil

Gelişmeleri, olası nedenini yarın öğrendiğimde belirtirim. c30 la yaşadığım ciddi denebilecek ilk sıkıntım da budur. Yolda bırakmadı çok şükür, ama çok can sıktı.

cok gecmis olsun crashmania.

2.0 dizel a\t c30 u burda yazmamin bir sebebi de senin bahsettigin gibi kesin birilerinin ariyor olabilecegiydi. Cunku bu araci herhangi bir 2.el araba satis sitelerine koymamis olmalari. Bence bu fiyatin cok yuksek oldugunun farkindalar onun icin koymamislardir.

• Erhan ve senin basina gelenler nedir boyle yahu : ?? 70 bin km tepe tepe bindik yagini mazotunu koyduk gectik yani :)))

Gecmis olsun.
  • Olaylar netleşti, çözüme kavuştu.

Sıkıntı turbo değilmiş, sol ön bilyalar dağılmış. Aynı şekilde bilya yatağını tutan kolda eğilme olmuş. Baya bilya sesi geliyomuş içeriye. 60 kilometreden sonra ortaya çıkan sesin yegane sebebi buymuş. İçeriye motor sesi gibi yansıması beni açıkçası çok şaşırttı.

Önceden yine aynı yerin aks körüğünde delik oluşmuştu,haberim vardı. Hazır oraya el atılmışken onu da değiştirdim. Total masraf 960 tl. Yarın volcar'dan 70.000 randevusu alıcam, bakalım orada ne tip güzelliklerle karşılaşıcaz.

Bu yaz çeşme otobanında 160-180 arası giderken telefon titreşimi gibi (aralıklı) ön takımdan bi titreşim hissediyodum. Lastiklerde yeniydi nedenini anlamamıştım. Şimdi düşünüyorum da belki de bu olayın habercisiydi. Trafiğin müsait olduğu bi ara deneriz artık

Bu konuyla ilgili sayın tahas bi başlık açmış, yeni farkettim. Araç 30.000 den beridir bende, bilya adına geçmişim 1 yıl önce sol arkayı değişmişliğimdir. aracın sağ bilyaları fabrikadan çıktığı takım mı bilemicem, 4. yılının sonuna doğru sol iki tarafı değişmiş oldum bende. araç 09, 70.000 de. Benim çukurlara yakalanma istatistiğim ayda 1 falandır, malum ibb yolları. Aydınlatılması eksik, bol çukurlu ne ararsan var.

• Arkadaşlar bugün aracımın bakımını yaptırdım. Özellikle turbosunu kontrol ettirdim. Hiçbir sıkıntısı olmadığını söylediler. Ancak aracım 180'i geçemiyor. 1.6d 109hp için normal bir değer mi ? 160'tan sonra araba benden bu kadar diyor :( 210 yaptığını iddia eden arkadaşlar var. Sizce benim aracımda bir problem mi var ? Sizin max. hızınız nedir ?

Orijinalden alıntı: Jhem

Arkadaşlar bugün aracımın bakımını yaptırdım. Özellikle turbosunu kontrol ettirdim. Hiçbir sıkıntısı olmadığını söylediler. Ancak aracım 180'i geçemiyor. 1.6d 109hp için normal bir değer mi ? 160'tan sonra araba benden bu kadar diyor :( 210 yaptığını iddia eden arkadaşlar var. Sizce benim aracımda bir problem mi var ? Sizin max. hızınız nedir ?

Aracında bir problem yok, 180 güzel bir rakam.

Yokuş aşağıya yapıyorlar 210 u falan çaktırma.

• Jhem kullanıcısına yanıt
    araçta bir sıkıntı yok bu max hız konusu önceki sayfalarda ufak çaplı konuşulmuştu. ben de düzce otobanında bulunan ve bayağı bir düz giden yolda maximum 185lere falan ulaşmıştım ki araçta 4 kişi artı bagajlar bavullar falan da vardı. 1.6d 108hp nin kapasitesi budur.

ben de 163 bin km deyim. en son bakımı 143bin de yaptırmıştım yani 10 binlik bakımı aşıp 20 binlik bakıma girmiş olucam o yüzden oldukça vicdan azabı çekiyorum. ha hissedilir bir fark oldu mu derseniz en belirgin fark yakıt tüketiminin 0.7 oranında artmasıdır derim.(6.2>7.0) onun dışında bir problem olmadı tabi henüz olmadı diyorum. çünkü bu geciktirme umarım uzun vadede bana pahalıya mal olmaz.

Crash geçmiş olsun bu arada benzer talihsizlikleri yaşayan bir insan olarak seni çok iyi anlıyorum. ama züğürt tesellisi mi dersiniz yoksa gerçekten kaliteden dolayı mı dersiniz. hiç bir problemde araç şu ana kadar beni yolda bırakmadı. en azından mağdur olmadık diyorum.

bu arada c30 arayan arkadaşlara bir tavsiye benimde c30 alma serüvenimin tamamı bu konun ilk sayfalarında yer alıyor ve gerçekten temiz bir c30 bulmak zor zanaat. tek yapabileceğiniz şey sabırla beklemek. ben 5 ay sonucunda şu an bindiğim c30'umu bulmuştum. şimdi iyi ki de beklemişim diyorum. içime oturan şeyler ise keşke 2008 olsa(kol dayama ve sürgülü kısım) ve r design body kit olsa demişimdir. onun dışında 1 buçuk sene ve 30bin km yapmış olmama rağmen hala her bindiğimde ve gördüğümde beni heyecanlandıran bir araçtır kendisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

araçta bir sıkıntı yok bu max hız konusu önceki sayfalarda ufak çaplı konuşulmuştu. ben de düzce otobanında bulunan ve bayağı bir düz giden yolda maximum 185lere falan ulaşmıştım ki araçta 4 kişi artı bagajlar bavullar falan da vardı. 1.6d 108hp nin kapasitesi budur.

ben de 163 bin km deyim. en son bakımı 143bin de yaptırmıştım yani 10 binlik bakımı aşıp 20 binlik bakıma girmiş olucam o yüzden oldukça vicdan azabı çekiyorum. ha hissedilir bir fark oldu mu derseniz en belirgin fark yakıt tüketiminin 0.7 oranında artmasıdır derim.(6.2>7.0) onun dışında bir problem olmadı tabi henüz olmadı diyorum. çünkü bu geciktirme umarım uzun vadede bana pahalıya mal olmaz.

Crash geçmiş olsun bu arada benzer talihsizlikleri yaşayan bir insan olarak seni çok iyi anlıyorum. ama züğürt tesellisi mi dersiniz yoksa gerçekten kaliteden dolayı mı dersiniz. hiç bir problemde araç şu ana kadar beni yolda bırakmadı. en azından mağdur olmadık diyorum.

bu arada c30 arayan arkadaşlara bir tavsiye benimde c30 alma serüvenimin tamamı bu konun ilk sayfalarında yer alıyor ve gerçekten temiz bir c30 bulmak zor zanaat. tek yapabileceğiniz şey sabırla beklemek. ben 5 ay sonucunda şu an bindiğim c30'umu bulmuştum. şimdi iyi ki de beklemişim diyorum. içime oturan şeyler ise keşke 2008 olsa(kol dayama ve sürgülü kısım) ve r design body kit olsa demişimdir. onun dışında 1 buçuk sene ve 30bin km yapmış olmama rağmen hala her bindiğimde ve gördüğümde beni heyecanlandıran bir araçtır kendisi.

Hocam merak etme ,

Kullandığımız tam sentetik yağlar 20.000 + km gidebilcek güçte. zorlama sınırları 35.000 ile 40.000 km arasında değişiyor !

Senin yakıtın artmasının bir tek nedeni var. Hava filtren. Onur değiştirsen yakıt tüeketimin düşecektir.

Bakım olarak tam sentetik bir yağ alıp 2dk içinde değiştriebilirsin. Orjinal yağ filtrelerimizin zorlama ömürleri 40.000 km dir. 20.000 ise zaten fabrika çıkışında ömrü. Aynı filtreyi kullanıyoruz ben 20.000 fabrika çıkış ömrüne sen ise 10.000 kullanıyorsun.

Rahat ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: crashmania

Olaylar netleşti, çözüme kavuştu.

Sıkıntı turbo değilmiş, sol ön bilyalar dağılmış. Aynı şekilde bilya yatağını tutan kolda eğilme olmuş. Baya bilya sesi geliyomuş içeriye. 60 kilometreden sonra ortaya çıkan sesin yegane sebebi buymuş. İçeriye motor sesi gibi yansıması beni açıkçası çok şaşırttı.

Önceden yine aynı yerin aks körüğünde delik oluşmuştu,haberim vardı. Hazır oraya el atılmışken onu da değiştirdim. Total masraf 960 tl. Yarın volcar'dan 70.000 randevusu alıcam, bakalım orada ne tip güzelliklerle karşılaşıcaz.

Bu yaz çeşme otobanında 160-180 arası giderken telefon titreşimi gibi (aralıklı) ön takımdan bi titreşim hissediyodum. Lastiklerde yeniydi nedenini anlamamıştım. Şimdi düşünüyorum da belki de bu olayın habercisiydi. Trafiğin müsait olduğu bi ara deneriz artık

Bu konuyla ilgili sayın tahas bi başlık açmış, yeni farkettim. Araç 30.000 den beridir bende, bilya adına geçmişim 1 yıl önce sol arkayı değişmişliğimdir. aracın sağ bilyaları fabrikadan çıktığı takım mı bilemicem, 4. yılının sonuna doğru sol iki tarafı değişmiş oldum bende. araç 09, 70.000 de. Benim çukurlara yakalanma istatistiğim ayda 1 falandır, malum ibb yolları. Aydınlatılması eksik, bol çukurlu ne ararsan var.

Geçmiş olsun, bende bi müddet o amerikan araç sesiyle dolaştım:) benim aracım şu an 90000 de 2 takım bilya değişti açıkçası, gerçi ilk değişimde takılan bilyaların kalitesinden şüpheliydim ki çok ta dayanmadı, bakalım bu seferkiler ne kadar gidecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Umarım uzun giderler. firmanın ismini unuttum da yeni dolar kuruyla 420 gibi bi meblaya mal oldu ön bilya. Arkasını sanırım 1 yıl önce 320 ye mi ne taktırmıştım. Aslında müsait bi ara sağ ikiliyi de elden geçirmek lazım. Çıkanlar balkonda yedek durur.

Dün 70.000 bakımdaydım. Altunizade volcar gayet insana hitap yönünden güzeldi. Epeydir sevmediğim bi özellikleri olan bu yönlerini değişmişler. Bi çok arkadaşları da eğitimdeymiş. Bişeyler oluyor gibi sanki, bilemedim. Servis çıkışında iki adet castrol edge anlaşmalı ıslak mendil hediye ettiler. Biz buna alışık değiliz dedim başka bi müşteri ile baya güldük.

460 tl tuttu. Kronik el kapağı sıkıntımdan ötürü bi kapak, bir de stepne tutucunun yarısı kırııktı. Geçen temizlerken diğer yarısını kırdım. Onu da sipariş ettim. İkisi 50 tl tutuyor.

Önceki yazılarımda bahsettiğim drive tipi spoiler i sordum. (parça kodunu bulmak baya zordu) İşçilik hariç tam takım sarf malzeme 1.100 boya ve işçilik ile 1.200 e maloluyormuş. Bilginiz olsun.

• donanımlar şöyle biraz daha ucuz olsa da biz de rahatça alabilsek. sadece bir spoiler için 1200 tl gerçekten fazla bence.

bu arada ben de dün aracı 20bin bakımına soktum. toplam 530 tl ye mal oldu(topkapı volvo servis.)

mazot filtresi 80 tl
    yağ filtresi 15 tl
    hava filtresi 25 tl
    polen filtresi 30 tl
    motor yağı 100 tl
    turbo hortumu(gırtlaklı boru patlamıştı ve kenarında kaçak vardı) (160 tl)
    tırnaklı ayak 20 tl
    ismini bilmediğim başka bir hortumunda klipsleri kırılmış ve motordan çıkmıştı. muhtemelen o da kaçak yapıyordu
    motor temizleme
    hatırlayanlar olur belki, benim far ayarlarının ve butonların olduğu kısım içten klipsleri kırıktı o da komple değişti.
    sol ön turuncu ampul
    +işçilik 100 tl

turbo hortumu fiyatlarını bilmiyorum sizce iyi mi? aralarından bir tek motor yağı fazla geldi bana.

O bir 2.5 T5 Ben türkiyedeki bir cihazda ilk defa GPS görüyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-auto-vip-den-volvo-c30-t5-230-hp-otomatik-138053279/detay

• wwwengin kullanıcısına yanıt
    sunroof ve r design body kit yok (tercih meselesi olabilir aslında)

Ama R designlerda olmayan 255 BG ve otomotik vites var :)

• _____________________________
  • c30'unu satmak isteyen arkadaşlar olursa özel mesaj gönderebilirler. Kriterlerim : xenon, hız sabitleyici, sunroof.

Orijinalden alıntı: wwwengin

quote:

Ama R designlerda olmayan 255 BG ve otomotik vites var :)

O araç 230 bg.

Aracı da, sahibini de iyi bilirim. O arabadan ve o mekandan uzak durmanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Good judgment comes from experience,
    and experience comes from bad judgment."
    Fred Brooks
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.