Şimdi Ara

Volt ve amperle ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Örneğin: 12V 2Ah ile çalışan cihaza 6V 4Ah veya 24V 1Ah elektrik verebilirmiyiz yani çalışır mı yoksa bozulur mu? Sanırım akımı biz belirlemiyorduk ama bilmiyorum, birde 6V elektrik verdiğimizde cihaz yine 2Ah mi çeker veya 24V elektrik verdiğimizde yine 2Ah mi çeker.
    Bir sorum daha olacak 12V 7Ah kuru aküm var akünün üstünde 20HR yazıyor HR nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Hunter*** -- 2 Ekim 2011; 13:17:21 >

Volt ve Amper: Akülerin Can Damarları

Akülerin depolanan enerjiyi elektrik akımına dönüştüren önemli güç kaynakları olduğunu bilirsiniz. Bu akımın niteliklerini tanımlamak için kullanılan iki temel ölçü birimi vardır: volt ve amper.

Volt (V): Elektrik Potansiyeli

Volt, bir elektrik devresinde iki nokta arasındaki elektriksel potansiyel farkını ölçer. Akünün gücünü temsil eder ve akımın akmasına izin veren itici kuvveti sağlar. Akülerin nominal voltajı genellikle 12V veya 24V'tur.

Amper (A): Akım Şiddeti

Amper, elektrik devresinden geçen elektrik akımının şiddetini ölçer. Akülerin kapasitesini temsil eder ve belirli bir sürede ne kadar elektrik sağlayabildiklerini gösterir. Akülerin amper-saat (Ah) cinsinden ifade edilen kapasiteleri vardır.

Akülerde Hr: Deşarj Süresi

Akülerde kullanılan "hr" kısaltması "saat" anlamına gelir ve bir akünün tam olarak deşarj olması için geçen süreyi belirtir. Örneğin:

• 10 hr: Akünün nominal voltajda 10 saat boyunca sürekli olarak 1 amper akım sağlama kapasitesi.
    • 20 hr: Akünün nominal voltajda 20 saat boyunca sürekli olarak 1 amper akım sağlama kapasitesi.

Akülerin deşarj süresi, Ah kapasitesi ve deşarj akımı ile ilgilidir. Daha yüksek Ah kapasiteli bir akü, aynı deşarj akımında daha uzun süre dayanacaktır. Öte yandan, daha yüksek deşarj akımı, daha kısa deşarj süresine neden olacaktır.

Akülerin voltaj ve amper değerlerini anlamak, doğru akü seçimini yapmanıza ve uygulamanız için en uygun güç kaynağını seçmenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 20hr akünün şarj olması için gerekli saattir.12v 2ah ile çalışan bir cihaza 6volt verirseniz çalışmaz 24volt verirsenizde çok büyük ihtimalle bozulur. alete verdiğiniz güç ün (V x I) aynı kalması aletin çalışması anlamına gelmez çünkü her elektronik alet belirli voltaj aralığında çalışmak üzere tasarlanır.

Orijinalden alıntı: reflection_91

20hr akünün şarj olması için gerekli saattir.12v 2ah ile çalışan bir cihaza 6volt verirseniz çalışmaz 24volt verirsenizde çok büyük ihtimalle bozulur. alete verdiğiniz güç ün (V x I) aynı kalması aletin çalışması anlamına gelmez çünkü her elektronik alet belirli voltaj aralığında çalışmak üzere tasarlanır.

Teşekkür ederim bir sorum daha olacak 12V 7Ah akü var 12x7=84 watt ediyor yani ben bu aküyle en fazla 84 watt ile çalışan cihazları mı kullanabilirim mesela 100 wattlık ampül kullanabilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Hunter*** -- 2 Ekim 2011; 16:14:18 >
  • 20Hr 'un manası 0.35A akımı 20 saat boyunca alabilirsiniz anlamına geliyor. O akü ile 7A akımı 10 dakika alamazsınız. Ayrıca 12V ile çalışan bir cihaz 6V ile çalışmaz. 24V ile bozulma ihtimali doğar.

Orijinalden alıntı: maytere

20Hr 'un manası 0.35A akımı 20 saat boyunca alabilirsiniz anlamına geliyor. O akü ile 7A akımı 10 dakika alamazsınız. Ayrıca 12V ile çalışan bir cihaz 6V ile çalışmaz. 24V ile bozulma ihtimali doğar.

+1

Hr(hour rate) nin bataryanın şarj olması ile alakası yoktur Bataryadan stabil çekilen akımda bataryanın kapasite degeri olarak açıklanabilir.

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Orijinalden alıntı: maytere

20Hr 'un manası 0.35A akımı 20 saat boyunca alabilirsiniz anlamına geliyor. O akü ile 7A akımı 10 dakika alamazsınız. Ayrıca 12V ile çalışan bir cihaz 6V ile çalışmaz. 24V ile bozulma ihtimali doğar.

+1

Hr(hour rate) nin bataryanın şarj olması ile alakası yoktur Bataryadan stabil çekilen akımda bataryanın kapasite degeri olarak açıklanabilir.

Size birşey soracağım 12V 7Ah aküyü normalde 12V 0.7Ah ile şarj etmem gerekiyor sanırım ama, 12V 0.7Ah şarj cihazı bulamadım 12V 0.5Ah ve 12V 1.8Ah şarj cihazı vardı bende 12V 1.8Ah olanını aldım 2 aydır kullanıyorum aküye zarar verir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Hunter***

Size birşey soracağım 12V 7Ah aküyü normalde 12V 0.7Ah ile şarj etmem gerekiyor sanırım ama, 12V 0.7Ah şarj cihazı bulamadım 12V 0.5Ah ve 12V 1.8Ah şarj cihazı vardı bende 12V 1.8Ah olanını aldım 2 aydır kullanıyorum aküye zarar verir mi?

1.8A cihazla akü 4 saat gibi bir sürede şarj olur ,daha uzun süre şarjda kalmaması durumuna dikkat edin.Çok sorun olacagını sanmıyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Akünün ömrü daha kısa olur 1.8A'lik şarj aleti kullanırsanız. Ama akımı kısıtlayabilirsiniz harici bir devre ile 0.7A değerine.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.