Şimdi Ara

Volkswagen, Porsche ve Audi, Tesla'nın sistemini benimsedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Volkswagen, Porsche ve Audi, Tesla'nın sistemini benimsedi
    Volkswagen Grubu, Tesla'nın sözde Kuzey Amerika Şarj Standardını (NACS) benimseyeceğini açıklayan en son otomobil üreticisi oldu. Alman otomotiv devi yaptığı açıklamada, Audi, Porsche ve grubun yeni elektrikli araç markası Scout Motors da dahil olmak üzere marka portföyündeki gelecekteki araçların 2025'ten itibaren NACS şarj portuna sahip olacağını söyledi.



    Volkswagen de Tesla’yı benimseyecek



    VW, mevcut elektrikli araç sahiplerinin Tesla'nın Supercharger ağına erişebilmesi için "adaptör çözümlerini araştırdığını" ve 2025 yılına kadar bir şeyler sunmayı beklediğini söyledi. Aynı yıl, yeni VW elektrikli araçlarının montaj hattından Tesla'nın şarj portu doğal olarak takılmış olarak çıktığını görmeye başlayacağız. VW, anlaşmanın müşterilerine Kuzey Amerika'daki 15.000 Supercharger konumuna erişim sağlayacağını söylüyor.



    Volkswagen, Porsche ve Audi, Tesla'nın sistemini benimsedi
    Öte yandan VW, Tesla’nın NACS şarj teknolojisini benimseyen tek marka değil. Esasında her şey Kasım 2022'de Tesla'nın şarj teknolojisini Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) olarak yeniden adlandırdığını ve diğer otomobil üreticilerine açacağını duyurmasıyla başladı. Bundan sonra önce Ford, sonra GM ve sonra da diğer herkes bu standardı benimsemeye başladı.



    Ayrıca Bkz.Elektrikli otomobil ile ilk defa Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na seyahat edildi



    Audi, Bentley, Bugatti, Porsche ve Lamborghini gibi markaları çatısı altında bulunduran ve dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Volkswagen Grubu ise bu konuda şimdiye kadar sessiz kalmıştı. Şu ana kadar General Motors, Mercedes-Benz, BMW, Ford, Nissan, Hyundai, Toyota, Subaru, Mini, Lucid, Rivian, Honda, Kia ve VW, NACS'ye geçeceklerini açıkladı. Jeep, Ram, Chrysler ve Peugeot gibi bir dizi markanın arkasındaki ana şirket olan Stellantis, NACS standardına katılmadı ancak standardı değerlendirdiklerini daha önce söylemişlerdi.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/12/19/volkswagen-porsche-audi-to-adopt-teslas-charging-standard/
    Kaynak:https://media.vw.com/en-us/releases/1774







  • Tek bir endüstriyel standardın olması yönünce atılmış çok güçlü bir adım, destekliyorum. Elektronik sektöründeki standart keşmekeşi en azından BEV sektöründe yaşanmasın, tek bir şarj soketi olsun.

    Artık Stellantis de fazla düşünmesin Tesla'nın standardını kabul edip geçsin.

  • İşte böyle... batının iyi taraflarını alsınlar, kötü taraflarını almasınlar Volkswagen, Porsche ve Audi, Tesla'nın sistemini benimsedi 

  • Tesla SuperCharger hizmeti ile kendininkini zorla diğerlerine benimsetti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    EV ler çokta yayılmadan geçmeleri akıllıca olur. Pcdeki usb ve bağlantı olayı gibi saçma bi hal alacaktı yoksa. bu haliyle bile tesla harici o büyük css mi nedir büyük soketler acayip bi şey. şarj ağı da işin içinde olunca mecburen geçecekler.


    gidip bütün fiziksel tuşları kaldırıp teslaya benzemeye çalışacaklarına böyle standartlarda bir araya gelsinler.

  • Buna birazda çaresizlik diyelim mi? Bence biraz Nokia gibi batmama adımı olmuş yoksa bu zihniyetle (bence hala zihniyetleri aynı ama mecbur oldukları için) batmaları kaçınılmaz gibi duruyor du bu adımla yenilikçi ve birazda zihniyetlerinden taviz vererek bir adım atmış oldular. Volkswagen grubunu özellikle senelerdir takip ediyorum adamlar TR’yi tok ses geliyorcular yüzünden ( eskiden haklılardı günümüzde alakaları kalmadı) bize araç satıyor belki bizimkiler de alıyor Keza Merkel’in hiç unutmadığım bir sözü var emisyon skandalında Türkiye’ye satarız nede olsa alıyorlar demesi gibi bir durum. Baktılar teknolojide insanlara kendi kafa yapılarına göre hitap edemiyorlar bari edenle ortak olalım demişler bana öyle geldi. 😊desteklermiyim hayır desteklemem batsınlar daha kötü olsunlar inşaallah togg un önünde duramazlar insanlara senelerce kapitalizmi empoze ettiler yenilik diye bizimkiler de almayalım demediler Amerika’da Avusturalya’da artık bu bu marka araçlara binmek sadece masraf görünüyor başla bişey değil doğru düzgün de göremezsiniz insanlar bazı şeylerin farkında. Okadar araç aldım sattım belki binici olarak sırf bu mantıkta olduklarını düşündüğüm için vw almadım. Nerden nereye bağladım belki ama gerçek bu. Birazda içimi dökmüş oldum 😊Vesselam… Selamlar…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bunun elektrikli arabaların yaygınlaşmasında olumlu bir etkisi olacaktır.

  • Helal olsun sana Tesla aslanım benim. Helal olsun sana ELON MUSK!!

    Tesla'yı izlemeye devam edin

  • Elektriğin paralı olması o kadar saçma ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.