Şimdi Ara

VOLVO HABERLERİ (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.340
Cevap
7
Favori
75.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • PSA mini ve bmwde kullanıyor, volvonun satış rakamını PSA'ya bağlamış arkadaş o 60 adetinden iddaa ediyorum 30'uda motoru için almıştır bu nasıl olucak düşünce yanlış volvo marka değerinde satmadığı için böyle volvo güzel araç fakat ülkemizde yeri ve satışı göz önünde bulundurmak lazım.

• Volvo'nun Türkiye pazarında satabildiği iki model var: S60 ve XC60. Oysa satışta 12 model olduğu ilan edilmiş. S40/C30/V50 üretimden kalktı. XC90'ı bayiler ancak sipariş üzerine getirtir, araç o kadar eskidi ve XC60 karşısında ezildi ki artık alıcı bulması zor. V70, Türkiye hiçbir zaman SW ülkesi olmadı. S80, XC60 ve S60'ın tasarım anlayışının gerisinde kaldı. Rakipleri karşısında da bu haliyle iş yapması zor. C70'i anmama bile gerek yok zira üretimden kalkan S40'ın tavanı açılan versiyonundan başka birşey olmamasına rağmen fiyatı çok yüksek. Defalarca sorduk S60'ın coupe ve cabriosu neden yok diye. V60 da güya spor SW ama bu aracı biraz daha bagaj isteyen, o yüzden S60'a razı olmayanlar alacak gibi duruyor iken V60'ın bagajı bana maalesef S60'ınkinden daha kullanışlı gelmedi. XC70, bence S60 ve XC60'dan sonra en alınası araç ama tasarımı yeni XC60 varken kaç kişi ısrarla XC70 der.

Sizce acil bir toparlanma gerekmiyor mu? Ben hiçbir zaman satışın bu kadar az modele sıkıştığı bir dönem hatırlamıyorum. İki modelle bu piyasada rekabet nasıl edilebilir. V40'ın ne zaman satışa sunulacağı hala belli değil! Üstelik satan modellerin hepsi de Belçika'da üretiliyor. Şimdi bu fabrika yetiştiremiyor diye bize araç da göndermezler. Oysa fiyatı makul olursa V40'a talep olacağı ayan beyan ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

Volvo'nun Türkiye pazarında satabildiği iki model var: S60 ve XC60. Oysa satışta 12 model olduğu ilan edilmiş. S40/C30/V50 üretimden kalktı. XC90'ı bayiler ancak sipariş üzerine getirtir, araç o kadar eskidi ve XC60 karşısında ezildi ki artık alıcı bulması zor. V70, Türkiye hiçbir zaman SW ülkesi olmadı. S80, XC60 ve S60'ın tasarım anlayışının gerisinde kaldı. Rakipleri karşısında da bu haliyle iş yapması zor. C70'i anmama bile gerek yok zira üretimden kalkan S40'ın tavanı açılan versiyonundan başka birşey olmamasına rağmen fiyatı çok yüksek. Defalarca sorduk S60'ın coupe ve cabriosu neden yok diye. V60 da güya spor SW ama bu aracı biraz daha bagaj isteyen, o yüzden S60'a razı olmayanlar alacak gibi duruyor iken V60'ın bagajı bana maalesef S60'ınkinden daha kullanışlı gelmedi. XC70, bence S60 ve XC60'dan sonra en alınası araç ama tasarımı yeni XC60 varken kaç kişi ısrarla XC70 der.

Sizce acil bir toparlanma gerekmiyor mu? Ben hiçbir zaman satışın bu kadar az modele sıkıştığı bir dönem hatırlamıyorum. İki modelle bu piyasada rekabet nasıl edilebilir. V40'ın ne zaman satışa sunulacağı hala belli değil! Üstelik satan modellerin hepsi de Belçika'da üretiliyor. Şimdi bu fabrika yetiştiremiyor diye bize araç da göndermezler. Oysa fiyatı makul olursa V40'a talep olacağı ayan beyan ortada.

Sevgili hesheit

Olayın özeti gerçekten böyle.
    V40 için 2013 mart diyorlar ne kadar doğru bilemem benzinli ve düz vites olarak gelecekmiş (en ideal konfigurasyon yani)

• Sayın hesheit

Tespitlerinizde çok haklısınız.Satışların bu kadar modelden 2 tanesine sıkışmış olması Volvo'nun yeni tasarım dilinin daha genel tüketiciye hitap etmesinden kaynaklandığı söylenebilir.Eski ve yeni tasarım dilleri arasında çok keskin farklar olmasıda S80-V70-XC70-XC90(sadece Amerikada satışları fena değil)gibi araçlar satın alınırken müşteride mutlaka "miladı dolmuş" araçlar şeklinde algıya neden oluyordur.Yeni yönetimde bunun farkında olacak ki CEO verdiği bazı mesajlarda yeni model çıkarmadan önce elde var olan ürün gamını her segmentte en iyi olacak şekilde revize etmek istediklerinin altını çiziyor.Daha sonra niche ve sportif araçlara ağırlık verilecekmiş.En son yaptığı söyleşilerinden birinde şöyle demiş;

"My priority is to bring the Scalable Platform Architecture online and to renew Volvo's core ranges, the 60, the 80/90 and the SUVs," Jacoby said. "When I have managed this, I will look to diversification, going into niches, doing sporty versions and also looking to smaller cars."

Görünen yönetimde sizinle aynı görüşte olacak ki Volvo şu anda bir geçiş dönemine sokulmuş .Bunun farkında olup şartları rezive etmeleride biraz süre istiyor.Yeni motor ailesi ve Ölçeklebilir platform Mimarisi(SPA) ile Volvo sadece güvenlikte değil lüks otomobillerde olması gerekli herşeyi hakkıyla vermek şansına sahip olacak.SPA için Volvo'nun yakın tarihli bir raporunda şöyle bahsediliyor;

"In the company’s ongoing major product revitalization, the new Scalable Product Architecture (SPA) and the new engine family Volvo Environmental Architecture (VEA) will play a crucial role.The development of SPA is one of Sweden’s largest industrial projects ever and all Volvo models from the 60 series and upwards will be based upon it. SPA will significantly improve Volvo Car Group’s competitiveness in key areas such as design, CO2 emissions and driving dynamics as well as further strengthen Volvo Car Group’s leadership in safety."

SPA(Ölçeklenebilir Platform Mimarisi) "İsveç Endüstri tarihinin en büyük projelerinden biri" olarak lanse ediliyor.Eğer bu projeden gerekli verim alınırsa Volvo'nun lüks otomobil markaları arasında yeni yıldız olma potansiyeli bir hayli yüksek.Kabul etmemiz gerekir ki Ford işbirliği platform ve motor kullanımıyla Volvo'ya oldukça vakit ve prestij kaybettirmişti.Bu bağımsız platform ile birlikte Volvo'nun kendi değerlerini daha net vurgulayabileceğinden bahsedebiliriz.Özellikle dizayn konusunda ve yenilikçi motorlar konusunda.

• Volvo SPA temelli araç üretsin ama bunun oturması iki yıldan fazla alır. İki yılda da bugünkü satan iki model rakiplerinin gerisinde kalır. Ford, evet, Volvo'ya çok zarar verdi ama PSA motoru 1.6d ve yine ortak platformlardan Volvo da yararlandı. Bugünkü Volvo araçlarının platformları kötü değil. Ama çoğunun kabini çok geri. Şu an satışta olan C70'in o S40'dan kalma yeşil zemin ekranı rakipleri yanında Şahin gibi kalıyor. Sanayide elektrikçi çırağına gitseniz size daha cafcaflı bir ekran yapar.

Bu ayın haberi Volvo-Torslanda fabrikasının satışların düşüklüğü nedeni ile %10 daralmaya gideceği yönünde. Yahu satışlar düşer tabii. Bu fabrikanın ürettiği modeller satan modeller değil ki zaten. Peki %10 daralma yerine kalan boşlukta V40 üretip Türkiye'ye de gönderseler fena mı olur. Bari 3 araca çıksa satılanlar! Geçen yıl ABD'de S60 pek görmüyordum. Bu yıl burada da bir S60 patlaması oldu. Ya bunun muhtemel sonucu tam S60 Türkiye'de oturmuşken araç bulunamayacak olması olursa!

Uzun vadeli planlar güzel ama Volvo geçişleri çok ağır yapıyor. Tam yenilik ilan edildiğinde bir de bakıyorsunuz a yine geri kalınmış.

• C70 konusunda haklısınız.Dış tasarımı özellikle makyajlanmış haliyle benim için mükemmelliğe erişmişken iç tasarımı bu fiyatlara satılan bir araç için fazla basit.

Orijinalden alıntı: tolbert

C70 konusunda haklısınız.Dış tasarımı özellikle makyajlanmış haliyle benim için mükemmelliğe erişmişken iç tasarımı bu fiyatlara satılan bir araç için fazla basit.

C70 konusunda alın benden de o kadar. Volvo ile ilgili en büyük hayal kırıklığımdır. Kısmetse birkaç sene içerisinde cabrio bir araç almak istiyorum ikinci el olarak. C70'i tasarımı ve tarzı olarak cok beğensem de o fiyata alınabilen Mercedes'lerin yanında S40 altyapısıyla gözümde çok puan kaybediyor. En azından Ford'cular iç mekanı aracın kalıbına ve fiyatına uydursalardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylv77
    peki üstat;
    Avrupa ve amerika kıtasında değerini ve prestijini koruyan bir volvo
    aynı volvolar; yarı asyalı yarı avrupalı olan Türkiyede ise yerlerde resmen sürünüyor neden acaba?
    birde şöyle bir şey duymuştum ne derece doğrudur bilmiyorum.
    amerika diyelimki volvo satın alacak, ilgili departmanları isveç ile görüşür ve kendi standartlarına uygun araçları Amerikaya ithal eder.
    Türkiye ise, bildiğiniz standartları düşük volvo araçları ithal eder diye bir söylenti aklımın bir köşesinde kalmış.
    örneğin/ amerika kıtasındaki 2004 model s40 ile türkiyedeki s40 arasında çok fark var deniyor, doğrumudur bilmiyorum.
    saygılar.

Türkiye'deki Volvo algısı ve otomobilden beklenen şeyler ile ABD birbirini hiç tutmuyor ki. ABD'de Fransız araçları hiç satmıyor. Tek bir adet görmedim. Türkiye'de ise neredeyse liderler. Sebebi çok açık ABD'de Fransız araçlarına otomobil diye kimse binmez. Türkiye'de ise onların otomobil olduğuna diar inandırılmışızdır. İki ülke arasındaki gelir farkının bunda elbette sebebi var ama Fransızlar dışında her marka burada satarken onlar yok.

ABD işe bizde de 1950-60-70li yıllarda satan Chevrolet ve Cadillac modelleri işe başlamış bir sanayi ülkesi iken biz işe otomobil işine Koç'u zengin etmek için Tofaş ile başladık. Haliyle Şahin'den Megane'a sıçrayan kişiye megane uzay mekiği gibi geliyor. Bunu yaşayan biri bana Megane yolda kendi gidiyor demişti.

Diğer bir konu; Amerikalılar için sağlamlık, uzun ömürlülük, özellikle de motor ve şanzumanın uzun ömürlü olması çok önemli. Çünkü burada çoğu eyalette toplu taşıma hiç yok. Otomobil gereksinimi hat safhada. Bir şehirden diğerine tren veya otobüsle gitmek otomobil ile gitmekten daha pahalı. (Ama itiraf edeyim ki İstanbul Belediyesi'nin otobüslerinin yüzde sekseni ABD'dekilerden daha konforlu. Ulusoy'un konforunu sunan otobüs firması Kuzey Amerka'da yok) Bu yüzden uzun ömürlü ve sağlam araçlar tutuyor. Çünkü çok km yapmaları gerekiyor. ABD, evet İsveç gibi sosyal demokrat bir ülke değil, kapitalist bir ülke, ama tüketici bilinci çok gelişmiş ve tüketici hakları korunuyor. Herkes ödediği ücretin karşılığını kuruşuna kadar almak istiyor. Ödenen rakamın karşılığını sonuna kadar veren markayı tercih ediyor. Ülkemizde uzun ömürlülük ve sağlamlık otomobil tercihinde hiçbir zaman ilk üç sırada bile yer almadı ki. Bizde façalı olması, herkeste olması, yaygın servis ağı olması, ucuz olması, sahibine bir kimlik vermesi herşeyden önemli.

Trafik kazalarında dünya rekoru kıran bir ülkeyiz ama ABD'de de kaza oldu mu gerçekten ölümcül oluyor. Trafikteki araçlar çok ağır ve güçlü. Onlarla çarpışmalarda uyduruk bir alette olursanız yaşama şansınız çok az. O yüzden güvenlikte dünya devi Volvo burada tutuluyor. Ülkemizde güvenlik ne zaman araç alımında bir ölçüt oldu ki!

ABD'de 1.6 motorlu Volvo elbette yok. Hiç de olmadı. Modeller hep en dolu olanından ve en az 2.4i motorlu. Türkiye'ye elbette en donanımsızı ithal ediliyor. Sebebi fiyat elbette. Bizde otmobiller üzerinde vergi çok yüksek. ABD'de petrol de ucuz olunca (T'nin yarısı) yüksek motor hacimli ve donanımlı araçlar satıyor. Örnek: V6 motorlu Mercedes E350 55 bin dolar, benzer donanımlı S80 T6 da. TL karşılığı 100 bin tl. Türkiye'de aynı E serisi 380 bin, S80 de 270 bin tl!

• Amerika imajı, Türkiye imajı falan denmiş de volvo'nun abd'de pazar payı %0.47, Türkiyede %1.

Abd pazarının yarısını pick-upların oluşturduğu düşünülse bile anca Türkiye kadar bir pazar payı yakalayabiliyor,

Kaldı ki 40 bin dolarlık bir ülkede premium bir markanın daha yüksek pay alması normal olandır...

http://media.cleveland.com/business_impact/other/FordMotorCompany_10K_20110228.pdf
    https://www.media.volvocars.com/global/enhanced/en-gb/download/media/specialfile/45655_1_5.aspx
    https://www.media.volvocars.com/global/enhanced/en-gb/download/media/specialfile/45655_1_5.aspx

VOLVO HABERLERİ

VOLVO HABERLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 11 Eylül 2012; 5:13:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

quote:

Orijinalden alıntı: ylv77
    peki üstat;
    Avrupa ve amerika kıtasında değerini ve prestijini koruyan bir volvo
    aynı volvolar; yarı asyalı yarı avrupalı olan Türkiyede ise yerlerde resmen sürünüyor neden acaba?
    birde şöyle bir şey duymuştum ne derece doğrudur bilmiyorum.
    amerika diyelimki volvo satın alacak, ilgili departmanları isveç ile görüşür ve kendi standartlarına uygun araçları Amerikaya ithal eder.
    Türkiye ise, bildiğiniz standartları düşük volvo araçları ithal eder diye bir söylenti aklımın bir köşesinde kalmış.
    örneğin/ amerika kıtasındaki 2004 model s40 ile türkiyedeki s40 arasında çok fark var deniyor, doğrumudur bilmiyorum.
    saygılar.

Türkiye'deki Volvo algısı ve otomobilden beklenen şeyler ile ABD birbirini hiç tutmuyor ki. ABD'de Fransız araçları hiç satmıyor. Tek bir adet görmedim. Türkiye'de ise neredeyse liderler. Sebebi çok açık ABD'de Fransız araçlarına otomobil diye kimse binmez. Türkiye'de ise onların otomobil olduğuna diar inandırılmışızdır. İki ülke arasındaki gelir farkının bunda elbette sebebi var ama Fransızlar dışında her marka burada satarken onlar yok.

ABD işe bizde de 1950-60-70li yıllarda satan Chevrolet ve Cadillac modelleri işe başlamış bir sanayi ülkesi iken biz işe otomobil işine Koç'u zengin etmek için Tofaş ile başladık. Haliyle Şahin'den Megane'a sıçrayan kişiye megane uzay mekiği gibi geliyor. Bunu yaşayan biri bana Megane yolda kendi gidiyor demişti.

Diğer bir konu; Amerikalılar için sağlamlık, uzun ömürlülük, özellikle de motor ve şanzumanın uzun ömürlü olması çok önemli. Çünkü burada çoğu eyalette toplu taşıma hiç yok. Otomobil gereksinimi hat safhada. Bir şehirden diğerine tren veya otobüsle gitmek otomobil ile gitmekten daha pahalı. (Ama itiraf edeyim ki İstanbul Belediyesi'nin otobüslerinin yüzde sekseni ABD'dekilerden daha konforlu. Ulusoy'un konforunu sunan otobüs firması Kuzey Amerka'da yok) Bu yüzden uzun ömürlü ve sağlam araçlar tutuyor. Çünkü çok km yapmaları gerekiyor. ABD, evet İsveç gibi sosyal demokrat bir ülke değil, kapitalist bir ülke, ama tüketici bilinci çok gelişmiş ve tüketici hakları korunuyor. Herkes ödediği ücretin karşılığını kuruşuna kadar almak istiyor. Ödenen rakamın karşılığını sonuna kadar veren markayı tercih ediyor. Ülkemizde uzun ömürlülük ve sağlamlık otomobil tercihinde hiçbir zaman ilk üç sırada bile yer almadı ki. Bizde façalı olması, herkeste olması, yaygın servis ağı olması, ucuz olması, sahibine bir kimlik vermesi herşeyden önemli.

Trafik kazalarında dünya rekoru kıran bir ülkeyiz ama ABD'de de kaza oldu mu gerçekten ölümcül oluyor. Trafikteki araçlar çok ağır ve güçlü. Onlarla çarpışmalarda uyduruk bir alette olursanız yaşama şansınız çok az. O yüzden güvenlikte dünya devi Volvo burada tutuluyor. Ülkemizde güvenlik ne zaman araç alımında bir ölçüt oldu ki!

ABD'de 1.6 motorlu Volvo elbette yok. Hiç de olmadı. Modeller hep en dolu olanından ve en az 2.4i motorlu. Türkiye'ye elbette en donanımsızı ithal ediliyor. Sebebi fiyat elbette. Bizde otmobiller üzerinde vergi çok yüksek. ABD'de petrol de ucuz olunca (T'nin yarısı) yüksek motor hacimli ve donanımlı araçlar satıyor. Örnek: V6 motorlu Mercedes E350 55 bin dolar, benzer donanımlı S80 T6 da. TL karşılığı 100 bin tl. Türkiye'de aynı E serisi 380 bin, S80 de 270 bin tl!

son derece açıklayıcı ve hoş bir yorum olmuş bence.

ellerinize sağlık üstadım.

konuyu biraz daha iyi anladım.

• Zamanında araba ithalatı da yasaktı ve Doğan SLX'leri Mercedes E200 fiyatına sattı Koç. O zamandan Tofaş kalitesine(!) alışmış insanımıza Fransız arabaları daha kaliteli geldi herhalde.
    SEN başarabilecek misin?
  • Amerika BD'de S60 T5, 57 000 TL karşılığında satılırken, bizde 146 000 TL! Adamlar bizdeki bazal S40 fiyatına 4-5 gömlek yukarısını kullanıyorlar... Kazancın yerinde vergilendirilemediği ülkede, vergi tüketirken alınıyor! Vergisini zaten ödeyen; ikinci, beşinci ve onuncu kez yine ödüyor......
  • kaynakta vergi alınamadığı tespitiniz doğru ama ikinci,üçüncü... vs. kez alındığı tespitiniz eksik.bu ülkede ücretli çalışan haricinde hiç kimse kazancını doğru beyanda bulunmadığı gibi,beyan ettiğinin vergisinide tam,zamanında ödemiyor çoğu zaman.asıl sorun bence vergilerin adaletsizliğinden,düzensizliğinden,mevzuatından ziyade,insanımızın ikiyüzlülüğüdür.çünkü herkes dolaylı vergilerden şikayet ediyor ama kimse kaynağında verginin en temel ve değişmez unsuru olan,her şeyin bir nevi çözümü olan doğru,dürüst,tam beyanda bulunmuyor.

Yazdığınız doğru ama sebebini ve çözümünü de eklemek gerek: gelişmiş ülkeler içinde düzenini oturtmuş olanlarda iki sistem gördüm. Bir, çok dürüst ve ahlaklı vatandaş yetiştirdikleri için, istisnaları bir kenara bırakalım, insanlar başkasının hakkına saygı gösteriyor, vergi kaçırmak akıllarına bile gelmiyor, suç oranları düşük vs. Japonya ve İskandinav ülkelerini bu sınıfa koyuyorum. İki, kimse vergi kaçırmaya cesaret edemiyor çünkü hukuk bunu yapanı ya da buna göz yumanı oyuyor. Üstelik kim yaptığına bakmadan. Buna da ABD'yi örnek vereyim. ABD'de düzenin işlemesi vatandaşını yüksek ahlaki değerlerle yetiştirdiğinden değil (zaten bir göçmen ülkesinde bunu yapabilmek kolay da değil). Hukuka aykırı düşene yine hukuk kuralları sonuna kadar uygulandığı için. Bizde ikisi de yok. Yani sadece ikiyüzlü vatandaştan ötürü değil; dürüst olanın bizzat devlet tarafından aptal yerine konulmasından, vergi kaçıranın kaçırdığının yanına kar kalmasından, hatta bu işi kamu ile danışıklı yapmasından. Ahlaki değerleri yüksek yetiştiremiyorsanız o zaman hukuku işletirsiniz. O da yoksa, o zaman geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

volvo'nun abd'de pazar payı %0.47, Türkiyede %1.

19can84 arkadaşımızın verisini şu verilerle tamamlayayım:

VOLVO HABERLERİ

Volvo 2011'de toplam 450bin satmış, bunun 67 bini ABD'de satılmış, ABD pazarının oranı: %14.88
    Türkiye'de de 4600 satmış. Türkiye pazarının oranı: %1.02

Türkiye'de 2011'de Mercedes 12600, Audi 12064, BMW 15000 satmış
    (http://www.odd.org.tr/folders/2837/categorial1docs/347/toplam2011.pdf)

• xc60 son iki yılda tüm modeller arasında satış rekoru kırmış.

adamlar işi biliyor.

araçta çok fonksiyonel olunca....
  • S60 VE XC60 satışlarının yükselirken S80 satışlarındaki gerilemenin artık miadını doldurduğunu ve alternatif firma model satışlarına yönelme olduğunu gösterir. Dolayısıyla zaten marka yönünden sıkıntılı olunan Türkiye gibi ülkelerde S80 satışlarının neden yok denecek seviyede olduğu ortada. İçine konulan 1.6 dizel motorla pek alakası yok gibi yani

VOLVO HABERLERİ
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.