Şimdi Ara

Volume+ ile Huawei Ideos X5 Speaker Sesini Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
17.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, uzun zamandır telefonun sesini gerçekten yükseltme yeteneği olan bir modifikasyon aracı arıyordum, Ideos X5'in ses kapasitesi yüksek olmasına ve boost edilebilmesine rağmen hoparlörde cızırtı yapan parazit kullanıcının canını sıkıyordu.

bu yüzden yaptığımız ayarlar ya kulak tırmalayıcı bir seviyeye geliyor, ya da cebimizde duyamayacağımız kadar boğuk ve kısık kalıyordu.

bilen ve uygulayan olmuştur tabi, ancak forumda başlığını bulamadığım için sizlerle paylaşmak istedim.
    Meltus tarafından geliştirilen "Volume+" uygulaması telefonun ses sorununa ilaç gibi bir çözüm sunuyor.

Önemli olan hangi ayarı yapmanız gerektiğini bilmeniz. Ben LegoLash'in publis ettiği LegoRom üzerine Volume+ yazılımını kurdum ve aşağıda size vereceğim ayarları uyguladım, telefon şuan müzik seti gibi, artık kulaklığı takmaksızın evde keyifle telefondan müzik dinleyebiliyorum ve telefonum çaldığında nerede diye aramama gerek kalmadan sesini duyabilir hale geldim.

Umarım aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlara yardımı dokunur.

http://www.megashare.com/4025149

Ideos X5 için Önerilen Ayarlar (LegoRom'da denenmiştir - farklı rom'larda değişiklik gösterebilir)

Speaker Settings: (Audio Modifications ve Use Custom EQ Settings'i açıyoruz)

- Band 1 60 hz - 39
    - Band 2 230 hz - 82
    - Band 3 910 hz - 65
    - Band 4 4 khz - 58
    - Band 5 14 khz - 89
    - Volume Level - 4
    - Bass Boost - 0
    - Echo Delay Level - 8

• aurora ics 4.0.4 te denesek sıkıntı olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: oqlahoma

aurora ics 4.0.4 te denesek sıkıntı olurmu

Sorun olmayacaktır, 1.9.0 versiyonu aurora ile uyumlu çalışıyor. ics desteği var.
  • eve gidince mutlaka deniyecegim sesim karsi tarafa cok boguk gidiyormus saolasin
  • Güzel bir konu hazirlamissiniz tebrik ederim,isterseniz herkesin bu bilgiden yararlanmasi icin orjinal rom konusunun ilk sayfasina editleyeyeyim? Ama isterseniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FroBisher

Güzel bir konu hazirlamissiniz tebrik ederim,isterseniz herkesin bu bilgiden yararlanmasi icin orjinal rom konusunun ilk sayfasina editleyeyeyim? Ama isterseniz

tabiki dostum...sakıncası yok, maksat arkadaşlar fayda sağlasın
  • arkadaşım aynı yaw :) bişi değişmedi aurora 4.0.4 ics başka bildiğin ayarlar yokmu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oqlahoma

arkadaşım aynı yaw :) bişi değişmedi aurora 4.0.4 ics başka bildiğin ayarlar yokmu ?

ics için ayar denemedim, ama sesi değiştiriyor, deneme yanılma yoluyla bulmak lazım biraz, aşağıdaki 3 barı kullanırken dikkatli olmalısın, hepsinin aktive olduğu bir nokta var, bir kanal diğerini kapatabiliyor, hassas bi ayar gerekiyor, ben yukarıda verdiğim rakamlarla tutturdum, gayet güzel ses çıkıyor şuan, ics yüklersem onun da ayarlarını yazarım buraya...

ama dediğim gibi biraz deneme yanılma yapman lazım.
  • Orjinal B526 Rom için hangi ayarları yapmak gerekiyor arkadaşlar gerçekten çok lazım telefonun hoparlör sesi çok az çıkıyo simdi müzik baslıyo müzik çalıyo adam söylemeye basladımı ses azalıyor gibime geliyor, bu orjinal B526da hangi ayarları yapmak gerekiyo bu programda ??
  • b528 için olurmu bu ayarlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrasimx

Orjinal B526 Rom için hangi ayarları yapmak gerekiyor arkadaşlar gerçekten çok lazım telefonun hoparlör sesi çok az çıkıyo simdi müzik baslıyo müzik çalıyo adam söylemeye basladımı ses azalıyor gibime geliyor, bu orjinal B526da hangi ayarları yapmak gerekiyo bu programda ??

Arkadaşlar - bu program herhangi bir rom'da çalışabilir kabiliyette, ancak rom'dan rom'a standart speaker frekans ayarları farklılık gösterir.
    yukarıda benim vermiş olduğum sayısal değerler sadece kendi kullandığım rom için geçerli olan sayısal değerler.

kendi kullanmakta olduğunuz rom'a uygun frekans sayısal değerlerini ancak deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz.

ancak bildiğim ve deneyimlediğim kadarıyla her türlü romda yaklaşık en az 0,43 db kadar bir ses artışı sağladığı kesin.

dediğim gibi kendi kullandığınız rom'a göre deneme yanılma metoduyla uygun ayarı bulabilirsiniz, zaman alabilir ancak yaptığınıza değdiğini farkedeceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: caki101

quote:

Orijinalden alıntı: xrasimx

Orjinal B526 Rom için hangi ayarları yapmak gerekiyor arkadaşlar gerçekten çok lazım telefonun hoparlör sesi çok az çıkıyo simdi müzik baslıyo müzik çalıyo adam söylemeye basladımı ses azalıyor gibime geliyor, bu orjinal B526da hangi ayarları yapmak gerekiyo bu programda ??

Arkadaşlar - bu program herhangi bir rom'da çalışabilir kabiliyette, ancak rom'dan rom'a standart speaker frekans ayarları farklılık gösterir.
    yukarıda benim vermiş olduğum sayısal değerler sadece kendi kullandığım rom için geçerli olan sayısal değerler.

kendi kullanmakta olduğunuz rom'a uygun frekans sayısal değerlerini ancak deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz.

ancak bildiğim ve deneyimlediğim kadarıyla her türlü romda yaklaşık en az 0,43 db kadar bir ses artışı sağladığı kesin.

dediğim gibi kendi kullandığınız rom'a göre deneme yanılma metoduyla uygun ayarı bulabilirsiniz, zaman alabilir ancak yaptığınıza değdiğini farkedeceksiniz.

o zmn b528 kurduğun zaman yaz buraya.

• B526 da ben bunu kullanıyorum arkadaşlar güzel ses çıkıyor :)

- Band 1 60 hz - 38
    - Band 2 230 hz - 82
    - Band 3 910 hz - 65
    - Band 4 4 khz - 58
    - Band 5 14 khz - 89
    - Volume Level - 4
    - BAss Boost - 1
    - Echo Delay Level - 8
  • Arkadaşlar daha önce Volume + ile huawei'de ses yükseltme yöntemiyle ilgili bu konuyu açtığımızda "farklı rom'larda değişiklik gösterebileceğinden" bahsetmiştik.
    2 gündür kendi derlediğim "101 ROM"u kullanıyorum.

forumdan bazı arkadaşlar da ROM'u kullanmaya başlamışlar.
    onlar için aşağıda yer alan ayarları paylaşmak istedim. 101 ROM'da aşağıdaki ayarları kullandığınız takdirde telefonun müzik sesinde şaşırtıcı derecede yükselme olduğunu göreceksiniz.

ancak öncelikle sizleri uyarmam gereken bir konu var.
    ayarları yaparkan yukarıdan aşağıya bir sıra izlemeniz önemli, dahası - en son ayarı kesinlikle "echo delay level"da yapmanız gerekmekte. çünkü bu ayar ses gecikmesi ve yankı ayarını yönetiyor ve 7 ve 8 frekans aralığında aktive oluyor, bu nedenle en son bu ayarı düzenlemeniz gerekmekte.

umarım faydasını görürsünüz.

• Arkadaşlar link Kırılımış galiba yeni link veriyorum + Şu Anki En Son Sürüm:

www13.zippyshare.com
    Zippyshare.com -
    http://www13.zippyshare.com/v/40404855/file.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.