Şimdi Ara

VOLTAJ REGÜLATÖRÜ MÜ UPS Mİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
9.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ups ikisini de yapı 1000 lil starcom kullanıyorum ben 86 ytl ye almıştım..işimi görüyo daş gibi..tabi apc gibi değil ama idare eder

> > < <
  • güzel konu ve gezel açıklamalar aslında ups ve 25 dolara güzel pirizler var regüleli bence en makul gözüm bu olur
    intel 3570k@ 4400mhz---gigabyte x77z-ud3h---Corsair 1600mhz 4gb*2---Zotac x275amp---creative titanium---highpower 650w plus---Thermaltake Element S---Thermaltake Jink(16db)*** Sony 260g 1ohm amfi---Sony 850Kdts
  • quote:

Orjinalden alıntı: palakash

güzel konu ve gezel açıklamalar aslında ups ve 25 dolara güzel pirizler var regüleli bence en makul gözüm bu olur

Türkiye'de 25$'ye (herhalde perakende satış fiyatını kastediyorsunuz...) satılan "regüleli" prizlere bir-iki örnek verebilir miydiniz??? Teşekkürler!
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
  • ben ups firmasında çalışıyorum ve sana tek kelimeyle ups öneriyorum.198-242 volt arası gelen gerilimi aynen alırsın.198 voltun altına düştüğünde,165 volta kadar gelen her şebeke gerilimi 1,18 katı kadar yükseltilerek çıkışa verilir.gelen 165 volt ve daha aşağısı gerilim ise ups tarafından işlenmeyip direkt olarak akü vasıtasıyla 220 volt çıkış verir.aynı şekilde şebeke gerilimi 242 volt üstüne çıktığında 275 volta kadar gelen her gerilim ise 0.85 ile çarpılıp çıkışta alınır.aynı zamanda upsnin hızlılığını regülatörde asla bulamazsın.2msn-6msn arasında geçiş süresi vardır.
  • Kesintilerden ve dalgalanmalardan çok çektiğim için gidip Powercom 600Va aldım, yurtta kalıyorum, elektrik kesildiğinde zaten jenerator giriyo, ups çok rahat tutuyo makineyi bu sırada... Jenerator olmasa ne kadar tutar bilmiyorum benim için önemli diil zaten, res atmasını veya aniden kapanmasını engellemesi yeterli...

58YTL idi sanırsam fiyatı...

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Orjinalden alıntı: palakash

güzel konu ve gezel açıklamalar aslında ups ve 25 dolara güzel pirizler var regüleli bence en makul gözüm bu olur

Türkiye'de 25$'ye (herhalde perakende satış fiyatını kastediyorsunuz...) satılan "regüleli" prizlere bir-iki örnek verebilir miydiniz??? Teşekkürler!

Şu anda apc kullanıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Powercom'un Digital UPS'sini Al Hem Regulatör var Hem UPS !

katılıyorum:) powercom 1000 digital al hocam hem elektrik kesıntısınden korur senı hemnde voltaj talgalanmalarından.test ettım kendımce onayladım.trabzonda yasıyorum burda ruzgar esınce yada kar yagınca voltaj bayramı olur 10dk ıcınde saydım gecen 5-6 kez voltaj dalgalanması oldu ups banamısın demedı tık tık calısıyor.kısacası powercom digital 1000w ups

Orjinalden alıntı: c@wit

ben ups firmasında çalışıyorum ve sana tek kelimeyle ups öneriyorum.198-242 volt arası gelen gerilimi aynen alırsın.198 voltun altına düştüğünde,165 volta kadar gelen her şebeke gerilimi 1,18 katı kadar yükseltilerek çıkışa verilir.gelen 165 volt ve daha aşağısı gerilim ise ups tarafından işlenmeyip direkt olarak akü vasıtasıyla 220 volt çıkış verir.aynı şekilde şebeke gerilimi 242 volt üstüne çıktığında 275 volta kadar gelen her gerilim ise 0.85 ile çarpılıp çıkışta alınır.aynı zamanda upsnin hızlılığını regülatörde asla bulamazsın.2msn-6msn arasında geçiş süresi vardır.

bizim kombi için almamız lazım,elektronik ikidebir arıza yapıyo. servis voltaj jeneratörü takmanız lazım dedi, ama fiyatlar 150 ytlden başlıyo. bu yazılarıda okuduktan sonra ups daha ucuz bi çözüm olabilir diye düşündüm fakat:: 198-242 volt arası büyük bir dilim gibi geldi bana.. acaba tüm upsler böylemi? bir sorun yaşarmıyım acaba bu 198-242volt arasında..

• Bende Powercom Black Knight marka ups var ve çok yararını gördüm. Fiyatıda 60 ytl civarıydı ben aldığım sırada, hem regüle ediyor hemde kesintisiz enerji sağlıyor, 600Kva gücünde ama sadece kendi sistemini değilde evdeki diğer cihazlarıda düşünerek tüm evi koruyacak voltaj regülatörü alman daha mantıklı ve gerekli diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: saheemr

Arkadaşlar her ikisinide kullanacağım. Online UPS ve voltaj regülatörü. Bağlantı nasıl olmalı. Önce UPS mi yoksa regülatör mü

Online ups varsa regulatore gerek yok.ben 1200w regulatore 800w ups bagladigimda calismamisti tavsiye etmem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

quote:

Arkadaşlar her ikisinide kullanacağım. Online UPS ve voltaj regülatörü. Bağlantı nasıl olmalı. Önce UPS mi yoksa regülatör mü

Online ups varsa regulatore gerek yok.ben 1200w regulatore 800w ups bagladigimda calismamisti tavsiye etmem.

Regülatör 1kva online UPS de 1kva. Daha önce önce UPS sonra regülatör ve daha sonra cihazlara çıkış alıp kullanmıştım. Şimdi tam tersi yaptım. Önce regülatör ve sonra UPS olarak bağladım.

Şuan bir sıkıntı yok ama yanlış yapmakta istemiyorum .

Orijinalden alıntı: ogameci

Powercom'un Digital UPS'sini Al Hem Regulatör var Hem UPS !

vay be 11 sene geçmiş üstünden mesajımın

> > < <
  • evde hem 3 KVA ONLINE UPS kullanıyorum hemde Jenaratör.
    UPS elektrik gittiğinde sistemin kapanmamasını ve işlemlerin Jenaratör devreye girene kadar tutmasını sağlıyor. Jenaratör devreye girdiğinde zaten UPS yeniden besleme moduna geçip işine kaldığı yerden devam ediyor. UPS çift fanlı ve sürekli akü beslemeli online ups olduğundan farklı bir odada faz beslemeli olarak işlev görüyor. Böylece Bilgisayarın olduğu oda oldukça sessiz. Jenaratör ise evin dışında ve elektrik gittikten yaklaşık 10sn sonra devreye giriyor.
    Kısaca çok şükür elektrik kesintisi namına hiç bir şey yaşamıyorum :)
    VGA: ASUS GeForce RTX 5080 TUF GAMING OC/
    MONITOR
    : 34" ALIENWARE AW3423DWF OLED + ASUS ROG Strix OLED XG27ACDNG 360hz G-Sync&nbsp;
    HDD: Samsung 3 TB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2
    PSU: MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W
  • quote:

Online UPS varsa voltaj regülatörü neden var? Gereksiz olmuş ikisi birden. Online UPS tek başına yeterliydi.
    İşlemci : i9-9900K | Ekran Kartı : Palit RTX 3080 OC Gamepro | Monitör : Samsung Odyssey G9 49' - Xiaomi 34' Ultrawide | Anakart : Asus Rog Maximus X Hero | Ram : Gskill Trident Z 32 gb(2x16GB) 3600 MHZ CL16 | SSD : Samsung 970 Evo 250 GB - Samsung 860 Evo 1 TB - Samsung 860 Evo 500 GB | Kasa : Phanteks Evolv ATX | Sıvı Soğutma : NZXT Kraken X62 | PSU : Corsair HX1000i 80+ Platinium | Kulaklık : Logitech G635 Dolby 7.1 | Klavye : Asus ROG Claymore | Mouse : Logitech G900 - Logitech G502 |
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

quote:

Online UPS varsa voltaj regülatörü neden var? Gereksiz olmuş ikisi birden. Online UPS tek başına yeterliydi.

Sokeyimmi acaba. Yada herhangi bir mahsur yoksa kalsinmi.

Öncelikle herkese merhaba.Bi kaç şey sormak istiyorum.
    yeni bir tv ve soundbar aldım. sony 65xf9005 ve q70 soundbar.
    bulunduğum yerde ara sıra elektrik kesintisi ve nadiren dalgalanmalar oluyor.ve bu durum ben,i korkutuyor.
    bu durumdan korunmak için ne almalıyım? line interactive bir ups mi yoksa kaliteli bir voltaj regülatörü mü ?
    araştırmalarım sonrası biçok kaliteli ups markasının voltaj regülasyonu konusunda 230 volt+/-%10 olduğu yazıyor.yani kabaca 200-250 volt arası değerleri regüle etmeden sisteme verme riski var.tv ye gelen volt un bu değerlerde olması zararlı değilmi ?
    tv nin voltaj aralığında 220-240 volt yazıyor.yani ani gelen düşük voltajlar tv ye zarar vermezmi ? O zaman bu ups çok sağlıklı bir regülasyon sağlamıyor.Öte yandan aşağıda belirttiğim apc marka voltaj regülatörü daha sağlıklı regüle ediyor gibi duruyor incelemelerim sonucunda.ama herhangi bir bataryası olmadığından elektrik kesintisi anında düzgün kapanmadığı için koruyamıyor.

Sizce tercihim ne olmalı ? baktığım incelediğim kafama yatan bi kaç regülatör ve ups i aşağıda belirttim.yardımcı olursanız çok sevinirim.(dipnot:online bir ups için alanım malesef yok)

www.hepsiburada.com
    Fsp Fp1000 1000 Va Line Interactive Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/fsp-fp1000-1000-va-line-interactive-p-HBV0000043QZN?magaza=dunyaucuz

www.hepsiburada.com
    Schneider APC BX650LI-GR 650VA Line Interactive UPS Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/schneider-apc-bx650li-gr-650va-line-interactive-ups-p-BD804939

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/11442735

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih2526 -- 13 Nisan 2020; 9:41:6 >

• melih2526 M kullanıcısına yanıt
    Bu soruların cevabını ben de merak ediyorum. Evimizin tesisatı o kadar kötü ki bazen odamın karşısında banyonun lambasını açıp kapattıklarında monitor kapanıp açılıyor. Kaliteli ups almaya kalksam 1000 lira. 400e falan bende bir regülatör alma düşüncesindeyim...
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.