Şimdi Ara

Volkswagen, batarya üretiminde kuantum bilgisayarlardan faydalanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Elektrikli otomobillerde batarya, kullanıcı tarafından bakıldığında belki de en önemli bileşen. Kullanıcılar elektrikli otomobil üreticilerinden sadece yüksek menzil değil aynı zamanda uzun kullanım ömrü, yüksek performans ve hafiflik de sağlayan bataryalar üretmesini istiyor. Ne var ki elektrikli otomobil bataryası geliştirmek pek de kolay değil zira bataryalarda yer alan lityum-hidrojen ve karbon yapıları gibi kimyasal yapıları analiz edip bataryayı kullanıcıya en uygun olacak şekilde optimize etmek oldukça zorlu bir süreç. Bu süreci kolay hale getirmek isteyen Volkswagen ise kuantum bilgisayarlardan faydalanacağını duyurdu.


     

    Kullanıcıya özel seçenekler sağlanacak 

    Kuantum bilgisayarlarla kimyasal molekülleri hızlı bir şekilde simüle etmek isteyen şirket Google ve D-Wave ile ortak bir çalışma yürütecek. Bu çalışma kapsamında şirket dün ilk kez bir kuantum bilgisayar kullanarak, üretilecek bataryanın kimyasal haritasını hızlı bir şekilde simüle etmeyi başardı. Genel olarak ağırlığı azaltma, güç yoğunluğu ve güç hücreleri gibi konularda bataryaları optimize etmek isteyen şirket, quantum bilgisayarlarla sadece süreci daha hızlı hale getirmekle kalmayıp kullanıcıya özel batarya yapıları da oluşturmayı planlıyor. Böylece kullanıcı kendi ihtiyacına ve bütçesine en uygun batarya modülünü seçebilecek.


     

    Volkswagen'in CODE Laboratuvarı'ndan araştırmacı Florian Neukart, elektrokimyasal malzemelerin simülasyonunun batarya üretiminde oldukça önemli olduğunu belirtirken bu alanda öncü çalışmalar yaparak kuantum bilgisayarların potansiyellerini artırdıklarını belirtti. Buna karşılık araştırmacılar henüz yolun başında olduklarının altını çiziyor. Yani Volkswagen'in bir sonraki elektrikli aracında yer alan bataryanın, bir kuantum bilgisayarın desteğiyle yapılandırılması beklenmiyor. 








  • kuantum bilgisayarı bataryadan önce üretmiş olmamız insanlık ayıbı bence :)

  • Kuantum bilgisayar destekli Milli Kıraathanelerimiz var çok şükür

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan_Yılmaz

    kuantum bilgisayarı bataryadan önce üretmiş olmamız insanlık ayıbı bence :)

    Batarya için hesaplama gerek, bunun da ilacı qbit olabilir.
  • Ula oglum kuvantum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla 10 yil ileride yeaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz çok özel ve gizli batarya teknolojimizi milli kıraathanelerde geliştireceğiz. Teslayı çırak alacağız. Ver ordan otonomlu 2 çay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra neden mi Alman arabaları?

  • Almanlar Quantumu taneyle aloyormuş, bizde kilosu 2tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkswagen gider kalem pili koyar içine nasılsa alıştılar bir kere skandala noooolacah yeaaa nasıl olsa insanlar keriz gelir bir daha alır adama diyorum ki adamlar dizel araçlarda çevreyi 50 kat kirleten araç yapıyormuş diyorum benim araba yapmaz diyor her konuda böyleyiz malesef

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hani okumasak, birazcık bilmesek yiyeceksin bizi VW. Batarya deyince Tesla bile kalkıp Panasonic gibi sektör lideri bir firmayla ortaklık kurup da batarya ihtiyacını öyle karşılayabiliyor. Durum böyleyken VW'nin kendisi hem de kuantum bilgisayarlarla batarya tasarlayacakmış, güldürmeyin bizi. Kuantum bilgisayarlar henüz donanım olarak araştırma aşamasında, genellikle üniversiteler tarafından geliştiriliyor ve kaç qbite kadar çıkılabileceği araştırılıyor. Bu bilgisayarlarda çalışan düzgün bir işletim sistemi bile yok çünkü gerçek anlamda qbitler ile nasıl bir hesaplama yapılabileceği konusu kesinleşmiş değil. Çalışan ilk OS'ler de süperbilgisayarlar üzerinde qbitlerin simüle edildiği sanal makinalar üzerinde deneniyor. Uzun lafın kısası; VW ilk örnek bataryaları ne zaman piyasaya sunacağını açıklarsa zaten bu lafların olması gerekenden ne kadar önce söylenmiş olduğu ortaya çıkacaktır.




  • Noxwagen olayından sonra Volkswagen arabalardan nefret ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.