Şimdi Ara

Volvo c30 aracım alev aldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir seneye yakındır Volvo c30 araç kullanmaktayım. Aracım 2008 model 1.6 d. Aracı aldığım zaman bir sıkıntı yoktu ama bir iki ay kadar sonra araçta düşük motor performansı diye bir uyarı çıktı. Bu uyarı gidip geliyordu. neyse ustaya götürdüm turboyu temizlemek lazım dedi temizledi ben de enjektör temizleyici kattım arabaya ve her şey yaklaşık üç dört ay yolunda gitti. Ara sıra 3000 devirde kalıyordu ama biraz normal gidince düzeliyordu.

İki gün önce havalimanına giderken Shell'den yakıt aldım arkadaşımı alıp geri döndüm bir şey yoktu. Fakat ertesi gün arabada emme manifoldu ışığı yandı. Araba çekişte acayip güç kaybı yaşamaya başladı. Ben de hemen yakındaki bir ustaya götürdüm. Adam yakıttandır dedi yolladı. Bitince geçer dedi. Ben de dinledim arabayı sürdüm. Akşam dik bir yokuşta araba resmen çıkmadı bire atıp uzun yokuşu çıktım ve sonra yola devam ederken kaputtan gelen dumanı görüp durdum. Kaputu açınca motorun en altında bir yerde yanmayı gördüm. Yoldan geçenler yardım etti sağolsun söndürdük yangın büyümeden. Ben de arabayı çekiciyle eski ustama götürdüm. Usta arabanın borularda patlaklar olduğunu ama yangından kaynaklı hangisi sebep oldu bilemiyoruz çünkü bir çok boru yanmış dedi. Boruları değiştirdi 550 tl karşılığında ve bana bir ara dpf partikül temizliği yaptır dedi. Ben de o gün arabayı aldım. Araç ilk gün çalışıyordu ama gene 3000 devirde kalıyordu ve normalden iki kat yakıyordu. Ama bir gün sonra araba gene birden motor boğulur gibi tak edip durunca tekrar ustayı aradım. O da dpf tıkanıklığından dedi temizlemek için arabayı geri bıraktım.

Merak ettiğim bu yangın neden çıkmış olabilir. Arabaya binerken korkar oldum gözüm kaputta yola bakamıyorum. Tekrarlar mı. Tekrarlamaması için ne yapmam gerek. Ustanın yaptığı işlem aracı düzeltecek mi. Bir de aracı aldığım da motor acil sistem uyarısı yanıyordu. Aldığım kişiyle ustasına sorduk sorun yok söndüremedik sadece dedi. Gerçekten de benim ustam da başka bir sorun bulamıyor ve söndüremiyor. Bununla ilgili bir şey olabilir mi. Ya da söndürülebilir mi. En büyük merakım sizce yangın neden çıkmış olabilirVolvo c30 aracım alev aldı

Vol

• Aracı volvo servisine götür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SolidCerberos S kullanıcısına yanıt
    Volvo servisi hangisi için geçerli şu an bayağı bir işlem yapıldığı için soruyorum sildirmek için mi o ikazı yoksa tekrar kontrol için mi.. Bir de fiyat olarak servis çok pahalı oluyor diyorlar o yüzden de maddi olarak durumumu ayarlamadan götüremiyorum. Siz daha önce götürdünüz mü?
  • Öncelikle gecmis olsun.Aracinizi yetkili bir servise kontrol ettirip en azindan onlarin sorun hakkinda ne diyeceklerini,ne kadar fiyat isteyeceklerini duymalisiniz bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öncelikle. O zaman aracı yarın alınca bir servise göstersem gene de anlayabilirler mi parça vs değişimi olduğu için soruyorum da :/ çok anlamıyorum çünkü bu işlerden ve korkuyorum usta yaptıktan sonra tekrar olur diye
    bir de bu yangınlar neden olabiliyor ki ya..
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    bir de ankarada yetkili servis nerededir balgattaki yer mi hala
  • protothink P kullanıcısına yanıt
    Ustaların işi zaten sizi korkutup başka yerlere gitmemenizi sağlamaktır. Volvo iyi bir marka c30 da güzel bir modeli. Premium olarak konumlandırılan bir markanın servisi bir miktar yüksek olur, normal. Ama içine canınızı ve sevdiklerinizi koyduğunuz bir araçtan bahsediyorsak fiyatın bir önemi yok. En olmadı fiyatı beğenmezseniz durumu değerlendirir ya tamir ettirirsiniz yada satarsınız.

Sizin anlattığınıza göre yağ kaçağından yangın oluşmuş. Bütük ihtimalle motor contalarında basınç sonucu kaçak oluşmuş, belki vites kutusu.. baktırmak lazım, geçmiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chevrolet Aveo Motor Işığı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: protothink

bir de ankarada yetkili servis nerededir balgattaki yer mi hala
    Motor sistemi ile ilgili ariza yada bakim uyarilarini ciddiye almak gerektigini bir aracimin (V50) motorunu yaktigimda anlamistim,o nedenle ben olsam servisten sasmazdim.Yangindan sonra yapilan islemleri,degisiklikleri ögrenirseniz iyi olur tabi.Servis adreslerine volvo türkiye sitesinin sayfasindan ulasabilirsiniz,ben baktim ve üc tane yetkili servis gösteriyor,uygun olana götürürsünüz artik.Türkiyedeki isleyisi bilmiyorum ama kontrol edip teshis koymak icin sanirim en fazla kücük bir ücret alirlar, illede orada yaptiracaksiniz diye de bir zorunluluk yoktur herhalde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.