Şimdi Ara

Volkswagen'de deprem: Modellerin yarısı iptal, 50 bin kişi işten çıkarılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Volkswagen'de deprem: Modellerin yarısı iptal, 50 bin kişi işten çıkarılacak
    Volkswagen Grubu, aylardır süren spekülasyonların ardından şirket tarihinin en sert ve kapsamlı dönüşüm programını resmi olarak duyurdu. Denetleme Kurulu tarafından oy birliğiyle kabul edilen "Gelecek Planı 2030", maliyetleri düşürmek ve karlılığı artırmak adına devasa işten çıkarmaları, fabrika kapatmalarını ve model iptallerini beraberinde getiriyor.

Alman üretici, elektrikli araç dönüşümünde yaşanan zorluklar ve Avrupa pazarındaki talep düşüşü nedeniyle Avrupa’daki üretim tesislerinde 500.000 adetten fazla atıl kapasite olduğunu açıkladı.

Modellerin yarısı siliniyor

Volkswagen, odağını yalnızca "en çok satan ve karlı" araçlara kaydıracağını bildirdi. Bu radikal stratejinin detayları şu şekilde:

• Model gamında kesinti: 2035 yılına kadar mevcut model yelpazesinin yaklaşık %50'si tedavülden kaldırılacak.

• Karmaşıklığa son: Hayatta kalan modellerdeki versiyon, motor ve donanım çeşitliliği %75 oranında azaltılacak. Şirket bu sayede model başına daha yüksek üretim hacmi ve ölçek ekonomisi elde etmeyi hedefliyor.

• Kuzey Amerika hamlesi: ABD ve Kanada'da yalnızca en karlı segmentlere odaklanılacak. Bu durumun, daha önce sızdırılan raporlardaki gibi Jetta modelinin sonunu getirebileceği belirtiliyor.

50 bin işçi çıkarılacak, 4 dev fabrika tehlikede

Volkswagen'de deprem: Modellerin yarısı iptal, 50 bin kişi işten çıkarılacak
    Planın en sancılı kısmı ise istihdam ve üretim tesisleri tarafında yaşanacak. İş gücü kapasitesini "ekonomik gerçeklerle" uyumlu hale getireceğini belirten grup, yönetim kadroları da dahil olmak üzere yaklaşık 50.000 çalışanın işine son vermeyi planlıyor.

Şirket ayrıca, 2031-2034 yılları arasında Almanya’daki Emden, Zwickau, Hannover ve Neckarsulm fabrikalarının geleceğini garanti edemediklerini ve bu tesisler için "alternatif kullanım senaryolarının" değerlendirildiğini açıkça duyurdu. Bu tesislerde şu kritik modeller üretiliyor:

• Audi: A5, A6, A8, e-tron GT, Q4 e-tron / Q4 Sportback e-tron

• Volkswagen: ID.3, ID.4, ID.5, ID.7 / ID.7 Tourer, ID. Buzz

• Cupra: Born

Stratejik olmayan varlıklar satışa çıkıyor

Volkswagen Grubu, ana iş koluna doğrudan ve net bir finansal katkı sağlamayan "stratejik olmayan" faaliyetlerinin üçte birini satmayı veya yeniden yapılandırmayı hedefliyor. Bu süreçte gayrimenkul portföyü de inceleme altına alınacak ve bazı gayrimenkullerin satışı gerçekleştirilecek.

Ayrıca Bkz.Dünyanın en büyük EV batarya araştırması: İşte bataryası en sağlam modeller

Tüm bu ağır kesintilere rağmen grup, yıllık 9 milyon adetlik küresel satış hacmini korumayı hedefliyor. Volkswagen Grubu CEO'su Oliver Blume yaptığı açıklamada, "Gelecek Planı 2030, grubun geleceği için güçlü bir sinyaldir. Tüm iş gücümüz ve sanayi istihdamı için sorumluluk alıyoruz. İkonik markalarımızı daha çekici ve rekabetçi kılmak için önümüzdeki yıllarda 100 milyar Euro'yu aşan devasa yatırımlar yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.volkswagen-group.com/en/press-releases/supervisory-board-approves-future-plan-2030-a-strong-signal-for-volkswagen-group-20662

• Kapitalizm ne kadar açımasız, zirveye çıkmak inanılmaz zor ve zaman alıcı ama orada kalabilmek bambaşka bişey. Alman otomobillerini severim ama özellikle Türkiye operasyonları bizi 3. Dünya ülkesi gibi görüyor. Geleneksel ve sosyal medya ile bu güne kadar kendilerini üstün göstermeyi başardılar ama artık bitti. Japonlar, koreliler ve şimdide Çinliler bu işin onlara ait olmadığını gösterdi.

Yıl 2025 2021 model passat 1.5 elegans aracıma kartel tapası çontası diye 1000 TL yazmışlardır. Garantisi devam ediyordu diye yaptırmıştım. Emin olun 1 TL ye almamışlardır o contayı...
  • Almanların sanayisi bittiğinde zenginliğide biter. israile üreteceği füze sistemleride kurtarmaz. Rusya’ya da kolay lokma olup, avrupa’nın avrupalığıda sorgulanmaya başlanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapitalizm ne kadar açımasız, zirveye çıkmak inanılmaz zor ve zaman alıcı ama orada kalabilmek bambaşka bişey. Alman otomobillerini severim ama özellikle Türkiye operasyonları bizi 3. Dünya ülkesi gibi görüyor. Geleneksel ve sosyal medya ile bu güne kadar kendilerini üstün göstermeyi başardılar ama artık bitti. Japonlar, koreliler ve şimdide Çinliler bu işin onlara ait olmadığını gösterdi.

Yıl 2025 2021 model passat 1.5 elegans aracıma kartel tapası çontası diye 1000 TL yazmışlardır. Garantisi devam ediyordu diye yaptırmıştım. Emin olun 1 TL ye almamışlardır o contayı...

• Otomotiv kültüründe yeri olan bir firmaya batsın istemem ama bundan bağımsız, bu karardaki en mantıklı kısım ürün portföyü. Sadece 3 tane içten yanmalı suv var; t roc, t cross ve taigo. Birbirine yakın boyut hacim ve aynı iç mekan. Passat gibi modeller yerine buna dikkat edilmeliydi. Seat da gidici gibi, üzücü ama beklenen bir durum. Çok fazla öne çıkaran bir özelliği yok maalesef artık Seat ürün gamının. Yine seata bağlı cupra o ilgi çekme tarafında kalıyor. Eskiden skoda-vw-seats f/p konusunda iyi konumda kalıyordu. Şimdi yurt dışında kalmadığı gibi bizde premiuma sarkan fiyatlarda. Tiguan herhangi bir c-suv normalde. Ana akımın güzel bir c suvu ama 4m+ fiyat istiyorlar azıcık donanım geldiği an. Şaka gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pekircan -- 7 Eylül 2026; 1:23:41 >
  • Yıllar yılı vatandaşın kanını emdiler. Bomboş arabaları fahiş fiyatla sattılar. Servislerde 1 liralık parçayı 10 tl ye kakaladılar. Şanzımanı bozuk sıfır araçları kullanıcı hatası diye astronomik paralara tamir ettiler. Hızla batması ümidiyle...

• Son kasa iğrenç ötesi passat ve tiguan tasarımından sonra fazlasıyla hakketti vw,

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 4 Eylül 2026; 15:06:26 >
  • Tok kapı sesi diye milleti az tokatlamadılar. O onlara fazla fazla yeter.

• O sırada Tesla, FSD’nin aktif değilken sürücü dikkatsiz araba sürmeye devam ederse, kazadan kaçınmak için FSD devreye otomatik girecek şekilde yazılım güncellemesi yapıyordur.

2 model araba satarak yürüyüp gidiyordur.

Falan filan…

Almanya'yı 1938'den beridir Almanlar yönetmiyor. 1938 de hitler denilen piyon yahudi ne zaman gücü eline aldı, kısa süreli Alman egemenliği o an bitti.

yahudiler içinden iyi geçtiler almanların.

almanya için bir ümit yok artık.

gençleri bitik halde. az kafayı kulnanan yıkanmış beyni ile amerika'ya kaçıyor.

eşimin hastanesinden bir Alman CERRAH, isveç'e taşındı. yerine şimdi diplması şaibeli bir habibi getirecekler. Adamlar "esad bumbum. bezde diplomalar ya seydi pufff getti" diyerek denklik aldılar almanya'da.

siz neyi anlatıyorsunuz? Türk doktolara ise "C1 almak var tsen Mehhhmet" diyorlar.

sonun buraya geleceği belliydi.

amerikanın yahudinin tasmalı petliğini yaparsan böyle olur.

birisi de yazmış "ruslara yem olurlar".

lan rusya ne yapacak almanya'yı? 7 milyon habibi, azuweke, pajit dolu ülkeyi? toprağına baksan toprağı yok bomboş. bitmiş almanya işte.

Yalnız Almanya'ya 40 yıldır yaptıklarını senin ülkene 10 sene önce yapmaya başladılar. 30 sene bugünki Almanya sen olacaksın Türko.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 4 Eylül 2026; 15:38:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tubytube kullanıcısına yanıt
    Alman düşmanlığını bilmem fakat volkswagenin en büyük fabrikalarından birini i*raile silah üretimi için ayırması alman halkı tarafından bile pek hoş karşılanmadı

Sıradan mazbut bekar hayatım var ve yıllar sonra artık rahatça görebiliyorum ki TV'deki yüzler aşırı aşağılık...

Paralarını alıyorlar çıkışta sekslerini yapıp içki içip eve gidiyorlar ve bu kişilerin ağzından (muhalif kanallar dahil) Almanya eleştirisi duymak rahatsız edici oluyor, olay burada ahlaklı görünüp "kendilerini satmaları" saf insanları dolandırmaları yoksa içkiyle cinsellikle derdim yok...

İslam dedikleri şey esasen bu mudur acaba? Full ihanet...

Siyasetten nefret ederim o insanların islamla alakası olduğunu da sanmıyorum. Benim almanlarlada derdim yok zaten ben herhangi bir konuyu genelleştirerek tüm ülkeye yormayı mantıklı bulmuyorum. Volkswagen konusuna dönücek olursak o kararı işler yolunda gitmediğinden para için verdiler, pek işe yarıyormuş gibi de değil.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.