Şimdi Ara

VOLTAJREGÜLATÖRÜ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde laptop adaptörü var. Bildiğiniz gibi 19 volt çıkış veriyor. Ben bu adaptör ile 12 voltlık şerit led çalıştırmak istiyorum. Ya da başka bir cihaz. Bu 19 voltu 12 volta düşürmek için 7905 voltaj regülatörü kullanmak istiyorum. Fakat bu regülatör max 1 A akım veriyor. Ben ise daha fazla akım çekmeliyim. Bunun için ne yapabilirim. Yardımcı olacaklara teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: evrentek

Arkadaşlar elimde laptop adaptörü var. Bildiğiniz gibi 19 volt çıkış veriyor. Ben bu adaptör ile 12 voltlık şerit led çalıştırmak istiyorum. Ya da başka bir cihaz. Bu 19 voltu 12 volta düşürmek için 7905 voltaj regülatörü kullanmak istiyorum. Fakat bu regülatör max 1 A akım veriyor. Ben ise daha fazla akım çekmeliyim. Bunun için ne yapabilirim. Yardımcı olacaklara teşekkürler.

7905 5 volt çıkış vermiyormuydu benmi yanlış hatırlıyorum

Edit:Nerden aklımda kaldıysa son 2 hanesi çıkış gerilimi diye kalmış

http://tr.farnell.com/stmicroelectronics/l7812cv/ic-v-reg-12v-7812-to-220-3/dp/9756124

1.5 amper çıkış veriyor yetermi yetmezse sana kaç lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 12 Şubat 2015; 20:16:33 >

• tristran kullanıcısına yanıt
    79 serisi şaseye göre negatif 78 serisi ise şaseye göre pozitif çıkış verir. Sadece led çalıştıracaksa 78 ya da 79 serisi olmasının bir önemi yoktur.
    Dediğiniz gibi son iki rakam voltajı verir. Tek istisnası 7833 idi galiba, 33 volt değil 3,3 volt veriyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

79 serisi şaseye göre negatif 78 serisi ise şaseye göre pozitif çıkış verir. Sadece led çalıştıracaksa 78 ya da 79 serisi olmasının bir önemi yoktur.
    Dediğiniz gibi son iki rakam voltajı verir. Tek istisnası 7833 idi galiba, 33 volt değil 3,3 volt veriyordu.

Aynen baktım şimdi 79 negatifmiş

Bu arada arkadaşın sorusuna cevap vermeyi unuttuk

http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Power/boosti.htm
  • Regülatörü 7812 seçip yukarıdaki arkadaşın verdiği devreyi yapın olsun bitsin.
    Küçük birde soğutucu ayarlayın garanti olsun.
  • Yanliış değilsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7812 gibi lineer regülatörlerle böyle bir işe girişmek gereksiz uğraş olacaktır diye düşünüyorum. 19 v x 1 a 19 w giriş 12 x 1 a 12 w çıkış 7 w 7812 yi cayır cayır yakmaya yetecektir. hadi yanmadı dayandı diyelim bu verimsiz devreyi kullanmak ister misiniz bilmiyorum.
    lm2576 araştırmanızı tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısınız yazdığım 5voltluk bir regülatör. Ama internetten baktım 12 volt olanlarına 1A yada 3Ampere kadar akım sağlıyor. Bunu nasıl artırabilirim. Sözgelimi 19 voltluk laptop adaptöründen 12 almak istiyorum ve akımıda max olsun diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrentek

Haklısınız yazdığım 5voltluk bir regülatör. Ama internetten baktım 12 volt olanlarına 1A yada 3Ampere kadar akım sağlıyor. Bunu nasıl artırabilirim. Sözgelimi 19 voltluk laptop adaptöründen 12 almak istiyorum ve akımıda max olsun diyorum.

Zaten adaptörler genelde 60-65 w gibi bi değerde oluyor yukarıda verdiğim devre ile çıkış gerilim 12 volt akımda 4-5 amper filan olması lazım dahada arttırman zor.Çünki senin güç kaynağın o civarlarda, yanlışsam düzeltin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.